Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Metallica

Post autor: gumbyy »

marekkraw pisze: ndz sie 20, 2023 10:50 am
nugz pisze: ndz sie 20, 2023 10:03 am Od dawna tego używają przy strefie mikrofonowej :)
Słabe to i to bardzo.
A niby dlaczego? Chyba lepiej, żeby wokal zerknął i sobie tekst przypomniał w razie draki, niż miałby stać i się głupio uśmiechać, bo akurat zawiecha mózgu nastąpiła i zapomniał linijki czy dwóch? Tym bardziej, że Metallica rotuje numerami co koncert.

Spisana setlista też jest słaba, bo muzyk nie pamięta kolejności utworów na koncercie? ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Ponieważ kasują krocie za bilety to chyba wypadało by nauczyć się tych pare linijek. On nie recytuje książki tylko zazwyczaj proste teksty.
Jeszcze w awaryjnej sytuacji jak cię mogę aczkolwiek tak jak ww napisałem.
Równie dobrze niech gra z nut.

Kolejność setu akurat jest bezsensownym przykładem aczkolwiek takie Maiden po kilkunastu koncertach chyba rzadko na to zerka.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Aha, czyli jak idziesz do filharmonii to też masz problem że muzycy grają z nut?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

marekkraw pisze: ndz sie 20, 2023 11:09 pm Ponieważ kasują krocie za bilety to chyba wypadało by nauczyć się tych pare linijek. On nie recytuje książki tylko zazwyczaj proste teksty.
Jeszcze w awaryjnej sytuacji jak cię mogę aczkolwiek tak jak ww napisałem.
Równie dobrze niech gra z nut.

Kolejność setu akurat jest bezsensownym przykładem aczkolwiek takie Maiden po kilkunastu koncertach chyba rzadko na to zerka.
Powinni wprowadzić zakaz sprzedaży biletów egzaminatorom.
Ja pierdolę. Nie wiedziałem, że mamy takich idealnych ludzi na forum.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Pierre w chuju mam twój komentarz a tymbardziej twoją postać. Nie podoba mi się coś i to skomentowałem ,tyle.

Sardi nie wpadł bym na pomysł porównywać muzykę z filharmonii do Metalu ale spoko.
Zaraz dojdziemy do wniosku że w sumie z półplayback też jest ok bo akurat wokal zaniemoże.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Muzyka to muzyka - jeżeli komuś prompter pomaga to ja nie widzę żadnego problemu w korzystaniu z nich, mnóstwo ludzi tak robi, czasami są gorsze dni i trzeba zerknąć. A jak wspominałem wcześniej, to wcale nie jest tak że James ślęczy i gapi się cały czas w monitor, to tylko ściąga w razie czego - nikt nie jest idealny.

A półplayback w tej dyskusji w ogóle bezsensowny
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Nawet JMX ma jakis ekranik z nutkami, na ostatniej trasie. A to już muzycy którzy sa wysoko cenieni w każdych kregach, to tylko ludzie a organizm coraz starszy.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Dlatego też napisałem ze awaryjnie to jeszcze pół biedy. Konkretną czytankę to chyba tylko ozzy uprawia ale on to inna sprawa.

Nie spotkałem się z tym wcześniej w tej muzyce a chodzę na koncerty od 20 lat a w przypadku takiego kalibru jakim jest Meta zwyczajnie mnie to rozczarowało, tyle.
Zawsze podziwiałem i szanowałem muzyków z tej branży że nie odpierdalają lipy z tego typu ułatwieniami a w przypadku wpadki potrafią zaimprowizować.
Deleted User 5490

marekkraw pisze: ndz sie 20, 2023 11:49 pm Pierre w chuju mam twój komentarz a tymbardziej twoją postać. Nie podoba mi się coś i to skomentowałem ,tyle.
W twoim marnym wykruchu moja wspaniała postać zwyczajnie się nie mieści. Gdybym miał takiego protoplastę, to chyba bym posypał się psychicznie z nieopisanego żalu i wstydu. Nie spodobało mi się, że bredzisz jak zżyty dziad z minionej epoki, to skomentowałem, tyle.
Deleted User 8107

A John Petrucci pamięta wszystkie swoje partie nawet po latach ze skutecznością 99% czasem coś poćwiczy, ale pamięc do nut ma znakomitą (pod wrażeniem był sam Levin czy Rudess) a przyjdzie jakiś alzheimer i po DT. Tak więc ja szanuje, jak muzyk sobie pomaga, na pewno na jakości muzyki to nie traci.
Deleted User 5490

