Maiden Fans FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden Fans FAQ
Wydaje mi sie, że wiedzieli. Ale niech ktoś jeszcze potwierdzi... Albo zaprzeczy 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
O ile się nie mylę to to był ostatni koncert Bruca z IM w tamtym okresie
, więc musieli wiedzieć i dlatego, że był to ostatni koncert został on symbolicznie zabity. I dlatego też okładka singla z RH wyglada tak http://en.academic.ru/pictures/enwiki/7 ... y_Name.jpg 
no tak, stąd ten koncert i "uśmiercenie" Bruca 
Tak. Rasinh Hell było nagrywane w sierpniu, Bruce natomiast decyzję o odejściu ogłosił kolegom z zespołu już na początku roku, jeszcze przed rozpoczęciem trasy "Real Live Tour"Cezarek1998 pisze:Czy podczas nagrywania raising hell, ironi "wiedzieli" że Bruce odejdzie?
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

No raczej, tak to by go chyba nie zabijaliCezarek1998 pisze:Czy podczas nagrywania raising hell, ironi "wiedzieli" że Bruce odejdzie?
A teraz mam pytanie, tym razem o zapis z pierwszego koncertu w Polsce. Kto podczas Hallowed Be Thy Name chodził po zamku?
Bruce i Nicko chyba.
Dawno nie oglądałem, więc mogę się mylić:/
Dawno nie oglądałem, więc mogę się mylić:/
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Gdzie można dorwać jakieś mniej znane bootlegi Iron Maiden?
"Guitar International: Czy w jakiś sposób pomogłeś w pisaniu albumu "The Number Of The Beast"?
Paul Di'Anno: Tak, jest też bardzo rzadko dostępne demo na którym śpiewam "Run To The Hills" oraz "Hallowed Be Thy Name". Wykonałem jeden z nich w Toronto ale wkrótce potem nie było mnie już w zespole."
Czy słyszał ktoś wspomniane demo?
Paul Di'Anno: Tak, jest też bardzo rzadko dostępne demo na którym śpiewam "Run To The Hills" oraz "Hallowed Be Thy Name". Wykonałem jeden z nich w Toronto ale wkrótce potem nie było mnie już w zespole."
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 357
To demo jest tak rzadkie, że słyszał je najprawdopodobniej tylko Di'anno 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

A to był wywiad w jakiejś gazecie czy gdzie?Emilio pisze:"Guitar International: Czy w jakiś sposób pomogłeś w pisaniu albumu "The Number Of The Beast"?
Bruce i Nicko a owym zamkiem jest "Ogrodzieniec". Miejscowość niedaleko mojej babci jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się że ONI tam byliPrzemo142 pisze:No raczej, tak to by go chyba nie zabijaliCezarek1998 pisze:Czy podczas nagrywania raising hell, ironi "wiedzieli" że Bruce odejdzie?![]()
A teraz mam pytanie, tym razem o zapis z pierwszego koncertu w Polsce. Kto podczas Hallowed Be Thy Name chodził po zamku?
ma facet fantazjęEmilio pisze:Paul Di'Anno: Tak, jest też bardzo rzadko dostępne demo na którym śpiewam "Run To The Hills" oraz "Hallowed Be Thy Name"
posłuchałbym w jego wykonaniu zwłaszcza HBTN
Hej, to niedaleko mnieZilian pisze: Bruce i Nicko a owym zamkiem jest "Ogrodzieniec". Miejscowość niedaleko mojej babci jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się że ONI tam byliA poza nimi harcereczki
Tak sobie pospamować można
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Wiem, że to Ogrodzeniec, pamiętam. Tyle, że nie ma mnie w domu i nie mogłem zobaczyć, kto chodził po zamku. Dzięki.Zilian pisze:Bruce i Nicko a owym zamkiem jest "Ogrodzieniec". Miejscowość niedaleko mojej babci jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się że ONI tam byliA poza nimi harcereczki
Ponawiam pytanie:
Gdzie można dorwać jakieś mniej znane bootlegi Iron Maiden?
-
Deleted User 4432
Mnie też b. niedaleko a wstyd bo byłem tam ledwie dwa razy .Zajebisty zamek . To że Ironi tam byli to mnie z deczka zdziwiło .Demon pisze:Zilian napisał/a:
Bruce i Nicko a owym zamkiem jest "Ogrodzieniec". Miejscowość niedaleko mojej babci jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się że ONI tam byliA poza nimi harcereczki
Hej, to niedaleko mnieByłem tam na rowerze ;P
A teraz na temat :
W czym kawałek UFO Doctor Doctor jest szczególny , że Steve postanowił go puszczać przed koncertem . Wiem , że ta kapela była dla niego dużą inspiracją ale dlaczego akurat ten a nie inny ? Czy ktoś z zespołu wypowiadał się kiedyś na ten temat ?
A tak w ogóle mogłem spytać wcześniej: gdzie to jest zarejestrowane?Zilian pisze: Bruce i Nicko a owym zamkiem jest "Ogrodzieniec". Miejscowość niedaleko mojej babci jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się że ONI tam byliA poza nimi harcereczki
Nie ma w tym wielkiej filozofii - jest po prostu świetny i kiedyś był to wielki przebójnumLock pisze:W czym kawałek UFO Doctor Doctor jest szczególny , że Steve postanowił go puszczać przed koncertem .
Na dokumencie Behind the Iron Curtain.Demon pisze: A tak w ogóle mogłem spytać wcześniej: gdzie to jest zarejestrowane?
Cholerka oglądałem a nie zauważyłem... Dobra, dziękuję 
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Mi się wydaję, że tworzy świetne napięcie przed koncertami. Kto był, ten wienumLock pisze:W czym kawałek UFO Doctor Doctor jest szczególny , że Steve postanowił go puszczać przed koncertem . Wiem , że ta kapela była dla niego dużą inspiracją ale dlaczego akurat ten a nie inny ? Czy ktoś z zespołu wypowiadał się kiedyś na ten temat ?