Down

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Down

Post autor: yankes »

Down–the metal supergroup featuring Phil Anselmo of Pantera, Pepper Keenan of Corrosion of Conformity, Jimmy Bower of Eyehategod, and Kirk Windstein of Crowbar and Kingdom of Sorrow–will release their highly anticipated new offering, Down IV Part I – The Purple EP, on September 18. It will be the first in a series of four EPs. In anticipation, the band is unveiling the cover art right here right now.

Obrazek

Down IV Part I – The Purple EP track list:
01 “Levitation”
02 “Witchtripper”
03 “Open Coffins”
04 “The Curse Is a Lie”
05 “This Work Is Timeless”
06 “Misfortune Teller”

Check it out below, as well as the track list for the EP. You can stream the new song, “Witchtripper”

http://www1.rollingstone.com/hearitnow/player/down.html
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Wydawanie 4 EPek pod rząd? Powariowali.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Down, 'The Purple EP' do przesłuchania:

http://www.billboard.com/features/down- ... 9382.story
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mike Patton »

DOWN - Niemcy, Dortmund, FZW club (31.10.2012)

Down dał krótką (tylko 10 koncertów w Europie) trasę koncertową promującą ich nową EP " Down IV - The Purple" Wyjechałem samochodem z moimi znajomymi i do pokonania mieliśmy ponad 1200km. Pod klubem byliśmy ok. 14 i od tej godziny aż do 19:30 czatowałem na zespoł przy tylnym wyjściu z klubu. Udało mi się spotkać kolejno Pata, Peepera, Kirka i Jimmy'go do pełni szczęścia zabrakło jeszcze tylko spotkać Phila Anselmo... Przed 20 byłem juz w wewnątrz klubu FZW. Klub wielkością przypominał Stodołę albo nawet ciut mniejszy. Tak na marginesie dodam ,że w tym klubie 7 listopada zagra SOUNDGARDEN...Supportem Down było Warbeast. Aż dziw, ze nie znałem tego zespołu wcześniej. Warbeast dali świetny żywiołowy koncert. Ich muzyka klasyfikuje się gdzieś pomiędzy Slayerem, Kreatorem a Testamentem czyli trash najwyższej jakości! Cały koncert z boku sceny oglądał Anselmo i nawet gościnnie z nimi wystąpił w jednym utworze...

Ok. 21:30 na scenie pojawili się muzycy Down i zaczeli od "Eyes of the South" później odegrali "Open Coffins" z nowej EP. Na żywo ten utwór broni się bardziej niż na płycie. Potem poleciały m.in. takie standardy jak "Lysergik Funeral Procession" "Lifer" "Losing All" "Ghosts Along the Mississippi" czy "Temptation's Wings" Zespół dobrze się bawił na scenie, ale niektórzy z zespołu przesadzali z alkoholem. Gitarzysta Peeper Keenan po kolejnym już łyku piwa nagle go zwymiotował. Rozumiem napić się po koncercie ,ale moim zdaniem Peeper przesadził z alkoholem już przed koncertem... Zespół na bis wyszedł odegrać "Witchtripper" w strojach w jakich wystąpili w tym videoklipie http://www.youtube.com/watch?v=0fCoz5P3foY więc było bardzo śmiesznie :) W końcu to był 31 październik, więc HALLOWEEN! Po tym utworze zagrali jeszcze "Hail the Leaf" "Stone the Crow" a na koniec oczywiście było "Bury Me in Smoke" podczas którego wyszli członkowie Warbeast i zagrali razem z Down. Phil Anselmo pod koniec utworu walczył jak wrestlingowiec z gitarzystą Warbeast , więc była kupa śmiechu... Forma wokalna Phila dużo lepsza niż podczas ich trasy w Ameryce Południowej z listopada 2011r.

Z klubu wyszedłem ok. 23:30 i postanowiłem ,że nie odjadę do póki nie uścisnę dłoni Philowi Anselmo. Czekałem na niego aż do 4 nad ranem, więc łącznie na muzyków Down czekałem pod klubem aż 10h! Ale rozmowa z Philem bezcenna! Anselmo pamiętał mnie z zeszłego roku z koncertu w Brukseli. Wyszedł mocno wstawiony. Wiem ,ze Anselmo jest wielkim fanem boksu i fanem braci Kliczko ,więc zapytałem go o walkę Kliczko vs. Wach. Wtedy Phil zaczął pokazywać mi ciosy bokserskie i mówil jak to Kliczko rozprawi się z naszym Mariuszem Wachem 10 listopada. Ja tylko dodałem "We will see :) " Dowiedziałem się też , że prawdopodobnie wystąpią u nas na Sonisphere Festival, ale to jeszcze nie jest potwierdzone... Ogólnie podsumowując warto było jechać tyle km i czekać na nich tyle godzin przed klubem! Jestem bardzo zadowolony z tego wyjazdu. No może poza tym ,że w drodze powrotnej mieliśmy wypadek na autostradzie i samochód jest do kasacji, ale nam na szczęście nic się nie stało!

Ja z zespołem DOWN - http://www.youtube.com/watch?v=7hDaJ8E9 ... ature=plcp

"Witchtripper" i zespół w przebraniach - http://www.youtube.com/watch?v=O02NARLQ19I
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2012 6:35 am przez Mike Patton, łącznie zmieniany 1 raz.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Gratuluję! To Jak Soni u nas - to Bemowo i IM...
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Mike Patton pisze:Cały koncert z boku sceny oglądał Anselmo i nawet gościnnie z nimi wystąpił w jednym utworze...
To dlatego, że razem nagrywają epkę, gdzie po raz pierwszy w historii Phil sygnuje wydawnictwo swoim imieniem.
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Po pierwsze to nie będzie EP tylko cały album a po drugie tylko jeden członek Warbeast jest w składzie na solowym albumie Phila, a nie jak ty twierdzisz cały zespół...
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No to po pierwsze będzie epka najpierw (po 2 kawałki od Phila i 2 od Warbeast) a następnie cały album i tam rzeczywiście gra jeden z zespołu Warbeast.

Czytaj ze zrozumieniem - pomaga

EDYTA - http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=181836
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Racja najpierw w styczniu będą po 2 utwory Phila i 2 Warbeast czyli to nie jest EP tylko SPLIT :) Znowu podajesz nie dokładne informacje :)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

hahaha. No ok.
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Jak dla mnie świetna kapela, ale Anselmo na żywca nie śpiewa refrenów w "Stone The Crow" - czyżby miał problem z pojawiającymi się tam wyższymi tonami?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Anselmo to już niestety cień tego gardłowego, którym był dawniej.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