Jedna piosenkaMajek pisze:Co za brednie... Dickinson ma przepity głos ? Pianie koguta ? A Di'Anno to może nie pieje ? Posłuchaj sobie refrenu Remember Tomorrow z Rainbow.
Nowy Teraz Rock
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy Teraz Rock
Twoje zdanie może co najwyżej brzmieć "Podoba mi się bardziej śpiewanie Di'Anno niż Dickinsona." I nikt z tym polemizować nie będzie, bo to Twój gust i już.Blood Brother pisze:Po drugie Majku to moje zdanie. Ty możesz mieć swoje. Ja uważam Di`Anno za lepszego wokalistę niż Dickinsona ;P
Ale skoro mówisz, że "Di'Anno jest lepszym wokalistą od Dickinsona" to nie dziw się, że ludzie mówią Ci, że nie masz racji. Bo tak sformułowane zdanie wyraża opinię kategoryczną, a nie upodobanie własne. To tak jabyś mówił, że 2+2=3 i uważał że to Twoje zdanie, więc niech nikt nie zaprzecza. A zresztą, czy Ty to rozumiesz?
Gdybyś był na koncercie to byś wiedział, że teraz już nie śpiewa w takich wysokich rejestrach jak kiedyś.Blood Brother pisze:Dickinson pieje przez 20 lat prawie.
Rzeczywiście wielka różnicaBlood Brother pisze:A nie ma przepitego głosu ino zapity
Bzdura. Wiem, że większość wokalistów piła, bądź pije, ale nie u wszystkich wpływa to znacząco na barwę głosu.Blood Brother pisze:Jak to kiedyś Neo powiedział: "Bez chlania nie ma śpiewania".
A ja nieBlood Brother pisze:Po drugie Majku to moje zdanie. Ty możesz mieć swoje. Ja uważam Di`Anno za lepszego wokalistę niż Dickinsona ;P
Młody jestem, ale nie cofnięty :/beaviso pisze: A zresztą, czy Ty to rozumiesz?
No rzeczywiście nie byłem. Potwierdzić ani znegować nie mogęMajek pisze:Gdybyś był na koncercie to byś wiedział, że teraz już nie śpiewa w takich wysokich rejestrach jak kiedyś.
Szczególnie na FOTD i Be Quick or be DeadBzdura. Wiem, że większość wokalistów piła, bądź pije, ale nie u wszystkich wpływa to znacząco na barwę głosu.
Twoje zdanie. Szanuje je. Respect :beerA ja nie
Akurat wydaje mi się, że na FOTD śpiewa tak specjalnie, a nie jest to skutkiem alkoholu.Blood Brother pisze:Szczególnie na FOTD i Be Quick or be DeadMajek pisze:Bzdura. Wiem, że większość wokalistów piła, bądź pije, ale nie u wszystkich wpływa to znacząco na barwę głosu.. Moje zdanie. Mogę się mylić. Bo jestem młody, i nic nie rozumiem
![]()
![]()
Ja Twoje również :beerBlood Brother pisze:Twoje zdanie. Szanuje je. Respect :beerMajek pisze:A ja nie
EOT
Ja się właścwie na wokalu nie znam, ale słyszałam, ze nierzadko tak jest, że wokaliści jak jeszcze nie umieją dobrze śpiewać, w sensie trikte technicznym to śpiewają gardłowo, potem tak czy siak muszą iść do jakiegoś specjalisty, który uczy ich tcehcnicznego śpiewu przy pomocy przepony.
Ale mogę się zawsze mylić
.
A przepity głos jak ktoś miał mieć to ew. Paul.
Ale mogę się zawsze mylić
Jak już przeczytacie sobie wkładkę o Dickinsonie (na którą moim zdaniem niezasłużył
) to spójrzcie też na relację z koncertu Marka Knopflera. Zgadnijcie kto ją napisał
?
-
Deleted User 1309
Jakas podpowiedz , bo trudno sie domyslicZgadnijcie kto ją napisał
Jaki koszt jest tego numeru Teraz Rocka z Dickinsonem ?
-
Deleted User 622
Mężczyźni naturalnie śpiewają przeponowo, więc to nie jest jakaś specjalna sztuka (znaczy coś trudnego do wykonania)EvE pisze:Ja się właścwie na wokalu nie znam, ale słyszałam, ze nierzadko tak jest, że wokaliści jak jeszcze nie umieją dobrze śpiewać, w sensie trikte technicznym to śpiewają gardłowo, potem tak czy siak muszą iść do jakiegoś specjalisty, który uczy ich tcehcnicznego śpiewu przy pomocy przepony.
Ale mogę się zawsze mylić.
Tak baj de łej do tego co ktoś tu pisał wcześniej - alkohol ma wpływ na głos, niekoniecznie dobry wpływ (zalezy co się chce osiągnać) ale ma.
Do BB. Bruce nie ma ani zapitego ani przepitego głosu... A Di'Anno też już nie śpiewa jak kiedyś.
