po czym wnioskujesz, że nie wyszedł???Mr. M pisze:Nope, nope, nope! Jeden Journeyman był, nie wyszedł i wystarczy. Akustyczne kawałki do Maiden po prostu nie pasują.VeeKing pisze: z wieksza iloscia kawałków typu Journeyman.
Plany na 2014 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Plany na 2014 - spekulacje
-
Deleted User 1499
A posłucham z miłą chęcią.Pierre Dolinski pisze:Jakiś kurde psychiatra jesteś, że wiesz, czy ktoś wie czego chce czy nie?sekcjazwlok pisze:Prawie każdy narzeka na te długie pseudo prog kawałki itp a w latach 80-tych Maiden nie nagrywał takich płyt jak teraz więc stąd ten wniosek. Tak naprawdę to niektórzy to chyba sami nie wiedzą co chcą![]()
Każdy ma w życiu inne tęsknoty. Mi brakuje nowości krótkich, zwartych, konkretnych. Nie cierpię za to wodolejstwa. Dla mnie z małymi wyjątkami Maiden leje wodę od 94 r. Na każdej nowej płycie za wyjątkiem BNW są zaledwie 2 kawałki które łykam bez popity. Do reszty muszę się przyzwyczajać ale przeważnie nie słucham. DOD od wydania albumu zagościła w moim odtwarzaczu góra 5 razy. AMOLAD jeszcze rzadziej. TFF posłuchałem w całości może 3 razy. Sugerujesz mi, że nie wiem czego chcę??
Ja po prostu nie chcę takiego Maiden. Zostały mi stare krążki i koncerty, na których mogę ich spotkać. Nowe płyty wyłącznie do kolekcji i na półkę.
To że Tobie aktualny stan rzeczy odpowiada nie znaczy, że inni są jacyś psychicznie niepełnosprawni i nie wiedzą czego chcą.
Słuchaj sobie tych flaków z olejem z należną sobie przyjemnością i nie baw się w eksperta od ludzkich umysłów, ok?
Nie mam ochoty się z tobą licytować o wyższość albumów przed X-Factorem a PO.
Ja lubię takie granie nawet bardziej niż piszczącego Dickinsona na Numberze.
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 12:44 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli tekst jest idiotyczny to kawałek może brzmieć nie wiadomo jak dobrze i ja tego nie kupuje. Chociaż bywają wyjątki i takie głupkowate numery jak bring your daughter to the slaughter są dla mnie strawne jako, że jestem fanem b klasowych horrorów. Ostatnia płyta pod względem tekstowym była całkiem niezła choć wyróżnia się tam właściwie tylko "Starblind"... Niezłe jest też "Coming Home".beaviso pisze:Jak kawałek jest dobry muzyczne, to będzie się podobał choćby śpiewali o totalnych bzdurach.
Dla mnie brytyjski kotek był niewypałem, takie tam eska hity na czasie.beaviso pisze: takie kawałki jak The World Without Heaven czy Us Against The World z płyty British Lion - jakby nagrało je Maiden, to pewnie wiele osób byłoby zadowolonych
Maiden idzie raczej w strone coraz dłuższych płyt, więc przywiduje ponownie coś nadmiernie rozwleczonego i szumnie nazywanego progresywnością
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 5490
Szkoda, że ta progresywność mocno siermiężna jest.
Moim zdaniem lepiej pozostawiać po sobie niedosyt niż przesyt. Jeśli facet na spotkaniu z kobietą ma pod garniturem od Armaniego wypierdziane, stare kalesony, to kobieta podczas tej randki raczej wolałaby widzieć go tylko w tym garniturze.
Moim zdaniem lepiej pozostawiać po sobie niedosyt niż przesyt. Jeśli facet na spotkaniu z kobietą ma pod garniturem od Armaniego wypierdziane, stare kalesony, to kobieta podczas tej randki raczej wolałaby widzieć go tylko w tym garniturze.
- Saimon1995
- -#Moderator

