Manowar

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Manowar

Post autor: Vorgel »

Te nowe wydania są faktycznie bardziej klarowne, ale głębi to tam nie ma, bo za bardzo ubita dynamika. Chociaż pierwsze wznowienie Into Glory Ride na CD z 1993 bodaj, brzmiało okropnie. Dopiero następne poprawiono. Ale to już wytwórnia Joeya wydała.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

To ciekawe bo japońskie wydanie z 1993 roku brzmi w porządku. Bez wodotrysków ale zupełnie spoko. Podobnie japoński Victor z 1998 roku.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Już wiem co mnie wkurza na tym Hail To England - brzmienie bębnów. Totalnie to nienaturalne i płaskie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: śr lip 17, 2019 6:21 pm No i okazało się, że wszyscy wimps and posers wierzący organizatorom Hellfest nie mieli racji :) . Powód odwołania jest zupełnie inny
Dzosef pisze: śr lip 17, 2019 7:24 pm Info mam kumate, ale rzeczywiście decyzje o odwołaniu podjął Hellfest. Oczywiście w przypadku 99% zespołów koncert byłby możliwy, ale z Joeyem nie ma kompromisów ;) .
Lol...

To nie graj kumatego kumacza, tylko napisz to "kumate info" i w jakikolwiek sposob je podeprzyj. Jestem bardzo ciekawy o co poszło, bo to ewenement na sporą skalę, żeby z headlinerem 18 miesiecy wcześniej zaczać rozmowy o występie i na kilka godzin przed koncertem go anulować.

Tylko nie pisz, że jakiś kumaty czesiek z jakiegoś forum rozgryzł temat, czy też słyszał od kogoś jeszcze bardziej kumatego ;)

ps.
A organizatorzy jakieś oficjalne info puścili po czasie?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Jak ja mam kumate info to mam iinfo bezpośrednio.

Krótko - poszlo o produkcję, Hellfest miał zastrzeżenia do sceny, świateł itd. Manowar odmówił modyfikacji i doszlo do kłótni.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Od początku mówiłem, że Joey chciał użyć za dużo oliwki i Hellfest się bał, że uświnią scenę :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Czyli nic konkretnego, po prostu przerost ego. w ZSSR grali bez produkcji i nikt się nie skarżył. Czyli się da.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: czw lip 18, 2019 7:13 pm Jak ja mam kumate info to mam iinfo bezpośrednio.

Krótko - poszlo o produkcję, Hellfest miał zastrzeżenia do sceny, świateł itd. Manowar odmówił modyfikacji i doszlo do kłótni.
Python pisze: czw lip 18, 2019 7:41 pm Czyli nic konkretnego, po prostu przerost ego. w ZSSR grali bez produkcji i nikt się nie skarżył. Czyli się da.
No konkret niesłychany :lol: i skąd wniosek, że to wina organizatora?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No to jest konkret. Poszło konkretne info, nie wiem o co ci chodzi. Hellfest miał zastrzeżenia, Manowar stał na stanowisku, że robią po swojemu albo wcale i Hellfest odwołał ich koncert. Nie znam wszystkich szczegółów wewnętrznych ustaleń, nie wiem jak głębokie były to różnice, może pyskowali do DeMaio zamiast normalnie pogadać, może DeMaio i tak się nie chciało grać, tego nie wiem.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Do DeMaio podchodzi się na kolanach i odpowiednią rewerencją przecież! ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: czw lip 18, 2019 10:07 pm No to jest konkret. Poszło konkretne info, nie wiem o co ci chodzi. Hellfest miał zastrzeżenia, Manowar stał na stanowisku, że robią po swojemu albo wcale i Hellfest odwołał ich koncert. Nie znam wszystkich szczegółów wewnętrznych ustaleń, nie wiem jak głębokie były to różnice, może pyskowali do DeMaio zamiast normalnie pogadać, może DeMaio i tak się nie chciało grać, tego nie wiem.
Oto chodzi, że konkretów w tym nie ma żadnych. Że się nie dogadali w ostatniej chwili, to wiadomo. Bo jakby się dogadali, to Manowar by zagrał. A tak, to nic nowego.

Tym bardziej, że w pierwszym poście napisałeś:

"No i okazało się, że wszyscy wimps and posers wierzący organizatorom Hellfest nie mieli racji :) . Powód odwołania jest zupełnie inny"

a teraz napisałeś:

"Nie znam wszystkich szczegółów wewnętrznych ustaleń, nie wiem jak głębokie były to różnice, może pyskowali do DeMaio zamiast normalnie pogadać, może DeMaio i tak się nie chciało grać, tego nie wiem."

Gdzie tu konkret? ;)

Takie "kumate info" każdy może napisać... ja mogę powiedzieć,że mam info z pierwszej ręki, że DeMaio zażądał wanny wypełnionej bitą śmietaną i 6 kucyków... Hellfest się nie zgodził i zespół odwołał swój występ ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Napisałem, ze nie znam wszystkich szczegółow, tj. przebiegu rozmowy i ustaleń kontraktowych.
Natomiast zdementowałem plotę o próbie na scenie głównej w czasie knotfestu, to nie jest konkret? Wskazanie, że kością niezgody był sprzęt Manowar i ich produkcja to nie jest konkret?

No ale ok, lepiej bazować na polu namiotowym i miernej szyderce. Nie wiem, moze przeczytaj moje posty jeszcze raz. Wiem to od sprawdzonej osoby, która jest po pierwsze wiarygodna, a po drugie zna osoby, które brały udział w całym zamieszaniu.

