04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena

Post autor: Copycat »

Szczerze powiem, że nie bardzo wiem o co jej chodzi z tymi śródtytułami...
Może jak to sama przeanalizuje, to coś mi do głowy przyjdzie...
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Copycat pisze:Szczerze powiem, że nie bardzo wiem o co jej chodzi z tymi śródtytułami...
Może jak to sama przeanalizuje, to coś mi do głowy przyjdzie...
Ja słyszałem o tym, ale się jeszcze nie zagłębiałem:]
Coś poszperam teraz... :wink:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ktoś coś wymyślił?
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

ja myslalem ze spedze dzisiaj wieczor na glowkowaniu nad tymi srodtytulami a tu nagle sobie przypomnialem ze jutro kartkowka z chemii :x Grrr... ale klne sie na spodnie Petrucciego, ze jutro sie za to zabiore :lol:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

kocian_jr pisze: Grrr... ale klne sie na spodnie Petrucciego, ze jutro sie za to zabiore :lol:
Nie bluźnij synu.... :twisted: !!! :lol:
A ja chcialem obejrzeć dziś LAB, ale jakoś nie wyszło :P
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

http://dreamtom.strefa.pl/dt2005poznan/index.html znalazlem przed chwila takowe fotki z Poznania
:beer
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: eulogy »

Michcio pisze:http://dreamtom.strefa.pl/dt2005poznan/index.html znalazlem przed chwila takowe fotki z Poznania
Bóg zapłać dobry człowieku :wink:

Nielada gratke mieli holenderscy fani zespołu :roll: Podczas drugiej części, drugiego show w Amsterdamie, zespoł zagrał całą płyte Dark Side Of The Moon wiadomo kogo :wink: Podejrzewam,że to samo czeka angielskich fanów w Londynie :roll: A nam pozostaje czekac na bootleg :cry: Chyba, że jedziemy do Londynu :wink:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

eulogy pisze:
Michcio pisze:http://dreamtom.strefa.pl/dt2005poznan/index.html znalazlem przed chwila takowe fotki z Poznania
:beer Ci się należy! Załatw jeszcze bootleg, to całą zgrzewkę dostaniesz :wink:
eulogy pisze:Podczas drugiej części, drugiego show w Amsterdamie, zespoł zagrał całą płyte Dark Side Of The Moon wiadomo kogo :wink:
Mnie to w ogóle nie rusza. DT ma zbyt dużo swoich, genialnych utworów, które chciałabym usłyszeć na żywo, żeby "tracić" koncert na covery... Nawet jeśli jest to Pink Floyd...
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Copycat pisze: Mnie to w ogóle nie rusza. DT ma zbyt dużo swoich, genialnych utworów, które chciałabym usłyszeć na żywo, żeby "tracić" koncert na covery... Nawet jeśli jest to Pink Floyd...
Po części masz racje, ale wiesz covery to coś co Dream Theater grało zawsze. To część ich historii. Dzieki nim dowiadujemy się jaką muzyka się pasjonują itd. Granie coverow to swego rodzaju hołd składany zespołom :wink: I fajnie ze tym razem wybrali własnie Pink Floyd, chyba zadnego fana Dream'ow nie trzeba uswiadamiac jak powyższy zespoł wpłynał na muzyke grana przez DT :roll: Ale bałbym sie uzyc takiego słowa "tracić", bo być na takim koncercie to wyróżnienie chyba, no nie? :wink: Nie powiesz mi, że nie chciałabyś zobaczyc jak graja, wczesniej coverowana, choćby Number Of The Beast czy Master Of Puppets.

Ja to mam takie marzenie,że po olbrzymim sukcesie trasy Octavarium World Tour w Europie, muzycy zapragna zagrac jeszcze kilka koncertow na Starym Kontynencie. Przyjada do Polski ( w końcu sam Mike powiedział po koncercie, że niedługo wroca :wink: ) i zagraja nam Dark Side Of The Moon :D Byłoby pięknie :wink:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dlatego właśnie napisałam "tracić" a nie tracić. Owszem, może i byłoby to dla mnie wyróżnienie, ale tylko gdybym miała przerost "normalnych" koncertów DT, a na to się w najbliższym czasie nie zanosi. Koncert w Poznaniu był moim pierwszym DT i gdyby zamiast takiego "Endless sacrifice"(które uwielbiam), "In the name of God" czy "The spirit carries on" zafundowali mi covery Floydów, to po pierwsze usnęłabym z nudów( bo Floydów nie znam aż tak bardzo, lubie kilka płyt, ale ogólnie nie w za dużych ilościach), a po drugie wyszłabym rozczarowana, że nie zagrali tylu swoich, jakże pięknych utworów... Inaczej jest jak zagrają jeden cover, inaczej jak całą płytę.
Co innego gdyby był to koncert dodatkowy, np. na następny dzień po normalnym i z góry byłoby wiadomo co grają. Prawdopodobnie też bym poszła, ale wiedziałabym czego się spodziewać. To tyle :wink:
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

