Plany na 2014 - spekulacje

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Re: Plany na 2014 - spekulacje

Post autor: VeeKing »

Mr. M pisze:
VeeKing pisze: z wieksza iloscia kawałków typu Journeyman.
Nope, nope, nope! Jeden Journeyman był, nie wyszedł i wystarczy. Akustyczne kawałki do Maiden po prostu nie pasują.
po czym wnioskujesz, że nie wyszedł???
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Pierre Dolinski pisze:
sekcjazwlok pisze:Prawie każdy narzeka na te długie pseudo prog kawałki itp a w latach 80-tych Maiden nie nagrywał takich płyt jak teraz więc stąd ten wniosek. Tak naprawdę to niektórzy to chyba sami nie wiedzą co chcą :)
Jakiś kurde psychiatra jesteś, że wiesz, czy ktoś wie czego chce czy nie?
Każdy ma w życiu inne tęsknoty. Mi brakuje nowości krótkich, zwartych, konkretnych. Nie cierpię za to wodolejstwa. Dla mnie z małymi wyjątkami Maiden leje wodę od 94 r. Na każdej nowej płycie za wyjątkiem BNW są zaledwie 2 kawałki które łykam bez popity. Do reszty muszę się przyzwyczajać ale przeważnie nie słucham. DOD od wydania albumu zagościła w moim odtwarzaczu góra 5 razy. AMOLAD jeszcze rzadziej. TFF posłuchałem w całości może 3 razy. Sugerujesz mi, że nie wiem czego chcę??
Ja po prostu nie chcę takiego Maiden. Zostały mi stare krążki i koncerty, na których mogę ich spotkać. Nowe płyty wyłącznie do kolekcji i na półkę.
To że Tobie aktualny stan rzeczy odpowiada nie znaczy, że inni są jacyś psychicznie niepełnosprawni i nie wiedzą czego chcą.
Słuchaj sobie tych flaków z olejem z należną sobie przyjemnością i nie baw się w eksperta od ludzkich umysłów, ok?
A posłucham z miłą chęcią.

Nie mam ochoty się z tobą licytować o wyższość albumów przed X-Factorem a PO.
Ja lubię takie granie nawet bardziej niż piszczącego Dickinsona na Numberze.
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 12:44 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

beaviso pisze:Jak kawałek jest dobry muzyczne, to będzie się podobał choćby śpiewali o totalnych bzdurach.
Jeśli tekst jest idiotyczny to kawałek może brzmieć nie wiadomo jak dobrze i ja tego nie kupuje. Chociaż bywają wyjątki i takie głupkowate numery jak bring your daughter to the slaughter są dla mnie strawne jako, że jestem fanem b klasowych horrorów. Ostatnia płyta pod względem tekstowym była całkiem niezła choć wyróżnia się tam właściwie tylko "Starblind"... Niezłe jest też "Coming Home".
beaviso pisze: takie kawałki jak The World Without Heaven czy Us Against The World z płyty British Lion - jakby nagrało je Maiden, to pewnie wiele osób byłoby zadowolonych
Dla mnie brytyjski kotek był niewypałem, takie tam eska hity na czasie. ;-) Więc mam nadzieje, że Harris nie przemyci do Maiden nic z solowego projektu :P

Maiden idzie raczej w strone coraz dłuższych płyt, więc przywiduje ponownie coś nadmiernie rozwleczonego i szumnie nazywanego progresywnością :P
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Szkoda, że ta progresywność mocno siermiężna jest.
Moim zdaniem lepiej pozostawiać po sobie niedosyt niż przesyt. Jeśli facet na spotkaniu z kobietą ma pod garniturem od Armaniego wypierdziane, stare kalesony, to kobieta podczas tej randki raczej wolałaby widzieć go tylko w tym garniturze.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

sekcjazwlok pisze:Widocznie nie mają pomysłu już na szybkiego rockera , bo choć DW z A Matter i El Dorado z TFF osobiście lubię , to do takiego Wickermana troszke im brakuje.
Tym bardziej nie mają na długi (progresywny) utwór, który potrafi zaskoczyć słuchacza (tak jak to było w latach 80.). Wystarczy posłuchać chociażby No More Lies, który jest przewidywalny do bólu. Każdy wie co się spodziewać. Niestety coraz więcej na albumach wydanych w XXI wieku takich rzeczy.

Piszesz, że nie mają pomysłu na rockera? Może Stefek nie ma (płyta solowa do bani). Ale po działalności solowej można się domyślić, że kolega Smith ma i w zanadrzu trochę (był odpowiedzialny za kilka takich w Iron Maiden). Chciałoby się usłyszeć IM w wersji szybko i do przodu (3-4, max. 5 minut). Rozwlekanie kompozycji do 8-9 minut - w obecnej formie - nie ma sensu. Słuchacze (przynajmniej część) chce jakiegoś elementu niespodzianki. W tym ja.
Deleted User 5490

sekcjazwlok pisze:A posłucham z miłą chęcią.

