13-14/02/2007 - Therion+Grave Digger - Kraków,Warszawa

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 13-14/02/2007 - Therion+Grave Digger - Kraków,Warszawa

Post autor: IgorW »

Żelazny pisze:
Cygan pisze:NIe no tak ogólnie ? więcej niż pińcet ?
Myślę że mniej więcej 1000
Chris po koncercie krakowskim mówił, że około 1100 :)
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Szajba pisze:ale miałeś wała :lol:
Że... wtf? :lol:
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

DeaDe pisze:Że... wtf? :lol:
nie ty.... Stonman :P
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

wala to jest malo powiedziane ale wiesz ja mysle ze bysmy weszli gdyby nie ****** ticketer. bo jakby ruszyl dupe i zaszedl do para to by on to potwierdzil i wbijamy a tak co ani mu nie walniesz bo armia monstrualnych lysych miskow za nim i co ... wogole koles nas ostro wysmial ;/ ale 19 sabaton juz jest w szwecji i beda myslec nad rekompensata. ale stary to co my tam ze zdzichem przezylismy to ja pi.... maras. ale w sumie sie juz tak nie przejmuje
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

potrzebuje fajnych fotek w dobrej rozdzielczosci do menu dvd grave digger z krakowa
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Sabaton - zaskoczyli mnie tym, że zaczęli 15 minut przed czasem. Stałem przed klubem w kolejce, a tu ze sceny leci "Panzer Batalion". Dobrze, że nie miałem kurtki i plecaka, bo do szatni to już był tłum. W połowie tego kawałka melduję się pod sceną :) Ogólnie świetny występ Szwedów, publika rewelacyjna. Muzycy chyba nie spodziewali się takiego przyjęcia, bo byli w ciężkim szoku :lol: Przy barierce spory młynek, wszystkie refreny śpiewane :) Dźwięk świetny, wszystko elegancko było słychać. Było grane: "Panzer Batalion", "In the Name of God", "Into the Fire", "Attero Dominatus", "Primo Victoria" i "Metal Machine" (w jednym refrenie "Polish Metal Machine" ;)), które w końcówce zamieniło się w "Metal Crüe". Muzycy z wielkimi uśmiechami na twarzy i pełni energii.
Joakim Broden szybko złapał kontakt z publiką. Ogólnie to rewelacja :) Sabaton na scenie to mnóstwo energii, a muzyka traci "płytowe ugrzecznienie" i zyskuje taki koncertowy szlif :) Jedyny minus, to za krótki set ;)

Grave Digger - no co tu dużo pisać... po prostu KLASA :!: Świetny występ, świetny set. Najbardziej mi podobały się utwory: "Knights of the Cross" (co za moc!), "Excalibur", "Lionheart", "Morgana LeFay". Z nowych zagrali "Liberty or Death", "Highland Tears" i "Silent Revolution". Pierwsze dwa całkiem niezłe, natomiast "S.R." tak średnio mi podchodzi :) Dźwiękowo rewelacja, stałem przy barierce i wszystko było ok, nie za głośno i wszystko było słychać idealnie :) Jens Becker w fajnej fryzurce ;)
Po koncercie można było pogadać z muzykami, autografy i fotki też bez problemu.

Therion - trochę zasiedzieliśmy się przy piwie i 2-3 pierwsze utwory przeleciały bokiem ;) Później udałem się na sale i ulokowałem się... na samym jej końcu :) i zostałem tam już do końca :) Ot, taka odmiana... Therion prezentuje się świetnie na scenie... szczególnie wokalnie teraz to jest potęga. Widziałem ich w różnej konfiguracji personalnej i przyznaję, że teraz jest najlepiej :) Dwie babeczki i dwóch facetów (Levén i Snowy Shaw) robią taką ścianę wokalną, że aż miło. Wystrój sceny to jakieś cmentarne ogrodzenie, łańcuchy i takie klimaty. Baardzo mrocznie ;)
Dużo nowych kawałków i kilka żelaznych klasyków. Najbardziej podobały mi się: "The Rise of Sodom and Gomorrah", "Ginnungagap", "To Mega Therion". Świetny wystrój na scenie i dużo pozytywnego "zamieszania".

Bardzo dobra frekwencja, kilka setek ludzi :)

Pozdrowienia dla: Chimera (ledwo się poznaliśmy ;)) i DaeDe, oraz mojej ;) ekipy wyjazdowej: Ania, Black Demon i Szalony Gronostaj.

Po koncercie lekkie "After Party" ;) i nocleg w Krakowie. Rano na dworcu decyduję się na wyjazd do Warszawy i koło 16-tej melduje się w Stolicy.

W Warszawie:

Sabaton - identyczny koncert jak dzień wcześniej, no może publika ciut mniej ekspresyjna. Spodziewałem się, że wcześniej zaczną i tak rzeczywiście było. Setlista identyczna, chociaż Broden w Krakowie mówił mi, że zagrają inne utwory ;) Muzycznie ponownie bez zastrzeżeń, dźwięk bardzo dobry. I znowu za krótko ;)

