10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa [ AKCJA FANÓW ]

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa [ AKCJA FANÓW ]

Post autor: Zilian »

ttomasz pisze:Kolorowe kartoniki raczej nie wyjdą z racji tego, że nie każdy w GC będzie z naszego forum ;-)
Baloniki to chyba najciekawszy pomysł pod względem akcji koncertowej, choć mam do niej podobne zastrzeżenia, jak do kartoników. Zdecydowaną większość tworzyć będą ludzie niemający pojęcia o planie, więc efekt kilku baloników może wyjść marnie:/
Ja skupiłbym się na jakimś ciekawym prezencie, o którym Rod mógłby napisać coś w pamiętniku, ewentualnie pokazali by w IMTV :pijak:
No tak ale z racji tego że baloniki są w miarę tanie można kupić ich większą ilość i po prostu porozdawać innym ludziom :) Z wzmianka o tym co gdzie i jak :) A i podarunek zrobić można :)
Waskie
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Waskie »

Uważam, że taka akcja to świetny pomysł! Mam nawet kilka propozycji:

-na Fear of The Dark wszyscy zamknijmy oczy - jest to akcja, w której może wziąć udział dosłownie każdy (kto oczywiście posiada powieki) a jak tak wszyscy zamkną oczy to na pewno to zrobi duże wrażenie

-przy pierwszych dźwiękach When the Wild Wind Blows dmuchnijmy w stronę sceny - piwno-kiełbasiany podmuch zwali chłopaków z nóg (dosłownie)!

-przy Iron Maiden wrzućmy im na scenę dziewicę - wiem, ciężka sprawa, skąd my wytrzaśniemy dziewicę? :sad:

Co wy na to? :lol:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Zillan
No nie wiem, ja sceptycznie podchodzę do pomysłów związanych z akcją w czasie koncertu. Ludzie się nie zgrają, słaba współpraca itp. Najprostszym rozwiązaniem byłaby tu flaga, ale lepiej być orginalnym i się nie powtarzać ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

szatanista pisze:uczyńmy ten koncert naprawde wyjątkowym i nie przygotowujmy żadnej akcji
jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, to nic nie pisz

jak poznamy setlistę, myślę że akcja z biało-czerownymi balonami bardzo fajna.
wpierw nimi machać, a potem rzucić, ludzie będą podbijać to naprawdę proste i efektowne
Waskie
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Waskie »

Balony są niezłe (dwuznacznie to brzmi), ale nie wyobrażam sobie ani tego, że przez cały koncert trzymam balon w rękach żeby później na jednej piosence go podrzucić do góry, ani że pompuję go podczas koncertu bo mi chyba płuca wysiądą xD
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Lando pisze:A z realnych pomysłów, to można zrobić np "sektorówkę" z wizerunkiem Eddiego i logo Sanktuarium i w umówionym momencie "naciągnąć" na tłum...
Świetny pomysł, imho najlepszy z dotychczasowych :D

A balony to mi sie kojarza z dożynkami a nie z koncertem metalowym :P
Ostatnio zmieniony śr sty 19, 2011 9:36 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

zróbmy flagę wielkości całej płyty lotniska tak by przez przypadek nikt nie zobaczył sceny. Zamiast balonów proponuje prezerwatywy bo są dużo wytrzymalsze. Każdy poświęci jedną a efekt będzie murowany. Do tego koniecznie dorzućmy parę rac by przynajmniej część osób zapamiętała ten koncert do końca życia i wspominała go przy każdym oglądaniu poparzonej twarzy w lustrze.

Rozumiem że ponosi was fantazja i chcecie by zespół dobrze zapamiętał koncert ale nie trzeba z tego powodu odwalać żenady z balonikami, ryzykować spalenie komuś twarzy racą. czy też wpychać nie wiadomo po co Polską flagę jakby bez tego zespół nie wiedział gdzie gra.

