jak nie jak tak?Onet pisze:Rob Halford, Robert Plant, Bon Scott i Ozzy znaleźli się na liście 100 metalowych wokalistów wszech czasów sporządzonej przez magazyn "Hit Parader".
100 wokalistów wszech czasów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 100 wokalistów wszech czasów
co ranking to wywoluje takie same podniecenie i oburzenie
czlowieki - chill out bo na serce zejdziecie jak sie bedziecie tak niezdrowo jarac glupotami..
Co by nie mówić, dla mnie obecność Hetfielda wśród 100 najlepszych wokalistów jest nieporozumieniem 
a to dlaczego?michi pisze:Co by nie mówić, dla mnie obecność Hetfielda wśród 100 najlepszych wokalistów jest nieporozumieniem
Mimo że lubie Metallica'e, to jak dla mnie Hetfield jakimś wybitnym wokalistą nie jest, owszem, ma fajną barwe głosu, ale umiejętnościami wokalnymi to on jak dla mnie nie imponuje, na początku to jeszcze gorzej wyglądało, teraz mimo że lepiej to jednym z najlepszych nazwać go IMO nie można.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Posłuchaj sobie choćby Lovermena, albo DVD S&M i wtedy sie wypowiedzMimo że lubie Metallica'e, to jak dla mnie Hetfield jakimś wybitnym wokalistą nie jest, owszem, ma fajną barwe głosu, ale umiejętnościami wokalnymi to on jak dla mnie nie imponuje, na początku to jeszcze gorzej wyglądało, teraz mimo że lepiej to jednym z najlepszych nazwać go IMO nie można.
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Ja słuchałem tego wiele razy i też uwielbiam Mete, mimo to tez Hetfielda uważam za co najwyżej bardzo dobrego wokalistęCygan pisze:Posłuchaj sobie choćby Lovermena, albo DVD S&M i wtedy sie wypowiedz
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Ja nie powiedziałem że on jest jakąś prima donną, ale bardzo dobry wokalista klasyfikuje się na miejsca 15-10 a nie 24 
W rankingu stoi choćby nad takim Trentem Reznorem, a porównując ich umiejętności wokalne może się to nie podobać duuużej grupie słuchaczy.
SłuchałemCygan pisze:Posłuchaj sobie choćby Lovermena, albo DVD S&M i wtedy sie wypowiedzMimo że lubie Metallica'e, to jak dla mnie Hetfield jakimś wybitnym wokalistą nie jest, owszem, ma fajną barwe głosu, ale umiejętnościami wokalnymi to on jak dla mnie nie imponuje, na początku to jeszcze gorzej wyglądało, teraz mimo że lepiej to jednym z najlepszych nazwać go IMO nie można.
Biorąc pod uwagę, że to jest ranking najlepszych wokalistów wogóle, to nie dla wszystkich bardzo dobrych sie musi znaleźć miejsce, a jak już to troche dalej IMO.Cygan pisze: Ja nie powiedziałem że on jest jakąś prima donną, ale bardzo dobry wokalista klasyfikuje się na miejsca 15-10 a nie 24
owszem , tak w latach 1983 - 1986 to miał najlepszy IMOmichi pisze: Słuchałemi jak dla mnie to on jest poprostu przeciętny, nie wyróżnia się niczym szczególnym, z tym że kiedyś miał fajniejszy głos
![]()
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Miał taki głos typowo do młócenia takich ciciorów jak Master, Seek, Whiplash :rocx Ale gdyby dalej miał taki a meta nagrała by takiego S&M to by to brzmiało śmiesznieowszem , tak w latach 1983 - 1986 to miał najlepszy IMO
S&M mi się najmniej podoba z dyskografii Mety
-
Gov't Mule
Dokładnie :beer Hetfield może i nie jest (i nigdy nie był) wokalistą najwyższych lotów, ale bardzo rozwinoł swoje umiejetności. Wystarczy porównać beznadziejne N.E.M z Turn The Page, czy Unforgiven II. Jak dla mnie on po prostu dojrzał i zrozumiał, że darcie ryja to nie wszystkoCygan pisze:Miał taki głos typowo do młócenia takich ciciorów jak Master, Seek, Whiplash Ale gdyby dalej miał taki a meta nagrała by takiego S&M to by to brzmiało śmiesznie
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Warto zwrócić uwage że to jedyny oficjalny album LIVE. Dla mnie jest na 6 miejscu po pierwszych pięciu. Kocham te Call of Cthulu na początku...S&M mi się najmniej podoba z dyskografii Mety
- likipiki
- -#Lord of the flies

nie wiem o kim mowa w kontekście3 zdania, ale jeśli chodzi o reznora, to rewelacyjny nie jest ;]Ximinez pisze:W rankingu stoi choćby nad takim Trentem Reznorem, a porównując ich umiejętności wokalne może się to nie podobać duuużej grupie słuchaczy.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
W odniesieniu do Jamesa Hetfielda. I od niego gorszy wokalnie Reznor raczej nie jest.
- likipiki
- -#Lord of the flies

no od niegfo to nie. bo hetfield jest wokalistą totalnie do dupy.. a reznor nie jest fenomenalny. drze się z gardła i spoko. ale nic więcej.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

pod wzglądem czego to mówiszlikipiki pisze:bo hetfield jest wokalistą totalnie do dupy
- likipiki
- -#Lord of the flies

pod względem śpiewu?