X Factor vs Jugulator

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Która?

X Factor
22
58%
Jugulator
6
16%
obie zajebiste
6
16%
Żadna
2
5%
ڛredniaki
2
5%

Liczba głosów: 38

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: X Factor vs Jugulator

Post autor: Nomad »

metal pisze:Jesli to jedyne argumenty to łeb cie boli :shock:
Jakie argumenty? to moja subiektywna opinia, która nie potrzebuje argumentów, XF bardziej mi sie podoba, częsciej go słucham(szczerze mówiąć Jugulatora wogóle nie słucham) i nie wiem po co mam podawać jakieś argumenty, obiektywnie to wiadomo że większości fanom metalu spodoba sie bardziej Jugulator ,ale co ja poradzę że dla mnie Judas bez Robcia nie istnieje.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

metal pisze:Jesli to jedyne argumenty to łeb cie boli
heh, nie przesaadzaj ;) dopóki się wyraża tylko swoje wdzi-mi-się i nie wchodzi w żadne sensowne dyskusje to argumenty nie są potrzebne :) dopóki nikt nie próbuje nikogo przekonywać to "bo tak" jest najsilniejszym z argumentów ;)
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Akurat nie chodzi mi o czyjs gust czy o przekonywanie co jest lepsze czy gorsze, ale przeczytaj co on napisał... w Maiden wokal nie ważny natomiast w Priest tak... niby z jakiej racji? Dla mnie to tak jakby powiedzieć... na trawniku przed blokiem rosną mlecze i psie kupy - niby racja ale coś nie do końca.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

metal pisze:Akurat nie chodzi mi o czyjs gust czy o przekonywanie co jest lepsze czy gorsze, ale przeczytaj co on napisał... w Maiden wokal nie ważny natomiast w Priest tak... niby z jakiej racji? Dla mnie to tak jakby powiedzieć... na trawniku przed blokiem rosną mlecze i psie kupy - niby racja ale coś nie do końca.
W Maiden każdy element jest ważny ,wokal,gitary,bass i perkusja, a w Priest istnieje wyraźna dominacja wokalu i gitar, zresztą tylko ta trójka komponuje utwory,z małymi wyjątkami .Poza tym co w tym dziwnego,że u Judas Priest najwazniejszy dla mnie jest głos Halforda,a w Iron Maiden inne elementy niż wokal?
Deleted User 622

Dziwi mnie to że potrafisz słuchać muzyki "jednym uchem". Zdecydowanie nie byłbyś dobrym realizatorem dźwięku...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Twoja zgryźliwośc bierze sie stąd że jesteś maniakiem Rippera,a wiesz ,że ja za Rippera głosem nie przepadam,bo w tym że jakiś muzyk w zespole wybija się na pierwszy plan nie ma nic dziwnego, nie powiesz chyba że np.rola bassu w IM jest taka sama jak w JP?
Zresztą to jest kwestia gustu,tak jak niektórzy nie uznają Maiden bez Bruce'a tak ja nie uznaje Judasów bez Halforda, proste.
Deleted User 622

Nie jestem maniakiem Rippera, ale lubię go tak samo jak Halforda. Nie lubię nieuzasadnionej krytyki tego wokalisty bo nie jest tym jedynym właściwym. Masz pewnośc ze Halford poradziłby sobie z Jugiem lepiej niż Owens?

Kolejna rzecz... Priest to tylko gitary i wokal? To na cholerę im tak znakomity perkusista? Do wybijania prostego stuku puku? Opanuj się, bo krew mnie zalewa kiedy czytam takie brednie.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Dobrze,wiesz że chodzi mi raczej o starsze płyty,akurat ja nie jestem jakimś fanem Travisa, napewno technicznie jest świetny,ale ja znacznie bardziej cenie wszystkich innych perkusistów Priest,zwłaszcza Binksa ,który grał naprawde wspaniale,wolę taki styl jak np.grali Bill Ward czy Ian Paice, niż taką techniczną grę, nie lubię poprostu perkusji na pierwszym planie,a podwójnej stopki to ja poprostu nienawidzę. Na takim np.British Steel perkusja jest tylko dodatkiem,bass zresztą też.

Nie wiem jak Halford poradzyłby sobie na Jugu, a Rippera ja wcale nie krytykuje,poprostu uznaję tylko Priest z Halfordem, uwielbiam jego głos i dla mnie Priest bez niego to nie Priest , zresztą wielu fanów podziela moje zdanie, a to ze Ripper technicznie stoi naprawde bardzo wysoko to inna sprawa, na płycie Iced Earth Glourius Burden jego głos mi się podoba.
Deleted User 622

Nomad pisze:wolę taki styl jak np.grali Bill Ward czy Ian Paice, niż taką techniczną grę
wg ciebie Paice nie gra technicznie? :shock:
Nie mam pytań... bez odbioru - sam sobie wystawiasz świadectwo.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

metal pisze:
Nomad pisze:wolę taki styl jak np.grali Bill Ward czy Ian Paice, niż taką techniczną grę
wg ciebie Paice nie gra technicznie? :shock:
Nie mam pytań... bez odbioru - sam sobie wystawiasz świadectwo.
Weź już sie nie czepiaj półsłówek, nie jest to taka gra jak np.gra Travisa czy nie używa podwójnej stopki,nie ma wrażenia że zagłusza inne instrumenty, jest to poprostu inna szkoła grania,inne czasy, a technicznie gra np.solo perkusyjne w Flight on the Bat.

