25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Po przemysleniu sprawy - wydaje mi sie, ze bedziemy potrzebowali dwoch noclegow.
Pierwszy z piatku na sobote i drugi z soboty na niedziele (po koncercie)
Bedzie to chyba koniecznosc poniewaz, gdybysmy mieli wyleciec w sobote rano to moglibysmy sie "przejechac". Niedawno airpolonia opoznila start samolotu o 10 godzin - jesli przydarzyloby sie to nam wtedy dupa z koncertu. A tak majac w zapasie jedna noc bedziemy spokojniejsi, iz zdazymy na czas.
Co o tym myslicie?
Bedzie to chyba koniecznosc poniewaz, gdybysmy mieli wyleciec w sobote rano to moglibysmy sie "przejechac". Niedawno airpolonia opoznila start samolotu o 10 godzin - jesli przydarzyloby sie to nam wtedy dupa z koncertu. A tak majac w zapasie jedna noc bedziemy spokojniejsi, iz zdazymy na czas.
Co o tym myslicie?
Czyli wylatujemy do Paryża w Piątek 24 czerwca i śpimy w Paryżu w nocy z Piatku na sobote (24 na 25) w sobote koncert i spimy tam w nocy z Soboty na niedziele(25 na 26) i w niedziele wracamy do Domu.
Mi pasuje.
Mi pasuje.
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
Też jestem Simon wiec popieram poprzednika na całej długości jego textuSaymon pisze:Czyli wylatujemy do Paryża w Piątek 24 czerwca i śpimy w Paryżu w nocy z Piatku na sobote (24 na 25) w sobote koncert i spimy tam w nocy z Soboty na niedziele(25 na 26) i w niedziele wracamy do Domu.
Mi pasuje.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Popieram Mayera! :rocxMaYeR pisze:Po przemysleniu sprawy - wydaje mi sie, ze bedziemy potrzebowali dwoch noclegow.
Co o tym myslicie?
Wtedy będziemy mogli spokojnie pozwiedzać troszkę Paryż i odpowiednio wcześnie zająć miejsce w kolejce pod wejściem na stadion - w końcu chyba chcemy znaleźć się wśród tych pierwszych 3.000 fanów, którzy zostaną wpuszczeni do sektora pod sceną, nie?
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:42 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

