Bloody Sabbath pisze:Wyszly juz reedycje albumow?
Tak wyszły, widziałem je dzisiaj zarówno w Saturnie jak i MM w Krakowie. Zresztą były do kupienia już wcześniej.
Szkoda, że zmienili szatę graficzną, z deka niepotrzebne to było chyba.
Ale jak ktoś chce kupić to ok, ja ich nie kupię, bo już udało mi się na szczęście dorwać wszystko, a kolekcjonerem nie jestem. Ale gdybym miał do wyboru kupić albo pierwsze wydania albo reedycje, to chyba stanęłoby na pierwszych wydaniach, bo jednak niektóre zmiany są niepotrzebne. Mam tylko nadzieję, że nic nie kombinowali z brzmieniem.
A teraz najświeższa informacja:
www.gondolin.pl pisze:Nevermore zarejestrował koncert z 11 października z Bochum (Niemcy), z myślą o wydaniu DVD.
Oto setlista w/w. występu:
1. Final Product
2. My Acid Words
3. What Tomorrow Knows/Garden of Grey
4. Next In Line
5. Enemies of Reality
6. I, Voyager
7. The River Dragon Has Come
8. I Am The Dog
9. Dreaming Neon Black
10. Noumenon
11. Inside Four Walls
12. Politics of Ecstasy
13. Dead Heart In A Dead World
14. Matricide
15. The Learning
16. Sentient 6
17. Narcosynthesis
18. The Heart Collector
19. Born
20. This Godless Endeavor
Ponadto 25 sierpnia został zarejestrowany koncert w Seattle. Oprócz koncertów, na wydawnictwie znajdą się: film dokumentalny, fragmenty występów z całej kariery, teledyski oraz inne dodatki.
Zajebiście

No i przede wszystkim - co za SETLISTA

:rocx Miód

Aż 20 utworów, do tego po prostu same hity :rocx 5 kawałków z genialnego "This Godless Endeavor", 5 ze wspaniałego "Dead Heart In A Dead World" (jest i "The Heart Collector" i "The River Dragon Has Come" :rocx ) i super.
Szkoda, że nie dali czegoś jeszcze z "The Politics Of Ecstasy", przecież to również zajebisty album. Ale super, że dali "The Learning", osobiście z tego albumu brakuje mi "The Seven Tongues Of God", który tak świetnie wypadł w Katowicach, a także "42147" i "This Sacrament". Mogliby w sumie wywalić tytułowy z "TPOE", bo to jak dla mnie utwr nieszczególnie koncertowy. No ale nic.
Jeśli idzie o "Dreaming Neon Black" to jednak 2 utwory to chyba troszkę mało, ja bym dodał "Beyond Within" i "Deconstruction".
Tytułowy i "I, Voyager" to bardzo dobrze reprezentanci tego albumu, ciekaw jestem jak na koncercie prezentuje się "Noumenon". Mogli jeszcze znaleźć miejsce dla "Seed Awakening"
Ładnie, że znalazło się miejsce dla czegoś z debiutu (szkoda tylko, że nie "C.B.F."

) i "In Memory" ("Matricide" - najlepszy wybór z możliwych

)
To tyle z narzekań

Których zresztą wcale nie chcę, to tylko takie marzenia, tudzież życzenia, no ale wiadomo, że nie da rady dogodzić każdemu, a poza tym nie da rady jednak zagrać 25 utworów chyba
I tak jest bardzo dobrze
To chyba wystarczający powód, by wreszcie sobie kupić odtwarzacz DVD