Czy odwiedzą nas za rok?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Czy odwiedzą nas za rok?
W Dortmundzie też była podobna ilość polskich flag więc wątpię aby one do czegoś się przyczyniły 
- The prophecy
- -#Invader

ale pomarzyć można 
Coz, widzialem troche polakow ktorzy "pukali" czechow i nie dziwie sie ze czesc z nich konczyla wyrzucona 5 rzedow dalej. Mozna napierac, przepychac sie do przodu ale pamietajac ze jest sie wsrod ludzi a nie w puszczy. A jak ktos widzi tylko siebie to ma problem.Tak tylko ze jak puknales jednego to trzej mieli ochote strzelic Tobie czlowieku w buzie . Nom. Bylo minelo wszyscy zyjemy jest fajnie![]()
Podczas trasy a matter of life and death zespol nie planowal zadnego koncertu u nas, co daje troche optymizmu bo poczatkowo ludzie tu sadzili ze z kims rozmawiali ale sie nie dogadali. Jesli okaze sie ze teraz beda chcieli tu zagrac, a tak nam mowil Rod to prawdopodobnie tak sie stanie.
Can The End Be At Hand?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Problem przyszłorocznego koncertu w Polsce jest dość skomplikowany...
Rozmawiałem z Rodem zarówno w Atenach jak i w Ostrawie. Powiedział, że w przyszłym roku na bank chcą do nas przyjechać (w tym roku woleli zrobić "masowy" koncert na granicy trzech państw czyli w Ostrawie)... Problem w tym, że w grę wchodzi jedynie własny koncert stadionowy (bo festiwali u nas nie ma). Przyszłoroczna trasa nie będzie obejmować występów w halach choćby ze względu na rozbudowaną scenografię, telebimy i ogólnie produkcję sceniczną przystosowaną do występów na świeżym powietrzu. Jeśli więc znajdzie się promotor chętny na zorganizowanie koncertu Maiden na jakimś polskim stadionie to Maideni się u nas pojawią... Niestety na dzień dzisiejszy jedynym potencjalnym organizatorem jest Live Nation Poland, a jak wiemy ta firma bardzo ostrożnie wybiera organizowane imprezy i, w przeciwieństwie np. do ich czeskiego odpowiednika, ściśle ogranicza ich liczbę... W przyszłym roku mają koncertować latem takie zespoły jak Metallica i AC/DC więc obawiam się czy Live Nation nie pokusi się na zorganizowanie ich koncertów zamiast występu Maiden... Oczywiście po wakacjach ruszymy z petycję itp., ale wątpię, żeby to coś dało jeśli szefostwo agencji zdecyduje, że wolą robić inne koncerty... Bo bądźmy szczerzy - Maideni mogą w Polsce ściągnąć ok. 30.000 osób, a takie AC/DC czy Metallica jak nic z 50.000... Jeśli chodzi o miejsce ewentualnego koncertu to Live Nation jak na razie organizuje gigi stadionowe jedynie w Chorzowie, ewentualnie na Stadionie Legii choć tam jest to możliwe jedynie przed wymianą murawy... W ogóle Stadion Śląski ma być modernizowany przed Euro 2012, ale miejmy nadzieję, że nie oznaczać to będzie całkowitego zamknięcia obiektu...
Dobrze rokuje nam brak zapewnienia Bruce'a w Ostrawie, że odwiedzą za rok Czechy... Oznaczać to może np. koncert na Stadionie Śląskim dla Polaków, Czechów, Słowaków itp. Tak jak w tym roku zrobił Pearl Jam.
Ale niestety mało tu zależy od samego zespołu i ich chęci, których nie brakuje...
Rock Am Ring/Rock Im Park oraz Graspop są bardzo prawdopodobne... Do tego oczywiście Paryż (Parc Des Princes) i mega-trasa stadionowa po Skandynawii gdzie zespół zagra prawdpodobnie 4-5 gigantycznych koncertów (Sztokholm, Goteborg, Helsinki, Oslo i ew. Dania). Te największe występy są już raczej zaklepane.
