Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Megadeth

Post autor: obserwator »

Freeze pisze:Dave swego czasu obwieścił, że jest gotów zakończyć karierę, gdyby źle przyjęto krążek. Później słyszałem, że mimo wszystko ma to być płyta ostatnia. Która wersja jest prawdziwa? ;f
ciżęko powiedzieć, bo on co chwile zmienia zdanie. taki już jest. ja osobiście nie wierze w koniec 'deth. licze na kolejny album i na to, że będzie jeszcze lepszy niż "ua"
mtszły
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Również na to liczę ;] Zresztą oglądając występ z Download jakoś nie widzę, aby ich kariera miała się ku końcowi ;>
farmer1990
-#Invader
-#Invader

Post autor: farmer1990 »

Freeze pisze:jakoś nie widzę, aby ich kariera miała się ku końcowi ;>
śmiesznyś
a czemu by sie miala miec?:P
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

farmer1990 pisze:a czemu by sie miala miec?:P
hehe, w sumie rudolf sprzedaje cały swój sprzęt po trochu i nie dawno znów zaczął ćpać, nie wiem czy dalej bierze, co i jak, ale....

ja tam osobiście nie wierze w koniec 'deth i czekam na kolejny album...
mtszły
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Zwróciliście uwagę na ten klimat który w Megadeth jest na każdym prawie albumie, ja bym to nazwał takimi cynicznymi uwagami na temat dzisiejszego świata, przede wszystkim polityki, do tego dochodzi jeszcze taki klimat jakby wojny nuklearnej, zagłady ,poprostu jest to świetne, zespół jest oryginalny. Głos i sama muzyka idealnie komponują się z tekstami, albo na odwrót.
Nowej płyty jeszcze nie słuchałem,poza dwoma czy trzema utworami, nie mam zdania narazie, pewnie nadrobię zaległości, bo Megadeth to jeden z moich ulubionych zespołów.
farmer1990
-#Invader
-#Invader

hehe, w sumie rudolf sprzedaje cały swój sprzęt po trochu i nie dawno znów zaczął ćpać, nie wiem czy dalej bierze, co i jak, ale....
dostaja dalej sporo kapuchy za dzialalnosc wiec nagrywaja dalej :)
to glowny powod
Nomad pisze:Megadeth to jeden z moich ulubionych zespołów.
:piwo:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Se Nomad zapuść, może Ci podejść ten ostatni ;) Nie wiem jak tam u Ciebie stoi "The System Has Failed" ale ten nowy może Ci sie spodobać. Niezłe nawiązanie do "RIP" i "CTE", troche taka jakby wypadkowa. Z tym, że bliżej ofkorz do "CTE"
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Artur pisze:Se Nomad zapuść, może Ci podejść ten ostatni ;) Nie wiem jak tam u Ciebie stoi "The System Has Failed" ale ten nowy może Ci sie spodobać. Niezłe nawiązanie do "RIP" i "CTE", troche taka jakby wypadkowa. Z tym, że bliżej ofkorz do "CTE"

tak się mniej więcej spodziewałem, myślę że zrobię sobię ten tydzień głównie z Megadeth i zapoznam się z nowym albumem ....z TSHF znam parę utworów ,nie pamiętam nawet tytułów,wiem że napewno Scorpion,podejrzewam żę są reprezentatywne dla albumu i myślę że jest to dobry album, ale dla mnie nieco zbyt nowoczesny, no ale w porządku, ja np.bardzo lubię Cryptic Writings, kto wie czy nawet nie jest to u mnie nr.3 po RiP i CtE
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No to polecam dłuższą znajomość tak z "The System Has Failed" jak i "United Abominations" ;) Zwłaszcza jak "Cryptic Writings" lubisz.
A też nie wiem skąd Ci się ta nowoczesność wzięła na "TSHF" ;) Dla mnie stare to w konstrukcji, może jedynie brzmienie dobrze dostosowane do obecnych standardów.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

World's Needs Hero (nie wiem czy dobrze napisałem tytuł) tez ponoć jest dobre, ja znam tylko dwa utwory z tego albumu, ogólnie na plus.
Jakie są wg.Was najlepsze utwory z So Far, So Good... ? bo jakoś nie mogę sie wkryźdź w ten album, znam tylko In My Darkest Hour i Lier i też ogólnie na plus,ale bez rewelacji.
Debiut też mi wogóle nie podszedł, a to dziwne,bo zawsze wysoko ceniłem debiuty.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Nomad pisze:Jakie są wg.Was najlepsze utwory z So Far, So Good... ? bo jakoś nie mogę sie wkryźdź w ten album, znam tylko In My Darkest Hour i Lier i też ogólnie na plus,ale bez rewelacji.
Na "So Far..." najbardziej lubie "In My Darkest Hour", "Set The World Afire", "Into The Lungs Of Hell" i "502" chyba. Ogólnie bardzo dobra płyta, posłuchaj sobie. Co prawda poprzednik i następca lepsi ale słucha sie też dodrze.

"World Needs A Hero" nigdy chyba w całości nie wysłuchałem, kojarze co tam jest, m.in. dzięki koncertówce i na pewno podoba mi sie "Motopsycho" (choć to nie z koncertówki akurat), "Dread And The Fugitive Mind", "1000 times Goodbye", "Return To Hangar".

