11/07/2014 - Sonisphere - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- dewastator88
- -#Prisoner

Re: 11/07/2014 - Sonisphere - Warszawa
Muszę się wreszcie wybrać bo już kilka koncertów Mety przeszło mi koło nosa 
Ja też się zastanawiam, chciałbym ich z ciekawości zobaczyć, choć muzyka do końca mnie jakoś nie jara. Ale teraz to mocno się zastanowię, bo o ile cieszy mnie powrót Sonisphere do Polski, to podzielam opinię, że skład jest słaby. Te same zespoły wałkowane od lat i mimo że w sumie żadnego z nich nie widziałem to jakoś mnie nie jarają, wolałbym coś ciekawszego (np. Rammstein itp.) z kolei fakt, że grają na Narodowym - MEGA słabo
nie przypominam sobie ani jednego koncertu który tam się odbył i po którym nie byłoby fali krytyki pod względem nagłośnienia. Ile jeszcze zepsutych koncertów ma się tam odbyć by Live Nation zrozumiało że Narodowy nie nadaje się do imprez ??!! 
Dlatego poważnie zastanowię się czy w ogóle pójdę, zwłaszcza przy takich hardcore'owych cenach :/ Za samą Metallicę się nie opłaca IMO....
Dlatego poważnie zastanowię się czy w ogóle pójdę, zwłaszcza przy takich hardcore'owych cenach :/ Za samą Metallicę się nie opłaca IMO....
wybiera sie ktos na GC za 1000? 
btw jak mozna glosować na kawałki??
EDIT: nieaktualne. już wiem
btw jak mozna glosować na kawałki??
EDIT: nieaktualne. już wiem
Ceny, jak ceny. Podwyżka biletu GC o 12% w ciągu 2 lat, to chyba niedużo.
Jak zobaczyłem w przeciekach, że będzie Slayer, Mastodon i Ghost, to myślałem, że to żart, że przecież nie będą robić Impact III, ale okazuje się, iż nie znam poczucia humoru LiveNation
Przy okazji- ktoś wie, jak tanio i sprawnie dotrzeć z Pragi do Wiednia, jakiś "czeski Polski Bus"?
Jak zobaczyłem w przeciekach, że będzie Slayer, Mastodon i Ghost, to myślałem, że to żart, że przecież nie będą robić Impact III, ale okazuje się, iż nie znam poczucia humoru LiveNation
Przy okazji- ktoś wie, jak tanio i sprawnie dotrzeć z Pragi do Wiednia, jakiś "czeski Polski Bus"?
Będizemy busa organizować, to się zainteresuj
bo robimy trasę Praga - Wieden - Wawa
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie żartujSzajba pisze: to bardzo mocne nadużycie. Wyżej plasuje się choćby ten nieszczęsny Szałaton.
Można nie lubić A7X, ale nie da się ukryć, że jest na nich teraz popyt i o wiele bardziej chciałbym ich zobaczyć w Polsce niż po raz kolejny kapele, które koncertują u nas co roku (Mastodon akurat bym z chęcią znów zobaczył, ponieważ nie słyszałem na żywo materiału ze wspaniałego The Hunter). Liczę, że jednak Alice in Chains zaproszą kosztem chociażby Gojiry, która nie jest w sferze moich zainteresowań. Marzeniem byłby występ Deftones. Więc jakby Live Nation choć trochę pomyślało, to da się zrobić inny skład niż powtarzać formułę z Impactu.
Oczywiście obecność obowiązkowa. Odpuściłem dwie ostatnie wizyty, więc najwyższy czas ich znów zobaczyć.
To jest news!Kuki91 pisze:Będizemy busa organizować, to się zainteresujbo robimy trasę Praga - Wieden - Wawa
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