Rozmawiałem z Rodem zarówno w Atenach jak i w Ostrawie. Powiedział, że w przyszłym roku na bank chcą do nas przyjechać (w tym roku woleli zrobić "masowy" koncert na granicy trzech państw czyli w Ostrawie)... Problem w tym, że w grę wchodzi jedynie własny koncert stadionowy (bo festiwali u nas nie ma). Przyszłoroczna trasa nie będzie obejmować występów w halach choćby ze względu na rozbudowaną scenografię, telebimy i ogólnie produkcję sceniczną przystosowaną do występów na świeżym powietrzu. Jeśli więc znajdzie się promotor chętny na zorganizowanie koncertu Maiden na jakimś polskim stadionie to Maideni się u nas pojawią... Niestety na dzień dzisiejszy jedynym potencjalnym organizatorem jest Live Nation Poland, a jak wiemy ta firma bardzo ostrożnie wybiera organizowane imprezy i, w przeciwieństwie np. do ich czeskiego odpowiednika, ściśle ogranicza ich liczbę... W przyszłym roku mają koncertować latem takie zespoły jak Metallica i AC/DC więc obawiam się czy Live Nation nie pokusi się na zorganizowanie ich koncertów zamiast występu Maiden... Oczywiście po wakacjach ruszymy z petycję itp., ale wątpię, żeby to coś dało jeśli szefostwo agencji zdecyduje, że wolą robić inne koncerty... Bo bądźmy szczerzy - Maideni mogą w Polsce ściągnąć ok. 30.000 osób, a takie AC/DC czy Metallica jak nic z 50.000... Jeśli chodzi o miejsce ewentualnego koncertu to Live Nation jak na razie organizuje gigi stadionowe jedynie w Chorzowie, ewentualnie na Stadionie Legii choć tam jest to możliwe jedynie przed wymianą murawy... W ogóle Stadion Śląski ma być modernizowany przed Euro 2012, ale miejmy nadzieję, że nie oznaczać to będzie całkowitego zamknięcia obiektu...
Dobrze rokuje nam brak zapewnienia Bruce'a w Ostrawie, że odwiedzą za rok Czechy... Oznaczać to może np. koncert na Stadionie Śląskim dla Polaków, Czechów, Słowaków itp. Tak jak w tym roku zrobił Pearl Jam.
W przyszłym roku Maideni będą próbowali wystąpić w londyńskim Hyde Parku więc Download Festival odpada.Nomad pisze:Tak naprawdę część dat trasy Golden Yeast jest już znana, trzeba tylko wiedzieć kiedy w następnym roku odbędą się Download Festival, Fields of Rock ,Rock am Ring czy Graspop Festival ,myślę że na większości z tych festivali Ironi wystąpią, w krajach Europy Śr.-Wsch. pewnie zagrają wcześniej ,więc w maju, a na koncertach w Skandynawii gdzie sami zapełniają cały stadion w lipcu. USA z kolei druga połowa lipca i sierpień.
Przecież starczyłoby namówić jakiegoś bogacza ,który ma sentyment do Maiden ,a wiadomo że sentyment do nich ma wielu Polaków w wieku że tak powiem mocno-średnim i sprawa załatwiona. Ceny biletów po 150 zł, wchodzi 30 tys. mamy
4,5 miliona zł , zespół dostaje z milion , reszta na wynajęcie stadionu i na reklamy.
Proste, do czego potrzebne jest w takim razie Live Nation? Trzeba kombinować, boję się tylko że na Maiden zalezy tylko gartce fanatyków, a większośc to jak już będzie to pójdzie,a jak nie to sobie wybierze inne zespoły.
4,5 miliona zł , zespół dostaje z milion , reszta na wynajęcie stadionu i na reklamy.
Proste, do czego potrzebne jest w takim razie Live Nation? Trzeba kombinować, boję się tylko że na Maiden zalezy tylko gartce fanatyków, a większośc to jak już będzie to pójdzie,a jak nie to sobie wybierze inne zespoły.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To sam znajdź bogacza-fana Maiden, który wyłoży ok. 300-500.000 Euro na taki koncert.

Maideni i ich booking agent współpracują jedynie z poważnymi firmami, które mają na koncie organizację dużych imprez. Nie wchodzi w grę koncert organizowany przez amatorów, bo dla zespołu to za duże ryzyko. Dlatego będą rozmawiać jedynie z dużą agencją koncertową... Szkoda, że Mystic nie chce już (na razie...) bawić się w robienie open air'ów...
Maideni i ich booking agent współpracują jedynie z poważnymi firmami, które mają na koncie organizację dużych imprez. Nie wchodzi w grę koncert organizowany przez amatorów, bo dla zespołu to za duże ryzyko. Dlatego będą rozmawiać jedynie z dużą agencją koncertową... Szkoda, że Mystic nie chce już (na razie...) bawić się w robienie open air'ów...