Wszystkie ewentualne akcje powinny być takie by nie przeszkadzały innym w odbieraniu koncertu i by nie wypadło żenująco(tak, mnóstwo papierowych serduszek też odpada). No i najważniejsze to pamiętać że jak Rod pisał w pamiętnikach w 2008 roku największe wrażenie nie zrobiła flaga urodzinowa dla Bruca, ale to ze cała publika wspaniale i żywiołowo się bawiła i to nie tylko w sektorze pod sceną, ale na całym stadionie.
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

Lando pisze:Steve napisał/a:
Uczyń to forum wyjątkowym i usuń konto :facepalm:

Popieram w 100%
wpisujcie miasta!!!
Budziol pisze: jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, to nic nie pisz
jeżeli nie widzisz sensu w mojej wypowiedzi, to rozwinę wątek specjalnie dla Ciebie, Budziol.
na prawie wszystkich wiekszych koncertach w Polsce teraz są jakieś akcje, duży gig bez popisywania się przed muzykami byłby naprawde czymś wyjątkowym na przestrzeni ostatnich lat ;) to wszystko już dawno straciło swój urok wg mnie i tyle.
Ostatnio zmieniony śr sty 19, 2011 9:42 pm przez szatanista, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Czy baloniki są żenujące moim zdaniem nie. Ważne że coś się robi i ten fakt zespół na pewno doceni. Na allegro można 100 baloników za 15 zl kupić można tez zamówić żeby było coś na nich napisane np "Iron Maiden" xD. Na DVD Metallicy widziałem że wypuszczali piłki dmuchane na publiczność i wypadło bardzo fajnie :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Zilian pisze:Trzeba by było ustalić po ile się składamy :) Nie wiem po ile się na flagę zrzucaliście ale myślę że po 20zł by starczyło oczywiście mogę się mylić.
jak była zrzutka to sie gorsze uzbierały, a na flagę tych rozmiarów potrzeba było około 800zł, dopiero pomysł z cegiełkami na allegro wypalił i daliśmy radę.

Powtarzam flaga ok, ale to pomysł wtórny.
Gdyby wypaliły balony to biało-czerwone bierze każdy kto wie o akcji, ale dodatkowo zrzutka żeby móc ludziom rozdać na płycie(sektorach) bo tylko jak będzie ich naprawdę dużo zrobią efekt, póki co to tylko pomysł
Waskie pisze:Balony są niezłe (dwuznacznie to brzmi), ale nie wyobrażam sobie ani tego, że przez cały koncert trzymam balon w rękach żeby później na jednej piosence go podrzucić do góry, ani że pompuję go podczas koncertu bo mi chyba płuca wysiądą xD
od napompowania 2 baloników? To kilka sekund! Przed bisami np dmuchnąc i jak wypadną na bisy machać i wyrzucić
Ostatnio zmieniony śr sty 19, 2011 9:47 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 804

chcesz baloniki to idź na jakąś Madonnę czy coś. To jest Madien, zespół do którego nie pasują baloniki no chyba że są duże i wybuchające jak w wickermanie, ale nie na koncercie. Może jeszcze każdy weźmie pluszowego misia i zarzucimy zespół przytulankami to poczują się na docenieni.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Najlepiej pojeździć po sobie i tyle. Może byśmy zrobili zestawienie hmm 6 pomysłów i zrobili glosowanie ?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Baloniki - a czy jeśli tego będzie bardzo dużo, to ochrona się nie przyczepi !? Bemowo to pięciokrotnie taki obszar jak Gwardia, żeby to było trafione, to tych baloników musiałoby być setki. No i skoordynować będzie trudno - moim zdaniem ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Deleted User 804 pisze:róbmy flagę wielkości całej płyty lotniska tak by przez przypadek nikt nie zobaczył sceny. Zamiast balonów proponuje prezerwatywy bo są dużo wytrzymalsze. Każdy poświęci jedną a efekt będzie murowany. Do tego koniecznie dorzućmy parę rac by przynajmniej część osób zapamiętała ten koncert do końca życia i wspominała go przy każdym oglądaniu poparzonej twarzy w lustrze.
jak dla mnie ostrzeżenie się należy ;)
Deleted User 804 pisze:chcesz baloniki to idź na jakąś Madonnę czy coś. To jest Madien, zespół do którego nie pasują baloniki no chyba że są duże i wybuchające jak w wickermanie, ale nie na koncercie. Może jeszcze każdy weźmie pluszowego misia i zarzucimy zespół przytulankami to poczują się na docenieni.
a dopiero Ci się petardy nie podobały, a tu już prawie bomby chcesz.
Na DM były i zdały swoje zadanie znakomicie. Tu byłyby w narodowych barwach, więc dobrze by to mogło wyjść. Ale to tylko pomysł. Nie podoba się szukamy innych. Polecam zamiast krytyki wymyśl coś lepszego.

