The Final Frontier World Tour 2010

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: The Final Frontier World Tour 2010

Post autor: Budziol »

yankes pisze:
Budziol pisze:tak, ale to LN przelozyl koncert na lotnisko, zeby konikow zniechecic ;)
byly rozmowy o Atlas Arenie

taaa, sonisphere w Atlas Arena... :facepalm:
czepiasz sie ;)
czy 2-3 miesiace temu kiedy byla plotka o METALLICE wiadomo bylo ze bedzie sonisphere i to z METALLICA w roli glownej?
Nie mieli zagrac u nas w ramach halowej trasy. Wrecz potem nikt nie chcial uwierzyc ze jednak Bemowo.
Potem wiadomo, Lodz poszla w niebyt kosztem wlasnie sonisphere.
Zreszta to juz niewazne. Ja tez uwierze ze MAIDEN bedzie Lodzi jak zobacze.
IRONSPARTAN dal temat, wiec podpytalem i mowie co mi odpowiedzieli. Jak bedzie nie wiem przeciez. Nikt tego nie wie.
Tez watpilem bo dziwna data, ale skoro faktycznie na rozgrzewke przed festiwalami letnimi to moze jest cos na zeczy skoro plotki kraza na ten temat od dawna.

Na stadion to juz na pewno LN by sie nie odwazylo jak gra METALLICA i ACDC w tym samym czasie niemalże
Awatar użytkownika
iron_fox
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: iron_fox »

vyrus pisze::lol: Niby czemu za mała ? Grali w Spodku, Torwarze a tu Atlas Aren za mała ? Jeżeli nawet zagrają to pewnie jeden gig chociaż wyprzedaliby dwa albo dwa w różnych miastach ale wątpię w to
Tak ale to było kilka lat temu. Przez te kilka lat zespół nie da się ukryć zyskał większą renomę i większą ilości fanów. Tak samo kiedyś grali kilka koncertów w naszym kraju a teraz nawet największy optymista nie uwierzyłby, że mogą u nas dać kilka koncertów. Jeżeli faktycznie zespół planuje zagrać jakiś koncert dla rozgrzewki to bym stawiał na czeską O2 arenę (18k) lub jakiś stadion o pojemności 20-30 tyś. Chyba, że z jakiś względów zespół chciał by wyróżnić nasz kraj :twisted: i planuje zagrać w Łodzi.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Być może rzeczywiście zagrają koncert w Łodzi, ale termin między METĄ a AC/DC to już by był jakiś idiotyczny żart. Jak znam MAIDEN to ceny będą kosmiczne, ciekawe kogo z nas stać na trzy drogie koncerty w odstępie paru tygodnii :?:

Myślę, że LN trochę rozumku mają - owszem sierpień, to by się zrobić dało... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Kiedy w Polsce ceny na Maiden były kosmiczne?

Niektórych stać. ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak nie były to znając realia tour 2010 -będą dość wysokie, ale - pożyjemy, zobaczymy. ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

mysle ze maxymalnie okolo 150zl by byly.

Jesli dojdzie ten koncert do skutku to ciekawe ile dni pozniej(wczesniej) koncert w O2 bo wlasnie o tych dwoch sie mowi poki co na rozgrzewke przed letnia trasa festiwalowa
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jesli beda w hali to bilety dadza w cenie minimum takiej jak Rammstein. Czyli na pewno powyzej 200 zl (ok. 50 euro). Zreszta to juz standard. :)

Fakt, ze w Skandynawii bilety sa wyjatkowo drogie, ale w kontynentalnej UE ceny za gigi halowe zawsze ksztaltowaly sie na poziomie ok. 50 EUR wiec zarobiliby u nas tyle samo co np. w Niemczech, Wloszech czy Francji.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

trudno na MAIDEN sie nie oszczedza :)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

też tak uważam, trzeba im płacić by przyjeżdżali proste:P kiedyś widziałem bilet na X Factour w 95 w Wawie to kosztował 25 zł - możliwe?
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Strasznie bilety poszły u nas w górę, pewnie to ten unijny dobrobyt ;)

W 98 za VXI album płaciłem 50 zł a za bilet na koncert też 50 zł. W 2000 za BNW 60 zł, za koncert też 60 zł :). W 2003 za DOD 60 zł, za koncert chyba 100 zł. W 2006 za album 70 zł, koncert 170 w Czechach :). Idzie to w złym kierunku heh.
archaon
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: archaon »

remi pisze:też tak uważam, trzeba im płacić by przyjeżdżali proste:P kiedyś widziałem bilet na X Factour w 95 w Wawie to kosztował 25 zł - możliwe?
z tego co pamietam to kosztowały 45. moja siostra ma plakat reklamujacy ten koncert ;-)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

IgorW pisze:Strasznie bilety poszły u nas w górę, pewnie to ten unijny dobrobyt ;)

W 98 za VXI album płaciłem 50 zł a za bilet na koncert też 50 zł. W 2000 za BNW 60 zł, za koncert też 60 zł :). W 2003 za DOD 60 zł, za koncert chyba 100 zł. W 2006 za album 70 zł, koncert 170 w Czechach :). Idzie to w złym kierunku heh.
... coś w tym jest , tym bardziej że ceny biletów w stosunku do zarobków przeciętnego Polaka są stosunkowo wysokie, oczywiście patrząc na Niemcy ceny są podobne , jednak zarobki już nie za bardzo ...

