Mówisz że nie będzie ich ? Ja właśnie ogarniałem przeniesienie biletu z Wacken 20 na 21 i jeszcze czeka mnie to samo z Graspopem : P
Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W wywiadzie dla Heavy Metal Pages Halford zadeklarował obecność utworów z ery Rippera w setliście.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
W takim razie niech wjeżdża Cathedral Spires, najlepszy utwór z Ripperem. Nawet nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Też bym chciał Cathedral Spires, ale to trudny i długi numer. Prawdopodobnie skończy się na Hell Is Home (faworyt Richiego) i czymś innym z Jugulatora, Burn In Hell byłoby dobrym wyborem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Metalophil
- -#Moonchild

Ja mam nadzieję mieć możliwość porównania wykonań na żywo w 2021
Płyta Downinga jest już nagrana i oczekuje na finałowe mixy.
- Metalophil
- -#Moonchild

Kto wie, czy na płytę Kena nie czekam bardziej niż na nowy album Judas Priest, po którym w sumie wiadomo czego się spodziewać. A tu: oryginalny gitarzysta JP (inaczej niż w "rodzimym zespole", gdzie Glenn już chyba nic nie nagra), legendarny perkusista z kilku świetnych albumów (m.in. kultowego Unleashed in the East) i do tego Owens, który obecnie śpiewa lepiej od Roba. Swoją drogą ciekawe czy KK sam nagrał partie obu gitar. To by było już w ogóle mega.
Ale na koncerty to bym się jeszcze nie napalał
Podejrzewam, że to będzie solidny heavy metal do samochodu i grilla
Ale chciałbym się pozytywnie zaskoczyć.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ciekawe czy pisał muzykę już po odejściu z Priest, czy album powstał stosunkowo szybko
Muzykę skomponowano dopiero po skumaniu się z resztą zespołu.
Jestem bardzo ciekawy co nagrają w skłądzie z Owensem i Binksem. Pewnie to będzie granie Priest ze starych płyt. Nic w stylu Painkillera. Pewnie Binks tempa nie wyrobi skoro tyle lat u niego posuchy było
- AncientMariner
- -#Clansman

Dlatego sądzę że będzie to Judas Priest jaki znamy z okresu Killing Machine do Defenders. No chyba że nagrają Demolition II ale to chyba raczej by nie przeszło
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

W sumie to ciekawszy nawet jestem tego materiału od nowej płyty Judas Priest. "Firepower" przesłuchałem w całości może z piec razy i jakoś nie chce mi sie do tego wracać. Wolę "Redeemer Of Souls".
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Dla mnie FP petarda, bardzo często wracam. W przeciwieństwie do RoS 
www.MetalSide.pl
Właśnie. Z tego co się zorientowałem to odbiór FP był dużo dużo lepszy niż RoS. Ta ostatnia miała też bardzo średnią produkcję.
Dla mnie te płyty mają bardzo, bardzo podobny charakter. Chyba jeszcze nie było w historii zespołu sytuacji, w której dwa albumy byłyby do siebie tak podobne pod kątem kompozycji, dlatego lubię oba i niezbyt rozumiem skreślanie jednej z nich, a drugiej nie. ROS traci na produkcji, Halford też gorzej brzmi, niż na ostatnim krążku. Kompozycje z tego albumu dużo lepiej brzmiały na żywo. Ja do kilku numerów wracam tylko podczas słuchania Battle Cry, nad którym czuwał Tom Allom. Z Redeemera wywaliłbym ze 2-3 numery, dał zamiast jednego Tears Of Blood z bonusowego CD, poprawił brzmienie i byłby to materiał równy Fajapała.
Swoja drogą skandalem jest to, że zaakceptowano brzmienie tamtej płyty. Ale cóż, potwierdza się to, co mówi się o Jayne Andrews. Menedżerka trzyma się blisko Glenna-hegemona, który odpowiadał za brzmienie, więc nikt nie zasugerował, że coś jest nie tak. I zespół na tym stracił, nie po raz pierwszy zresztą. Kiepsko sobie dobrali ludzi odpowiedzialnych za takie kwestie.
Swoja drogą skandalem jest to, że zaakceptowano brzmienie tamtej płyty. Ale cóż, potwierdza się to, co mówi się o Jayne Andrews. Menedżerka trzyma się blisko Glenna-hegemona, który odpowiadał za brzmienie, więc nikt nie zasugerował, że coś jest nie tak. I zespół na tym stracił, nie po raz pierwszy zresztą. Kiepsko sobie dobrali ludzi odpowiedzialnych za takie kwestie.
Tez jestem zdecydowanie bardziej ciekawy materiału tego tworu niż JP, ale tylko dlatego, że jestem ciekawy co z tego wyjdzie. O nowy album JP jestem spokojny.
I też wolę ROS od FP, ale obie płyty bardzo mi się podobają i mają bardzo wyrównany poziom.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM