Pantera

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Najlepszy album Pantery to :

Metal Magic
4
5%
Projects In The Jungle
2
2%
I Am The Night
0
Brak głosów
Power Metal
17
19%
Cowboys From Hell
28
32%
Vulgar Display Of Power
21
24%
Far Beyond Driven
8
9%
The Great Southern Trendkill
7
8%
Reinventing The Steel
1
1%

Liczba głosów: 88

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Re: Pantera

Post autor: Recit The Thornographer »

Patrząc na wszystkie cuda, które wspominacie typu hologram Dio, ale nawet Queen+, to jednak reunion Pantery bez założycieli wydaje mi się szczytowym draństwem. Tym bardziej, że nie mamy wątpliwości o woli Vincenta, który za życia po prostu odrzucał opcje reaktywacji bez Dimebaga Darrella.

Ale w sumie chrzanić Dimebaga... widzę tutaj, że fani tego skoku na dolary podważają rolę Darrella jako jakiegoś tam gościa do zastąpienia :lol:
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Daveastate pisze: sob lip 16, 2022 5:24 pm
Bon Dzosef pisze: sob lip 16, 2022 12:29 pm
Na wczorajszym koncercie Cro-Mags
Co mowili na temat Mustaine'a? :wink:
Nic, nie interesują ich wybryki starej gwiazduni której słowo warte jest mniej niż splunięcie (piszę to jako ktoś kto czeka na nowy album). Zagrali taki gig że głowa mała, rozkurw to mało powiedziane, totalnie koncert nie dla miękkich fajek.
Nawet myslalem, żeby pojechac, ale jednak za mały zespół. Chyba nawet bez złota w usa
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

Bon Dzosef pisze: sob lip 16, 2022 6:31 pm

Nic, nie interesują ich wybryki starej gwiazduni której słowo warte jest mniej niż splunięcie (piszę to jako ktoś kto czeka na nowy album). Zagrali taki gig że głowa mała, rozkurw to mało powiedziane, totalnie koncert nie dla miękkich fajek.
Nawet myslalem, żeby pojechac, ale jednak za mały zespół. Chyba nawet bez złota w usa
No ta wiadomo, jak tak napisałeś to teraz mi trochę wstyd że byłem :/ trudno, nadrobię wyjazdem na kamila bednarka który w naszym kraju niesamowite wyróżnienia i nagrody zdobywa
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

O Bednarku ostatnio słyszałem jakoś między erą kamienia łupanego, a wczesnym średniowieczem

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Recit The Thornographer pisze: sob lip 16, 2022 6:02 pm Patrząc na wszystkie cuda, które wspominacie typu hologram Dio, ale nawet Queen+, to jednak reunion Pantery bez założycieli wydaje mi się szczytowym draństwem. Tym bardziej, że nie mamy wątpliwości o woli Vincenta, który za życia po prostu odrzucał opcje reaktywacji bez Dimebaga Darrella.

Ale w sumie chrzanić Dimebaga... widzę tutaj, że fani tego skoku na dolary podważają rolę Darrella jako jakiegoś tam gościa do zastąpienia :lol:
Naucz się czytać ze zrozumieniem, to naprawdę nie jest zbyt trudne. Nikt tu nie podważa roli ani Dimebaga, ani Vinniego jako doskonałych muzyków, założycieli/filarów Pantery i osób, bez których ten zespół nigdy nie osiągnąłby sukcesu, jaki osiągnął.

Natomiast na trasie tego typu obu można z powodzeniem zastąpić, a koncert nadal będzie trzymał poziom, co udowodnił już Phil z The Illegals.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Nie no kurde, mogliby się jakoś nazywać Pantera+, czy coś takiego. Na gig może bym się przeszedł, ale pod warunkiem, że będzie blisko.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Krytykujesz reanimację Pantery? To jesteś gatekeeperem i elitarystą :mryellow:

A tutaj kilka wypowiedzi Vinniego na temat koncertów Pantery w innym składzie:
They want what they want; they don't care what you want. And it's unfortunate that people go, 'Oh, wow, man, they can get Zakk Wylde to jump up there on stage and it's Pantera again.' No, it's not, you know. It's not that simple. If Eddie Van Halen was to get shot in the head four times next week, would everybody be going, 'Hey, man, Zakk, go play for Van Halen. Just call it Van Halen.' You see what I'm saying? I mean, it's really selfish for people to think that, and it's stupid. It's not right at all.
I wanna look forward, I wanna keep moving forward. I understand [fans] wanting to see it, especially people who've never had an opportunity to see Pantera, but without my brother being part of it, it just doesn't make any sense. I'm not gonna trample on his legacy to make some people happy
It ain't gonna happen, man. I have no interest in playing with those guys.
Załączniki
57238956387682.PNG