W Krakowie Grave Digger wyszedł na scenę dosłownie 20-30 minut po Sabaton. Żeby w Warszawie nie przepychać się do barierki postanowiłem przy niej pozostać. I tutaj zaczyna się niezły kabaret, bo ochrona zaczyna wszystkich wypraszać z sali :shock: :lol: Bo niby takie dostali zalecenie od organizatorów, bo zespół musi zrobić... próbę dźwięku :lol: Większej bzdury nie słyszałem ;) Trwało to dosyć długo (co nie dziwi) a i tak nie udało się wszystkim wyjść, bo przed wyjściem zrobił się zator i nie było jak opuścić sali. Mądrale z "ochrony" pozamykali drzwi i zostawili jedne otwarte do połowy. Oczywiście to nic nie dało, bo nie było gdzie wyjść :lol: Na sali zostało nas coś koło 20 osób. Ochrona bezradna, a na scenie pojawił się techniczny i latarką daje znać akustykowi, że czas zaczynać. Niezłe zdziwko chłop załapał, jak zobaczył pustą salę :lol: poleciały niezłe "fucki" i prośba do ochrony, żeby wpuścić ludzi, bo już koncert się zaczyna. Ochrona jak beton, nic nie robi. W końcu akustyk się zdenerwował i też zaczął sypać "fuckami" i matołki coś załapały. Zaczęli patrzeć na siebie ze zdziwionymi minami. Ja tymczasem już podszedłem do barierki. Ze sceny intro, a z tyłu tupot wielu nóg :)

Grave Digger - co bym nie napisał, to się powtórzę ;) "Michałkami" ponownie "Knights of the Cross" i "Lionheart" - tutaj publika pokazała klasę, po pierwszym refrenie aż poszło echo :shock: Reszta identycznie jak w Krakowie :)

Therion - muzycy nagrywali DVD, więc wszystko musiało być idealnie. I tak było. Staliśmy przy barierce, kamera kilka razy zerkała na nas, więc pewno pojawimy się na tym wydawnictwie ;) Najfajniej wyszły: "The Grand Finale", "To Mega Therion" i "Blood of Kingu".

Pozdrowienia dla: Karolina & Krzysiek, Stratovaria, Gil-galad, Rambo, Boodzik, I.R. (wielkie dzięki Maciek!), Rambo i Marcin
www.MetalSide.pl
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

gumbyy pisze:. Niezłe zdziwko chłop załapał, jak zobaczył pustą salę :lol: poleciały niezłe "fucki" i prośba do ochrony, żeby wpuścić ludzi, bo już koncert się zaczyna. Ochrona jak beton, nic nie robi. W końcu akustyk się zdenerwował i też zaczął sypać "fuckami" i matołki coś załapały. Zaczęli patrzeć na siebie ze zdziwionymi minami. Ja tymczasem już podszedłem do barierki. Ze sceny intro, a z tyłu tupot wielu nóg :)
:lol:

W Krakowie ochrona nie chciała przednim wejściem Manniego wpuścić :lol: Na nasze tłumaczenia że jest On z zespołu i pokazywanie przez Manniego passa ochroniarz zdesperowany powiedział że "co z tego skoro piwo ma" :lol: No niestety Manni i Jens weszli,ale nas już nie wpuścili :lol:
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

hehe :) jak czytuje z relacji ludzi to Sabaton sie polakom spodobal :) i sie ciesze bo na naszym oficjalnym fc ludzi przybywa i oby tak dalej :)
Davenport

Post autor: Davenport »

to ja pokażę swoją ochydną facjatę :P zdjęcia świeżutkie, bo z koncertu (a właściwie po koncercie :P ) GRAVE DIGGER w Warszawie z dnia 14 lutego 2007 r. Zdjęcia co prawda w chórowej jakości i rozdzielczości, bo zrobione komórką (NIGDY WIĘCEJ nie posłucham się regulaminu i wezmę aparat - sporo było ludzi z cyfrówkami... :( ), ale ważne że są w ogóle :)

Obrazek
Chris Boltendahl i ja

Obrazek
Manni Schmidt i ja

Obrazek
Jens Becker, mój kumpel Tomek i ja

Obrazek
a to piwo, które pił Manni po koncercie... hmm... trzeba przyznać, że zna się na rzeczy* ;)

poza tym - autografy na bilecie, autografy na katanie (wszystkich, prócz Stefena :( )

* - ciekawe, czy ktoś zrozumie dowcip... ; )
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

hyh to piwo wlasnie dostalismy od nich ;)

qrcze tak zaluje ze nikt nie mial aoaratu, no masakra. Taką pamiątkę teraz masz... a my mamy tylko wspomnienia i autografy na pocztówce ;/. Szkoda bardzo.
aha no i na dvd metal hammera jesteśmy, ale bez członków
Davenport

ja jak już pisałem mam autografy na bilecie, katanie... ;) Katzenburg się zagalopował i jeszcze mi tę pocztówkę z trasą podpisał :)
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

Koncert był całkiem ok. Pałeczka do kolekcji. A w drodze powrotnej walka ze snem za kierownicą!

PS Sorry Matek, że nie oddzwoniłem ale telefon mi się rozładował!
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

co do tego wywalania ludzi w stodole, to bardzo często tam tak robią.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

miki pisze:co do tego wywalania ludzi w stodole, to bardzo często tam tak robią.
Tylko jak jest kręcone DVD. Na Obituary też tak było chociażby.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

mnie się stosunkowo często zdarza być tam, kiedy kręcą dvd
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

czy mógłby jakiś dobroczyńca zeskanować okładkę liberty or death? i tym samym przyczynić się do powstania dvd... :P

[ Dodano: Sob Lut 17, 2007 6:17 pm ]
łooo będziecie chcieli oglądać dvd... :P
Davenport

a po co, skoro w necie można znaleść? :P
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkos »

w necie jest w za malej rozdzielczosci
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

EvE pisze:a my mamy tylko wspomnienia i autografy na pocztówce ;/. Szkoda bardzo.
No ja mam jeszcze 25 to live podpisane;]
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ja mam fotki z Krakowa z: Mannim, Jensem & Stefanem, a także z Joakimem z Sabaton. Z Warszawy brak fotek :)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