Nie mam ochoty się z tobą licytować o wyższość albumów przed X-Factorem a PO.
Ja lubię takie granie nawet bardziej niż piszczącego Dickinsona na Numberze.
1. Słuchaj słuchaj. Do upojenia. Na zdrowie.
2. Więc się nie licytuj i nie mów mi, że nie wiem czego chcę.
Deleted User 1499

Jeśli masz na myśli PRR , to się nie zgodzę gdyż ta płyta przeleciała mi koło ucha tak samo jak Harrisa. Wziąłeś na warsztat No More Lies , a czy Dance Of Death czy Paschendale jest twoim zdaniem równie przewidywalny ?

Pierre Dolinski pisze: 1. Słuchaj słuchaj. Do upojenia. Na zdrowie.
1. Dziękuję
2. A gdzie ja do cholery wymieniłem twoją osobę ? Czy napisałem Wszyscy ?
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

sekcjazwlok pisze:Jeśli masz na myśli PRR , to się nie zgodzę gdyż ta płyta przeleciała mi koło ucha tak samo jak Harrisa. Wziąłeś na warsztat No More Lies , a czy Dance Of Death czy Paschendale jest twoim zdaniem równie przewidywalny ?
Tak - mam na myśli PRR. Jak ci przeleciała koło ucha - twoja strata. Warta większej uwagi niż ostatnie dzieła Maiden. Nie wnikam, nie zmuszam. Informuję i rekomenduję. Wziąłem na warsztat NML, ponieważ jest to jeden z najbardziej rażących utworów ostatnich lat IM. Pozostałe wymienione przez ciebie utwory lubię i szanuję (ze wskazaniem na Paschendale).
Deleted User 5490

sekcjazwlok pisze:Jeśli masz na myśli PRR , to się nie zgodzę gdyż ta płyta przeleciała mi koło ucha tak samo jak Harrisa. Wziąłeś na warsztat No More Lies , a czy Dance Of Death czy Paschendale jest twoim zdaniem równie przewidywalny ?

Pierre Dolinski pisze: 1. Słuchaj słuchaj. Do upojenia. Na zdrowie.
1. Dziękuję
2. A gdzie ja do cholery wymieniłem twoją osobę ? Czy napisałem Wszyscy ?
Do cholery napisałeś. "niektórzy nie wiedzą czego chcą". Poczułem się jednym z nich.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

sekcjazwlok pisze:2. A gdzie ja do cholery wymieniłem twoją osobę ? Czy napisałem Wszyscy ?
Może wziął to do siebie,z mojej strony dodam,że wisi mi to na palancie jeśli chodzi o przyszłość Maiden,gdzie te czasy co się po nich jeździło :lol:,niech zrobią jakąś trasę niekoniecznie wspominkową,teraz czas na nowy album Final Frontier uważam,za w miarę udany a utwór Starblind za jeden z najlepszych od czasów Reunion.
Deleted User 1499

Okiem psychiatry stwierdzam że skoro poczułeś się jednym z nich coś w tym jest i niewiesz czego chcesz. ;-)

Koniec tej gadki , może faktycznie zle napisałem.
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 1:14 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 5490

Takiś psychiatra jakiś krytyk muzyczny. Ale mniejsza o to. ;-)
Deleted User 2259

Może dajcie sobie buzi? :B

Jak myślicie nowa płyta to będzie przełom czy raczej to co było?
Deleted User 1499

Eee wole nie :)

A nowa płyta raczej nie będzie odkrywcza.
Deleted User 5490

Tak. Przełom w kierunku emerytalnym.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Invader pisze:
Jak myślicie nowa płyta to będzie przełom czy raczej to co było?
Przełom by się przydał. Zapewne pójdą w kierunek obrany od kilkunastu lat - coraz dłuższe kompozycje (coraz bardziej przewidywalne).
Deleted User 1499

Ciekawe czy będzie to już ostatni album. Chyba by wypadało.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

niech robią to co robili :) byleby z daleka omijali XFactor, Virtual XI i AMOLAD.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Byle Dickinson nie piał jak na TFF bo jest już stary i mu nie wypada.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 2259

VeeKing pisze:niech robią to co robili :) byleby z daleka omijali XFactor
]

Wymieniłeś 2 najgorsze gnioty Maiden,ale co masz do tej płyty,co Ci się w niej niepodoba?
ODPOWIEDZ