04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena
Szczerze powiem, że nie bardzo wiem o co jej chodzi z tymi śródtytułami...
Może jak to sama przeanalizuje, to coś mi do głowy przyjdzie...
Ja słyszałem o tym, ale się jeszcze nie zagłębiałem:]Copycat pisze:Szczerze powiem, że nie bardzo wiem o co jej chodzi z tymi śródtytułami...
Coś poszperam teraz...
Ktoś coś wymyślił?
ja myslalem ze spedze dzisiaj wieczor na glowkowaniu nad tymi srodtytulami a tu nagle sobie przypomnialem ze jutro kartkowka z chemii
Grrr... ale klne sie na spodnie Petrucciego, ze jutro sie za to zabiore 
Nie bluźnij synu....kocian_jr pisze: Grrr... ale klne sie na spodnie Petrucciego, ze jutro sie za to zabiore
A ja chcialem obejrzeć dziś LAB, ale jakoś nie wyszło
http://dreamtom.strefa.pl/dt2005poznan/index.html znalazlem przed chwila takowe fotki z Poznania
:beer
Bóg zapłać dobry człowiekuMichcio pisze:http://dreamtom.strefa.pl/dt2005poznan/index.html znalazlem przed chwila takowe fotki z Poznania
Nielada gratke mieli holenderscy fani zespołu
Mnie to w ogóle nie rusza. DT ma zbyt dużo swoich, genialnych utworów, które chciałabym usłyszeć na żywo, żeby "tracić" koncert na covery... Nawet jeśli jest to Pink Floyd...eulogy pisze::beer Ci się należy! Załatw jeszcze bootleg, to całą zgrzewkę dostanieszMichcio pisze:http://dreamtom.strefa.pl/dt2005poznan/index.html znalazlem przed chwila takowe fotki z Poznania
:beer![]()
eulogy pisze:Podczas drugiej części, drugiego show w Amsterdamie, zespoł zagrał całą płyte Dark Side Of The Moon wiadomo kogo
Po części masz racje, ale wiesz covery to coś co Dream Theater grało zawsze. To część ich historii. Dzieki nim dowiadujemy się jaką muzyka się pasjonują itd. Granie coverow to swego rodzaju hołd składany zespołomCopycat pisze: Mnie to w ogóle nie rusza. DT ma zbyt dużo swoich, genialnych utworów, które chciałabym usłyszeć na żywo, żeby "tracić" koncert na covery... Nawet jeśli jest to Pink Floyd...
Ja to mam takie marzenie,że po olbrzymim sukcesie trasy Octavarium World Tour w Europie, muzycy zapragna zagrac jeszcze kilka koncertow na Starym Kontynencie. Przyjada do Polski ( w końcu sam Mike powiedział po koncercie, że niedługo wroca
Dlatego właśnie napisałam "tracić" a nie tracić. Owszem, może i byłoby to dla mnie wyróżnienie, ale tylko gdybym miała przerost "normalnych" koncertów DT, a na to się w najbliższym czasie nie zanosi. Koncert w Poznaniu był moim pierwszym DT i gdyby zamiast takiego "Endless sacrifice"(które uwielbiam), "In the name of God" czy "The spirit carries on" zafundowali mi covery Floydów, to po pierwsze usnęłabym z nudów( bo Floydów nie znam aż tak bardzo, lubie kilka płyt, ale ogólnie nie w za dużych ilościach), a po drugie wyszłabym rozczarowana, że nie zagrali tylu swoich, jakże pięknych utworów... Inaczej jest jak zagrają jeden cover, inaczej jak całą płytę.
Co innego gdyby był to koncert dodatkowy, np. na następny dzień po normalnym i z góry byłoby wiadomo co grają. Prawdopodobnie też bym poszła, ale wiedziałabym czego się spodziewać. To tyle
Co innego gdyby był to koncert dodatkowy, np. na następny dzień po normalnym i z góry byłoby wiadomo co grają. Prawdopodobnie też bym poszła, ale wiedziałabym czego się spodziewać. To tyle
kurcze... Dark Side Of The Moon
Bardzo jestem ciekaw jak im to wyszlo (szczegolnie chodzi mi o wokal James'a bo o sekcje instrumentalna to nie mam absolutnie zadnych obaw
). Ktos sie orientuje kiedy ma wyjsc oficjalny bootleg z tego koncertu? 
Dobra przekonałaś mnieCopycat pisze:Dlatego właśnie napisałam "tracić" a nie tracić. Owszem, może i byłoby to dla mnie wyróżnienie, ale tylko gdybym miała przerost "normalnych" koncertów DT, a na to się w najbliższym czasie nie zanosi. Koncert w Poznaniu był moim pierwszym DT i gdyby zamiast takiego "Endless sacrifice"(które uwielbiam), "In the name of God" czy "The spirit carries on" zafundowali mi covery Floydów, to po pierwsze usnęłabym z nudów( bo Floydów nie znam aż tak bardzo, lubie kilka płyt, ale ogólnie nie w za dużych ilościach), a po drugie wyszłabym rozczarowana, że nie zagrali tylu swoich, jakże pięknych utworów... Inaczej jest jak zagrają jeden cover, inaczej jak całą płytę.
eulogy pisze:Dobra przekonałaś mnieNie ma co dyskutować, oboje mamy racje
Jak w antycznej tragedii
Niech końcowy wniosek będzie taki, że każdy koncert DT jest genialny, niezapomniany i na pewno warty zobaczenia. I tego trzymać się trzeba
AmenCopycat pisze:Niech końcowy wniosek będzie taki, że każdy koncert DT jest genialny, niezapomniany i na pewno warty zobaczenia. I tego trzymać się trzeba
Pytaj tych, którzy go rejestrowalikocian_jr pisze:Ktos sie orientuje kiedy ma wyjsc oficjalny bootleg z tego koncertu?
No ale przeciez jak DT coveruje jakis album to wychodzi oficjalny bootleg spod skrzydel wytworni Mike'a Portnoy'a czyli Ytsejam Recordseulogy pisze:Pytaj tych, którzy go rejestrowali Wink A jestem 100% pewien, że ktos go nagrał. Trzeba patrzec regularnie na oficjalnym forum, może ktoś poda namiary Wink Trzeba czekać jak narazie, z niecierpliwoscią Very Happy
Masz pewnośc ze i tym razem tak było??kocian_jr pisze:No ale przeciez jak DT coveruje jakis album to wychodzi oficjalny bootleg spod skrzydel wytworni Mike'a Portnoy'a czyli Ytsejam Recordseulogy pisze:Pytaj tych, którzy go rejestrowali Wink A jestem 100% pewien, że ktos go nagrał. Trzeba patrzec regularnie na oficjalnym forum, może ktoś poda namiary Wink Trzeba czekać jak narazie, z niecierpliwoscią Very HappyI teraz sie pytam czy ktos wie kiedy wytwornia ma zamiar wydac ten bootleg?
A ja mysle ze obydwaMasz pewnośc ze i tym razem tak było?? Rolling Eyes Ja bym predzej sie spodziewał ze londynski koncert zarejestruja Wink
Optymista...kocian_jr pisze: A ja mysle ze obydwa
Ciekawe w ogole jak nazwia ten bootleg
Dark Side Of The Dream? Dream Side Of The Moon?
Dark Side Of The Dream? Dream Side Of The Moon?
Dark Dream of the Moon