Dlaczego ludzie uważają ,że No Prayer jest słaby?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
<-GOTHMOG_666->
- -#Wrathchild

Re: Dlaczego ludzie uważają ,że No Prayer jest słaby?
NPFTD nie jest płytą słabą, tylko strasznie nierówną. Są na niej kawałki rzucające o ścianę jak chociażby "Mother Russia", "Run Silent Run Deep" czy kawałek tytułowy, ale są też istne gnioty jak chociażby "The Assasin" (przynajmniej ja tak uważam, po prostu nie jestem w stanie przekonać się do tego kawałka). Podtrzymuję swoją opinię, że do tej pory IM nie nagrało słabej płyty, a NPFTD to szczyt możliwośći 90% heavy-metalowych przeciętniaków.
-
ropuch
ale pociskasz pierdoly SimonS1MON pisze:nie patrze na to, ze no prayer wyszedl po swietnym ssoass, ale jak dla mnie no prayer jest najslabsza plyta maidenjest niby daughter, mother i gunner, ale brzmienie troche inne...wokal....ehhhh....jest dosyc slaba i jak dla mnie najgorsza z dorobku maiden
obrazić Ci `live undead` ? 
-
ropuch
wal smialoS1MON pisze:obrazić Ci `live undead` ?
No to moze w zestawieniu z SSoaSS czy TNoTB wypada nie za dobrze ale to bardzo dobry album

Ostatnio się chyba nawróciłem bo go nawet polubiłem dosyć mocnoRedzio pisze:No to moze w zestawieniu z SSoaSS czy TNoTB wypada nie za dobrze ale to bardzo dobry album![]()
![]()
Ja po dluzszej przerwie od ironow wogole to jak go posluchalem to znowu zaczalem ich sluchac 
-
Wasted Trooper
- -#Prodigal son

Dobra plyta napewno lepsza od X Factor i Virtual XI podoba mi sie taki mroczny klimat opowiadanie o Kubie Rozpruwaczu
:D Jest spoko
Ostatnio coraz więcej ta płyta zyskuje w moich oczach (od początku była dla mnie jedną z lepszych, ale zaraz będzie w pierwszej trójce
). Po kilkumiesięcznej przerwie w słuchaniu Ironów (co i dało się zauważyć u inncyh forumowiczów) zaczynam się jakby do nich nawracać - głównie za sprawą tej zmiany poczynając od No prayera.
Zapewne was to guzik interesuje
, ale chciałem się podzielić taką głęboką refleksją
.
Zapewne was to guzik interesuje
- Wakterstein
- -#Trooper

Mi się wydaje, że więksozść osób nawet nie słuchała tej płyty. Z góry wszystkie recenzje piszą, że jest słaba. Ale jak już tu wspomnieli, jest bring you daughter, tytuowy utwór też mi się podoba (był to jeden z pierwszych, które słuchałem). Jest to po prostu przekazywane z jednej osoby na drugą tego nielubienia. To zależy jaki wokal się podoba. Np. mój kolega lubi tylko płyty z Blazem
. Zależy kto od czego zaczynał (tzn. od jakich utworów).
coś w tym chyba jest, bo No Prayer nie jest taki zły jak go wszyscy malują, a wszyscy recenzenci jadą po nim ostro... Dla mnie super płytkaVacter pisze: Jest to po prostu przekazywane z jednej osoby na drugą tego nielubienia
Jakbym miał ocenić utwory to tak o
Tailgunner 9,5/10
Holy Smoke 8/10
Tytułowy 9/10
Public Enema No.1 7/10
Fates Warning 7,5/10
Assasin 8/10
Run Silent Run Deep 8,5/10
Hooks in You 8,5/10
Bring Your Daughter .....9/10
Mother Russia 8,5/10
Więc ogólnie nie jest tak źle,jak piszą recenzenci.
Tailgunner 9,5/10
Holy Smoke 8/10
Tytułowy 9/10
Public Enema No.1 7/10
Fates Warning 7,5/10
Assasin 8/10
Run Silent Run Deep 8,5/10
Hooks in You 8,5/10
Mother Russia 8,5/10
Więc ogólnie nie jest tak źle,jak piszą recenzenci.
-
ropuch
caly krazek 7/10, maja chłopy w swoim dorobku lepsze plytki 
A ja jeszcze nie miałem okazji przesłuchania płytki w całości.Bo tylko tej mi brakuje, i z tego co widzę głosy są podzielone.Te kawałki które słyszałem podobają mi się i nie mogę powiedzieć że są złe.Mają takie amerykańskie brzmienie bardziej hard rockowe.Ale nie mam prawa oceniać całej płyty 
-
ropuch
no cos w tym stylu.....a ja wole to bardziej klasyczne oblicze IM, ale mimo to lubie sobie czasem plytke zapodacM@ti pisze:Mają takie amerykańskie brzmienie bardziej hard rockowe.
I to jest to.Moim zdaniem to bardzo dobrze że Ironi nagrali taką płytę i jeszcze z takim brzmieniem.Dzięki temu jest większe zróżnicowanie w ich dyskografii.Faktem jest że chłopaki najlepiej brzmią w swoim klasycznym obliczu ale i to może się przynajmniej na pewien czas "przejeść" i dobrze mieć w zanadrzu coś innego.Wtedy to jest mniej monotonne.
dla mnie No Prayer wcale nie jest złą płytą i nie mam pojęcia czemu ludzie uważają ja za kiepską,to że jest troche inna nie znaczy wcale,że gorsza :beer
Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2006 12:27 am przez Iznogoud, łącznie zmieniany 1 raz.
A mi się ta płytka podoba właśnie od niej zaczołem słuchać Iron Maiden hehe jakieś 9 lat temu
A ja na dzisiaj oceniłbym tak:
Tailgunner 7/10
Holy Smoke 7/10
Tytułowy 6/10
Public Enema No.1 5/10
Fates Warning 5/10
Assasin 6/10
Run Silent Run Deep 6/10
Hooks in You 6/10
Mother Russia 8/10
Wiec jak nietrudno zgadnac uwazam ta plytke za najgorsza w dorobku maiden, ustepujaca nawet takiemu "klasykowi"
jak Virtual XI .
Tailgunner 7/10
Holy Smoke 7/10
Tytułowy 6/10
Public Enema No.1 5/10
Fates Warning 5/10
Assasin 6/10
Run Silent Run Deep 6/10
Hooks in You 6/10
Mother Russia 8/10
Wiec jak nietrudno zgadnac uwazam ta plytke za najgorsza w dorobku maiden, ustepujaca nawet takiemu "klasykowi"
- APPARITION
- -#Prisoner

A ja tak
Tail Gunner10/10
Holy Smoke 10/10
Tytułowy 10/10
Public Enema No.1 10/10
Fates Warning 10/10
Assasin 10/10
Run Silent Run Deep 10/10
Hooks in You 10/10
Bring Your Daughter To The Slaughter 10/10
Mother Russia 10 /10

Tail Gunner10/10