27/07/2012 - Red Hot Chili Peppers - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Re: 27/07/2012 - Red Hot Chili Peppers - Warszawa

Post autor: michalhusta »

Było MEGA :D RHCP w formie, na razie tyle ode mnie ;p
Maiden England!
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Koncert bardzo dobry. Papryczki dały rade. Wystrój sceny - klasa. Dźwięk - żyleta. Słowem - nie żałuję, że się pojawiłem.

Pozdro dla yankesa i Kronosa
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

owszem nagłosnienie bardzo dobre. I co ciekawe tak też było na zespołach poprzedzających RHCP. Wystarczy przypomniec tegoroczne Soni, kiedy dobry dźwięk był właściwie tylko na Mecie. Także tutaj duży plus.

Co do koncertu red hotów. Powiem tak. Szedłem średniawo nastawiony i spodziewałem występu bez fajerwerków (żeby nie powiedzieć słabego). A tu niespodzianka. Koncert bardzo dobry! Żywiołowy i efektowny.

Nie rozumiem tylko co się stalo, że koncert skrócili o dobre 10 minut (mieli grać do 23:30). Poza tym setlista zmieniła się w trakcie koncertu. Miało być tak:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 8387_n.jpg

A było tak, że nie zagrali piosenki między Californication a By The Way. Na bisie również zmiany w stosunku do oryginalnego założenia. Nie było też na koniec koncertu jamu, co jest charakterstyczne dla każdego ich występu. Dziwne troche... Może za parę dni będzie informacja dlaczego tak się stalo.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Dodam jeszcze, że plotki o fatalnej frekwencji nie potwierdziły się. Na pewno było więcej ludzi niż na Sonisphere z Maiden. Myślę, że podobnie do tegorocznej edycji Soni, czyli jakieś 45-50tys. Trybuny pełne, Golden Circle wypełniony w 3/4, znacznie większy niż na innych koncertach na Bemowie.

Co do samego koncertu. Nie spodziewałem się fajerwerków, słysząc opinie o RHCP na żywo, a bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Do tego udało się kupić GC za 150zł. Dźwięk, jak pisał Tomtomala żyleta, świetna oprawa wizualna, jedna z ciekawszych, jakie widziałem. Setlista taka, na jaką się czeka na pierwszym koncercie RHCP - the best of. Zastanawia mnie tylko, co ma w głowie Flea, bo gość jest totalnym freakiem.

Pozdrowienia dla spotkanych.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Faktycznie fantastyczny koncert, świetnie się bawiłem. Oprawa, nagłośnienie itd. - wszystko super. Do tego również udało mi się kupić taniej GC - za 200 zł, z czego jestem zadowolony. ;-)

Pozdrawiam również.
ODPOWIEDZ