24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek
a ja bede mial bilet w niedziel 
już nie mam tu najwięcej postów

chyba należałoby założyć sondę kto z trójki Moonspell, Anathema, Therion zagra zamiast Testamentu...
Naturalnie Leżajsk
Co za dużo to nie zdrowo, męczy mnie już takie pieprzenie. Na oficjalnej Testa jest info więc zagrają. 
M@ti pisze:Co za dużo to nie zdrowo, męczy mnie już takie pieprzenie. Na oficjalnej Testa jest info więc zagrają.
ja nie uwierze jak nie zobacze, za bardzo się rozczarowałem rok temu
Naturalnie Leżajsk
Tylko, że rok temu na oficjalnej stronie Testa nawet przez chwilę nie było ogłoszenia, że grają. A poza tym, teraz już nie są reprezentowani przez Maximus Entertainment, bo sami postanowili rozwiązać umowę. O czymś to chyba świadczy, i to nie są żadne moje próby wmówienia sobie, że zagrają tylko prosta logika.
Dlatego zgadzam się z Tobą M@ti
Chyba se już ten bilet zamówię...
Dlatego zgadzam się z Tobą M@ti
Chyba se już ten bilet zamówię...
-
Stormshield
- -#Moonchild

Poczekam na pełny skład.Artur pisze:Chyba se już ten bilet zamówię...
Dla mnie już jest pełny squad ;]
A poza tym - wolę mieć te 25zł w kieszeni.
A poza tym - wolę mieć te 25zł w kieszeni.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Metalmania mnie odpycha...nie wiem czemu,moze to wina Pana Dziubińskiego?!raz tam bylem gdy pierwszy raz mial byc SAXON i sie zawiodłem...i mam troche uraz do tej imprezy...ale zobaczymy-jesli na festiwal dotrze Testament...zobaczymy!mam nadzieje ze juz nie bedzie odgrzewanych "Moonspeli,Tiamatów,Therionów"i innych tego typu ...bo mam juz dosc mydlenia oczu przez organizatorów...
Mazymi sie King Diamond,moze Blaze,moze Black Sabbath z Dio?!to by bylo cos...
Mazymi sie King Diamond,moze Blaze,moze Black Sabbath z Dio?!to by bylo cos...
czyli jak narazie. kto bedzie
ja
Artur
miki
kto jeszcze >?
ja
Artur
miki
kto jeszcze >?

Najprawdopodobniej ja 
jak bedzie opeth to ja tezSzajba pisze:czyli jak narazie. kto bedzie
ja
Artur
miki
kto jeszcze >?
Opetha nie bedzie 

