22/06/2013 - Paul McCartney - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: 22/06/2013 - Paul McCartney - Warszawa

Post autor: Deleted User 4876 »

hehe a Wawa znowu wtopa - bileciki na bocianie gniazdo za 165 zł - golden do wiednia z przejazdem 540 PLN.. a Polska 1100 i 660 PLN - eh ten patriotyzm :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Koncert jednak nie jest jakimś bestseller'em, gdyż Live Nation zablokowało sporą część biletów na trybunach i boki płyty - niby ze względu na produkcję koncertu, ale wcześniej wydaje mi się, że bloki te były w sprzedaży. ;) Tak czy siak - frekwencja powinna być zbliżona do tej na zeszłorocznym koncercie Madonny.
Deleted User 4876

i znowu 6 milionów do tyłu ;-) hehe - za 540 plnów Golden Circle w Wiedniu z przejazdem w dwie strony - niech sie Evil najszon pałuje :-P bede korzystał z ich usług w Pl tylko z koniecznosci, jak opcja zachodnia juz całkiem bedzie nie po drodze

nikt nic nie napisał tak więć EDIT żeby nie było posta pod postem ;-) Evil Najszon znowu rzuca dodatkowe pule na wawkę za 129 pln i 149 hehehe, tyudzień przed koncertem zrobią po 99 ?? ;) wstyd troche, raptem 3 koncerty w Europie, niby takie ciśnienie - a do sold outu daleko :)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Kolega dziś w radiu usłyszał że podobno poszło tylko 16 000 biletów :shock: :shock:

ktoś coś wie ??
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

przy takich cenach biletów to bym sie wcale nie zdziwił.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

I biorąc pod uwagę to, że na 2 tygodnie przed koncertem nagle pojawiły się bilboardy reklamujące koncert nawet na totalnych zadupiach, to też bym się nie zdziwił ;)
Awatar użytkownika
metalfish
-#Invader
-#Invader

Post autor: metalfish »

I szczerze jeśli tak jest to bardzo dobrze, bo może pójdą po rozum do głowy przy ustalaniu cen biletów.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Podobno to prawda, kolega jedzie i gdzieś też słyszał o kilkunastu tysiącach biletów...
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Jako że koszty związane z metalfestem trochę mnie przerosły, to dziś kupiłem sobie bilet za 129 niemal na wprost sceny :) Z tego co patrzyłem na mapce to na tym sektorze ( G31 ) jest faktycznie dużo wolnych miejsc. Zatem marsz do eventimów narodzie ! Babka mi jeszcze mówiła, nie wiem na ile to było prawdziwe, że kontaktowali się z akustykiem, który mówił że na tym sektorze i przeciwległym będzie prawdopodobnie najlepsze nagłośnienie podczas koncertu.
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

te 16 tysięcy to plotka. Wystarczy wejść na Eventim.pl i zobaczyć mapkę obiektu, by przekonać się, że większość biletów jest sprzedana. Myślę, że spokojnie już z 20 tysięcy poszło.
Ostatnio zmieniony sob cze 22, 2013 2:10 pm przez GrzegorzCantara, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 4876

30 k na narodowym to i tak żenujący wynik, no ale jak się śrubuje ceny - pani minister nie dała 6 mln wiec musieli dac fani heh
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomad1985 »

thorgal_30 pisze:30 k na narodowym to i tak żenujący wynik, no ale jak się śrubuje ceny - pani minister nie dała 6 mln wiec musieli dac fani heh
Żenujący wynik może przełożyć się na dobry koncert i odwrotnie zresztą też. Widziałem setlisty tych koncertów i powiem jedno, ludzie nie powinni być rozczarowani, bo nie oszukujmy się fani Beatles będą tam w większości. Jakbym wygrał bilet na taki koncert to sprezentowałbym go koledze, fajnie jakby sobie pojechał, bardzo liczył na koncert we Wrocławiu...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ma być około 25K - Radio Zet
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nomad1985 pisze:
thorgal_30 pisze:30 k na narodowym to i tak żenujący wynik, no ale jak się śrubuje ceny - pani minister nie dała 6 mln wiec musieli dac fani heh
Żenujący wynik może przełożyć się na dobry koncert i odwrotnie zresztą też. Widziałem setlisty tych koncertów i powiem jedno, ludzie nie powinni być rozczarowani, bo nie oszukujmy się fani Beatles będą tam w większości. Jakbym wygrał bilet na taki koncert to sprezentowałbym go koledze, fajnie jakby sobie pojechał, bardzo liczył na koncert we Wrocławiu...
Nie podniecaj się, bo ci żyłka pęknie. Maksymalna frekwencja na tym koncercie OD SAMEGO POCZĄTKU miała wynosić 30 tysięcy osób, gdyż NA PŁYCIE nie ma na tym koncercie miejsc stojących, tylko siedzące. Więc zanim zaczniesz coś krytykować, może dowiedz się najpierw o co chodzi. Więc rzec można, że koncert jest w 90% wyprzedany. A niewykluczone, że będzie całkowicie wyprzedany do wieczora, bo wczoraj o 19 kupowałem bilet w Empiku, to zostało wolnych około 1000-1500 miejsc.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

