Spadek jakości wokalu B. Dickinsona

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Spadek jakości wokalu B. Dickinsona

Post autor: MaidenFan »

blackmailer pisze: sob sty 25, 2020 6:45 pm To nic nowego, już dawno dowiedziono takich rzeczy XD
Może on sobie pozmieniał kolejność i w jego świecie atom nie jest najmniejszy?
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: lochinvar »

A jest xD? :lol:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

MaidenFan pisze: sob sty 25, 2020 6:55 pm
blackmailer pisze: sob sty 25, 2020 6:45 pm To nic nowego, już dawno dowiedziono takich rzeczy XD
Może on sobie pozmieniał kolejność i w jego świecie atom nie jest najmniejszy?
XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Kolega wypowie się czy dzisiaj śmieszkuje? :lol:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

A zmieniło się coś w tej kwestii? Potwierdzono istnienie mniejszych cząstek materii od atomu? Ja o niczym takim nie słyszałem, poza cząstkami wytworzonymi sztucznie np. w akceleratorach... Chyba, że są jakieś nowe fakty, o których nie wiem, chętnie się dowiem :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Atom już się z niczego nie składa? Hm. Może
coś się zmieniło. Kiedyś Pluton był ostatnią planetą Układu Słonecznego, teraz już nie jest. Może nie jestem na bieżąco. :roll:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Oczywiście, że się składa, mowa tu m. in. o kwarkach. Jednak jako "samodzielna" cząstka tworząca materię jest on najmniejszy (przynajmniej według moich byłych fizyków ;) ). Kwarków też są różne rodzaje z tego co się orientuję, niektóre można wytwarzać właśnie w akceleratorach. Jest też teoria strun i inne tego typu rzeczy, ale to teoria nie poparta doświadczeniami...
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

To już nie uczą, że atom składa się z elektronów i jądra zbudowanego z neutronów i protonów ? :shock:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

lochinvar pisze: sob sty 25, 2020 7:27 pm To już nie uczą, że atom składa się z elektronów i jądra zbudowanego z neutronów i protonów ? :shock:
Mówię, że atom ma pewne "wnętrzności", ale czy sam proton tworzy materię? Nie.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

lochinvar pisze: sob sty 25, 2020 6:42 pm
Pierre Dolinski pisze: sob sty 25, 2020 6:04 pm Nie taka była intencja moich wypowiedzi i nie takich odpowiedzi oczekiwałem. Ty jednak nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Podnoszenie swojego ego na forum to nie moja broszka. Realizuję się w inny sposób, raczej nie czyimś kosztem i do tego internet nie jest mi potrzebny.
Nie chce mi się kontynuować.
Powiedz chociaż jakich odpowiedzi oczekiwałeś, bo ciekawy jestem. A odnośnie mojego ulubionego blackmailera, teraz to Ty mnie zaskakujesz xD :lol:
Rozumnych i na temat. Dobranoc.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

No dobra, ale atom można rozbić na mniejsze części czy nie?
Nie na temat, ale fizyk mnie zaczepił. Jakie dobranoc, uciekasz?
Wszyscy jakoś dzisiaj mają kiepski humor. Pogoda, no i te skoki. :facepalm:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A co mają atomy do jakości wokalu Bruce'a? Bruce się po prostu zestarzał, nie ma takich możliwości jak kiedyś. Nie on jeden.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

pz pisze: sob sty 25, 2020 7:48 pm A co mają atomy do jakości wokalu Bruce'a? Bruce się po prostu zestarzał, nie ma takich możliwości jak kiedyś. Nie on jeden.
Kolego, Roba Halforda bardzo dobrze słucha się na Firepower. Dave Mustaine też radzi sobie dobrze na Dystopii. Chyba nie tu jest problem?
pz
-#Administrator
-#Administrator