To ciekawe. Coldplay - świetne nagłośnienie. Depeche Mode - bardzo dobre nagłośnienie. Poproszę o linki do opinii, że na tych dwóch koncertach było złe nagłośnienie:-) Rozczaruję Cię: będzie tam coraz więcej koncertów:-)wojteq pisze:Ja też się zastanawiam, chciałbym ich z ciekawości zobaczyć, choć muzyka do końca mnie jakoś nie jara. Ale teraz to mocno się zastanowię, bo o ile cieszy mnie powrót Sonisphere do Polski, to podzielam opinię, że skład jest słaby. Te same zespoły wałkowane od lat i mimo że w sumie żadnego z nich nie widziałem to jakoś mnie nie jarają, wolałbym coś ciekawszego (np. Rammstein itp.) z kolei fakt, że grają na Narodowym - MEGA słabonie przypominam sobie ani jednego koncertu który tam się odbył i po którym nie byłoby fali krytyki pod względem nagłośnienia. Ile jeszcze zepsutych koncertów ma się tam odbyć by Live Nation zrozumiało że Narodowy nie nadaje się do imprez ??!!
po szybkim szukaniu (na bardziej popularnych portalach nie chciało mi się szukać, a głównie tamtejsze relacje czytam + różne inne, więc trudno żebym Ci teraz wyszukiwał poszczególne): Coldplay http://www.rockmagazyn.pl/relacja/173,c ... 092012.htm - jedyna relacja która w ogóle uwzględniała akustykę, akurat tutaj w miarę pozytywnieTo ciekawe. Coldplay - świetne nagłośnienie. Depeche Mode - bardzo dobre nagłośnienie. Poproszę o linki do opinii, że na tych dwóch koncertach było złe nagłośnienie:-) Rozczaruję Cię: będzie tam coraz więcej koncertów:-)
Depeche Mode - http://www.t-mobile-music.pl/koncerty/r ... 13656.html tutaj jest wspomniane nagłośnienie, na początku tragiczne
http://www.elormf.pl/depeche-mode-warsz ... s,340.html też o odbiegającym od ideału nagłośnieniu choć autor twierdził że narzekać nie można było
suma sumarum - czytałem na prawdę sporo relacji i dużo zwykłych komentarzy pod artykułami po wielu koncertach, zwłaszcza w momencie gdy zaczynałem zauważać prawidłowość : koncert na Narodowym - fail nagłośnienia .
Nawet jeśli te 2 koncerty nie były złe pod względem akustycznym, to nie zmienia faktu że inne 10 było
Jeśli taki skład się potwierdzi - Metallica, Slayer, Ghost, Mastodon i Gojira to przy cenie 250 zł za płytę z czystym sumieniem będę mógł olać ten fest
Ghost i Slayer (50%) widziałem rok temu, Mastodon i Gojira to dla mnie żadna zachęta by jechać (by nie powiedzieć zniechęcenie), a za Metę 250 zł nie zapłacę 
Night Mistress Fan Club Łódź
yy..... to ciekawe... Nagłośnienei było bardzo dobre jeśli nie idealne. Na CHVRCHS faktycznie charczało wszystko ale na DM było już dobrze. Nawet z drugiego końca Stadionuwojteq pisze:Depeche Mode - http://www.t-mobile-music...lski,13656.html tutaj jest wspomniane nagłośnienie, na początku tragiczne
"Olej szlagiera, wybierz Fixxxera - wspólne głosowanie polskich fanów
Po raz pierwszy w historii to my, fani obecni na koncercie, możemy wpłynąć na to jaką setlistę usłyszymy. Taką szansę należy wykorzystać! Statystyka mówi jednak sama za siebie – na koncercie będzie nas kilkadziesiąt tysięcy, ale większość z głosujących odda swój głos na największe szlagiery. Aby w setliście znalazło się kilka nie granych do tej pory perełek musimy działać solidarnie! Polscy fani dokonali już wstępnej selekcji oddając ponad 2000 głosów w nieoficjalnych głosowaniach jeszcze przed ogłoszeniem koncertu w Polsce. Wyniki wskazują na to, że perełki, jakie najwięcej z nas chce usłyszeć to FiXXXer, The Frayed Ends of Sanity, The Call Of Ktulu oraz To Live Is To Die.
Uszanujmy te nieoficjalne wyniki i właśnie na nie oddajmy głosy. Każdy wciąż ma możliwość głosowania na kilkanaście innych, wedle własnego uznania, jednak te 4, FiXXXer, The Frayed Ends of Sanity, The Call Of Ktulu oraz To Live Is To Die muszą być w naszych głosowaniach obowiązkowe, abyśmy byli pewni, że znajdą się w setliście i Metallica zagra je 11 lipca 2014 na Stadionie Narodowym. Oficjalne wyniki głosowania na setlistę w Warszawie możecie śledzić pod adresem: http://metallicabyrequest.com/ ."

