To które gorsze bo żem ciekawy?blackmailer pisze: ↑śr sty 15, 2020 10:39 pm Ale czemu ktokolwiek miałby marzyć o słuchaniu w całości na żywo tej płyty. Mają z 11 dużo lepszych płyt![]()
Fear Of The Dark - słaby album ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fear Of The Dark - słaby album ??
Killers z ćpunem, No prayer i Virtual. Nie dziękuj.
- blackcocker
- -#Moderator

No Prayer, DoD, Frontierlochinvar pisze: ↑śr sty 15, 2020 10:48 pmTo które gorsze bo żem ciekawy?blackmailer pisze: ↑śr sty 15, 2020 10:39 pm Ale czemu ktokolwiek miałby marzyć o słuchaniu w całości na żywo tej płyty. Mają z 11 dużo lepszych płyt![]()
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
To jeden jeszcze zgubiony. 16 minus 11 minus FOTD.
- blackcocker
- -#Moderator

Napisałem dużo lepszych. Virtual jest tylko lepszy 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Dla mnie ciężko oceniać ten album, bo jest jako całość za bardzo komercyjny. Nie mniej, miły do słuchania. Poza tym, że trochę przydługawy. Fanom się jednak podoba i trzeba to uszanować. W sumie taki sentymentalny, przed odejściem Bruca Dickinsona.
No jest przydługawy, ze 2 wypełniacze można by śmiało usunąć:
The Apparition
Weekend Warrior
Akurat Weekend Warrior ma przynajmniej bardzo dobre solówki, więc nie jest jeszcze tak źle. Jeśli coś wywalać z płyty, to obstawiałbym The Apparition i Fear is the Key.
Weekend Warrior jest zajebiste.
Jest słabe, ale zajebiste, takie radosne - wyjątkowe.
Apparation do wywalenie mogłoby być, ale mi nie przeszkadza.
Fear is The key jest świetne, nigdy w życiu bym nie pomyślał, że ktoś chciałby wywalić
Jest słabe, ale zajebiste, takie radosne - wyjątkowe.
Apparation do wywalenie mogłoby być, ale mi nie przeszkadza.
Fear is The key jest świetne, nigdy w życiu bym nie pomyślał, że ktoś chciałby wywalić
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Uwielbiam!!
Z tego albumu nie lubię tylko "The Apparition" - jeden z gorszych numerów IM. "Weekend", "Chains" ujdą nawet. "Wasting" często skipuje, ale ja ogólnie nie przepadam za balladami
Reszta dla mnie to bdb utwory. A "Fear" to jeden z pierwszych CD które sobie kupiłem. Pierwszy na pewno nie bo tu był "RIP" Megadeth, ale w przedziale 2-3 bankowo jest. To było gdzieś w okolicy 1993-4 roku. Matko... ileż to już lat
www.MetalSide.pl
Wiem, że ankiety są w innym miejscu. Jednak przydałoby się zrobić w tym temacie. Jak ktoś umie niech pomoże. Temat jakie utwory w FOTD uważasz za zbędne albowiem poza jednym pewniakiem są duże rozbieżności. Tak a propos, płyta okładkę ma znakomitą.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Weekend jest tragiczny, chociaż druga solówka bardzo dobra. Szkoda, że zmarnowana na taki paździerz. Apparition też słabiutki i niepotrzebny.
Chains of Misery to tak średni numer, że szkoda gadać.
Za to tytułowy, Quick, Afraid, Childhood, Judas, Fugitive to takie strzały... gdyby to zamknąć w 8-9 numerach byłaby kozacka płyta.
Za to tytułowy, Quick, Afraid, Childhood, Judas, Fugitive to takie strzały... gdyby to zamknąć w 8-9 numerach byłaby kozacka płyta.
Ciekawe jakby była odebrana 9 numerowa płytka i czy by to jakoś wpłynęło na decyzje, które zapadły w tamtym okresie 
Podobnie uważam, choć Weekenda akurat lubię, Bruce świetnie w nim śpiewa, i ma ciekawy tekst. W Chains z kolei jest świetna solówka.Dzosef pisze: ↑czw sty 16, 2020 12:55 pm Weekend jest tragiczny, chociaż druga solówka bardzo dobra. Szkoda, że zmarnowana na taki paździerz. Apparition też słabiutki i niepotrzebny.
Jakby wyrzucic ze 3-4 najsłabsze kawałki to byłaby petarda, a tak to wyszła płyta dość przeciętna. Choć wiele bym dał, aby teraz wydali płytę na podobnym poziomie.
To jak 9 na 12 utworów jest dobrych, to jak można płytę oceniać za słabą i jak niektórzy stawiać na 12 miejscu? Poza jednym utworem uważanym za słaby, co do pozostałych są rozbieżności. Niech moderator zrobi w końcu ankietę a demokratycznie odrzucimy trzy utwory.
Wtedy nie będzie już wątpliwości i kolejna reedycja płyty ukaże się bez tych trzech numerów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Złoto
Nie wiem po co cokolwiek odrzucać. Są na tym albumie zapychacze, ale żaden z nich nie przeszkadza na tyle by go usunąć
Taka luźna dyskusja, przecież i tak nic nie odrzucimy XD Co nie zmienia faktu, że bez tych zapychaczy ta płyta mogłaby równać się z latami 80, a z zapychaczami jest po prostu płytą średnią. Po mocnych 5 utworach mamy aż 4 słabe
- blackcocker
- -#Moderator

Ja nie oceniam płyt na zasadzie: 8/12 kawałków jest conajmniej dobra - płyta super. Płyta ma być spójna i równa. Jak chcę słuchać dobrych piosenek ze sobą nie związanych to słucham the best ofów...
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Patrząc tak to wywalam tylko Apparation, ale żadnego więcejblackmailer pisze: ↑czw sty 16, 2020 5:34 pm Ja nie oceniam płyt na zasadzie: 8/12 kawałków jest conajmniej dobra - płyta super. Płyta ma być spójna i równa. Jak chcę słuchać dobrych piosenek ze sobą nie związanych to słucham the best ofów...