Ankieta pewnie będzie najlepszą opcją i Lud zadecyduje, bez Festiwalu E-Gały
Księga Skarg i Wniosków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Księga Skarg i Wniosków
Invader, pz ma życie poza forum, spokojnie, nie ma go od dłuższego czasu, pewnie ma powód, żeby mieć wolne.
Tylko, że taka "zemsta" może wydarzyć się również później. Bo przecież mianowanie na członka AiM nie wyłączy cię z uczestnictwa w dyskusjach. Możecie się poobrzucać gównem i miesiąc po tym, jak funkcję dostaniesz. I wtedy możliwości działania masz już w zasadzie z miejsca. Zresztą, czy to nie jest w ogóle bardziej prawdopodobny scenariusz? Zakładamy w końcu, że ten mod "chwilę" kolorek utrzyma.
Nota bene w sytuacji, jaka ma teraz miejsce - @pz na urlopie trwającym dłużej niż... Hm, ostatnia trasa Ghosta
z dwoma kolorowymi, którzy mają też przecież życie prywatne, wydaje mi się, że jednak pewna sprawność działania byłaby tu w cenie.
Jak wspomniałem, nie wiem, jak wygląda sytuacja ze zgłoszeniami, ale wejdź sobie w taką (oczywiście!) politykę i poczytaj ostatnie kilka stron. Tam wielokrotnie padały zdania co najmniej dyskusyjne pod względem zgodności z regulaminem i w ogóle z dobrymi obyczajami xD Jeśli jakiś dajmy na to @SS by się bawił w wychwytywanie tego wszystkiego, to przecież tych zgłoszeń byłaby sterta.
Nota bene w sytuacji, jaka ma teraz miejsce - @pz na urlopie trwającym dłużej niż... Hm, ostatnia trasa Ghosta
Jak wspomniałem, nie wiem, jak wygląda sytuacja ze zgłoszeniami, ale wejdź sobie w taką (oczywiście!) politykę i poczytaj ostatnie kilka stron. Tam wielokrotnie padały zdania co najmniej dyskusyjne pod względem zgodności z regulaminem i w ogóle z dobrymi obyczajami xD Jeśli jakiś dajmy na to @SS by się bawił w wychwytywanie tego wszystkiego, to przecież tych zgłoszeń byłaby sterta.
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2026 1:03 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nugz , No dokłądnie, tylko niektórzy tu mają multikonta, z tego co wiem. To może być cięzko z tą ankietą.
Zajzajer on the Road 2026:
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Specjalnie dla Ciebie Invader będę tłumaczył na same emotki... Dawaj, załóż kolejną ankietę 
Schiz jak to ma w zwyczaju bardzo uczenie podzielił włos na czworo, ale zgadzam się - powinno być tak jak napisałeś, a z przykładu się pośmiałem
Schiz jak to ma w zwyczaju bardzo uczenie podzielił włos na czworo, ale zgadzam się - powinno być tak jak napisałeś, a z przykładu się pośmiałem
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Dajcie już spokój
Przyjdzie do decyzji to Kolorowi coś zrobią (albo i nie) I tyle.
Przyjdzie do decyzji to Kolorowi coś zrobią (albo i nie) I tyle.
www.MetalSide.pl
Pewnie. Wydawało mi się to najbardziej "fair" tokiem rozumowania. Jasne, że Twoją stronę też widzę. Najrozsądniej byłoby stosować się do nieśmiertelnego nemo iudex in causa sua, pytanie tylko, czy AiM obecnie ma na to moce przerobowe. Bez tego zdajemy się na kompas moralny Kolorowych, że nie banują i banować nie będą za potencjalne ataki w ich stronę. Wierzę, że tak, i że dodatkowe obwarowania nie będą potrzebne, ale zawsze lepiej mieć zabezpieczenie na miejscu, niż naprędce je budować.Schizoid pisze: ↑wt wrz 01, 2026 1:01 pm Tylko, że taka "zemsta" może wydarzyć się również później. Bo przecież mianowanie na członka AiM nie wyłączy cię z uczestnictwa w dyskusjach. Możecie się poobrzucać gównem i miesiąc po tym, jak funkcję dostaniesz. I wtedy możliwości działania masz już w zasadzie z miejsca. Zresztą, czy to nie jest w ogóle bardziej prawdopodobny scenariusz? Zakładamy w końcu, że ten mod "chwilę" kolorek utrzyma.