Po raz pierwszy w historii to my, fani obecni na koncercie, możemy wpłynąć na to jaką setlistę usłyszymy. Taką szansę należy wykorzystać! Statystyka mówi jednak sama za siebie – na koncercie będzie nas kilkadziesiąt tysięcy, ale większość z głosujących odda swój głos na największe szlagiery. Aby w setliście znalazło się kilka nie granych do tej pory perełek musimy działać solidarnie! Polscy fani dokonali już wstępnej selekcji oddając ponad 2000 głosów w nieoficjalnych głosowaniach jeszcze przed ogłoszeniem koncertu w Polsce. Wyniki wskazują na to, że perełki, jakie najwięcej z nas chce usłyszeć to FiXXXer, The Frayed Ends of Sanity, The Call Of Ktulu oraz To Live Is To Die.
Uszanujmy te nieoficjalne wyniki i właśnie na nie oddajmy głosy. Każdy wciąż ma możliwość głosowania na kilkanaście innych, wedle własnego uznania, jednak te 4, FiXXXer, The Frayed Ends of Sanity, The Call Of Ktulu oraz To Live Is To Die muszą być w naszych głosowaniach obowiązkowe, abyśmy byli pewni, że znajdą się w setliście i Metallica zagra je 11 lipca 2014 na Stadionie Narodowym. Oficjalne wyniki głosowania na setlistę w Warszawie możecie śledzić pod adresem: http://metallicabyrequest.com/ ."

zajebista akcja, że MAIDENuf na to nie stać :/
"Kolejne gwiazdy festiwalu Sonisphere mają być ogłoszone wkrótce, ale jak ustaliła "Gazeta" oprócz zespołu Metallica wystąpią także Slipknot oraz Alice in Chains."
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... LokWarsTxt
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... LokWarsTxt
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

A to Slipknot ma w planach koncerty latem 2014? Mogłoby być ciekawie...
Niestety raczej obstawiam, że autorom artykułu Slipknot pomylił się ze Slayerem. 
Co do głosowania to ja tam wybieram całe St. Anger.
Szkoda, że nie można oddawać głosów na kawałki z "Lulu". 
Co do głosowania to ja tam wybieram całe St. Anger.
Ciekawe dlaczego? Ohh wait, Lou Reed is dead...WICKER MAN pisze:
Szkoda, że nie można oddawać głosów na kawałki z "Lulu".
ileeeeee?? 250 za płytę, fuck damn it- DROGO!
Do do akcji z setem, to z 4 zaproponowanych, aż 3 chcę (baaardzo!) usłyszeć. Super.
aha, mój głos zdecydowanie na The Call Of Ktulu.
Do do akcji z setem, to z 4 zaproponowanych, aż 3 chcę (baaardzo!) usłyszeć. Super.
aha, mój głos zdecydowanie na The Call Of Ktulu.
Ciekawe co wyjdzie z tej akcji.
Ja czekam na start sprzedaży biletów i się nie zastanawiam - biorę trybuny. A pozostałe kapele w sumie nieważne;) Mam tylko nadzieję, że w piątek po południu będą jeszcze bilety...
Ja czekam na start sprzedaży biletów i się nie zastanawiam - biorę trybuny. A pozostałe kapele w sumie nieważne;) Mam tylko nadzieję, że w piątek po południu będą jeszcze bilety...
Akcja dobra, tylko czemu akurat głównym hasłem jest Fixxxer?