Czepiasz się dosłownie każdego słowa.
Deleted User 622

Tak właśnie czynię.
Awatar użytkownika
Rattlehead
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rattlehead »

metal pisze:Jug. Jeden z najlepszych albumów Judasów przeciw jednemu z najsłabszych Ironów... śmiech a nie pojedynek ;)
Stary temat ale musiałem odpowiedzieć. Musiałem! Jug dosłownie rozpieprza Factora już pierwszym riffem. Kompozycje, drapieżność i ciężar Juga zjadają i masakrują Factora totalnie. :twisted: :twisted:

Travis, który zjada Nicko bezapelacyjnie pokazuje tutaj swój kunszt. Nawet na Painie perka nie była tak bogata jak tutaj na Jugu. A już Ripper >>> Blaze totalnie.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Rattlehead pisze:
metal pisze:Jug. Jeden z najlepszych albumów Judasów przeciw jednemu z najsłabszych Ironów... śmiech a nie pojedynek ;)
Stary temat ale musiałem odpowiedzieć. Musiałem! Jug dosłownie rozpieprza Factora już pierwszym riffem. Kompozycje, drapieżność i ciężar Juga zjadają i masakrują Factora totalnie. :twisted: :twisted:

Travis, który zjada Nicko bezapelacyjnie pokazuje tutaj swój kunszt. Nawet na Painie perka nie była tak bogata jak tutaj na Jugu. A już Ripper >>> Blaze totalnie.
Ciężko to porównać, bo to dwa kompletnie inne albumy. Brzmieniowo nie odpowiada mi ani jeden, ani drugi. Wokali Rippera nie cierpię, chociaż nie odmawiam mu umiejętności, to świetny wokalista. W tym porównaniu już wolę dużo gorszego technicznie Bayleya. Kompozycyjnie jednak płyta Maiden moim zdaniem zdecydowanie lepsza. Również solówki zdecydowanie bardziej mi odpowiadają w Maiden.
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

Zdecydowanie X Factor, dla mnie przebija też Chemical Wedding Bruce'a, jedynym albumem lata 1990-1999 który stawiam wyżej jest Dehumanizer.

Ogólnie mój Top lat 1990-1999 heavy-metalu

1.Black Sabbath-Dehumanizer
2.Iron Maiden-X Factor
3.Manowar-Triumpf of Steel
4.Bruce Dickinson-Chemical Wedding
5.Black Sabbath-Tyr
6.Judas Priest-Painkiller
7.Saxon-Unleash the Beast
8.Accept-Objection Overruled
9.Motorhead-1916
10.Iron Maiden-No Prayer for Dying
11.Bruce Dickinson-Accident of Birth
12.Megadeth-Countdown to Extintion (to jest heavy-metal)
13.Saxon-Solid Ball of Rock
14.Iron Maiden-Fear of the Dark
15.Dio-Lock Up the Wolves
Awatar użytkownika
Rattlehead
-#Invader
-#Invader

Odyseusz pisze:Ogólnie mój Top lat 1990-1999 heavy-metalu

1.Black Sabbath-Dehumanizer
2.Iron Maiden-X Factor
5.Black Sabbath-Tyr
9.Motorhead-1916
Całkowicie nie zgadzam się z tym porównaniem. Dla mnie samo 1916 miażdży Factora, nie mówiąc już o Painkillerze czy Samowarze ;-)

Popatrzcie kurde jak różne są gusta, nie? :pijak:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Odyseusz pisze: 1.Black Sabbath-Dehumanizer
2.Iron Maiden-X Factor
5.Black Sabbath-Tyr
9.Motorhead-1916
+1 za obecność Tyr Sabbathów, strasznie niedoceniany album.
Rattlehead pisze: Popatrzcie kurde jak różne są gusta, nie? :pijak:
Ano różne i bardzo dobrze, ciekawiej jest :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Żadna.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

X Factor - 4/10
Jugulator - 9/10
Awatar użytkownika
Rattlehead
-#Invader
-#Invader

voivod' pisze:X Factor - 4/10
Jugulator - 9/10
Swój chłop! Ale Factor jednak dla mnie troszkę lepszy niż 4/10.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Ja tam "Jugulator" w ogóle nie uważam. Dla mnie ta płyta to normalnie jakiś rap gdyby tylko odjąć wokale :)
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
ODPOWIEDZ