Nowy Teraz Rock

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Nowy Teraz Rock

Post autor: BeBe »

Majek pisze:Co za brednie... Dickinson ma przepity głos ? Pianie koguta ? A Di'Anno to może nie pieje ? Posłuchaj sobie refrenu Remember Tomorrow z Rainbow.
Jedna piosenka :roll: Dickinson pieje przez 20 lat prawie. A nie ma przepitego głosu ino zapity. Jak to kiedyś Neo powiedział: "Bez chlania nie ma śpiewania" ;). Po drugie Majku to moje zdanie. Ty możesz mieć swoje. Ja uważam Di`Anno za lepszego wokalistę niż Dickinsona ;P
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Blood Brother pisze:Po drugie Majku to moje zdanie. Ty możesz mieć swoje. Ja uważam Di`Anno za lepszego wokalistę niż Dickinsona ;P
Twoje zdanie może co najwyżej brzmieć "Podoba mi się bardziej śpiewanie Di'Anno niż Dickinsona." I nikt z tym polemizować nie będzie, bo to Twój gust i już.
Ale skoro mówisz, że "Di'Anno jest lepszym wokalistą od Dickinsona" to nie dziw się, że ludzie mówią Ci, że nie masz racji. Bo tak sformułowane zdanie wyraża opinię kategoryczną, a nie upodobanie własne. To tak jabyś mówił, że 2+2=3 i uważał że to Twoje zdanie, więc niech nikt nie zaprzecza. A zresztą, czy Ty to rozumiesz?
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

Blood Brother pisze:Dickinson pieje przez 20 lat prawie.
Gdybyś był na koncercie to byś wiedział, że teraz już nie śpiewa w takich wysokich rejestrach jak kiedyś.
Blood Brother pisze:A nie ma przepitego głosu ino zapity
Rzeczywiście wielka różnica :roll:
Blood Brother pisze:Jak to kiedyś Neo powiedział: "Bez chlania nie ma śpiewania" ;).
Bzdura. Wiem, że większość wokalistów piła, bądź pije, ale nie u wszystkich wpływa to znacząco na barwę głosu.
Blood Brother pisze:Po drugie Majku to moje zdanie. Ty możesz mieć swoje. Ja uważam Di`Anno za lepszego wokalistę niż Dickinsona ;P
A ja nie :D
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

beaviso pisze: A zresztą, czy Ty to rozumiesz?
Młody jestem, ale nie cofnięty :/
Majek pisze:Gdybyś był na koncercie to byś wiedział, że teraz już nie śpiewa w takich wysokich rejestrach jak kiedyś.
No rzeczywiście nie byłem. Potwierdzić ani znegować nie mogę
Bzdura. Wiem, że większość wokalistów piła, bądź pije, ale nie u wszystkich wpływa to znacząco na barwę głosu.
Szczególnie na FOTD i Be Quick or be Dead ;). Moje zdanie. Mogę się mylić. Bo jestem młody, i nic nie rozumiem :roll: :roll:
A ja nie
Twoje zdanie. Szanuje je. Respect :beer
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

Blood Brother pisze:
Majek pisze:Bzdura. Wiem, że większość wokalistów piła, bądź pije, ale nie u wszystkich wpływa to znacząco na barwę głosu.
Szczególnie na FOTD i Be Quick or be Dead ;). Moje zdanie. Mogę się mylić. Bo jestem młody, i nic nie rozumiem :roll: :roll:
Akurat wydaje mi się, że na FOTD śpiewa tak specjalnie, a nie jest to skutkiem alkoholu.
Blood Brother pisze:
Majek pisze:A ja nie
Twoje zdanie. Szanuje je. Respect :beer
Ja Twoje również :beer

EOT :D To nie jest temat o tym :wink:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Ja się właścwie na wokalu nie znam, ale słyszałam, ze nierzadko tak jest, że wokaliści jak jeszcze nie umieją dobrze śpiewać, w sensie trikte technicznym to śpiewają gardłowo, potem tak czy siak muszą iść do jakiegoś specjalisty, który uczy ich tcehcnicznego śpiewu przy pomocy przepony.
Ale mogę się zawsze mylić :).
A przepity głos jak ktoś miał mieć to ew. Paul.
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Jak już przeczytacie sobie wkładkę o Dickinsonie (na którą moim zdaniem niezasłużył :P ) to spójrzcie też na relację z koncertu Marka Knopflera. Zgadnijcie kto ją napisał 8) 8) :twisted: ?
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Zgadnijcie kto ją napisał
Jakas podpowiedz , bo trudno sie domyslic :wink:
Awatar użytkownika
IM
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: IM »

Jaki koszt jest tego numeru Teraz Rocka z Dickinsonem ?
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

EvE pisze:Ja się właścwie na wokalu nie znam, ale słyszałam, ze nierzadko tak jest, że wokaliści jak jeszcze nie umieją dobrze śpiewać, w sensie trikte technicznym to śpiewają gardłowo, potem tak czy siak muszą iść do jakiegoś specjalisty, który uczy ich tcehcnicznego śpiewu przy pomocy przepony.
Ale mogę się zawsze mylić :).
A przepity głos jak ktoś miał mieć to ew. Paul.
Mężczyźni naturalnie śpiewają przeponowo, więc to nie jest jakaś specjalna sztuka (znaczy coś trudnego do wykonania) ;) Głos przeponowy brzmi mocniej, wyraźniej, głębiej, łatwiej nad nim panować i można sobie pozwolić na dłuższe śpiewanie na jednym wdechu. Wskazane jest jednak śpiewanie "mieszane" - daje trochę wiecej możliwości, choć śpiew samym gardłem nie jest zdrowy.

