Tanie płyty

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Tanie płyty

Post autor: slayer »

Nevermore, obowiazkowo, bo juz sie czaje od premiery. I odkladam co raz. Still Cyco...bo w sumie jest to jakby reedycja, jedynki, a za taka cene mozna spokojnie kupic!:]

Ostatnio takze, pojawilo sie sporo ciekawych promocji na fan.pl
Wrzuce linki pozniej.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

slayer pisze:Nevermore, obowiazkowo, bo juz sie czaje od premiery.
A to extra :D "Godless" rzecz jasna? :wink: Tylko nie wiem czy to ten wspomnainy DG... ale nic to, za taką cenę... jazda obowiązkowa :D
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

wlasnie. Nawet jesli nie, to oplaca sie i to bardzo.
Godless, godless. :]
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Dzisiaj sprawdzałem w katowickim MM - te same płytki za te same ceny co na http://www.vivid.pl i http://www.gigant.pl... Chodzi mi tu o A Perfect Circle, Iced Earth, Nevermore, Queensryche(aczkolwiek ich płyty w tych remasterownych wersjach zawsze tyle kosztowały), Megadeth, sporo płyt Testament(ale ich w ofertach tych sklepów netowych nie ma, bo ich ceny zawsze takie były)
Wniosek prosty - nie składam zamówienia na necie, oszczędzając tym samym aż 10 zł na przesyłce :D a w czwartek jadę po tych 6 płytek, bo wolę je kupić teraz za taką fajną cenę niż potem wykładać przeszło 50 zł...
W Saturnie póki co tych płyt albo nie mają, albo za znacznie wyższą cenę...
Tak więc radzę Wam sprawdzić Media Markty, jeśli macie blisko, bo może te płytki też tam są.... Oczywiście pewnie nie we wszystkich MM będą, bo niektóre jak tak Wasze posty czytam to mają dostawę raz na rok chyba(vide: Częstochowa ponoć :lol: )...
W każdym bądź razie Megadeth są chyba wszystkie płyty w granicach 20-23 zł(poza ostatnim składakiem rzecz jasna, koncertówką i ostatnimi dwoma studyjniakami) i do tego jest ich pełno... Dzisiaj też zwróciłem uwagę na:
:arrow: Iron Maiden "Death On The Road" - 39,99 zł
:arrow: Marillion "Season's End" - 22,99 zł
:arrow: Cynic "Focus" 29,99 zł(może już wcześniej tyle kosztowało, ale dopiero dzisiaj zauważyłem)
Jak sobie jeszcze jakieś ciekawe pozycje przypomnę to napiszę :rocx
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Artur pisze:www.gigant.pl...
widzę tanie "Horror Show" :D ciekaw jestem, czy w krakowskim MM znajdę tę płytę ;]
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Wrathchild_88 pisze:widzę tanie "Horror Show" ciekaw jestem, czy w krakowskim MM znajdę tę płytę ;]
Pewnie tak... starszy mi mówił, że dobrze tam uposażony/e macie MM :rocx A co - chcesz się wykosztować?? :D W każdym bądź razie wydanie w DG(z "Transylvanią" jako bonusem :D ) też jest chyba w tej propocyjnej cenie.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Artur pisze:A co - chcesz się wykosztować??
no jasne :D ta płyta tak mnie wciągnęła, że grzechem by było nie mieć jej w oryginale :] aż się boję, co będzie jak poznam resztę dokonać IE... dyskografia już prawie ściągnięta, więc niedługo zaczynam przesłuchiwanie :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Wrathchild_88 pisze:no jasne ta płyta tak mnie wciągnęła, że grzechem by było nie mieć jej w oryginale :] aż się boję, co będzie jak poznam resztę dokonać IE... dyskografia już prawie ściągnięta, więc niedługo zaczynam przesłuchiwanie
I skoro "HS" Ci się tak spodobało, to zakładam, że reszta przypadnie Ci do gustu co najmniej tak samo mocno i zapragniesz się wykosztować jeszcze bardziej :lol: A ceny kuszą, oj kuszą :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Artur pisze: niektóre jak tak Wasze posty czytam to mają dostawę raz na rok chyba(vide: Częstochowa ponoć )...
A żebyś wiedział... jak w wakacje była dostawa Mejdenów- fakt przywieźli tego całe stosy, aż na półkach się nie mieściły :P- teraz się już wszystko rozeszło a dostawy nie widać... Ale chociaż ostatnio coś drgnęło- widziałem wszystkie Brucy oprócz Chemicala (pewnie poszedł pierwszego dnia :wink: ) widziałem też 1916 Motorhead za 25 zł ale nie słyszałem wcześniej więc nie zaryzykowałem :P Mam nadzieje że następna dostawa będzie szybciej niż za kolejne pół roku...
Artur pisze:W każdym bądź razie wydanie w DG(z "Transylvanią" jako bonusem ) też jest chyba w tej propocyjnej cenie.
A jakie to jest? Ja mam ściągnięte jakieś 2CD i na drugim CD jest transylvania właśnie a oprócz tego wywiad z Schafferem, który wywaliłem... trochę żałuję teraz... Ale w jakimś sklepie netowym widziałem transylvanie w środku setu.. to o co chodzi? :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:A jakie to jest? Ja mam ściągnięte jakieś 2CD i na drugim CD jest transylvania właśnie a oprócz tego wywiad z Schafferem, który wywaliłem... trochę żałuję teraz... Ale w jakimś sklepie netowym widziałem transylvanie w środku setu.. to o co chodzi?
No jedne wydanie to jest podstawowe w zwykłym pudełku z 10 utworami, i jest również wydanie w DigiPacku z bonuesm w postaci "Transylvani" :D No i właśnie ten bonus jest tak dosyć dziwnie umiejscowiony :wink: Ale jakie ma towarzystwo - genialne "Dragon's Child" i "Frankenstein" :rocx
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

