Tanie płyty

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Tanie płyty

Post autor: Kuba »

Mr. M pisze:Są też takie wydawnictwa, ostatnio się pojawiły z dużych wytwórni, że np. 3 albumy w jednym takim dziwnym tekturowym opakowaniu. Nie wiem jak to jest rozwiązane- w środku tam są 3 koperty? Kosztuje to z 60 złotych, ale kijem bym tego nie ruszył.
Na przykład?[/quote]

http://allegro.pl/deep-purple-original- ... 35133.html

http://allegro.pl/original-album-classi ... 02559.html

http://allegro.pl/korn-original-album-c ... 52476.html
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

zgadzam się z panzerschreckiem. również nie jestem zwolennikiem tych całych eco pudełek. brakuje w nich takiej duszy którą mają digipacki czy nawet plastiki..
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Mike Stanley pisze:brakuje w nich takiej duszy którą mają digipacki czy nawet plastiki..
Otóż to.

@Kuba- dokładnie o to mi chodziło. Ktoś ma coś takiego? Jak to wygląda w środku? Tak z ciekawości, bo raczej tego nie kupię nigdy :P
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

Dokładnie, płyta musi miec duszę. Musi byc ładnie zapakowana, miec ładną wkładkę, no musi jakoś wyglądac po prostu. Gdybym kupował płyty dla piosenek to robiłbym to pewnie wirtualnie :razz: tyle, że odpalając mp3 nie ma tej atmosfery, jaka jest przy wypakowywaniu płyty, wkładaniu jej do odtwarzacza, przeglądaniu wkładki i tak dalej :)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

"Płyta musi mieć duszę" - trzeba to zapisać w jakiejś forumowej galerii znaczących-wszystko-i-nic aforyzmów ;-p
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

panzerschreck pisze:Ktoś ma coś takiego? Jak to wygląda w środku? Tak z ciekawości, bo raczej tego nie kupię nigdy :P
Nie mam ale u kogoś widziałem taką dyskografię Sisters Of Mercy. Wygląda jakbyś promówki powsadzał do kartonika.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Czasami mam wrażenie, że jestem tutaj jedynym, który kupuje płyt żeby ich słuchać :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Matek pisze:Czasami mam wrażenie, że jestem tutaj jedynym, który kupuje płyt żeby ich słuchać :lol:
hehe...

Ja zasadniczo też kupuję płyty, żeby później ich słuchać. Są przecież genialne płyty (te starsze) wydane bardzo ubogo. Z drugiej strony zwracam uwagę co kupuję, no ale bez przesady. Fakt, nie jestem przekonany do wydań typu "eco", bo podejrzewa, że to jest niezbyt trwało i szybko się rozleci. A tak to mi bez różnicy czy jawel, czy digi. Bardziej istotna jest tutaj cena ;) tym bardziej, iż w rożnych promocjach trafiają się czasami digi sympatycznych cenach. A jak mam wybór w takiej samej cenie, to raczej wybieram jawela.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Kuba pisze:Na przykład?
A, teraz wiem, o które chodzi, dzięki ;-)

panzerschreck pisze:@Kuba- dokładnie o to mi chodziło. Ktoś ma coś takiego? Jak to wygląda w środku? Tak z ciekawości, bo raczej tego nie kupię nigdy :P
Z tego co widziałem kiedyś w MM to po prostu zapakowane do pudełka 3 lub 5 płyt w kartonowych opakowaniach, jak płyty dodawane do gazet. Też nie miałbym zamiaru tego ruszać (ale jedyne co może przyciągnąć do zakupu to cena np. 5 płyt za 6 dych) i wolałbym dołożyć i mieć normalnie wydanie niż to "coś".
Matek
-#Nomad
-#Nomad

gumbyy pisze:
Matek pisze:Czasami mam wrażenie, że jestem tutaj jedynym, który kupuje płyt żeby ich słuchać :lol:
hehe...

Ja zasadniczo też kupuję płyty, żeby później ich słuchać. Są przecież genialne płyty (te starsze) wydane bardzo ubogo. Z drugiej strony zwracam uwagę co kupuję, no ale bez przesady. Fakt, nie jestem przekonany do wydań typu "eco", bo podejrzewa, że to jest niezbyt trwało i szybko się rozleci. A tak to mi bez różnicy czy jawel, czy digi. Bardziej istotna jest tutaj cena ;) tym bardziej, iż w rożnych promocjach trafiają się czasami digi sympatycznych cenach. A jak mam wybór w takiej samej cenie, to raczej wybieram jawela.
wiadomo, że te kartoniki są gówniane. szybko się niszczą, są brzydsze, gorzej pachną i co tam jeszcze. Ale ja do książeczek nie zaglądam w ogóle prawie. Kiedyś miało to sens, żeby teksty poczytać, ale teraz każdy ma wszystkie teksty w komórce ;) Dla mnie ważna jest tylko cena. Co z kolei mnie gubi, bo jak wejdę do jakiegoś Saturna i widzę same przeceny to mi odbija ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Nom, czyli jesteś zwyczajnym konsumentem, nie koneserem :lol: ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Koneserem pudełek? :P
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

stare płyty z lat 80. i vinyle z 70 te płyty mają w sobie to coś, taką magię, mimo tego że niektóre może i faktycznie są ubogie. a przecież chyba kazdy uwielbia to uczucie gdy otwiera się takiego vinyla widzi te duże zdjęcia, bogactwo kolorów. no i przy niektórych tych o które poprzedni nabywca dbał, to jeszcze jest ten zapach starego papieru. to jest zajebiste :cool:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Roadrunner znowu zrobił promocje swoich albumów. Nowego Mastodona, Opeth, Dream Theater czy Machine Head można drować za 29zł - normalne wydanie.

http://www.amazonka.pl/promocja/3399898 ... 0522.bhtml

do tego są promocje na Maiden, Deep Purple, Megadeth itp

http://www.amazonka.pl/promocja/3482459 ... etal.bhtml

A na koniec muszę dodać, że strasznie mnie wkurzacie z tymi MM i Saturnami. Byłem niedawno we Wrocławiu i zajrzałem do MM w galerii Dominikańskiej. To jest dział z płytami, a nie 2 regały jak w Poznaniu...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Matek pisze:w empiku 300 płyt po 20zł
http://www.empik.com/niceprice?productP ... sc&start=1
Szkoda tylko, że po przejrzeniu całości nie widzę nic, co chciałbym bardzo kupić. Są ze 3-4 płyty, które można by mieć, ale bez ciśnienia.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Moja chuda kolekcja powiększyła się o Sign of the Hammer Manowara i Strong Arm of the Law Saxona oba za 20 zł , jeden Saturn drugi Media Markt
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja gdzieś od miesiąca nie kupiłem płyty (no nie liczę jednej na koncercie), nie bywałem też w sklepach. Ot, taki odwyk ;) Tak więc zapytuję- są jakieś fajne promocje?
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Hehe, również dawno nie byłem w żadnym MM / Saturnie - oszczędności ;0 Na dniach jednak się wybiorę rzucić okiem co słychać.
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

ja zawitam w Paryżu do Virgin Megastore w przyszły weekend. ktoś był i może polecić gdzie najlepiej iść? promocje? okazje? bardzo proszę bo nie mam aż całego dnia tam do spędzenia(a chciałbym) i z tego powodu wolałbym wiedzieć gdzie się od razu udać :)
ODPOWIEDZ