lochinvar pisze: sob sty 25, 2020 7:56 pm
pz pisze: sob sty 25, 2020 7:48 pm A co mają atomy do jakości wokalu Bruce'a? Bruce się po prostu zestarzał, nie ma takich możliwości jak kiedyś. Nie on jeden.
Dave Mustaine też radzi sobie dobrze na Dystopii.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dave Mustaine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Przecież ten gość w ogóle nie potrafi śpiewać. Nigdy tego nie umiał. I nie, nie radzi sobie. Posłuchaj Gillana czy Coverdale'a. Ci goście mają ponad 60 lat i nie będą brzmieli tak jak 30-40 lat temu. Tak samo jak Dickinson. Halford też nie brzmi jak kiedyś. I wokale też są inne. Dlatego się go dobrze słucha. Ale spadek możliwości, zwłaszcza przy "górkach" to naturalne. A u Dickinsona spadek możliwości moim zdaniem jest po prostu większy i choroba nie ma tu nic do rzeczy, bo to zaczęło się przed chorobą.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Też uważam, że nie ma to związku z chorobą, zważywszy na jej czas i charakter. Może głos mu się lekko zmienił? Ilość koncertów w tym wieku też ma pewnie wpływ. Gillana i Coverdale'a dawno nie słuchałem. Jakoś mnie nie ciągnie. Co kolega ma do śpiewu Dave'a Mustaine'a na Dystopii? Bardzo mi się podoba. Czy umie czy nie śpiewać? Całość brzmi znakomicie. Mi wystarczy. Mam nadzieję, że nowa płyta nie będzie zbytnio odbiegać od Dystopii.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Akurat Mustaine na Dystopii brzmi ok, wokalistą nigdy wielkim nie był, ale jego głos idealnie pasuje do muzyki Megadeth. Na tyle że nie wyobrażam sobie innego.
Halford na Firepower brzmi fajnie bo śpiewa rzeczy na miarę swoich obecnych możliwości no i wyprodukował go producent znający się na rzeczy.
Obaj natomiast na żywca mocno nie domagają, a Mustaine to w ogole momentami jakaś parodia. Rob mniej, ale taki Painkiller w jego wykonaniu to od wielu lat śmiech na sali.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

sajki pisze: sob sty 25, 2020 8:22 pm Akurat Mustaine na Dystopii brzmi ok, wokalistą nigdy wielkim nie był, ale jego głos idealnie pasuje do muzyki Megadeth. Na tyle że nie wyobrażam sobie innego.
Halford na Firepower brzmi fajnie bo śpiewa rzeczy na miarę swoich obecnych możliwości no i wyprodukował go producent znający się na rzeczy.
Obaj natomiast na żywca mocno nie domagają, a Mustaine to w ogole momentami jakaś parodia. Rob mniej, ale taki Painkiller w jego wykonaniu to od wielu lat śmiech na sali.
No. Producenci i inżynierowie dźwięku, zarówno od Firepower, jak i od Dystopii spisali się na złoty medal. Miejmy nadzieję, że ekipa IM uczyni to samo z nową płytą i wokal BD na nowej płycie będzie rewelacyjny. Amen.
Ostatnio zmieniony sob sty 25, 2020 8:34 pm przez lochinvar, łącznie zmieniany 1 raz.
pz
-#Administrator
-#Administrator

sajki pisze: sob sty 25, 2020 8:22 pm Akurat Mustaine na Dystopii brzmi ok, wokalistą nigdy wielkim nie był, ale jego głos idealnie pasuje do muzyki Megadeth. Na tyle że nie wyobrażam sobie innego.
Ja nie mówię, że on nie pasuje. Zgadzam się z Tobą. Tylko zestawianie Mustaine z jego sposobem "śpiewania" z Dickinsonem, to jakieś nieporozumienie. On bardziej wyrzuca z siebie słowa niż śpiewa, nie robi "górek".
sajki pisze: sob sty 25, 2020 8:22 pm Halford na Firepower brzmi fajnie bo śpiewa rzeczy na miarę swoich obecnych możliwości no i wyprodukował go producent znający się na rzeczy.
O to chodzi. Te kompozycje, linie wokalne i "ozdobniki" są dopasowane do jego obecnych możliwości. To jest kluczowe. A Painkillera na żywo mogliby odpuścić. W jego miejsce spokojnie weszłyby ze 2 inne, prostsze do zaśpiewania numery. Podobnie w przypadku Gillana, ostatnie płyty DP są dobre m.in. dlatego, że są dopasowane do możliwości wokalnych Iana. Nie wiem jak spisuje się teraz na żywo, ale 10 lat temu tak zmasakrował moje ulubione utwory, że od tego czasu nie byłem na żadnym ich koncercie mimo, że bywają u nas regularnie.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Przecież wokal na TBOS jest bardzo dobry. Na pewno lepszy niż na DoD, AMOLAD i TFF. Oprócz "staaaaars" w refrenie Speed of Light nie ma za bardzo do czego się przyczepić.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Bardzo dobry to był na BNW. Na nówce jest co najwyżej średni- pierwszy przykład z brzegu: wycie w zwrotkach TRATB albo wstęp do When the River.
ODPOWIEDZ