10 zetaIM pisze:Jaki koszt jest tego numeru Teraz Rocka z Dickinsonem ?
metal: i wszystko jasne
-
Deleted User 622
Bruce zawsze śpiewał przeponowoEvE pisze:metal: i wszystko jasne. Ale troche głos Bruce'owi się zminił na właśnie taki przeponowy, mam wrażenie. Ale pewnie kwestia wprawy.
A, że Bruce'owi głos się zmienił... trochę złagodniał, albo jakby to powiedzieć "stępił się" - chodzi mi tu przede wszystkim o wysokie dźwięki... niestety głos starzeje sie razem z wiekiem i tyczy się to nie tylko Bruce'a.
Znasz się na wokalu, czy po prostu to wiesz? Bo ja prawdę mówiąc nie znam technik Bruce'a, ale widać pewne zmiany porównując Piece of Mind i jego solowe na przykład.metal pisze:Bruce zawsze śpiewał przeponowoCiężko jest śpiewać heavy metal gardłowo.
A, że Bruce'owi głos się zmienił... trochę złagodniał, albo jakby to powiedzieć "stępił się" - chodzi mi tu przede wszystkim o wysokie dźwięki... niestety głos starzeje sie razem z wiekiem i tyczy się to nie tylko Bruce'a.
Ale Bruce teraz czy wtedy to absolutne mistrzostwo, geniusz i ... ahhhhhh <3 <3 <3
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Łał, relacja na całą strone i jeszcze ze zdjęciem. GratulujęPink pisze:Jak już przeczytacie sobie wkładkę o Dickinsonie (na którą moim zdaniem niezasłużył) to spójrzcie też na relację z koncertu Marka Knopflera. Zgadnijcie kto ją napisał
![]()
![]()
?
-
Deleted User 622
"Znam sie" troche bo sam kiedyś "trenowałem" i mnie to interesowało... teraz nie mam na to czasuEvE pisze: Znasz się na wokalu, czy po prostu to wiesz? Bo ja prawdę mówiąc nie znam technik Bruce'a, ale widać pewne zmiany porównując Piece of Mind i jego solowe na przykład.
Ale Bruce teraz czy wtedy to absolutne mistrzostwo, geniusz i ... ahhhhhh <3 <3 <3
Tak już wiem. Mam stolec w uszach. Po drugie napisałem w recenzji, że mogę się mylić a i jakimś full spejcalistą nie jestem. Bardziej podoba mi się wokal Di`Anno i takie jest moje gusto. Pewnie niedługo się zmieni ale narazie uwielbiam Di`Anno. Tego starego.metal pisze:Do BB. Bruce nie ma ani zapitego ani przepitego głosu... A Di'Anno też już nie śpiewa jak kiedyś.
Wysłałem dłuższą ale ucieliJMM pisze:Łał, relacja na całą strone i jeszcze ze zdjęciem. GratulujęPink pisze:Jak już przeczytacie sobie wkładkę o Dickinsonie (na którą moim zdaniem niezasłużył) to spójrzcie też na relację z koncertu Marka Knopflera. Zgadnijcie kto ją napisał
![]()
![]()
?
szkoda tylko, że taka króciutka.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

A to dranie... Za takie coś ja bym się totalnie obraził na pismoPink pisze:Wysłałem dłuższą ale ucieliJMM pisze:Łał, relacja na całą strone i jeszcze ze zdjęciem. GratulujęPink pisze:Jak już przeczytacie sobie wkładkę o Dickinsonie (na którą moim zdaniem niezasłużył) to spójrzcie też na relację z koncertu Marka Knopflera. Zgadnijcie kto ją napisał
![]()
![]()
?
szkoda tylko, że taka króciutka.
![]()
Przeczytałam tą wkładkę (stałam chyba ponad 1h w realu
cud ze mnie nie wywalili) i cieszę się, ze tego nie kupiłam.
Żadnych rewelacji, nic nowego. Przynudne, jak dla mnie przynajmniej :/.
Dobrze że tego nie kupiłam;>.
Ale zasłużył sobie mimo wszystko
.
Najmniej to fajne były opisy płyt jego solowych, w ogóle bym to skróciła.
Żadnych rewelacji, nic nowego. Przynudne, jak dla mnie przynajmniej :/.
Dobrze że tego nie kupiłam;>.
Ale zasłużył sobie mimo wszystko
Najmniej to fajne były opisy płyt jego solowych, w ogóle bym to skróciła.
-
Deleted User 804
Jeśli komuś zależy na przeczytaniu tego co pisze Teraz Rock o Brusie i o Ironach, a nie ma kasy żeby kupić gazetę to mogę mu pomóc i wysłać skany tych dwóch artykułów. Tylko uprzedzam że trzeba mieć dość pojemną skrzynkę bo to w sumie jest 14 stron. Nie wiem ile MB to zajmuje bo jeszcze tego nie skanowałem. Zrobię to w wolnej chwili, o ile bedą chętni. Jakby co to dajcie znać na priva czy maila. Jak ktoś będzie miał za małą skrzynkę to mogę też podesłać zaproszenie do gmaila z 2GB pojemnością.
Fajną literówkę zrobili w artykule o Ironach: "Po raz drugi grupa pojawiła się w Polce..."
Fajną literówkę zrobili w artykule o Ironach: "Po raz drugi grupa pojawiła się w Polce..."