SebastianArcheo, powiem Ci, że to jest impreza po prostu świetna. nie jest tam aż tak ważne, co gra. po prostu, wychodziś na browary, wracasz na koncert, jest nieźle, jazda na gigu i znowu browary, po prostu fajna impreza. do tego muzyka zawsze na jakims jednak poziomie.
jak wszystko sie pomyslnie ulozy...to bardzo bym pragna na to piwo z Wami podczas power metalów wyskoczyc hehe 
Jazz is not dead, it just smells funny.
No to chyba teraz się nie rozczarujesz.abdoul pisze:ja nie uwierze jak nie zobacze, za bardzo się rozczarowałem rok temu
... na chlanie.Artur pisze:A poza tym - wolę mieć te 25zł w kieszeni.
Ze strony Metalmanii:
"Kolejne gwiazdy potwierdziły swój udział w XXI edycji festiwalu Metalmania. Będzie to angielski Paradise Lost oraz polska supergrupa 2TM2,3.
Paradise Lost to formacja, która na muzycznej scenie istniej już 18 lat. Chociaż twórczość pionierów gotycko metalowych brzmień w miarę upływu czasu coraz bardziej zaczęła ewoluować w kierunku rocka, to nigdy muzyka ta nie pozbyła się specyficznego ciężaru i mroku. W 2005 roku ukazał się ich ostatni i jak sami zapowiadali najcięższy w ciągu ostatnich 10 lat album, zatytułowany po prostu „Paradise Lost”. W listopadzie grupa odbyła krótką trasę po Anglii jako gość Opeth i po jej zakończeniu muzycy skoncentrowali się na pracach nad swoim nowym, jedenastym już albumem, (ponownie do współpracy zaprosili producenta Rhysa Fulbera). Wprawdzie nie znamy jeszcze dokładnej daty premiery krążka, ani jego tytułu, jednak sam zespół anonsuje, że płyta ma się ukazać wiosną 2007 roku i ma to być ich najostrzejszy od wielu lat album. Prawdopodobnie na koncercie w Spodku zespół zaprezentuje przedpremierowo nowy materiał, tym bardziej, że grupa wielokrotnie podkreślała swoją sympatię dla polskiej publiczności. Natomiast już teraz Anglicy zapowiadają, że na ten występ przygotują specjalny, ciężki zestaw utworów!
Przypomnijmy tylko, że w maju 2005 roku Paradise Lost zagrał 2 niesamowicie ciepło przyjęte koncerty w Warszawie i Łodzi. W Katowicach grupa pojawi się w składzie: Nick Holmes (śpiew), Gregor Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara) oraz Stephen Edmondson (gitara basowa).
Polską gwiazdą dużej sceny będzie formacja 2TM2,3. We wrześniu Tymoteusz po 6 latach przerwy wydał nową studyjną płytę „888”, na której zaprezentowano nowego muzycznego ducha grupy, gdzie stare brzmienie spotkało się z nowym. Na płycie znalazło się 13 czadowych kompozycji w duchu "vintage'owego, garażowego grania". Płyta „888” została jednym z najlepiej sprzedających się metalowych albumów w 2006 roku! Album ten nagrany został w składzie: Tomasz Budzyński – głos, Robert Drężek – gitara, Robert Friedrich – gitara, Krzysztof Kmiecik – gitara basowa, Dariusz Malejonek – głos, Piotr Żyżelewicz – perkusja (VOOVOO), Tomasz Goehs – perkusja (KULT) oraz Joszko Broda – instrumenty ludowe.
Tymoteusz jest obecnie jedną z najlepszych koncertowych formacji w naszym kraju, o czym już wkrótce będzie miała się okazję przekonać publiczność w katowickim Spodku.
Bądźcie więc przygotowani na mocne dźwięki i mocne słowa w wykonaniu 2TM2,3!"
Nie ma bata! Paradise Lost + Testament
jadę na metalmanie :rocx :rocx
"Kolejne gwiazdy potwierdziły swój udział w XXI edycji festiwalu Metalmania. Będzie to angielski Paradise Lost oraz polska supergrupa 2TM2,3.
Paradise Lost to formacja, która na muzycznej scenie istniej już 18 lat. Chociaż twórczość pionierów gotycko metalowych brzmień w miarę upływu czasu coraz bardziej zaczęła ewoluować w kierunku rocka, to nigdy muzyka ta nie pozbyła się specyficznego ciężaru i mroku. W 2005 roku ukazał się ich ostatni i jak sami zapowiadali najcięższy w ciągu ostatnich 10 lat album, zatytułowany po prostu „Paradise Lost”. W listopadzie grupa odbyła krótką trasę po Anglii jako gość Opeth i po jej zakończeniu muzycy skoncentrowali się na pracach nad swoim nowym, jedenastym już albumem, (ponownie do współpracy zaprosili producenta Rhysa Fulbera). Wprawdzie nie znamy jeszcze dokładnej daty premiery krążka, ani jego tytułu, jednak sam zespół anonsuje, że płyta ma się ukazać wiosną 2007 roku i ma to być ich najostrzejszy od wielu lat album. Prawdopodobnie na koncercie w Spodku zespół zaprezentuje przedpremierowo nowy materiał, tym bardziej, że grupa wielokrotnie podkreślała swoją sympatię dla polskiej publiczności. Natomiast już teraz Anglicy zapowiadają, że na ten występ przygotują specjalny, ciężki zestaw utworów!
Przypomnijmy tylko, że w maju 2005 roku Paradise Lost zagrał 2 niesamowicie ciepło przyjęte koncerty w Warszawie i Łodzi. W Katowicach grupa pojawi się w składzie: Nick Holmes (śpiew), Gregor Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara) oraz Stephen Edmondson (gitara basowa).
Polską gwiazdą dużej sceny będzie formacja 2TM2,3. We wrześniu Tymoteusz po 6 latach przerwy wydał nową studyjną płytę „888”, na której zaprezentowano nowego muzycznego ducha grupy, gdzie stare brzmienie spotkało się z nowym. Na płycie znalazło się 13 czadowych kompozycji w duchu "vintage'owego, garażowego grania". Płyta „888” została jednym z najlepiej sprzedających się metalowych albumów w 2006 roku! Album ten nagrany został w składzie: Tomasz Budzyński – głos, Robert Drężek – gitara, Robert Friedrich – gitara, Krzysztof Kmiecik – gitara basowa, Dariusz Malejonek – głos, Piotr Żyżelewicz – perkusja (VOOVOO), Tomasz Goehs – perkusja (KULT) oraz Joszko Broda – instrumenty ludowe.
Tymoteusz jest obecnie jedną z najlepszych koncertowych formacji w naszym kraju, o czym już wkrótce będzie miała się okazję przekonać publiczność w katowickim Spodku.
Bądźcie więc przygotowani na mocne dźwięki i mocne słowa w wykonaniu 2TM2,3!"
Nie ma bata! Paradise Lost + Testament
poza Testem oczywiscie! fatalne narazie strzaly mmp jesli o moje zdanie chodzi.
Jazz is not dead, it just smells funny.
A kiedy mniej więcej znany będzie cały skład?
Mati, Ty będziesz no nie? ;>
Mati, Ty będziesz no nie? ;>
dokladnie ze fatalne strzaly. jesli tak dalej to nie ma sensu dla samego testa jechac... eh... moonspell byc nie morze bo graja trase w polsce;P ale dla mnie moze byc a i tysiac razy
Memorial mowi zama za siebie;P miejmy nadzieje ze kolejne strzaly dziuby beda lepsze...i bardziej heavy power a nie taka lipa jak paradise czy 2tm .... No i oczywiscie cos z death black zeby bylo...zobaczymy jutro co nowego bedzie...moze napalm death moze morbid angel ...