MAIDEN to metal, musi być TRUE czyli ogień, siarka i zło ;)
baloniki są pedalskie ;)
Deleted User 804

Budziol pisze: a dopiero Ci się petardy nie podobały, a tu już prawie bomby chcesz.
podkreślam tylko że baloniki w żadnej formie się nie nadają
Budziol pisze: baloniki są pedalskie ;)
dokładnie i do tego zasłaniają scenę.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

dobrze że kilkunastometrowa flaga nad głowami nie zasłaniała :D

nie wiedziałem że jesteś taki TRŁU ;)
Deleted User 804

oczywiście że zasłaniała i więcej tego błędu nie powinno się powtarzać. Raz na urodziny Bruca przeszło i na tym poprzestańmy bo świadomość że na scenie pojawia się właśnie kilka słupów ognia a ty masz nad głową flagę nie jest zbyt przyjemna.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To fakt a i tym razem na co popatrzeć będzie... :idea:
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Kolejny pomysł rzucam. Może by tak zorganizować nieduży, ale profesjonalny pokaz fajerwerków (choć to pewnie drogie by było). Można by uzyskać pozwolenie od miasta, skontaktować się z jakąś niedużą firmą i ustalić, że się rozstawią niedaleko, tak żeby widać było fajerwerki ze sceny i w momencie ostatniego utworu, w końcówce ktoś z publiki by puścił sygnał do odpalenia pokazu. A może ktoś z was zna/pracuje w takiej firmie i mógłby załatwić w miarę taniej taki pokaz.... Baloniki są ok, nie przeszkadzałyby mi, aczkolwiek jakoś tego nie widzę tam, żeby baloniki wyszły to musiałyby ich być setki, a to nie wyjdzie raczej.

PS można też zorganizować przelot jakiegoś statku kosmicznego, jak ktoś ma wtyki :mryellow:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Deleted User 804 pisze:oczywiście że zasłaniała i więcej tego błędu nie powinno się powtarzać. Raz na urodziny Bruca przeszło i na tym poprzestańmy bo świadomość że na scenie pojawia się właśnie kilka słupów ognia a ty masz nad głową flagę nie jest zbyt przyjemna.
przepraszam w takim razie w imieniu swoim i Jacka
Czuję skruchę i obiecuję poprawę, czyli jak większość nic nie robię tylko krytykuję pomysły innych ;)

jakoś słupy ognia były na scenie, a flaga się nie zapaliła. Byłem pod nią i nie miałem takich obaw bo bez przesady to było ładnych kilkanaście metrów od sceny.

Koszulka Ci się może zapalić jak iskra spadanie to może lepiej zostać w domu?
A wBerlinie to już w ogóle ryzyko bo od sceny dzieli nas tylko fosa, więc pożar na głowie murowany ;)

a co do pomysłu z fajerwerkami w życiu organizator się nie zgodzi.
No nic, jest pół roku, może coś się uda wymyślić :)
ODPOWIEDZ