Tym bardziej nie mają na długi (progresywny) utwór, który potrafi zaskoczyć słuchacza (tak jak to było w latach 80.). Wystarczy posłuchać chociażby No More Lies, który jest przewidywalny do bólu. Każdy wie co się spodziewać. Niestety coraz więcej na albumach wydanych w XXI wieku takich rzeczy.sekcjazwlok pisze:Widocznie nie mają pomysłu już na szybkiego rockera , bo choć DW z A Matter i El Dorado z TFF osobiście lubię , to do takiego Wickermana troszke im brakuje.
Piszesz, że nie mają pomysłu na rockera? Może Stefek nie ma (płyta solowa do bani). Ale po działalności solowej można się domyślić, że kolega Smith ma i w zanadrzu trochę (był odpowiedzialny za kilka takich w Iron Maiden). Chciałoby się usłyszeć IM w wersji szybko i do przodu (3-4, max. 5 minut). Rozwlekanie kompozycji do 8-9 minut - w obecnej formie - nie ma sensu. Słuchacze (przynajmniej część) chce jakiegoś elementu niespodzianki. W tym ja.
-
Deleted User 5490
1. Słuchaj słuchaj. Do upojenia. Na zdrowie.sekcjazwlok pisze:A posłucham z miłą chęcią.
Nie mam ochoty się z tobą licytować o wyższość albumów przed X-Factorem a PO.
Ja lubię takie granie nawet bardziej niż piszczącego Dickinsona na Numberze.
2. Więc się nie licytuj i nie mów mi, że nie wiem czego chcę.
-
Deleted User 1499
Jeśli masz na myśli PRR , to się nie zgodzę gdyż ta płyta przeleciała mi koło ucha tak samo jak Harrisa. Wziąłeś na warsztat No More Lies , a czy Dance Of Death czy Paschendale jest twoim zdaniem równie przewidywalny ?
2. A gdzie ja do cholery wymieniłem twoją osobę ? Czy napisałem Wszyscy ?
1. DziękujęPierre Dolinski pisze: 1. Słuchaj słuchaj. Do upojenia. Na zdrowie.
- Saimon1995
- -#Moderator

Tak - mam na myśli PRR. Jak ci przeleciała koło ucha - twoja strata. Warta większej uwagi niż ostatnie dzieła Maiden. Nie wnikam, nie zmuszam. Informuję i rekomenduję. Wziąłem na warsztat NML, ponieważ jest to jeden z najbardziej rażących utworów ostatnich lat IM. Pozostałe wymienione przez ciebie utwory lubię i szanuję (ze wskazaniem na Paschendale).sekcjazwlok pisze:Jeśli masz na myśli PRR , to się nie zgodzę gdyż ta płyta przeleciała mi koło ucha tak samo jak Harrisa. Wziąłeś na warsztat No More Lies , a czy Dance Of Death czy Paschendale jest twoim zdaniem równie przewidywalny ?
-
Deleted User 5490
Do cholery napisałeś. "niektórzy nie wiedzą czego chcą". Poczułem się jednym z nich.sekcjazwlok pisze:Jeśli masz na myśli PRR , to się nie zgodzę gdyż ta płyta przeleciała mi koło ucha tak samo jak Harrisa. Wziąłeś na warsztat No More Lies , a czy Dance Of Death czy Paschendale jest twoim zdaniem równie przewidywalny ?
1. DziękujęPierre Dolinski pisze: 1. Słuchaj słuchaj. Do upojenia. Na zdrowie.
-
Deleted User 2259
Może wziął to do siebie,z mojej strony dodam,że wisi mi to na palancie jeśli chodzi o przyszłość Maiden,gdzie te czasy co się po nich jeździłosekcjazwlok pisze:2. A gdzie ja do cholery wymieniłem twoją osobę ? Czy napisałem Wszyscy ?
-
Deleted User 1499
Okiem psychiatry stwierdzam że skoro poczułeś się jednym z nich coś w tym jest i niewiesz czego chcesz. 
Koniec tej gadki , może faktycznie zle napisałem.
Koniec tej gadki , może faktycznie zle napisałem.
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 1:14 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 5490
Takiś psychiatra jakiś krytyk muzyczny. Ale mniejsza o to. 
-
Deleted User 2259
Może dajcie sobie buzi?
Jak myślicie nowa płyta to będzie przełom czy raczej to co było?
-
Deleted User 1499
Eee wole nie 
A nowa płyta raczej nie będzie odkrywcza.
A nowa płyta raczej nie będzie odkrywcza.
- Saimon1995
- -#Moderator

Przełom by się przydał. Zapewne pójdą w kierunek obrany od kilkunastu lat - coraz dłuższe kompozycje (coraz bardziej przewidywalne).Invader pisze:
-
Deleted User 1499
Ciekawe czy będzie to już ostatni album. Chyba by wypadało.
niech robią to co robili
byleby z daleka omijali XFactor, Virtual XI i AMOLAD.
Byle Dickinson nie piał jak na TFF bo jest już stary i mu nie wypada.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 2259
]VeeKing pisze:niech robią to co robilibyleby z daleka omijali XFactor
Wymieniłeś 2 najgorsze gnioty Maiden,ale co masz do tej płyty,co Ci się w niej niepodoba?