PS. niektórzy twierdzą, że posada członka AiM wyłącza z dyskusji. A przynajmniej przypina łatkę "spamera" i powoduje niepożądane zazielenienie forum.
bo tak możę być, sam kiedyś byłem adminem, to sie skarżyli ze forum czerwone xdd, oczywiscie podawalem Twoje argumenty, ale nie pomagało. Wiec sam widzisz
Zajzajer on the Road 2026:
Pewnie, że tutaj zasada niewyrokowania we własnej sprawie powinno być standardem, tylko że sam problem dotyczył czegoś trochę innego, bo nie causa sua sensu stricto, tylko wykorzystywania posadki do vendetty. I o ile pierwszy przypadek według mnie nie wymaga tłumaczenia, bo to racjonalne, tak ten drugi stanowi większy problem. Bo przecież mamy aktywnie regularnych powiedzmy 20 kilka osób, one z definicji muszą się tutaj jakoś przecinać. Konflikty, żale i tym podobne są de facto nieuniknione. Ergo: niemożliwym jest wyłączenie kolorowego w każdym pojedynczym przypadku. Nie wiem, strzelam: najpewniej każda skarga na użytkownika forum została rozpatrzona przez kogoś, kto ze wspomnianym użytkownikiem kiedyś, na jakimś etapie pobytu na forum miał mniejszą lub większą kosę, jawną czy nie.Shin pisze: ↑wt wrz 01, 2026 1:13 pm
Pewnie. Wydawało mi się to najbardziej "fair" tokiem rozumowania. Jasne, że Twoją stronę też widzę. Najrozsądniej byłoby stosować się do nieśmiertelnego nemo iudex in causa sua, pytanie tylko, czy AiM obecnie ma na to moce przerobowe. Bez tego zdajemy się na kompas moralny Kolorowych, że nie banują i banować nie będą za potencjalne ataki w ich stronę. Wierzę, że tak, i że dodatkowe obwarowania nie będą potrzebne, ale zawsze lepiej mieć zabezpieczenie na miejscu, niż naprędce je budować.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ankieta trzech sensownych kandydatów - to głosowanie, w którym wyjątkowo mogę wziąć udział 
Na technikaliach zgłoszeń się nie znam, nigdy nie korzystałem. Wolę jawnie o tym pisać, nawet jeśli gówno to da
Na technikaliach zgłoszeń się nie znam, nigdy nie korzystałem. Wolę jawnie o tym pisać, nawet jeśli gówno to da
niech pz i Budziol zdecydują czy jest potrzebny dodatkowy zielony i zrobią ankietę.
jak chcecie, to spoko, przyda się ktoś do pomocy, bo okres wakacyjny jest gorący zarówno dla mnie i cockera i po prostu rzadziej na tym forum ostatnio jesteśmy
jak chcecie, to spoko, przyda się ktoś do pomocy, bo okres wakacyjny jest gorący zarówno dla mnie i cockera i po prostu rzadziej na tym forum ostatnio jesteśmy
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
O co tutaj chodzi? Kłótnia o kolorki? Panowie, bez jaj...

Teraz muszę kilka stron czytać... 
johnny już ma propagandę w podpisie. Przypominając sobie kampanię bcc, wydaje się to być tylko formalnością 
Wziął sobie do serca swój własny avatar 
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja się sam nie mianowałem, z tego co pamiętam. Dostałem "zielony" kolor, choć się w ogóle o niego nie prosiłem. Nie ukrywam też, że były problem z jakąś moderacją postów. Był taki okres, że miałem "związane ręce" i z pozycji konta nie miałem żadnych uprawnień. Dlatego później nie analizowałem tego, czy są jakieś zmiany, czy też nie, i to olałem, po prostu.
Moderacji nie wiadomo jakiej nie byłoby, gdyby nie pojawiały się głupie wpisy.
P.S. Jakby jeszcze ktoś bardziej zaznajomiony w tym temacie moderacji, dał znać, na co mam reagować i w jaki sposób pewnie byłoby łatwiej.