The Devil Put Dinosaurs Here na pierwszy rzut ucha aż tak mnie nie zachwyca, ale moja droga do uwielbienia poprzedniczki też była długa. Posłuchamy, zobaczymy. Fajnie, że grunge żyje
Alice In Chains
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Alice In Chains
Słyszeliście płytę? Jest świetna, choć co do tego nie miałem najmniejszych wątpliwości. BGWTB to najlepszy comeback z zaświatów w historii rocka jak dla mnie. Nic nie straciła ze swojej świeżości przez te 4 lata. Uważam ją również za najrówniejszą płytę Alice.
The Devil Put Dinosaurs Here na pierwszy rzut ucha aż tak mnie nie zachwyca, ale moja droga do uwielbienia poprzedniczki też była długa. Posłuchamy, zobaczymy. Fajnie, że grunge żyje
A mnie nowa płyta bardzo nuży, nowe kawałki brzmią jak odrzuty z 'BGWTB'.
Do szczytowych osiągnięć na pewno brakuje ale Alice In Chains to zespół, który nie nagrywa słabych płyt. Poprostu. To jest pewien fenomen. Nie ma tam przecież jakiś wyszukanych rozwiązań ale jest jedna niezmienna rzecz, którą udaje im się osiągnąć na każdym albumie czyli niepowtarzalny klimat. I dlatego cokolwiek nagrają, dobrze się tego słucha.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Deleted User 2259
aktualizacja
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2018 8:04 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 1 raz.
- Saimon1995
- -#Moderator

Facelift - 7/10
Sap - 6/10
Dirt - 10/10 (najlepszy album bez żadnej dyskusji)
Jar of Flies - 9/10
Alice in Chains - 8/10
Black Gives Way to Blue - 8,5/10
The Devil Put Dinosaurs Here - 7/10
Sap - 6/10
Dirt - 10/10 (najlepszy album bez żadnej dyskusji)
Jar of Flies - 9/10
Alice in Chains - 8/10
Black Gives Way to Blue - 8,5/10
The Devil Put Dinosaurs Here - 7/10
-
Deleted User 2259
Najlepszy a ulubiony to duża Różnica dobry album ,ale trochę przereklamowany.FaithNoMore pisze:(najlepszy album bez żadnej dyskusji)
- Saimon1995
- -#Moderator

Invader pisze: Najlepszy a ulubiony to duża Różnica dobry album ,ale trochę przereklamowany.
Nie zmienia to jednak faktu, że Dirt zawiera najwięcej klasyków. I dlatego dziesiątka ode mnie. Ponadto darzę ten album ogromnym sentymentem, bo od niego zaczęła się moja przygoda z Alicją.
-
Deleted User 2259
To weź taki Number of the Beast można powiedzieć, że też ma najwięcej klasyków, często się mówi o nim jaki to nie jest kultowy album, a przecież Maideni mają kilka lepszych płyt.FaithNoMore pisze:że Dirt zawiera najwięcej klasyków.
- Saimon1995
- -#Moderator

No przyznam rację. Zgadza się. Dla mnie jednak i tak Dirt pozostanie ulubionym i najlepszym albumem AiC (choć ostatnio non stop katuje Jar of Flies, który - nomen omen - wgniata w fotel).Invader pisze: To weź taki Number of the Beast można powiedzieć, że też ma najwięcej klasyków, często się mówi o nim jaki to nie jest kultowy album, a przecież Maideni mają kilka lepszych płyt.
Najlepszym albumem Alice In Chains jest Mad Season, Above... Oh wait ;D
-
Deleted User 2259
- Saimon1995
- -#Moderator

Dokładnie, chodzi o album „Dark Nights: Metal”, który jest powiązany z komiksem „Dark Days: The Road to Metal”. Wcześniej swoje utwory udostępnili m.in. Brann Dailor, perkusista Mastodon, czy Chino Moreno, wokalisty formacji Deftones.
-
Deleted User 7379
Na Spotify ukazał się nowy singiel zespołu "Never Fade". Jak dla mnie bomba kawałek
-
Deleted User 2259
http://loudwire.com/alice-in-chains-sec ... s-seattle/
Fajny pomysł, szkoda, że nie mieszkam w Seattle :<
Fajny pomysł, szkoda, że nie mieszkam w Seattle :<
Dzis wyszła nowa płyta. Przesłuchalem pierwszy raz i stwierdzam, że to dobry album
Ładnie wchodzi. Przez weekend będę wałkować dalej tę płytę to będę w stanie napisać więcej.
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Deleted User 2259
To czekam na więcej opinii. Ja dopiero w poniedziałek przesłucham, jeszcze go nie zakupiłem. Ludzie na grupie AiC mówią, że to najlepszy album z nowym wokalistą :>
- Saimon1995
- -#Moderator

Przesłuchałem nowy album Alicji z 4-5 razy. Z każdym odsłuchem tylko zyskuje. Na chwilę obecną w rankingu albumów z William DuVallem, "Rainier Fog" jest tuż za "Black Gives Way to Blue". I raczej to się nie zmieni. Comeback AiC był wprost genialny, natomiast najnowsze wydawnictwo jest "tylko" bardzo dobry. Faworyci? Singlowy "The One You Know" z riffem, który wgniata w ziemię, "Red Giant" (to chyba mój ulubiony utwór z "Rainier Fog") oraz "Never Fade", który jest zdecydowanie najbardziej przebojowy.
FaithNoMore pisze: ↑pn sie 27, 2018 1:52 pm Przesłuchałem nowy album Alicji z 4-5 razy. Z każdym odsłuchem tylko zyskuje. Na chwilę obecną w rankingu albumów z William DuVallem, "Rainier Fog" jest tuż za "Black Gives Way to Blue". I raczej to się nie zmieni. Comeback AiC był wprost genialny, natomiast najnowsze wydawnictwo jest "tylko" bardzo dobry. Faworyci? Singlowy "The One You Know" z riffem, który wgniata w ziemię, "Red Giant" (to chyba mój ulubiony utwór z "Rainier Fog") oraz "Never Fade", który jest zdecydowanie najbardziej przebojowy.
Jakbym siebie czytał ,mamy dokładnie takie samo zdanie
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12