Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Re: Judas Priest

Post autor: Kevin18 »

Dzosef pisze: sob maja 16, 2020 11:58 am
Kevin18 pisze: sob maja 16, 2020 11:52 am Cholera a gdzie Wacken Open Air ? Miało być w tym roku, a nie ma w przyszłym ? Mega zawód.
Festiwale to jeszcze bardzo niepewny temat, te największe nic jeszcze w kwestii line-upu nie ogłaszały.
Mówisz że nie będzie ich ? Ja właśnie ogarniałem przeniesienie biletu z Wacken 20 na 21 i jeszcze czeka mnie to samo z Graspopem : P
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Kevin18 pisze: ndz maja 17, 2020 7:00 pm
Dzosef pisze: sob maja 16, 2020 11:58 am
Kevin18 pisze: sob maja 16, 2020 11:52 am Cholera a gdzie Wacken Open Air ? Miało być w tym roku, a nie ma w przyszłym ? Mega zawód.
Festiwale to jeszcze bardzo niepewny temat, te największe nic jeszcze w kwestii line-upu nie ogłaszały.
Mówisz że nie będzie ich ? Ja właśnie ogarniałem przeniesienie biletu z Wacken 20 na 21 i jeszcze czeka mnie to samo z Graspopem : P
Nie no, aż tak to bym nie powiedział, ale trudno wyrokowac w jakiej formie wróca, czy każdy się podniesie po tym ciosie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W wywiadzie dla Heavy Metal Pages Halford zadeklarował obecność utworów z ery Rippera w setliście.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Schizoid pisze: pn maja 18, 2020 12:11 pm W wywiadzie dla Heavy Metal Pages Halford zadeklarował obecność utworów z ery Rippera w setliście.
Poproszę "Cathedral Spires", "Burn In Hell" oraz "Bullet Train". Chętnie też "One on One" i "Hell Is Home".
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

W takim razie niech wjeżdża Cathedral Spires, najlepszy utwór z Ripperem. Nawet nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Też bym chciał Cathedral Spires, ale to trudny i długi numer. Prawdopodobnie skończy się na Hell Is Home (faworyt Richiego) i czymś innym z Jugulatora, Burn In Hell byłoby dobrym wyborem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Schizoid pisze: pn maja 18, 2020 12:29 pm Prawdopodobnie skończy się na Hell Is Home (faworyt Richiego).
O kurna, to jadę na Mystic choćby tylko dla tego jednego kawałka. Inna sprawa, że nie sądzę żeby zaśpiewał to lepiej od Tima. Ale chętnie się zdziwię ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja mam nadzieję mieć możliwość porównania wykonań na żywo w 2021 ;) Płyta Downinga jest już nagrana i oczekuje na finałowe mixy.

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Schizoid pisze: pn maja 18, 2020 1:45 pm Ja mam nadzieję mieć możliwość porównania wykonań na żywo w 2021 ;) Płyta Downinga jest już nagrana i oczekuje na finałowe mixy.
Kto wie, czy na płytę Kena nie czekam bardziej niż na nowy album Judas Priest, po którym w sumie wiadomo czego się spodziewać. A tu: oryginalny gitarzysta JP (inaczej niż w "rodzimym zespole", gdzie Glenn już chyba nic nie nagra), legendarny perkusista z kilku świetnych albumów (m.in. kultowego Unleashed in the East) i do tego Owens, który obecnie śpiewa lepiej od Roba. Swoją drogą ciekawe czy KK sam nagrał partie obu gitar. To by było już w ogóle mega.
Ale na koncerty to bym się jeszcze nie napalał ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Podejrzewam, że to będzie solidny heavy metal do samochodu i grilla ;) Ale chciałbym się pozytywnie zaskoczyć.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ciekawe czy pisał muzykę już po odejściu z Priest, czy album powstał stosunkowo szybko
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: pn maja 18, 2020 2:44 pm Podejrzewam, że to będzie solidny heavy metal do samochodu i grilla ;) Ale chciałbym się pozytywnie zaskoczyć.
Mam tak samo... spokojnie czekam, bez większego napalania się.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzosef pisze: pn maja 18, 2020 2:57 pm Ciekawe czy pisał muzykę już po odejściu z Priest, czy album powstał stosunkowo szybko
Muzykę skomponowano dopiero po skumaniu się z resztą zespołu.

Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Jestem bardzo ciekawy co nagrają w skłądzie z Owensem i Binksem. Pewnie to będzie granie Priest ze starych płyt. Nic w stylu Painkillera. Pewnie Binks tempa nie wyrobi skoro tyle lat u niego posuchy było
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Dlatego sądzę że będzie to Judas Priest jaki znamy z okresu Killing Machine do Defenders. No chyba że nagrają Demolition II ale to chyba raczej by nie przeszło
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

W sumie to ciekawszy nawet jestem tego materiału od nowej płyty Judas Priest. "Firepower" przesłuchałem w całości może z piec razy i jakoś nie chce mi sie do tego wracać. Wolę "Redeemer Of Souls".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dla mnie FP petarda, bardzo często wracam. W przeciwieństwie do RoS :)
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Właśnie. Z tego co się zorientowałem to odbiór FP był dużo dużo lepszy niż RoS. Ta ostatnia miała też bardzo średnią produkcję.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dla mnie te płyty mają bardzo, bardzo podobny charakter. Chyba jeszcze nie było w historii zespołu sytuacji, w której dwa albumy byłyby do siebie tak podobne pod kątem kompozycji, dlatego lubię oba i niezbyt rozumiem skreślanie jednej z nich, a drugiej nie. ROS traci na produkcji, Halford też gorzej brzmi, niż na ostatnim krążku. Kompozycje z tego albumu dużo lepiej brzmiały na żywo. Ja do kilku numerów wracam tylko podczas słuchania Battle Cry, nad którym czuwał Tom Allom. Z Redeemera wywaliłbym ze 2-3 numery, dał zamiast jednego Tears Of Blood z bonusowego CD, poprawił brzmienie i byłby to materiał równy Fajapała.

Swoja drogą skandalem jest to, że zaakceptowano brzmienie tamtej płyty. Ale cóż, potwierdza się to, co mówi się o Jayne Andrews. Menedżerka trzyma się blisko Glenna-hegemona, który odpowiadał za brzmienie, więc nikt nie zasugerował, że coś jest nie tak. I zespół na tym stracił, nie po raz pierwszy zresztą. Kiepsko sobie dobrali ludzi odpowiedzialnych za takie kwestie.

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

LukaSieka pisze: wt maja 19, 2020 11:01 am W sumie to ciekawszy nawet jestem tego materiału od nowej płyty Judas Priest. "Firepower" przesłuchałem w całości może z piec razy i jakoś nie chce mi sie do tego wracać. Wolę "Redeemer Of Souls".
Tez jestem zdecydowanie bardziej ciekawy materiału tego tworu niż JP, ale tylko dlatego, że jestem ciekawy co z tego wyjdzie. O nowy album JP jestem spokojny.

I też wolę ROS od FP, ale obie płyty bardzo mi się podobają i mają bardzo wyrównany poziom.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

ODPOWIEDZ