Debiut za to jest wg mnie niezły ale nic więcej, takie 6/10. Więc poniekąd się nie dziwię że Ci nie podszedł; zwłaszcza, że Mustaine przepił całą kasę na studio, więc brzmi to jak brzmi (100 razy gorzej od debiutów Slayera, Metalliki czy Testamentu, co też jest nie lada wyczynem, biorąc pod uwagę to, że debiuty w/w zespołów też kulały troszke brzmieniowo).
farmer1990
-#Invader
-#Invader

Jakie są wg.Was najlepsze utwory z So Far, So Good... ? bo jakoś nie mogę sie wkryźdź w ten album, znam tylko In My Darkest Hour i Lier i też ogólnie na plus,ale bez rewelacji.
Debiut też mi wogóle nie podszedł, a to dziwne,bo zawsze wysoko ceniłem debiuty.
tak samo ja ;)
z tym ze w te dwie plytki nie wkrecilem sie po dzis dzien :P
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nomad pisze:Jakie są wg.Was najlepsze utwory z So Far, So Good... ? bo jakoś nie mogę sie wkryźdź w ten album, znam tylko In My Darkest Hour i Lier i też ogólnie na plus,ale bez rewelacji.
oczywiście "in my darkest hour", wypasiasty cover pistolsów "anarchy in the u.k.", "mary jane", "set the world afire"(niezły killer), "into the lungs of hell(uwielbiam tego instrumentala), i jeszcze "hook in mouth". nieźle, prawie cały album wymieniłem ;)
Nomad pisze:Debiut też mi wogóle nie podszedł, a to dziwne,bo zawsze wysoko ceniłem debiuty.
ja przyznam, że kiedyś go nie mogłem słuchać, ale teraz wchodzi mi nieźle. jak słucham takiego "rattlehead" to ciary przechodzą.
Nomad pisze:World's Needs Hero (nie wiem czy dobrze napisałem tytuł) tez ponoć jest dobre, ja znam tylko dwa utwory z tego albumu, ogólnie na plus.
dobry jest, ja bardzo lubię tą płytkę. polecam przetestować całość

a jak będziesz słuchał nowego albumu to nie nastawiaj się na przebojowość, ale na zwartość. album jest bardzo równy
mtszły
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No ja muszę przyznac że jak coś poznaje to siłę albumy stanowią pojedyncze utwory, które przyciągają do płyty i potem poznaje inne, płyty równe bez takich geniuszy trochę źle się poznaje, ale to Megadeth ,znam i lubię ten zespół, sama nazwa przyciąga więc nie powinno być problemu.
Szkoda że nie będzie koncertu w Polsce.

Swoją drogą Megadeth to zespół który nie wzbudza sporów co do ulubionych płyt, zdecydowana większość wskazują na te same ,Rust i Peace i Countdown.
Ostatnio zmieniony sob cze 30, 2007 5:17 pm przez Nomad, łącznie zmieniany 2 razy.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

O tak, na "SFSGSW" ten cover Pistolsów to fajna sprawa jest ;)

A co do ostatniego albumu to Obserwator dobrą wskazówkę tutaj Ci dał ;) Dla mnie właśnie ten album jest cholernie równy (może nawet za bardzo, o czym kiedyś już pisałem ;) ).
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:Mustaine przepił całą kasę na studio, więc brzmi to jak brzmi (100 razy gorzej od debiutów Slayera, Metalliki czy Testamentu, co też jest nie lada wyczynem, biorąc pod uwagę to, że debiuty w/w zespołów też kulały troszke brzmieniowo).
przećpali połowe. drugą połowe dali producentowi i go wywalili w trakcie nagrywania bo nie mieli tej reszty, którą przećpali ;)
jakość-wersja z 2002 po remasterze przebija debiuty ww przez ciebie zespołów, także nic straconego ;)
mtszły
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

mtszły
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Dave Mustaine Ostrzega
2007.08.06

Wokalista i gitarzysta zespołu Megadeth ostrzega wszytskich fanów, by w najbliższym tygodniu zachowali szczególną czujność.

W tym tygodniu bowiem zespół ogłosi wiele ważnych decyzji. Oczywiście fanów w Polsce średnio interesować będzie to kiedy i gdzie formacja zagra w Australii, ale... na stronie Megadethu pojawią się też pierwsze daty koncertów w Europie. Czy zespół przyjedzie tym razem do Polski - warto w to wierzyć. Dave Mustaine za każdym razem powtarza bowiem, że koncerty W Katowicach i Warszawie były jednymi z najlepszych w historii grupy.
Nie powiem, pięknie by było ich zobaczyć. Trzeba będzie sprawdzać oficjalną i liczyć że będzie dobrze.
Inna sprawa, że sobie myśle że jakby ktoś ich miał zaprosić to chyba MMP a wtedy zaś ceny z dupy :roll:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Artur pisze:Nie powiem, pięknie by było ich zobaczyć. Trzeba będzie sprawdzać oficjalną i liczyć że będzie dobrze.
Inna sprawa, że sobie myśle że jakby ktoś ich miał zaprosić to chyba MMP a wtedy zaś ceny z dupy
Ważne żeby przyjechali! Ale mjut by był.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

No super.... też bym się bardzo chętnie wybrał, Jak coś to stawiam jednak na Spodek
ODPOWIEDZ