Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Metallica

Post autor: johnny_o »

No właśnie, jak dla mnie o wiele za mało tego "scamerskiego gowna" :lol: I ciężkie to jak cholera...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

nugz pisze: śr paź 29, 2025 5:00 pm Fixxxer był w ramach WOW, i jeszcze Hate :)
Mnie brakowało gościnnych występów, wiec ogólnie faktycznie 30tka była dla mnie trochę lepsza.
no okej, tylko, że z drugiej strony kilka rarytasów wiosny nie czyni - ja byłem raczej zawiedziony

goście gośćmi, ale na 30tce zagrali 78 różnych numerów na 4 gigach, to te 32 raczej wyglądają biednie :D
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Absurdalne? Przecież te demówki są zajebiste :D fantastycznie obserwować jak te numery z czasem ewoluowały. Nie mówię o live'ach, które szczególnie na tych starszych wydaniach biją taką szczerością i młodzieńczym kopem, że głowa mała. Maiden mogłoby coś takiego zrobić? Niech zrobią ;) zamiast wydawać remaster w kartoniku z małą figurką Edka :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

johnny_o pisze: śr paź 29, 2025 10:27 pm Ciii, sondaże mówią o absurdzie ;) A serio - zajebista sprawa, a Maiden akurat pod względem niepotrzebnego gadżeciarstwa przynajmniej dorównuje Mecie. A wydania albumów z figurkami Eddiego?
No właśnie, mi te boxy się podobają. To jest temat dla bardziej (może nawet najbardziej) zaangażowanych fanów. No i oni mają wyżerkę, bo mogą się cieszyć jakimiś alternatywnymi mixami, archiwalnymi koncertówkami i wywiadami, czy jak wspomniał Nugz replikami gadżetów sprzed dekad. No kurde, co jeszcze mieliby tam dorzucić? Re-record płyty? Kawałek kamienia z grobu Burtona? Chyba jedynie Metal Up Your Ass by wypadało do tego przykładowego KEA dodać.

Maiden tutaj wypada blado, bo takie Powerslave dostało wydanie jedynie wizualnie uaktualnione. Prezentuje się to kozacko, ale na tym koniec. TNotB wyszło razem z Hammersmith, co akurat było fajne, ale poza tym, to bieda jest. 40 lat po premierze PoM nadal nie mamy żadnego wydawnictwa live z tamtej trasy. Były rocznice debiutu i Killers, był pretekst do wydania całego Maiden Japan - nic się nie wydarzyło. Ale oni chyba przerzucili się na zarabianie na Funko Popach, to może im tak bardzo nie zależy :lol: Album ze zdjęciami spoko, ale mnie fotki tak bardzo nie interere, wolałbym posłuchać nowej-starej muzyki.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

blackcocker pisze: śr paź 29, 2025 11:52 pm Absurdalne? Przecież te demówki są zajebiste :D fantastycznie obserwować jak te numery z czasem ewoluowały. Nie mówię o live'ach, które szczególnie na tych starszych wydaniach biją taką szczerością i młodzieńczym kopem, że głowa mała. Maiden mogłoby coś takiego zrobić? Niech zrobią ;) zamiast wydawać remaster w kartoniku z małą figurką Edka :lol:
Demo eye of the beholder bez tekstu top. Nana nana nana nana nana naaaa XD
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Wherever I May Roam też ma taki NANANAAA ;)

W temacie archiwów... ciekawe, ile hajsu dostałby Flemming od jakiegoś tłusto nadzianego fana za te papiery: https://youtu.be/fUOqjc9yZSk?si=VWU-zy3mA34asGyN
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Gdybyśmy się zgadzali to byłoby nudno :P Może jako zbiór to jest fajne, chociaż jak mi kiedyś ultras Metalliki powiedział, większość tych materiałów (bootlegi, koncerty) i tak była od lat dostępna. Replika backstage pass? :lol:

Widzę, że jest jakaś moda na wydawanie wielkich boxów, od Metalliki przez Gunsów do nawet Mayhem i Darkthrone, tylko, że to wszystko są odgrzewane kloce, ewentualnie wrzucenie na winyla rzeczy z CD lub nawet kasety. Co kto lubi.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ponawiam pytanie: co poza książeczką ze zdjęciami wiedziałbyś w takim wydawnictwie?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Przecież nie chodzi o to, co bym widział, skoro (jak dla mnie) całe wydawnictwo jest przerostem formy. Oczywiście nic mi do tego, że zespół chce wydać, a fani chcą kupić, to ich sprawa. Mówimy jednak w kontekście Iron Maiden i nie czuję, że brakuje im tego typu rzeczy w katalogu.