po co kupowałeś bilet ? Nie dostałeś darmowego ??
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Czyli w tej konfiguracji ok 30K ludzi wejdzie...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Kurde, niby to emeryten party, ale zacząłem żałować, że mnie tam nie będzie. :roll:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Napij się piwa, to Ci przejdzie :) Albo wsiadaj w auto za godzinę i przejedź się na KULT do Niepokalanowa ;) My się zaraz zbieramy dzięki życzliwości Współforumowicza :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Z uczestników chyba wróciłem do domu jako 1 :)

Może zacznę od minusów, a właściwie minusa. Mianowicie dość słabego ( a przez pierwsze numery wręcz tragicznego ) nagłośnienia. Jeśli babka z eventima nie ściemniała, że mój sektor ( G31 ) będzie jednym z 2 najlepiej nagłośnionych, to nawet sobie nie wyobrażam jakie musiało być na pozostałych. Generalnie na utworach które wykonywał sam Paul wszystko było ok, ale jak dołączał zespół to niestety było sporo dudnienia. Perkusji przez pierwsze 2 numery nie słychać było W OGÓLE. Wg. starszego, takiego nagłośnienia nie było nawet na starym Torwarze. Ludzie którzy zapłacili od 300zł wzwyż, faktycznie mieli prawo wyjść pod******ni.
Dobra, ale ja tu wcale nie zamierzałem narzekać ;-) A sam koncert..... no właśnie, kolejny przy którym nie wiem od czego zacząć. Na pewno też kolejny z tych, który będę pamiętał do końca życia. Te jakże pełne magii 2h 45min nawet nie wiem kiedy minęły. Paul wokalnie bez najmniejszego zarzutu, trochę pomówił po polsku ( oprócz oczywistych "dobry wieczór", "dziękuję" m.in. "to piosenka dla George'a/Johna", "tą piosenkę napisałem dla mojej żony", "musimy już iść" :) ), trochę pożartował i naprawdę mało jest artystów, mających tak wybitny kontakt z publicznością. Set niczym się nie różnił od innych z tej trasy poza "I've Just Seen a Face" w miejsce jakiegoś solowego ( dobry wybór ). Sam show bez większego rozmachu ( nie o to tu zresztą przecież chodzi ), jak zawsze dużo pirotechniki w "Live And Let Die", trochę gdzieniegdzie laserów. Kończąc, bo już ledwo patrzę na oczy, choć sam stadion zdecydowanie robi wrażenie, to jednak nie nadaje się chyba na koncerty, 4 duży koncert na nim i za każdym razem skargi na nagłośnienie, ostateczny sprawdzian chyba będzie gdy Meta na nim zagra. Jeśli dziś komuś jednak nagłośnienie specjalnie nie przeszkadzało w zabawie, na pewno wyniósł z tego biało-czerwonego koszyka wspomnienia na całe życie, jak ktoś lubi Bitelsów i teraz odpuścił, niech nawet się nie wacha następnym razem ( "See you next time" - pożegnał nas ;-) ).
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja bylem w sektorze G30 pod samym dachem. Co do nagłośnienia, to wybacz, ale się z Tobą nie do końca zgodzę. Rzeczywiście, w dwóch-trzech pierwszych numerach perkusji nie było słychać, ale tak od "Paperback Writer" (5 czy 6 w kolejności) było git. I wybacz, ale ja uważam, że nagłośnienie było dobre, a momentami (zwłaszcza w spokojniejszych utworach) bardzo dobre. Po koncercie rozmawiałem z kilkoma osobami, które były na płycie i na bocznych sektorach i wszyscy twierdzili, że było dobrze słychać. A pani z Eventimu to jakaś specjalistka od akustyki i nagłośnienia?
Co do narzekania to jakoś nie słyszałem narzekań po Coldplay, gdzie było FANTASTYCZNE nagłośnienie. Ani po części występów na Orange Warsaw (np. Fatboy Slim)
A koncert? REWELACJA!!!!! I nic więcej nie można dodać. Kropka.
ODPOWIEDZ