DVD - Live After Death

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: DVD - Live After Death

Post autor: Metalophil »

Mr.Hankey pisze:Czy na mixie 5.1 słychać publiczność, czy jak w oryginale jest ona wyciszona?
słychać, ale moim zdaniem lekko za cicho
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Budziol pisze:jakim filmem ? :)
A..Taki tam filmik "LIVE AFTER>>>coś tam", taka kapelka Iron Maiden to wydała, słyszałeś o nich kiedyś :!: :laugh
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

a w koncu Behind the Iron Curtain jest dluzsze niz to wczesniejsze na vhs wydane? bo z tego co zrozumialem ogladajac reklamowke tego dvd, to mieli dodac jakies sceny? czy moze jednak zle zrozumialem?
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Siwy pisze:a w koncu Behind the Iron Curtain jest dluzsze niz to wczesniejsze na vhs wydane? bo z tego co zrozumialem ogladajac reklamowke tego dvd, to mieli dodac jakies sceny? czy moze jednak zle zrozumialem?
ma 58 minut i - prawdę mówiąc - ja tej wersji wcześniej nie widziałem
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Podobno jest tam jakaś scena jak grali na jakimś weselu, to prawda?
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Jest, jest. Grali tam wtedy Smoke On The Water. Pokazane jest również jak wpadli do jakiegoś klubu studenckiego. Ciekawe ,że ludzie kidyś tanczyli przy Deep Purple i TSA ;)
Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Beaver »

Z tego co opisujecie, to ta wersja była kiedyś do ściągnięcia jako materiał video w naszym fanklubie
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Możliwe, ale myślę ,ze w tej wersji zamieszczonej na tym nowym wydawnictwie jest mimo wszystko troszkę lepszy obraz i sam fakt ,że znajduje się na DVD :B
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Metalophil pisze:
jesper pisze:... zapłaciłem 65zł [widać nawet cenę na pierwszej fotce].
a to dziwne, bo ja w tym samym sklepie dałem 69,90.
... to przepłaciłeś :mrgreen:

Obrazek

... w Media Markt zawsze kupuję taniej trzeba tylko wiedzieć z kim rozmawiać w tej kwestii.
Beaver pisze:Z tego co opisujecie, to ta wersja była kiedyś do ściągnięcia jako materiał video w naszym fanklubie
... dokładnie tyle tylko że na oficjalnej wersji VHS jest ok 38 minut materiałów video z czego ujęcia koncertowe w 90% pochodzą z koncertu w Hannoverze natomiast w tej wersji która swego czasu była dostępna na stronie "sanktuarium" ok.51minut ujęcia koncertowe pochodzą w 90% z Polski - tym razem na oficjalnym wydaniu mamy także 90% materiałów z Polski + dodatkowo 22 Acacia Avenue które wręcz ZABIJA a w szczególności Polscy fani z początku lat 80-tych.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

a mi jak na razie w FANie pisze, że "czekają na dostawę", ale mam nadzieję, że jutro wyślą...
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Filmiki z wesela to byly na 12 Wasted Years. Tam cos jeszcze bylo, ale juz nie pamietam. A ujecia z Remontu byly na starym BTIC
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

ja dzisiaj nabylem, chyba maiden maniac jestem :laugh drugiej plyty nie ruszalem, pierwsza przejrzalem pobieznie dopoki nie bede mogl sobie tego na tv w 5.1 glosno puscic :) ale z tego co widze to obraz ciut lepszy niz dotychczasowe wersje a dzwiek sporo lepszy, czysty :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

jakbys nie kupil stracilbys pozycje ;) :laugh
Jazz is not dead, it just smells funny.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Brat - rotfl :laugh oj to post nic nie wnoszacy do tematu, tylko mnie nie kapnij ;)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Dvd rzeczywiście fajne, choć szkoda, że dokument nie mówi też o SIT i 7thSon. Będziemy musieli poczekać na dvd Maiden England, byle nie kolejne 4 lata;).

Z dodatków najciekawszy Behind Iron Curtain, w tej wersji jeszcze nie widziałem. Ucieszyły mnie zwłaszcza sceny z meczu piłkarskiego między reprezentacją dziennikarzy a zespołem, zwłaszcza, że mieszkam jakieś 300 metrów od tego stadionu i często tam chodzę na piwo :). Łza w oku się kręciła gdy to oglądałem :).
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

IgorW pisze:Dvd rzeczywiście fajne, choć szkoda, że dokument nie mówi też o SIT i 7thSon. Będziemy musieli poczekać na dvd Maiden England, byle nie kolejne 4 lata;).

Z dodatków najciekawszy Behind Iron Curtain, w tej wersji jeszcze nie widziałem. Ucieszyły mnie zwłaszcza sceny z meczu piłkarskiego między reprezentacją dziennikarzy a zespołem, zwłaszcza, że mieszkam jakieś 300 metrów od tego stadionu i często tam chodzę na piwo :). Łza w oku się kręciła gdy to oglądałem :).
Może nawet w tym roku si doczekamy.. :laugh
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Maiden za zelazna kurtyna wymiata hehehe,mlody Romek Rogowiecki nawet sie pojawia,mecz pilkarski, koles ktory we Wroclawiu mial farta i dostal sie na koncert bez biletu i jego 2 kumpli ,ogolnie bardzo wesolo jest weselicho, klasyczne"na zdrowie"w wykonaniu ekipy ciekawie ciekawie,hostoria maiden cz.2 skupia sie bardziej na trasie World Slavery Tour i tez migawki z Europy wschodniej przez caly glob.Ogolnie fajne wydawnicto
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Dzisiaj nabyłem to wydawnictwo w sieci nie dla idiotów w cenie 69.99. Wcześniej w Empiku widziałem za 89zł i całe szczęście, że zrezygnowałem. Co do samego wydawnictwa, to powiem krótko. Płyta z dodatkami bardzo ciekawa, zarówno Behind The Iron Curtain, jak i drugą część historii ogląda się bardzo przyjemnie. Co do samego koncertu, to w 5.1 brzmi naprawdę nieźle, jednak ja kompletnie nie rozumiem jego fenomenu. Owszem set bardzo dobry, ale śpiew Dickinsona bardzo mnie drażni. Aces High zwyczajnie nie mogę słuchać. Zdecydowanie preferuje sposób śpiewania jaki stosuje dzisiaj.
Czekam na Maiden England - tam dopiero jest setlista!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Mr.Hankey pisze:Czekam na Maiden England - tam dopiero jest setlista!
a to ma wyjsc jako co druga czesc drugiej czesci HISTORY OF ITON MAIDEN part II ? :)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

ja tam nie wiem, ale kupujac LAD widzialem w MM maiden england za 39 zl :lol:
ODPOWIEDZ