Dream Theater - syntetyczny przegląd twórczości
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: Dream Theater - syntetyczny przegląd twórczości
Doskonałe podsumowanie i cóż... Chciałem też być miły 
Invaderowi po prostu lata tych rankingów i głosowań tutaj zryły trochę beret 
- Caracalized
- -#Moonchild

Fajne jest rozkładanie muzyki na klocki, poszczególne instrumenty, warstwy. Kiedyś robiłem to zdecydowanie za często i trochę wyhamowałem. Ogólnie - niestety wyhamowałem z muzyką. Chociaż wczoraj posłuchałem ukochanego Desert Plains i wyłączyłem się tylko na wspaniałe bębny Hollanda, i tak kilka razy z rzędu 
Kocham muzykę progresywną, nienawidzę fanów Proga. Słuchanie ich na żywo powoduje we mnie autentyczny ból.Caracalized pisze: ↑pn lip 27, 2026 1:18 pmJa to myślałem, że większość fanów proga ma tendencję do tego akurat![]()
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
Muzyka wspaniała, tylko fani kurwy 
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja na szczęście nie mam z takimi do czynienia i sam na prog-rockowe czy -metalowe koncerty za bardzo nie uczęszczam, nie mam pojęcia jak rozmowa z kimś takim może przebiegać, ale fan proga fanowi proga na pewno jest nierówny. Przecież nawet na forum masz przykłady najgorszego elitaryzmu rozsiewanego przez pewnych osobników, więc nie tylko w progu są nieznośni ludzie, ale myślę, że w grupie fanów każdej muzyki ktoś taki się znajdzie.
Poznań to swoista stolica Rocka Progresywnego w Polsce więc praktycznie co chwila grają tutaj jakieś Areny, Pendragony, Genesis Tribute czy Flower Kings'y i wystarczy poprzechadzać się po sali by posłuchać pretensjonalnych rozmów o tym że Pendragon to już nie to co w 1996 w Krakowie a noway bootleg SBB który odkopuje występ ze Szwecji z 1974 roku ( instrumentalny ) to rzecz warta posłuchania przez fanów ambitnego ROCKCaracalized pisze: ↑pn lip 27, 2026 2:54 pm Ja na szczęście nie mam z takimi do czynienia i sam na prog-rockowe czy -metalowe koncerty za bardzo nie uczęszczam, nie mam pojęcia jak rozmowa z kimś takim może przebiegać, ale fan proga fanowi proga na pewno jest nierówny. Przecież nawet na forum masz przykłady najgorszego elitaryzmu rozsiewanego przez pewnych osobników, więc nie tylko w progu są nieznośni ludzie, ale myślę, że w grupie fanów każdej muzyki ktoś taki się znajdzie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Najgorszy elitaryzm, czyli jaki, i np. kto?Caracalized pisze: ↑pn lip 27, 2026 2:54 pm Ja na szczęście nie mam z takimi do czynienia i sam na prog-rockowe czy -metalowe koncerty za bardzo nie uczęszczam, nie mam pojęcia jak rozmowa z kimś takim może przebiegać, ale fan proga fanowi proga na pewno jest nierówny. Przecież nawet na forum masz przykłady najgorszego elitaryzmu rozsiewanego przez pewnych osobników, więc nie tylko w progu są nieznośni ludzie, ale myślę, że w grupie fanów każdej muzyki ktoś taki się znajdzie.
- johnny_o
Twój ulubieniec 
To wiem, jebanie wszystkiego, co nie jest generalnie metalem, ale co jeszcze, kto jeszcze 
- johnny_o
Też chętnie się dowiem skoro padła liczba mnoga, a nikt inny mi nie przychodzi do głowy 
- Caracalized
- -#Moonchild

Specjalnie dałem liczbę mnogą, aby nikogo bezpośrednio nie wskazywać i żeby każdy tutaj w dezorientacji żył 
Dawaj tę listę! Wiem, że ja i ten ex-leming johnny tam jesteśmy! Nie bądź wimpę 
- johnny_o
Ani Ty, ani ja... BSB i Skolim nie są elitarni 
ale spamerzy, i co was to obchodzi jakie oceny daje, moge dawac co chce
Zajzajer on the Road 2026:
No wiesz mogę słuchać 20 zespołów na krzyż, ty za to słuchasz aż za dużo, podejrzewam, że nie zbierasz oryginalnych płyt tylko muzy słuchasz ze spotify czy lastfm, wątpię żebyś miał wszystkie te zespoły na cd, a ja zespoły które słuchałem miałem ponad 2 koła płyt na cd, wiec to troche wiecej niz 20 zespolow na krzyz, w ostatnim roku sporo posprzedawałem i zostało to co naprawdę chce miec. I nie muszę słuchać Death z kompa po priedyliard razy, bo sobie kupię SH na cd i to co będzie miało ocene powyżej 8 na 10.
- johnny_o
Już dobrze... Masz prawo oceniać jak chcesz, można to oceniać jak się chce, czytać lub nie. All good.
A ja już nie przepadam za muzyką progresywną, kto dokładnie czytał moje posty w tematach zespołow ktore stracily, wie jak stracil u mnie ten gatunek jak prog rock, a prog metalu nigdy nie lubilem poza paroma zespolami, to ssie pałke. A fani to matoły, juz nawet na DT nie chodze w PL na barierki, z trzech powodów, zeby jakichs znajomych mord nie spotkac, drugi - wole na trybunach, trzeci - jestem za gruby zeby sie poswiecac na barierki ( z małymi wyjatkami) kiście sie tam we własnym sosie.Kevin18 pisze: ↑pn lip 27, 2026 2:44 pmKocham muzykę progresywną, nienawidzę fanów Proga. Słuchanie ich na żywo powoduje we mnie autentyczny ból.Caracalized pisze: ↑pn lip 27, 2026 1:18 pmJa to myślałem, że większość fanów proga ma tendencję do tego akurat![]()