... tutaj artykuły poruszające te kwestie >>>>>>> http://chacinski.wordpress.com/2009/01/ ... -koncerty/
http://andrzejcala.blox.pl/2009/01/Konc ... -stac.html
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

remi pisze:też tak uważam, trzeba im płacić by przyjeżdżali proste:P kiedyś widziałem bilet na X Factour w 95 w Wawie to kosztował 25 zł - możliwe?
az sprawdze zaraz cene na bilecie :)
25zl :)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

w niemczech wcale tak rozowo nie jest z zarobkami, tzn oczywiscie ze zarabiaja wiecej, ale zycie generalnei jest tam tez drozsze i te 50 euro na koncert wcale nie jest takim niczym w porownaniu do PL. Zespol bierze za wystep tyle samo czy to sa neimcy czy polska. No nie wiem dla mnei to tak jakby marudzic ze TV LCD w niemczech kosztuje tyle samo co w PL a przeciez tam zarabiaja wiecej. Kurde Audi czy VW kupic mozna nawet taniej nic w PL....no a co mozna na to poradzic? Skoro my nic nie produkujemy to jestesmy w dupie. No ale w sumie to chyba nei temat na taka dyskusje

Co maja powiedziec biedni brazylyjczycy...........bo chyba nikt nei powie ze zarobki maja takie jak w PL, a bilet na koncert maiden kosztowal 500 zeta (ok wiekszosc weszla na bilecie studenckim za polowe togo - ale to ciagle 250 zeta)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

też tak uważam, trzeba im płacić by przyjeżdżali proste:P kiedyś widziałem bilet na X Factour w 95 w Wawie to kosztował 25 zł - możliwe?
z tego co pamietam to kosztowały 45. moja siostra ma plakat reklamujacy ten koncert ;-)

bylem na tym koncercie,bilet zakupilem wczesniej ze 2 miesiace za 22 zety :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Obrazek

zgadza sie 22zl przedsprzedaz :)
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 6:39 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

WICKER MAN pisze:Norwegia wyprzeda sie szybko. W 2008 roku grali na wiekszych obiektach, ale teraz to jedyny gig w Norwegii w 2010. Metallica wyprzedala ten sam venue w 2008 w 50 min. Halowki na trasie AMOLAD takze wyprzedaly sie b. szybko.
Z kilku powodów - wątpię. W 2008 ceny biletów były ponad dwukrotnie niższe. Halówki na trasie AMOLAD wyprzedały się szybko - czyli z podobną prędkością co bilety do innych krajów. Nic w tym dziwnego, trasa krótka (19 koncertów na kontynencie), kameralna, no i Norwegowie mieli spore parcie na nową płytę, co widać było po późniejszych wynikach sprzedaży. Ponadto w Bergen grali w małej Vestlandshallen. Nie wspominając już o tym, że wtedy również bilety były ponad dwa razy tańsze. Porównanie z Metallicą zupełnie nietrafione, Vale Hovin Meta również wyprzedała w kilka chwil, a jak pisałem w poprzednim poście - Maiden nie udało się tego dokonać przez ponad pół roku. To jednak dużo popularniejszy zespół w Norwegii.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wszędzie Meta jest popularniejsza (przy takim zabieganiu o publicity przez ponad 20 lat nie mogło być inaczej), tyle że stylistycznie MAIDEN i Amerykanie to szczególnie teraz inna sprawa. Metal IRON MAIDEN a metal METY to inny kanon. Styl jaki uprawia formacja amerykańska jest popularniejszy szczególnie wśród młodszej publiczności niż zachowawczy, tradycyjnie heavy metalowy klang MAIDEN. Porównania są tutaj nie na miejscu, te formacje muzycznie bardzo się różnią choć obie w swojej odmianie metalu są arcymistrzami :idea:

Bilety na wszystkie koncerty 2010 są dużo droższe niż dotychczasowe występy zespołu, poniekąd można to tłumaczyć festiwalową formułą występów, niemniej - według mnie, przejechali i tyle. Wczoraj do godziny 12:00 sprzedano 15500 biletów w Bergen, wszystkich będzie 23,500 - fani baaaardzo narzekali na cenę lecz pewnie za dni parę zejdą a IRON MAIDEN zapowiadają "kilka supportów", pewnie tych co na Sonisphere. :)
kobonga
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: kobonga »

Budziol pisze:Obrazek

zgadza sie 22zl przedsprzedaz :)
A i tak nie było SOLD OUT :)

Płyty nie idą to na koncertach trzeba zarabiać i widoczne jest to u wiekszoci wykonawców.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

zapowaiadaja kilka supportow?? Tzn co?? Lauren zagra 3 sety ? :)
ODPOWIEDZ