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Schizoid pisze: pn lip 18, 2022 12:37 amIt ain't gonna happen, man. I have no interest in playing with those guys.
No i trzeba przyznać uczciwie, że nie będzie z nimi grał :mrgreen:
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Owszem należy przyznać uczciwie - nie będzie z nimi grał i to nie będzie Pantera. Pełna zgoda.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Lepiej Podsiadło na Śląskim to dopiero szoł dopieszczone w każdym calu, tłumy i telefony w górze. Ja pierdole.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Po kilku dniach od tego ogłoszenia stwierdzam, że mam w dupie to, jak to nazwą. Każdy o zdrowych zmysłach wie, że to po prostu hołd dla braci, a nie żadna prawdziwa reaktywacja zespołu. A jeżeli nazwanie tego "Pantera" ma dać więcej możliwości koncertowych i przyciągnąć większą liczbę ludzi, to niech tak będzie. Osoby, które nigdy Pantery nie doświadczyły na żywo, bo były za młode itp., będą mieć możliwość doświadczyć choćby jej część. Jestem pewien, że trasa po Stanach, jak i potencjalne trasy na innych kontynentach, będą wyprzedane, i ludzie będą się bawić do upadłego.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

widman pisze: pn lip 18, 2022 12:30 pm

Lepiej Podsiadło na Śląskim to dopiero szoł dopieszczone w każdym calu, tłumy i telefony w górze. Ja pierdole.
To prawda, chociaż cały dzien czekajac na barierce liczyłem, ze jednak bedzie goscinny wystep Taco Hemingwaya

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: pn lip 18, 2022 12:42 pm
widman pisze: pn lip 18, 2022 12:30 pm

To prawda, chociaż cały dzien czekajac na barierce liczyłem, ze jednak bedzie goscinny wystep Taco Hemingwaya
Mustaine mógłby też wpaść zagrać coś gościnnie, np. z Risk, bo to podobne gówno.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

hahaha dobre

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Życiowe.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Prawda, Mustaine bardzo czesto gra kawałki z Risk

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

W sumie jakiś Beast In Black czy inny Battle Beast mógłby grać "Crush'Em". Pasowałoby do setlisty ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mimo, że temat zjednoczenia Pantery pojawiał się w Internecie już wielokrotnie – i tyle samo razy był on krótko ucinany – Wylde zawsze był postrzegany jako jedyny, który mógłby zastąpić Dimebaga. Zapytany o tę sprawę Philip Anselmo wypowiedział się następująco:

„Zakk jest cholernie dobrym gitarzystą, ale myślę, że jest innym gitarzystą – gra w innym stylu.(…) Należy pamiętać, że kluczową sprawą jest brzmienie – on brzmi po prostu inaczej niż Dime. Byłoby sporo kombinowania przy tym, co robi Zakk, by nie zastępować Dime’a, ale właściwie grać partie Pantery. Bo nie chodzi tu o cholerne zastępowanie go. (…) Nie zrozumcie tego źle – Zakk Wylde jest zajebisty; jest rozsądnym, fajnym gościem i potrafi bardzo ciężko pracować, ale powiedziałem mu raz coś po koncercie. Tu chodzi o chwyt. Nikt nie potrafi chwycić tego pieprzonego wiosła tak, jak Dime. NIKT.”
Wylde Shroedingera - z jednej strony nie jest odpowiednim zastępstwem Dimebaga, a z drugiej jest.
Wypowiedź z 2017 ;)

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Oj tam oj tam. Konto schudło to i zdanie się zmieniło ;)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Nie interesuje mnie muzyka Pantery za bardzo, ale wydaje mi się, że akurat Zakk jest chyba jedynym sensownym zastępstwem (chociaż nie jest to dobre określenie). Biorę tutaj pod uwagę ich prywatne relacje, które o ile mi wiadomo były bardzo dobre. Sam styl gry poniekąd też. Co do samego powrotu Pantery, to na tyle długo ten temat wracał i wracał co parę lat, że nie jestem specjalnie zaskoczony.
ODPOWIEDZ