Nowe Utwory - lista życzeń
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Nowe Utwory - lista życzeń
Jak zagrają Coming Home, to będzie to chyba jeszcze większy LOL niż przy Out Of The Shadows...
Mnie sie tam bardzo podoba Coming Home
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja bym chciał by zagrali wszystko z TFF i AMOLAD. Wyszli, odegrali oby dwie płyty i zeszli. Byłoby to coś!
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

The Alchemist ,Mother of Mercy,El Dorado,WTWWB I The final frontier
To mi wystarczy
To mi wystarczy
Z nowej płyty chciałbym wszystkie utwory uslyszeć po za El Dorado i chyba to wszystko 
The Final Frontier; Mother of Mercy; Isle of Avalon; When the Wild Wind Blows 
El Dorado już słyszałem, więc nie muszą go zagrać
El Dorado już słyszałem, więc nie muszą go zagrać
Night Mistress Fan Club Łódź
ja bym chciała usłyszeć głównie Starblind i Mother of Mercy, oraz Isle of Avalon, The man who would be king i When the wild wind blows, myślę, że te utwory mogłoby być szczególnie ciekawie posłuchać na koncercie, w jaki sposób je wykonają, ciekawa jestem atmosfery jaką dałoby Starblind..
Poza tym:The Talisman.
Poza tym:The Talisman.
What a dream, when will it end? And will I transcend?
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Całą nową płytkę 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Zmieniam zdanie, całą nową płytę, el dorado też 
masochisci 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
W ogole niech graja cała płyte popieram
bedzie Git !
Who motivates the motivator
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

I kto to mówiEmilio pisze:masochisci
MoM, Starblind i WTWWB - a resztę niech sobie wrzucają, co chcą 
Isle Of Avalon, Starblind <--- Jeśli zagrają chociaż jeden z tych utworów na żywo to już będę mega happy 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

The Final Frontier
Mother of Mercy
Isle of Avalon
The Talisman
When the Wild Wind Blows
ale to nierealne
Mother of Mercy
Isle of Avalon
The Talisman
When the Wild Wind Blows
ale to nierealne
Patrzac realnie, skoro jest niemal pewne, że zagrają The Talisman oraz When the Wild Wind Blows, to raczej mało prawdopodobne wydaje sie, żeby zagrali kolejne dwa niemal dziesieciominutowe numery (Isle of Avalon i Starblind)
Moim zdaniem bedzie: Final Frontier, El Dorado, Mother of Mercy, The Talisman oraz When the Wild Wind Blows.
Moim zdaniem bedzie: Final Frontier, El Dorado, Mother of Mercy, The Talisman oraz When the Wild Wind Blows.
Mysle że zagrają Final Frontier, El Dorado, Coming Home, The Talisman i When the Wild Wind Blows. Na więcej chyba nie ma co liczyć chociaż zawsze może być jakaś niespodzianka 
Pewnie zagrają Alchemist, bo to kawałek idealny na koncerty 
ja bym obstawiał tak:
1.Final Frontier na 100% japo początek spektaklu bo szczerze na trasie TFF innego wstępu nie widzę
2.El Dorado też na pewno nam zagrają bo publiczność już z nim się osłuchała podczas trasy promującej album.
Reszta numerów to znaki zapytania jednak wydaje mi się że na set liście pojawią się:
When the Wild Wind Blows - jako jedna z najbardziej rozbudowanych kompozycji na płycie.
Mother Of Mercy - melodyjny kawałek który na pewno porwie publikę
The Alhemist - to samo co powyżej.
Takie są moje typy. Jednak pewny na 100% jestem że na jednym koncercie nie pojawią się zestawienia typu When the Wild Wind Blows i The Talisman czy The Man Who Would Be King ponieważ te utwory są długie i ograniczyły by bardzo czas koncertowy co za tym idzie kapela zagrała by mniej utworów
1.Final Frontier na 100% japo początek spektaklu bo szczerze na trasie TFF innego wstępu nie widzę
2.El Dorado też na pewno nam zagrają bo publiczność już z nim się osłuchała podczas trasy promującej album.
Reszta numerów to znaki zapytania jednak wydaje mi się że na set liście pojawią się:
When the Wild Wind Blows - jako jedna z najbardziej rozbudowanych kompozycji na płycie.
Mother Of Mercy - melodyjny kawałek który na pewno porwie publikę
The Alhemist - to samo co powyżej.
Takie są moje typy. Jednak pewny na 100% jestem że na jednym koncercie nie pojawią się zestawienia typu When the Wild Wind Blows i The Talisman czy The Man Who Would Be King ponieważ te utwory są długie i ograniczyły by bardzo czas koncertowy co za tym idzie kapela zagrała by mniej utworów
A ja jestem pewien, że oba te kawałki sie pojawią. Na trasie A Matter of the Beast Summer Tour grali zarówno Brighter Than A Thousand Suns jak i For the Greater Good of God, czyli dwa +/- 9 minutowe kawałki. Grali do tego takze singiel z amolad czyli benjamina, który też do krótkich nie należy. Podobnie było na trasie, która promowała Dance of Death, w secie znalazły sie dwa najdłuższe kawałki, prawie dziewięcio minutowe "Dance of Death" oraz "Paschendale".Zilian pisze:Takie są moje typy. Jednak pewny na 100% jestem że na jednym koncercie nie pojawią się zestawienia typu When the Wild Wind Blows i The Talisman
Moim zdaniem z długich kawałków na trasie FF pojawi sie When the Wild Wind Blows i The Talisman. Oraz oczywistosci w postaci FF i Eldorado, ewentualnie jeszcze coming home i/lub mother of mercy. Pojawic sie może też Starblind. Reasumujac, stawiam na:
The Final Frontier
El Dorado
Coming Home
Starblind
The Talisman
When the Wild Wind Blows
Jesli w secie bedą "These Colours Don't Run" i/lub "The Trooper" a wydaje mi sie, że na 100% bedzie, to moga pominąć "Mother of Mercy" bo zbyt wiele tematyki wojennej w secie pewnie nie bedzie