:rocxMan_Of_The_Edge pisze:Dokładnie Wicker. Trzeba załapać się pod scene. 2 noclegi koniecznie.
Widzę, że Ty już przygotowujesz się do koncertu - fajny podpis!
ja nawet liczylem na 3 noclegi ale to szczegol hehehe
dwa chyba nam w zupelnosci wystarcza... apropos glupie mam pytanko.. czy zawsze jest tak ze pod scena jest sektor "limitowany"??
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na tym stadionie tak jest. To zależy od obiektu, organizatorów itp.Michcio pisze:ja nawet liczylem na 3 noclegi ale to szczegol hehehedwa chyba nam w zupelnosci wystarcza... apropos glupie mam pytanko.. czy zawsze jest tak ze pod scena jest sektor "limitowany"??
Na ogół w halach (z wyjątkiem Torwaru w 2000) nie ma barierek dzielących płytę na sektory. Na stadionach już częściej się to pojawia (tak robiła mn. Metallica w tym roku).
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:42 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Man_Of_The_Edge pisze:thx :beer masz rację bardzo się już nastawiam na ten gig, bo po 1. tracę wiarę w "polski" występ, a po 2. jak się już rok Maidenów nie widzi to tęsknota się zaczynaWICKER MAN pisze::rocxMan_Of_The_Edge pisze:Dokładnie Wicker. Trzeba załapać się pod scene. 2 noclegi koniecznie.
Widzę, że Ty już przygotowujesz się do koncertu - fajny podpis!:beer
![]()
mam nadzieję, że na początku przyszłych waka
kolejna sprawa:
z tego co wiem to niektóre z tanich linii lotniczych latają na lotnisko w Beavuois (czy jakoś tak), jest ono ok. 100km od Paryża. Trzeba się dowiedzieć przy organizacji wyjazdu czy w cenie jest załatwiony transport do samego Paryża.
BTW. najlepiej umiejscowione w Paryżu jest lotnisko Orly, najbliżej miasta.
chodzi Ci chyba o AirPolnia.. powiem to tak..... w zyciu juz nie wsiade dosamolotu tych linii.... popiersze opuznienia <podobno nie zawsze sa deklarowane kursy> po drugie brzydki samolot < na moim siedzeniu nie bylo podłokietnika!! byl wylamany!!> no a po 3 to za daleko od paryza... dojazd bedzie drogi sadze ze z 15 euro
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:43 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdaje się, że WizzAir leci na Beavuois czy jakoś tak 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie martw się - ja ciągle wierzę w polski koncert.Man_Of_The_Edge pisze:thx :beer masz rację bardzo się już nastawiam na ten gig, bo po 1. tracę wiarę w "polski" występ, a po 2. jak się już rok Maidenów nie widzi to tęsknota się zaczyna![]()
mam nadzieję, że na początku przyszłych wakacji pobuszujemy razem po Paryżu![]()
kolejna sprawa:
z tego co wiem to niektóre z tanich linii lotniczych latają na lotnisko w Beavuois (czy jakoś tak), jest ono ok. 100km od Paryża. Trzeba się dowiedzieć przy organizacji wyjazdu czy w cenie jest załatwiony transport do samego Paryża.
BTW. najlepiej umiejscowione w Paryżu jest lotnisko Orly, najbliżej miasta.
No na pewno pobuszujemy - lada moment rozpoczynamy zbiórkę kasy na bilety na koncert! :rocx
Dokładnie - zarówno Air Polonia (z Warszawy) jak i Wizzair (z Katowic) latają na Beauvais, które jest położone dość daleko od miasta... Trzeba dowiedzieć się ile kosztowałby dojazd do centrum.
Za to Sky Europe lata z Warszawy i Krakowa na Orly - lotnisko położone raczej dość blisko centrum (tak samo jak główne paryskie lotnisko CDG, na które nie latają jednak nasze tanie linie). Więc być może, mimo że mają trochę droższe bilety, to bardziej opłacałoby się nimi lecieć... Trzeba dokładnie rozeznać się w sytuacji.
Cóż, nie leciałem Air Polonia, ale słyszałem o nich różne opinie. Na pewno od tanich przewoźników nie można wymagać jakiegoś super standardu. Choć APN często olewa ponoć swoich klientów. To, że samolot jest brzydki, nic nie znaczy. Tanie linie nie mogą oszczędzać na bezpieczeństwie.Michcio pisze:chodzi Ci chyba o AirPolnia.. powiem to tak..... w zyciu juz nie wsiade dosamolotu tych linii.... popiersze opuznienia <podobno nie zawsze sa deklarowane kursy> po drugie brzydki samolot < na moim siedzeniu nie bylo podłokietnika!! byl wylamany!!> no a po 3 to za daleko od paryza... dojazd bedzie drogi sadze ze z 15 euro
Myślę, że mamy jeszcze sporo czasu, żeby wybrać odpowiedniego przewoźnika i połączenie (podobnie jak miasto, z którego byśmy lecieli). Więc spokojnie wszystko ustalimy.
Trzeba policzyć ile mógłby kosztować ten przejazd z tego Beavuois do centrum Paryża i porównać z tymi jakimiś lekko droższymi liniami. Co się bardziej opłaci itp. I do tego jeszcze kasa na przeżycie we Francji jest potrzebna 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zawsze można zabrać prowiant z domu.S1MON pisze:Trzeba policzyć ile mógłby kosztować ten przejazd z tego Beavuois do centrum Paryża i porównać z tymi jakimiś lekko droższymi liniami. Co się bardziej opłaci itp. I do tego jeszcze kasa na przeżycie we Francji jest potrzebna
Ogólnie to Sky Europe wychodzi bodajże około 50 zł drożej od Air Polonia, ale nigdy nie wiadomo jakie ceny będą na czerwiec (na razie nie można rezerwować tak odległych terminów).
Tylko chłopaki mamy 1 MEGA zonka... Będziemy ( chyba ) lecieć w pierwszy dzień wakacji zdaje sie... 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

I co z tego? I tak zamówimy bilety wcześniej niż wszyscy.S1MON pisze:Tylko chłopaki mamy 1 MEGA zonka... Będziemy ( chyba ) lecieć w pierwszy dzień wakacji zdaje sie...
Myślę, że firmy od tamtego dnia zwyżkują ceny biletów...
...chociaż jeśli w lutym sie zamówi to nie będzie tak źle :solo
Może zacznijmy robić już listę tych którzy na dzisiaj jadą na pewno. Ja zaczne:
(liste kopiowac i dopisywac się, tak jak to jest robione przy zlotach)
1.Saymon
Które bilety bierzemy ?? Ja jestem za płytą
1.Saymon
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
-
Prisoner_666
- -#Charlotte

Nie za wczesnie?Saymon pisze:Może zacznijmy robić już listę tych którzy na dzisiaj jadą na pewno. Ja zaczne:
1.Saymon
Nie interesuje mnie to!