kurcze... Dark Side Of The Moon :shock: Bardzo jestem ciekaw jak im to wyszlo (szczegolnie chodzi mi o wokal James'a bo o sekcje instrumentalna to nie mam absolutnie zadnych obaw :wink: ). Ktos sie orientuje kiedy ma wyjsc oficjalny bootleg z tego koncertu? :)
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Copycat pisze:Dlatego właśnie napisałam "tracić" a nie tracić. Owszem, może i byłoby to dla mnie wyróżnienie, ale tylko gdybym miała przerost "normalnych" koncertów DT, a na to się w najbliższym czasie nie zanosi. Koncert w Poznaniu był moim pierwszym DT i gdyby zamiast takiego "Endless sacrifice"(które uwielbiam), "In the name of God" czy "The spirit carries on" zafundowali mi covery Floydów, to po pierwsze usnęłabym z nudów( bo Floydów nie znam aż tak bardzo, lubie kilka płyt, ale ogólnie nie w za dużych ilościach), a po drugie wyszłabym rozczarowana, że nie zagrali tylu swoich, jakże pięknych utworów... Inaczej jest jak zagrają jeden cover, inaczej jak całą płytę.
Co innego gdyby był to koncert dodatkowy, np. na następny dzień po normalnym i z góry byłoby wiadomo co grają. Prawdopodobnie też bym poszła, ale wiedziałabym czego się spodziewać. To tyle :wink:
Dobra przekonałaś mnie :lol: Nie ma co dyskutować, oboje mamy racje :lol:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

eulogy pisze:Dobra przekonałaś mnie :lol: Nie ma co dyskutować, oboje mamy racje :lol:

Jak w antycznej tragedii :wink: :lol:

Niech końcowy wniosek będzie taki, że każdy koncert DT jest genialny, niezapomniany i na pewno warty zobaczenia. I tego trzymać się trzeba :wink: :beer
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Copycat pisze:Niech końcowy wniosek będzie taki, że każdy koncert DT jest genialny, niezapomniany i na pewno warty zobaczenia. I tego trzymać się trzeba
Amen :!:
kocian_jr pisze:Ktos sie orientuje kiedy ma wyjsc oficjalny bootleg z tego koncertu?
Pytaj tych, którzy go rejestrowali :wink: A jestem 100% pewien, że ktos go nagrał. Trzeba patrzec regularnie na oficjalnym forum, może ktoś poda namiary :wink: Trzeba czekać jak narazie, z niecierpliwoscią :D
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

eulogy pisze:Pytaj tych, którzy go rejestrowali Wink A jestem 100% pewien, że ktos go nagrał. Trzeba patrzec regularnie na oficjalnym forum, może ktoś poda namiary Wink Trzeba czekać jak narazie, z niecierpliwoscią Very Happy
No ale przeciez jak DT coveruje jakis album to wychodzi oficjalny bootleg spod skrzydel wytworni Mike'a Portnoy'a czyli Ytsejam Records :wink: I teraz sie pytam czy ktos wie kiedy wytwornia ma zamiar wydac ten bootleg? :D
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

kocian_jr pisze:
eulogy pisze:Pytaj tych, którzy go rejestrowali Wink A jestem 100% pewien, że ktos go nagrał. Trzeba patrzec regularnie na oficjalnym forum, może ktoś poda namiary Wink Trzeba czekać jak narazie, z niecierpliwoscią Very Happy
No ale przeciez jak DT coveruje jakis album to wychodzi oficjalny bootleg spod skrzydel wytworni Mike'a Portnoy'a czyli Ytsejam Records :wink: I teraz sie pytam czy ktos wie kiedy wytwornia ma zamiar wydac ten bootleg? :D
Masz pewnośc ze i tym razem tak było?? :roll: Ja bym predzej sie spodziewał ze londynski koncert zarejestruja :wink:
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Masz pewnośc ze i tym razem tak było?? Rolling Eyes Ja bym predzej sie spodziewał ze londynski koncert zarejestruja Wink
A ja mysle ze obydwa :wink:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

kocian_jr pisze: A ja mysle ze obydwa :wink:
Optymista... :P :wink:
eulogy
-#Trooper
-#Trooper