Fakty są takie, że według mojej wiedzy to Hellfest podjął decyzję, że Manowar nie może zagrać.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Nie napinaj się tak, von Fritzl.
Od "zbliżonej do organizatora", dowiedziałem się, że ponoć problem wisiał w powietrzu od kilku miesięcy - zespół chciał zerwać/zerwał lub usiłował renegocjować umowę, ze względu na to, że ich próba nie odbędzie się w czwartek, co mieli wcześniej zapisane. Ale pojawił się Knotfest. Mieli powiedzieć, że "hola hola, nie dotrzymujecie umowy, więc piszemy nową i chcemy więcej kasy, bo nie wystąpimy, hohoho". Ekipa HF nie chciała zgodzić się na takie żądania, ale była gotowa iść na pewne ustępstwa. Jednak nie na 100% kwoty. Nie udało się uzyskać konsensusu do czasu wydarzenia. Ponoć Manowar przyjechali w czwartek i zatrzymali się kilka km od terenu festiwalu, stawiając ostateczne żądania dotyczące finansów. HF miał z kolei zażądać, że mają być o 8 rano następnego dnia na terenie festiwalu, albo nie dadzą rady rozstawić ich scenografii, sprzętu i anulują. Wobec tego, że M się nie stawili, HF podjął wiadomą decyzję. W międzyczasie, już kilka dni wcześniej, rozmawiali z Sabaton o potencjalnym dodatkowym występie. Gdy zostało ogłoszone, że Sabaton wystąpi, ponoć Manowar dzwonili do HF z informacją, że są w stanie przyjąć warunki i zagrać "dla dobra fanów", ale organizator wobec całej sytuacji się już nie zgodził - mieli zatwierdzonych Szwedów. Podobno potem ktoś z obozu Manowar dzownił do Para z S, wyskoczył z mordą, że "Sabaton ich wychujłł, ojojoj", co nawet jeśli nie jest prawdą, niech będzie zabawnym komentarzem do poziomu zjebania Manowar, Demaio czy kto tam jest ich menadżerem i podejmuje podobne decyzje. Zresztą, serio, jeśli ktoś ma cheć zakładać plastikową zbroję w obronie tego zjebanego zespołu (który nagrał mnóstwo zajebistej muzyki, ot taki paradoks wieli idiotów zajmujących się muzyką metalową), to historia grupy przecież pełna jest mniejszych czy większych idiotyzmów i popisów egocentryzmu.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

I to są jakieś racjonalne argumenta!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Widzisz Dzosef - to są konkrety, a nie Twoje pitu-pitu ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: pt lip 19, 2019 8:57 am Widzisz Dzosef - to są konkrety, a nie Twoje pitu-pitu ;)
Wez się nie wiem, przejdź po pokoju zamiast pisac takie idiotyzmy.

Z tego co ja wiem, to pojawili się na festiwalu. Reszty nie komentuje bo brzmi to jak fantasyka, zresztą ludzie z Hellfest pisalli na twitterze głupoty w tej sprawie żeby budowac PR.

I daleko mi do bronienia Manowar bo ich lubie. Ci co mnie znają, wiedza jak mocno krytykuję wiele ruchów DeMaio, ale jak widzę, że leci taka jazda bez sensu to trzeba naprostować

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Sorry ale sam piszesz idiotyzmy bez jakiegokolwiek pokrycia. Zero konkretu i szczegołu, tylko "ktoś coś tam". Chciałeś "błysnąć" wiedzą, ale okazalo się, że inni wiedzą więcej. A że Tobie się coś wydaje "z tego co wiesz" to niekoniecznie musi być prawdziwe. I tyle.

Ogólnie nie bronię/krytykuję ani HF, ani M bo obie strony mi wiszą :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja nie wiem, jeśli naprawde czytanie ze zrozumieniem cię przerasta, no może czas coś z tym zrobić?
Każda taka informacja to "z tego co wiem", bo o ile wiem żaden użytkownik forum nie był tam na miejscu. Nie wiem dlaczego jego informacje bierzesz jako pewnik OOO TAK BYŁO, widze pasuje ci do tezy śmieszkowania z Manowar, ale weź człowieku już sobie daj na wstrzymanie.
Nie znam wszystkich szczegółów wewnętrznych ustaleń, nie wiem jak głębokie były to różnice
Rozumiem, ze stwierdzenie że nie jestem wszechwiedzący od razu sprawia, że moja wypowiedź nie jest konkretem :lol: ale rozumiem, aktywność forumowa niektórych zawsze sprowadza sie do przyjebywania bez powodu

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Manowar grają od 1980 roku, Hellfest istnieje od 2006 roku. Manowar to legenda i królowie metalu, mogą mieć swoje wymagania. Jak Scorpions mają, nikt tego nie komentuje, spełnia się żądania bez mrugnięcia okiem. A tam są dopiero dziwactwa. Pięć nowych porcelanowych toalet dla każdego z muzyków, pięć limuzyn marki Mercedes z umundurowanymi szoferami. Z tego wszystkiego większa scena, której też żądali, wydaje się najmniejszym dziwactwem.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Vorgel pisze: pt lip 19, 2019 9:49 am Manowar grają od 1980 roku, Hellfest istnieje od 2006 roku.
patrząc po dyskografii, to Manowar przestał istnieć w 2002 r.

Zobacz jak masakrują Hail and Kill https://www.youtube.com/watch?v=Cx2ZSDqxvKg
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