John jest cyborgiem, ale i cyborg może mieć awarię. ;)
Myślenie o prompterze jako czymś wstydliwym przypomina mi legendarną moralność, tradycjonalizm i wynikające z nich głupie dylematy jakichś religijno-obyczajowych zacofańców z 20 lecia międzywojennego. Sefardyjka puściła się z Aszkenazyjczykiem a rodzice nie zgadzają się na ślub, bo to obciach na całą Jerozolimę.... :D :D :D
No ale nie spodziewałem się odpowiedzi, kiedy ostatnio ten czepialski zdawał coś na pamięć przed komisją. ;) Pewnie nie odpowie, bo wydaje mu się, że ma większego wacka niż myśli. ;) Teraz zawłaszczył sobie etat geriatry i rozsądza, że Ozziemu wolno, a Hetfieldowi nie.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nie wiem, ja nawet odczytuje takie "sciągi" jako dodatkowy profesjonalizm, żeby nie kasztanić show, kiedy pamięć mocniej zawiedzie.
Nie czaję, po co się do tego tego przypierdalać :D
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Pierre Dolinski pisze: pn sie 21, 2023 5:44 am
marekkraw pisze: ndz sie 20, 2023 11:49 pm Pierre w chuju mam twój komentarz a tymbardziej twoją postać. Nie podoba mi się coś i to skomentowałem ,tyle.
W twoim marnym wykruchu moja wspaniała postać zwyczajnie się nie mieści. Gdybym miał takiego protoplastę, to chyba bym posypał się psychicznie z nieopisanego żalu i wstydu. Nie spodobało mi się, że bredzisz jak zżyty dziad z minionej epoki, to skomentowałem, tyle.
Dobra spierdal*j miernoto z tymi swoimi esejami.
Deleted User 5490

:)

Nie mam więcej pytań.... choć chętnie zapytałbym o wykształcenie, zawód i o to czy delikwent jeszcze mieszka u mamy, czy może niedawno wrócił na łono rodziny jak bumerang. Sądzę jednak, że nie będzie chciał się obnażyć, więc nie dowiemy się, czy w życiu radzi sobie lepiej od Jamesa.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Panowie, proszę przejść z takimi osobistymi wycieczkami na priv :)
Co do dyskusji - totalnie nie mam problemu z tym, że ktoś ma prompter, jeśli ja nie widzę żeby z niego korzystał nadmiernie tylko raz na ruski rok zerkał. Lepiej mieć taki prompter i nie mylić tekstów niż nie mieć, wjeżdżać na innych, że mają i się mylić w tekstach ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Pierwszy koncert juz na YT w pro jakości.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

marekkraw pisze: pn sie 21, 2023 12:04 am Dlatego też napisałem ze awaryjnie to jeszcze pół biedy. Konkretną czytankę to chyba tylko ozzy uprawia ale on to inna sprawa.

Nie spotkałem się z tym wcześniej w tej muzyce a chodzę na koncerty od 20 lat a w przypadku takiego kalibru jakim jest Meta zwyczajnie mnie to rozczarowało, tyle.
Zawsze podziwiałem i szanowałem muzyków z tej branży że nie odpierdalają lipy z tego typu ułatwieniami a w przypadku wpadki potrafią zaimprowizować.
Serio? Na przykład na Judas Priest nigdy nie byłeś? Promptery to żadna nowość i od lat są używane na koncertach. Tak samo jak kartki z wydrukowanymi tekstami.
Ostatnio zmieniony pn sie 21, 2023 10:24 am przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Deleted User 8107

nugz pisze: pn sie 21, 2023 10:22 am Pierwszy koncert juz na YT w pro jakości.
Wiem, że to już nie te czasy co zespoły wydaja blu-ray czy dvd, ale wypuszczą to gdzieś oficjalnie? czy tylko na yt to będzie? :oops: :P
nugz
SMERF MARUDA

Ale te pilki robią sieke :D
Chaos totalny, a techniczny Larsa musi być żywą tarczą przed perkusją :lol:
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Ja prompter na Mecie zauważyłem pierwszy raz, gdy oglądałem na yt koncert(moth konkretnie) z Krakowa. Jak wyżej, nie przeszkadza mi to.
A
B
C
D
E
ODPOWIEDZ