a sprowadzaliście kiedyś płyty z zagranicy? poszukuję takiej osoby.
na przykład na www.amazon.com większość płyt waha się w granicach 10-14 baksów, co po korzystnym przeliczniku wychodzi od 30 paru do 45 zł! Biorąc pod uwagę, że niektóre tego typu rzadkości kosztują po 60-70 złociszy w naszych sklepach, to cena wydaje się być atrakcyjna :)
Tylko, ze właśnie nie wiem jak z kosztem przesyłki.
jestem ciekawy ile płyt trzeba kupić, by operacja była opłacalna :)

podobno jest jeszcze niezły trick kupując na japońskim amazonie płyty importowane z usa :D podobno jak się później przelicza z jenów na dolary, to płyty na amerykańskim amazonie kosztujące 13.9 $ nagle zmieniają swoją wartość na 10.9 $ :D nie pytajcie mnie jak to się dzieje, bo nie mam pojęcia i nie do końca ten proces rozumiem :D
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
danko
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: danko »

Mysłe ze przesyłka z Amazon nie jest zbyt niska ale jak sie zamawia z 10 płyt to moze nie wychodzi tak żle w www.mystic.pl mają duzo promocji tylko trzeba dobrze patrzec
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Obrazek

:shock:

Trzeba za jakiś czas znowu coś sobie zamówić :D Tylko nie wiadomo czy jest to wydanie z samym koncertem, czy też z dodanymi trzema utworami studyjnymi tak jak mam na piracie....
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

raczej na 100% z tymi 3 utworami.warto.taniutko , a wspanialy live jest.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:wspanialy live jest.
Wiadomo :wink: A długo u nich trwają takie promocje- z miesiąc to pobędzie?
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

nie mam pojecia :roll:
Ximinez
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ximinez »

TRIBUTE TO THE BEAST VOL.2
19.99zł za 2CD na fan.pl
Ktoś na allegro za 30 wystawił, więc chyba warto ;)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

to tak odbiegajac od tanich plyt; polski zespol. wydal plyte i sprzedaje ja u nas, za cene... sami zobaczcie.. http://www.mystic.com.pl/?mod=products& ... oduct=4533

IMO przegiecie :/
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:to tak odbiegajac od tanich plyt; polski zespol. wydal plyte i sprzedaje ja u nas, za cene... sami zobaczcie.. http://www.mystic.com.pl/?mod=products& ... oduct=4533
:shock: Śmiech na sali :lol: Ja wiem, że Decapitated się rozwija bardzo prężnie, ale .......
slayer pisze:IMO przegiecie :/
Żeby tylko :wink:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Decapitated się poczuło gwiazdą światową to i takie ceny se walą. Ciekawe chociaż czy album warty tych 50 zł.
ODPOWIEDZ