01/07/2006 - Joe Satriani - Wrocław @ Rynek Miejski
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: 01/07/2006 - Joe Satriani - Wrocław @ Rynek Miejski
noo tylko że musza mi rodzice pozwolić a z tym jest gorzej 
Zzz. a ja z kumplem jutro o 5 rano stoimy na trasie i łapiemy stopa do Wrocka bo kasy nie mamy. Chyba, że ktoś z Wawy by nas zabrał samochodem (2 osoby bez bagażu). No i zostajemy do rana i potem znów stopem w drogę powrotną...
No to nie ściemniaj, że nie masz z kim, tylko powiedz, żeś dupa i starych nie umiesz namówićElevatorman pisze:noo tylko że musza mi rodzice pozwolić a z tym jest gorzej
No to tak. Ze Zdzichem bedziemy o 12:30 pod zegarem przy glownym wejsciu na dworzec w Kato. Jak ktos jedzie to tam sie spotkamy a jak nie to w pociagu (albo wcale
).
To trzeba było tak odrazu. Przecież to zrozumiałe, że mogą mieć jakieś objekcje.Elevatorman pisze:noo tylko że musza mi rodzice pozwolić a z tym jest gorzej Evil or Very Mad
To taki trochę "Wrocer Trip" Was czekaAscot pisze:Zzz. a ja z kumplem jutro o 5 rano stoimy na trasie i łapiemy stopa do Wrocka bo kasy nie mamy. Chyba, że ktoś z Wawy by nas zabrał samochodem (2 osoby bez bagażu). No i zostajemy do rana i potem znów stopem w drogę powrotną...
i tym 12:54 jedziecie ?
TakS1MON pisze:i tym 12:54 jedziecie ?
Jaki bezczel <bije>Szymon pisze:no z sieciami kolejowymi na wschodzie to tak jestCiezko sie przemieszczac
Dzięki. Się wszystkiego dowiedziałam i tym pojedziemy. Nawet może nie zbankrutuję.Copy o 6.12 masz z Pulaw do Kato. Jestes o 11 no i potem do wrocka o 12.54
Ja jade albo wlasnie tym o 12.54 albo wczesniejszym, abo pozniejszymZalezy jak mi sie w sobote sprawy potocza
Piwo, EvE-> Dzięki za info.
No właśnie nim jadę. Będę was szukać na dworcu. Ile was tym pociągiem będzie jechało?Zdzicho pisze:No widzisz, jak mas ztaki pociag to nim jedź, bo z Tobą w pociagu jeszcze nie piłemSzymon pisze:Copy o 6.12 masz z Pulaw do Kato. Jestes o 11 no i potem do wrocka o 12.54
Mi babeczka na pkp powiedziała, że turystyczne to tylko w obrębie 200 km, więc mi się to nic a nic nie kalkuluje.Szymon pisze: Pozatym mozna kupic turystyczny za 60 na caly weekend i sprawa rozwiazana
Dam rade bez obaw, nie raz sama pociągiem jeździłam. Tyle, że teraz nie będę sama, będzie nas czworo (jedno się rozmnożyło)Zdzicho pisze:Copy to nie ja napewno da rade, ja bym sam to ledwo do katowic dojechałFear pisze:Prawie wszystko jest git, tylko teraz Copy musi sobie jakoś poradzić i będzie cacy![]()
No dobra. Będziemy w Katowicach o 11:00.
12:54 jedziemy do Wrocka. Kto w końcu jeszcze jedzie tym pociągiem?
Narazie jestem ja, Zdzicho i moj kumpel. No i moze 2 Szymony
Bedziemy stali jak juz mowilem pod zegarem przy glownym wejsciu. Moge Ci dac moj nr tel. jak co to pisz na priv.
No, ja i Kroczniok z kumplem napewno, a reszta nie wiem, to czekajcie o 12.30 pod zegarem przy głównym wejściu. :beerCopycat pisze:No dobra. Będziemy w Katowicach o 11:00.
12:54 jedziemy do Wrocka. Kto w końcu jeszcze jedzie tym pociągiem?
