1. tego chyba jeszcze nikt nie rozpracowałJourneyman666 pisze: ↑pt sty 12, 2018 3:26 pm Widziałem już kilka interpretacji witraży z plakatu promującego trasę ale kilka rzeczy dalej nie daje mi spokoju (nawet jeśli nic z tego się nie pojawi na setliście). Szczególnie 1,8, 10 i 11 wydają mi się dosyć niejasne. 13 też daje kilka możliwości.
1. Fallen Angel / Paschendale?
2. When the Wild Wind Blows / Brighter than... (wydaje mi się, że bliżej tego pierwszego, bo z AMOLAD jest później oczywisty FTGGOG)
3. Powerslave
4. Lord of the Flies
5. For the Greater Good of God (wolf in sheep clothing)
6. 2 Minutes to Midnight
7. The Number of the Beast
8. Rime of the Ancient Mariner / Ghost of the Navigator?
9. Fear of the Dark
10. Judgment of Heaven / Heaven can wait
11. ???
12. The Trooper
13. Book of Souls / Blood Brothers / Flight of Icarus
14. The Clansman
No i do tego Iron Maiden, które musi być, bo tak.
2. to jest raczej 2 Minutes, no bo w końcu bomba, wojna, broń itp. (ale patrz również pkt. 6)
3. coś z tej płyty, być może właśnie tytułowy
4. z pewnością to jakiś owad, ale z całym szacunkiem mucha nie ma takiej dupy
5. pewnie tak, choć inni (w tym ja) widzą tam również rzeźnię czyli Bring your daughter
6. jest też pomysł, że to Moonchild, choć z drugiej strony w tekście 2 Minutes stoi jak wół: "To kill the UNBORN in the womb"
7. duża buźka, to zapewne Number of the beast, ale konkretnie pod 7 mamy Revelations ("the Eyes of the Nile" oko Nilu, w tym przypadku na rysunku krokodyle oczko)
8. żyję nadzieją, że jednak Mariner
9. zgoda, Fear
10. chyba Heaven can wait i zresztą b. dobrze
11. póki co brak koncepcji, zapewne coś z kompozycji Adriana, bo w końcu ma na nazwisko Smith, czyli kowal
12. jak w mordę strzelił
13. Ikar, nie inaczej
14. tak jest, szkockie klimaty