Parę moich ulubionych zespołów wydało tego typu rzeczy i to jest coś, co posłuchałem raz, a teraz zbiera kurz. Jakieś przegrywki na winyla z kaset (których czasami mam "oryginalne" dema), kurde, to jest absurdalne - mówię to mając takie rzeczy na półce, bo się złapałem na "super duper wypasiony box".
Awatar użytkownika
johnny_o

Jak sam zauważyłeś, co kto lubi - ja takich boxów mam około setki i ani jednego nawet nie rozfoliowałem :lol: Cieszy mnie samo posiadanie - trochę bez sensu, wiem, ale tak już mam.
nugz
SMERF MARUDA

:shock:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zajzajer »

no sporo i to bardzo, ja mialem tylko boxy DT, ale wszystkie sprzedałem
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here

Zajzajer on the Road 2026:

Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: śr paź 29, 2025 9:37 pm
Ekskluzywne wydanie pierwszej, w pełni zremasterowanej płyty „Kill ’Em All” legendarnego zespołu Metallica. W boxie znajdą się 4 płyty winylowe, 5 płyt CD, jedna DVD i książka w twardej okładce zawierająca nigdy wcześniej niepublikowane zdjęcia i specjalną naszywkę).

Zestaw zawiera 4LP+5CD+DVD

Płyty winylowe:
1 LP - zremasterowana wersja pierwszego studyjnego albumu Metalliki „Kill ‘Em All”
2 LP - Nagranie koncertu z 1984 w paryskim Espace Balard z 1984 roku (nigdy wcześniej nie publikowane)
1 LP - specjalna winylowa płyta z nadrukowanym zdjęciem, zawierająca 3 utwory z płyty „Kill ‘Em All” w tym dwa w wersji live

Plyty CD:
1 CD- zremasterowana wersja pierwszego studyjnego albumu Metalliki „Kill ‘Em All”
1 CD - zapis radiowego wywiadu z Larsem z 1984 roku i radiowe ID’s z Larsem, Jamesem i Cliffem
1 CD - niepublikowane wcześniej mixy piosenek , wykony live z The Automatt i remix „Whiplash”
1 CD - zapis nagrań na żywo z koncertu w Nowym Jorku z 1984 roku
1 CD - zapis nagrań na żywo z koncertu w Palo Alto z 1983 roku

Płyta DVD - wcześniej niepublikowane nagranie koncertu w Chicago z 1983 roku
Co jest w tym absurdalnego? Bo rozumiem, że chodzi o tę serię.
Świetna sprawa dla maniacs! :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o

Wszak "acting like a maniac" zobowiązuje ;)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Ale czekaj, masz ok 100 boxów Metalliki, których nie rozfoliowałeś, czy tak ogólnie? :D

Szanuję, żeby nie było, co kto lubi.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Zajzajer pisze: czw paź 30, 2025 12:32 pm no sporo i to bardzo, ja mialem tylko boxy DT, ale wszystkie sprzedałem
Ja ani jednego boxa nigdy nie kupiłem xD Deluxe editions to max u mnie.
Awatar użytkownika
johnny_o

Nie no, bez jaj... Około setki ogólnie, Mety chyba tylko trzy. Kiedyś to wszystko dokładnie skataloguję, ale prędzej pęknie druga setka ;)
nugz
SMERF MARUDA

Gdybyś miał wszystkiego po dwie sztuki, to bym kumał folię, w celach odsprzedaży kiedyś, w innym scenariuszu nie rozumiem, jak można sobie takie coś zrobić :roll:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

To jest po prostu kolekcjonerstwo. Nie ma czego tu rozumieć :D
Awatar użytkownika
johnny_o

Niektórych mam po kilka sztuk, ale nie pod kątem odsprzedaży. Nie rozumiesz odpowiedniego połączenia środków, przestrzeni i fazy? Serio?
ODPOWIEDZ