-
El Dorado
ja bede 14:20 we wrocku.
ale nie bedzie Kazi bo nie chce mi sie po nią jechać (godzina drogi w jedną strone :/ )
ale nie bedzie Kazi bo nie chce mi sie po nią jechać (godzina drogi w jedną strone :/ )
a moze to nie prawda?? :>Copycat pisze:Jaki bezczel <bije>
To nie sluchaj babeczki na PKP tylko mnieCopycat pisze:Mi babeczka na pkp powiedziała, że turystyczne to tylko w obrębie 200 km, więc mi się to nic a nic nie kalkuluje.
ehhh tak w ogole to mnie tu nie ma jakby co
O ty leniu pieroński, jak możesz, naprawdę mnei zawiodłeśTobink pisze:ale nie bedzie Kazi bo nie chce mi sie po nią jechać (godzina drogi w jedną strone :/
No ale sklepów we wrocku nie brakuje to się coś wymyśli, moze tam mają jakąś Panią Zdzisie?
-
El Dorado
wystarczy spytac jakiegoś zula to nam powie gdzie kupic tani spirytusZdzicho pisze:No ale sklepów we wrocku nie brakuje to się coś wymyśli, moze tam mają jakąś Panią Zdzisie? Laughing
Ach nei zauważyłem tego. Bo to jest tak : Są bilety : weekendowy ( za 60 zł, którym można jeździć pośpiechami i osobowimy, ale trasami, które NIE PRZEKRACZAJĄ długości 200 km. ) oraz turystyczny ( również za 60 zl, również na pośpiechy i osobowe, ale można nim jeździć PONAD 200 km ). Tak zostałem poinformowany w info pkp na dworcu we WrockuSzymon pisze:To nie sluchaj babeczki na PKP tylko mnieCopycat pisze:Mi babeczka na pkp powiedziała, że turystyczne to tylko w obrębie 200 km, więc mi się to nic a nic nie kalkuluje.![]()
to nie rozumiem co za biznes z tym do 200 km, chyba, ze on w tygodniu tez jest wazny czy cus. Wtedy dajmy na to chcac jechac 400 km, musze miec bilet zakupiony w stacji w polowie drogi i juz moge przejechac 400 km 
Ach, ja też nie wiem, ale jak sobie wymyslili tak jestSzymon pisze:to nie rozumiem co za biznes z tym do 200 km
- Elevatorman
- -#Clansman

no ale nie chcą dlatego że sam bede jechał;p no ide poszukac bo znajomych:D
Panie z kas i informacji kolejowej są naprawdę fajne uwielbiam czytać opisy gdy kotoś chciał naprzykład kupić miejscówkę na konkretny wagon i wieczne kłótnie z kasjerkami czy taki wagon jest w składzie czy nie. Ale wróćmy do tematu.Fear pisze:Ach nei zauważyłem tego. Bo to jest tak : Są bilety : weekendowy ( za 60 zł, którym można jeździć pośpiechami i osobowimy, ale trasami, które NIE PRZEKRACZAJĄ długości 200 km. ) oraz turystyczny ( również za 60 zl, również na pośpiechy i osobowe, ale można nim jeździć PONAD 200 km ). Tak zostałem poinformowany w info pkp na dworcu we Wrocku Smile
Jest coś takiego jak bilet wycieczkowy, który działa w weekendy. Tylko na trasach do 200km(czyli 400km w obie strony). Tylko, ze wtedy nie płaci się konkretnej stawki 60 zł tylko dostaje ulgę. 15% jeśli to podróż w jedną stronę, 35% jeśli w dwie. I tyle.
A bilet wycieczkowy już Szymon opisał(czyli 60zł na cały kraj).
Nie prawda, przecież sam znalazłeś pociąg, czyli jednak są. Foch! <dzołk of kors>Szymon pisze:a moze to nie prawda?? :>Copycat pisze:Jaki bezczel <bije>
Copycat pisze:Mi babeczka na pkp powiedziała, że turystyczne to tylko w obrębie 200 km, więc mi się to nic a nic nie kalkuluje.
Dobrze, od teraz tylko Ciebie słucham,hihi.To nie sluchaj babeczki na PKP tylko mnieidziesz i mowisz, ze chcesz bilet na caly weekend na wszystkie osobowe i pospiechy za 60 zł. No chyba, ze ulgowe wychodza taniej w jedna strone niz 30 zeta to sie wtedy nie oplaca.
ehhh tak w ogole to mnie tu nie ma jakby co
Ale to dziwnie z tymi weekendowymi. Ulgowy w jedną stronę wychodzi 32 zł, więc oszczędzam 4 zł. Więc w zasadzie obojętne, jeszczę zobaczę.
Kro, Zdzich-> To się spotykamy pod zegarem!