Fear Of The Dark - słaby album ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Fear Of The Dark - słaby album ??
Czyli albo jest gorzej, albo jak przedmówca twierdzi nie ma różnicy. Tak czy inaczej porównanie z butami trafione.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mój przykład nie jest miarodajny, bo i tak nie jeździłem jakoś szczególnie dobrze na nartach...
-
Deleted User 5490
Pewnie jeździłeś tyłem do kierunku jazdy i dlatego było wygodnie.
Hm, czyli przesłuchiwanie FOTD od końca nie ma sensu.
- blackcocker
- -#Moderator

Ok... jutro odpalam Powerslave ze zmienioną kolejnością i od tyłu! Teraz to ZABRZMI i będzie napięciePierre Dolinski pisze: ↑czw sty 16, 2020 11:48 pm Pewnie jeździłeś tyłem do kierunku jazdy i dlatego było wygodnie.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Średnie utwory i tak będą w środku :/blackmailer pisze: ↑czw sty 16, 2020 11:49 pmOk... jutro odpalam Powerslave ze zmienioną kolejnością i od tyłu! Teraz to ZABRZMI i będzie napięciePierre Dolinski pisze: ↑czw sty 16, 2020 11:48 pm Pewnie jeździłeś tyłem do kierunku jazdy i dlatego było wygodnie.![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Plusem jest, że największy klasyk będzie od razu
MaidenFan pisze: ↑czw sty 16, 2020 11:50 pmŚrednie utwory i tak będą w środku :/blackmailer pisze: ↑czw sty 16, 2020 11:49 pmOk... jutro odpalam Powerslave ze zmienioną kolejnością i od tyłu! Teraz to ZABRZMI i będzie napięciePierre Dolinski pisze: ↑czw sty 16, 2020 11:48 pm Pewnie jeździłeś tyłem do kierunku jazdy i dlatego było wygodnie.![]()
Dla mnie one nie są średnie, po prostu niedocenione i źle zestawione. Ot co. FOTD niezbyt lubię ale jak podałem link do recenzji są tacy, którzy uważają tą płytę za wybitną. Ja ich szanuję, choć opinii nie podzielam.
Generalnie kolejność utworów jest ważna. Przede wszystkim w concept albumach :-)
Jest, ale nie decyduje o jakości utworu per se. Co najwyżej o odbiorze płyty jako całości.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5490
Mój Boże. Ta dyskusja jest prowadzona z powagą godną soborowych dyskusji na temat dogmatów wiary. Ciekaw jestem czy niektórzy z forumowiczów chodzą w parach mieszanych po domach z płytą Powerslave w ręku, żeby porozmawiać o szczęściu i zbawieniu. 
Podsumowując - gówno nawet zwinięte w złoty papierek zostaje gównem.
~ Pablo Coelho
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Choćby nie wiem jak zmieniać kolejność utworów na najnowszym remasterze Powerslave, to i tak wolę pierwsze wydanie.
No ale z tego co opisałeś, to słuchałeś w kolejności jak są na płycie...Pierre Dolinski pisze: ↑pt sty 17, 2020 3:05 pm Choćby nie wiem jak zmieniać kolejność utworów na najnowszym remasterze Powerslave, to i tak wolę pierwsze wydanie.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Boję się słuchać w innej kolejności, bo jeszcze zostanę przyjęty do grona "wybranych" i zacznę słyszeć to czego nie powinienem. 
i zaczniesz nosić buty na odwrót...Pierre Dolinski pisze: ↑pt sty 17, 2020 3:15 pm Boję się słuchać w innej kolejności, bo jeszcze zostanę przyjęty do grona "wybranych" i zacznę słyszeć to czego nie powinienem.![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Albo nosić majtki na głowie tył do przodu.
A widzisz kolego. Czyli się zgadzamy. Niestety jak już napisałem gdzie indziej naruszyłem świętość Powerslave i ego paru jej zaciekłych fanów. Nie obrażam ich jednak, przebaczam i obiecuję, że nie będę ich nawiedzał w nocy, celem zmiany kolejności słuchania utworów. Nie chcą, niech słuchają jak idzie w oryginale, z pierwotnego wydania. Na zdrowie. Może jednak pozmieniam sobie kolejność na FOTD, to może mi posmakuje? W sumie warto spróbować.
Serio... masz jakiś problem. Naprawdę myślisz, że mnie zastanawia, czy jak zmienię kolejność utworów to płyta będzie przez to lepsza? Mam na to wywalone. Słucham tych albumów od jakichś 20-tu lat i swoje zdanie mam wyrobione. Nie musisz mi sugerować, że jak coś, to coś. Serio.lochinvar pisze: ↑pt sty 17, 2020 5:26 pmA widzisz kolego. Czyli się zgadzamy. Niestety jak już napisałem gdzie indziej naruszyłem świętość Powerslave i ego paru jej zaciekłych fanów. Nie obrażam ich jednak, przebaczam i obiecuję, że nie będę ich nawiedzał w nocy, celem zmiany kolejności słuchania utworów. Nie chcą, niech słuchają jak idzie w oryginale, z pierwotnego wydania. Na zdrowie. Może jednak pozmieniam sobie kolejność na FOTD, to może mi posmakuje? W sumie warto spróbować.![]()
Nikogo nie obchodzi, że sobie słuchasz albumów w pozmienianej kolejności. I tyle.
Nie rób z tego też jakiejś prawdy objawionej. I tyle.
Rób tam sobie co chcesz... i tyle
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Grunt to dobre samopoczucie. Jak kolega chce, to może nawet dziabnąć gdzieniegdzie gwoździem po płycie , a jak chce więcej przesteru w gitarach to pier...nąć żyletką po głośnikach na krzyż, żeby był większy efekt dży dży dży.
Każdy ma swoje preferencje. Ale wpłynąć na brzmienie w sposób realny to jedno, a wpłynąć na wyobraźnię programując kolejność utworów to drugie.
Ja nie potrafię wmówić sobie, że np. ROTAM będzie lepiej brzmiał na początku albumu, niż tam gdzie go umiejscowiono. Będzie brzmiał tak samo. Chyba, że pier....nę żyletką po głośnikach na krzyż.
Ja nie potrafię wmówić sobie, że np. ROTAM będzie lepiej brzmiał na początku albumu, niż tam gdzie go umiejscowiono. Będzie brzmiał tak samo. Chyba, że pier....nę żyletką po głośnikach na krzyż.