Tak baj de łej do tego co ktoś tu pisał wcześniej - alkohol ma wpływ na głos, niekoniecznie dobry wpływ (zalezy co się chce osiągnać) ale ma.

Do BB. Bruce nie ma ani zapitego ani przepitego głosu... A Di'Anno też już nie śpiewa jak kiedyś.
iEvE
Administratorka
Administratorka

IM pisze:Jaki koszt jest tego numeru Teraz Rocka z Dickinsonem ?
10 zeta

metal: i wszystko jasne :). Ale troche głos Bruce'owi się zminił na właśnie taki przeponowy, mam wrażenie. Ale pewnie kwestia wprawy.
Deleted User 622

EvE pisze:metal: i wszystko jasne :). Ale troche głos Bruce'owi się zminił na właśnie taki przeponowy, mam wrażenie. Ale pewnie kwestia wprawy.
Bruce zawsze śpiewał przeponowo :wink: Ciężko jest śpiewać heavy metal gardłowo.
A, że Bruce'owi głos się zmienił... trochę złagodniał, albo jakby to powiedzieć "stępił się" - chodzi mi tu przede wszystkim o wysokie dźwięki... niestety głos starzeje sie razem z wiekiem i tyczy się to nie tylko Bruce'a.
iEvE
Administratorka
Administratorka

metal pisze:Bruce zawsze śpiewał przeponowo :wink: Ciężko jest śpiewać heavy metal gardłowo.
A, że Bruce'owi głos się zmienił... trochę złagodniał, albo jakby to powiedzieć "stępił się" - chodzi mi tu przede wszystkim o wysokie dźwięki... niestety głos starzeje sie razem z wiekiem i tyczy się to nie tylko Bruce'a.
Znasz się na wokalu, czy po prostu to wiesz? Bo ja prawdę mówiąc nie znam technik Bruce'a, ale widać pewne zmiany porównując Piece of Mind i jego solowe na przykład.
Ale Bruce teraz czy wtedy to absolutne mistrzostwo, geniusz i ... ahhhhhh <3 <3 <3
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Pink pisze:Jak już przeczytacie sobie wkładkę o Dickinsonie (na którą moim zdaniem niezasłużył :P ) to spójrzcie też na relację z koncertu Marka Knopflera. Zgadnijcie kto ją napisał 8) 8) :twisted: ?
Łał, relacja na całą strone i jeszcze ze zdjęciem. Gratuluję :wink: szkoda tylko, że taka króciutka. :wink:
Deleted User 622

EvE pisze: Znasz się na wokalu, czy po prostu to wiesz? Bo ja prawdę mówiąc nie znam technik Bruce'a, ale widać pewne zmiany porównując Piece of Mind i jego solowe na przykład.
Ale Bruce teraz czy wtedy to absolutne mistrzostwo, geniusz i ... ahhhhhh <3 <3 <3
"Znam sie" troche bo sam kiedyś "trenowałem" i mnie to interesowało... teraz nie mam na to czasu :wink: Tez uwazam ze to co zrobił na POM i Powerslave to mistrzostwo.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

metal pisze:Do BB. Bruce nie ma ani zapitego ani przepitego głosu... A Di'Anno też już nie śpiewa jak kiedyś.
Tak już wiem. Mam stolec w uszach. Po drugie napisałem w recenzji, że mogę się mylić a i jakimś full spejcalistą nie jestem. Bardziej podoba mi się wokal Di`Anno i takie jest moje gusto. Pewnie niedługo się zmieni ale narazie uwielbiam Di`Anno. Tego starego.
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

JMM pisze:
Pink pisze:Jak już przeczytacie sobie wkładkę o Dickinsonie (na którą moim zdaniem niezasłużył :P ) to spójrzcie też na relację z koncertu Marka Knopflera. Zgadnijcie kto ją napisał 8) 8) :twisted: ?
Łał, relacja na całą strone i jeszcze ze zdjęciem. Gratuluję :wink: szkoda tylko, że taka króciutka. :wink:
Wysłałem dłuższą ale ucieli :roll: :P
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Pink pisze:
JMM pisze:
Wysłałem dłuższą ale ucieli :roll: :P
A to dranie... Za takie coś ja bym się totalnie obraził na pismo :wink:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Przeczytałam tą wkładkę (stałam chyba ponad 1h w realu :) cud ze mnie nie wywalili) i cieszę się, ze tego nie kupiłam.
Żadnych rewelacji, nic nowego. Przynudne, jak dla mnie przynajmniej :/.
Dobrze że tego nie kupiłam;>.

Ale zasłużył sobie mimo wszystko :).
Najmniej to fajne były opisy płyt jego solowych, w ogóle bym to skróciła.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Jeśli komuś zależy na przeczytaniu tego co pisze Teraz Rock o Brusie i o Ironach, a nie ma kasy żeby kupić gazetę to mogę mu pomóc i wysłać skany tych dwóch artykułów. Tylko uprzedzam że trzeba mieć dość pojemną skrzynkę bo to w sumie jest 14 stron. Nie wiem ile MB to zajmuje bo jeszcze tego nie skanowałem. Zrobię to w wolnej chwili, o ile bedą chętni. Jakby co to dajcie znać na priva czy maila. Jak ktoś będzie miał za małą skrzynkę to mogę też podesłać zaproszenie do gmaila z 2GB pojemnością.

Fajną literówkę zrobili w artykule o Ironach: "Po raz drugi grupa pojawiła się w Polce..." :D
ODPOWIEDZ