Trzeba liczyć na pozytywny rozwój wydarzeń i odpowiednio wcześniej ruszyć z petycją. A jeśli to nie wypali... wyjazd na coś najbliższego? ;d
a jakby zarzucic petycjami nie tylko live nation, ale i mystica, zeby pokusil sie o zorganizowanie festiwalu?
zreszta wydaje mi sie, ze bardziej prawdopodobne byloby zorganizowanie mystic festivalu niz osobnego koncertu dla IM
zreszta wydaje mi sie, ze bardziej prawdopodobne byloby zorganizowanie mystic festivalu niz osobnego koncertu dla IM
Tak własnie myślałem ze jak Bruce mówił w Donington że w przyszłym roku zagraja "...somewhere in the fields..." to miał na myśli Hyde ParkWICKER MAN pisze:W przyszłym roku Maideni będą próbowali wystąpić w londyńskim Hyde Parku więc Download Festival odpada.Rock Am Ring/Rock Im Park oraz Graspop są bardzo prawdopodobne... Do tego oczywiście Paryż (Parc Des Princes) i mega-trasa stadionowa po Skandynawii gdzie zespół zagra prawdpodobnie 4-5 gigantycznych koncertów (Sztokholm, Goteborg, Helsinki, Oslo i ew. Dania). Te największe występy są już raczej zaklepane.
A wogóle skoro czuja się tak mocni u siebie to dlaczego nie spróbuja na Wembley
po co Mystic, Ironi spokojnie mogą zagrać na jakimś mniejszym stadionie dla 25 tys. ludzi, po co robić znowu piknik na Stadionie Śląskim, gdzie połowa osób nie będzie na IM i nie będzie klimatuSiwy pisze:a jakby zarzucic petycjami nie tylko live nation, ale i mystica, zeby pokusil sie o zorganizowanie festiwalu?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Niektózy moga mieć cięzki dylemat- nie zobaczyć Maidenów w ogóle, czy chcieć żeby koncert zorganizował Mystic... Nie wiem co gorsze ; )
mnie tam obojętnie kto zorganizuje koncert, aby był
, a jak (ODPUKAĆ!!!) nie wypali to może by mi się udało do Niemiec lub Szwecji pojechać..., co do tego czy hala czy stadion, to hale mają fajne klimaty, ale na stadionie też by było ok ("klimatyzacja" zawsze sprawna
), jak już mówiłem, najwazniejsze zeby koncert się w ogóle odbył!
Niech sobie Mystic już robi ten festival, byle nie na Stadionie Śląskim to dobre miejsce na koncerty Genesis, u2 czy Stonesów ,ale nie na takie kapele jak IM ,które nie zapełnią tego stadionu nigdy, jak jest 20 -30 tys na takim kolosie to poprostu koncert nie odpowiedniego klimatu.
Wogóle brak piwa na Stadionie gdzie temp. jest 40 stopni to jakiś idiotyczny pomysł,no i te ceny, ach szkoda gadać.
Wogóle brak piwa na Stadionie gdzie temp. jest 40 stopni to jakiś idiotyczny pomysł,no i te ceny, ach szkoda gadać.
raz sie zdarzylo, wiec nie mow, jakby tak bylo zawsze. 2 dni temu na Pearl Jam lali Tyskie hektolitrami za 5zl.Nomad pisze:Wogóle brak piwa na Stadionie gdzie temp. jest 40 stopni to jakiś idiotyczny pomysł,no i te ceny, ach szkoda gadać.
Łoalah! Mam nadzieję, żę na Genesis też będzieS1MON pisze:raz sie zdarzylo, wiec nie mow, jakby tak bylo zawsze. 2 dni temu na Pearl Jam lali Tyskie hektolitrami za 5zl.Nomad pisze:Wogóle brak piwa na Stadionie gdzie temp. jest 40 stopni to jakiś idiotyczny pomysł,no i te ceny, ach szkoda gadać.
Piwko na 40 stopniach i słoneczku to jest samobójstwo ;d Oby tylko nie dali wody za 5zł ;f
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Krótko i zwięźle odpowiem na pytanie zadanie przez autora tematu: nie sądzę.
Rozmawiałem dzisiaj z Gersem - nie przyjadą do Polski! Jest to informacja pewna na 99,99%.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Jak to?Borys1978 pisze:Rozmawiałem dzisiaj z Gersem - nie przyjadą do Polski! Jest to informacja pewna na 99,99%.
Na dzień dzisiejszy nie ma na to szans, tak mi powiedział.