Death metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Death metal
ulala, pięknie brzmi, szczególnie baniaczki. Będzie zajebista płyta.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Polecam ostatni album Immolation. Gniecie!
Właśnie, poleć mi coś jeszcze, coś co moccnooo gniecie, bo ostatnio mam ochotę na death. ;]
Właśnie miałem to napisac! Rozbujali sie na maksa, mocno lepszy niz poprzedniczka.
btw. Gorefest takze z nowym albumem uderzył , swietny material . Widac , ze 'La Muerte' bylo tylko rozgrzewka
Moze Storm warto by zmienic nazwe tematu na po prostu 'DM' to pogadamy o jeszcze paru plytkach, bo niekoniecznie mi wszystkie pod BDM pasuja
btw. Gorefest takze z nowym albumem uderzył , swietny material . Widac , ze 'La Muerte' bylo tylko rozgrzewka
Moze Storm warto by zmienic nazwe tematu na po prostu 'DM' to pogadamy o jeszcze paru plytkach, bo niekoniecznie mi wszystkie pod BDM pasuja
Jazz is not dead, it just smells funny.
Mati posluchaj nowych materialow Abscess , Abigor , no a przede wszystkim Entombed!
swietne krazki!
swietne krazki!
O właśnie, Entombed. Zupełnie o nich zapomniałem, chyba się wezmę za to. ;]slayer pisze:Mati posluchaj nowych materialow Abscess , Abigor , no a przede wszystkim Entombed!
swietne krazki!
-
Stormshield
- -#Moonchild

Ostatnio w thrashu siedzę no, ale spróbuję sobie coś przypomniećM@ti pisze:Właśnie, poleć mi coś jeszcze, coś co moccnooo gniecie, bo ostatnio mam ochotę na death. ;]
Z najnowszych:
Incantation - ostatnią goorąco polecam, w ogóle zajebisty zespół
Immolation - już pisałem
Dying Fetus - death/grind z naleciałościami hardcora - no cóż średnia płyta, poprzednie znacznie lepsze
Angel Corpse - albo jestem jakiś inny albo ta płyta to jedna z największych kup jakie słyszałem
Monstrosity - całkiem niezła
Suffocation - no wiadomo
Azarath - szatan
Inne:
Gorod - Neurotripsicks - cholernie dobry techniczny death, ostatniej płyty nie słyszałem, ma ktoś?!
Gorgasm - gniotą równo, ale nie wiem czy coś ostatnio wydali
Iniquity - znani z growl karaoke, muza genialna!
Prostitute Disfigurement - moi ulubieńcy, w tym roku wydają płytę
Brodequin - wiadomo
Death Du Jour - całkiem niezła kapela z Finlandii
Demilich - mistrzostwo świata, jeżeli chodzi o death metal. Jedna płyta, ale za to JAKA! Wszystko dostępne na ich oficjalnej: http://www.anentity.com/demilich/
Proszę bardzoslayer pisze:Moze Storm warto by zmienic nazwe tematu na po prostu 'DM' to pogadamy o jeszcze paru plytkach, bo niekoniecznie mi wszystkie pod BDM pasuja
Że zajebisty to ja wiem, a najnowszej nie znam jeszcze.Stormshield pisze:Incantation - ostatnią goorąco polecam, w ogóle zajebisty zespół
Właśnie słucham teraz. MIAZGA.Stormshield pisze:Suffocation - no wiadomo
Znam po jednym albumie, Brodequin IMO nieco lepiej.Stormshield pisze:Prostitute Disfigurement - moi ulubieńcy, w tym roku wydają płytę
Brodequin - wiadomo
polecam :
Immolation - wszystko
Dying Fetus - all
Vader - wiadomo
Morbid Angel - mam cos pisac ?
Decapitated - no technika na jednej gitarce i jazda pod wodza Vitka to jest to !
Angel Corpse - miodzio Infernale ich wielbia :p
Infernal War - dobra dobra to black...ale troche death tez jest
Obituary - kult legenda szatan
Grave - szwedzi do boju !
Unleashed - to samo arghhh !!
Entombed - When in Sodom ! Clandestine ! LHP !!
Nile - zgooon !!
Hate Eternal - szybko szybciej jeszcze szybciej
Beneath the Massacre - kur.wa jeszcze szybciej i techniczniej
Neuraxis - totalna jazda bez trzymanki
Kataklysm - melodia napierdol i nowoczeszne brzmienie to jest to !
Origin - brutalnosc nie zna granic
Serpentia - jest tu ktos z krakowa ? jak tak to czemu ich nie zna?!
Immolation - wszystko
Dying Fetus - all
Vader - wiadomo
Morbid Angel - mam cos pisac ?
Decapitated - no technika na jednej gitarce i jazda pod wodza Vitka to jest to !
Angel Corpse - miodzio Infernale ich wielbia :p
Infernal War - dobra dobra to black...ale troche death tez jest
Obituary - kult legenda szatan
Grave - szwedzi do boju !
Unleashed - to samo arghhh !!
Entombed - When in Sodom ! Clandestine ! LHP !!
Nile - zgooon !!
Hate Eternal - szybko szybciej jeszcze szybciej
Beneath the Massacre - kur.wa jeszcze szybciej i techniczniej
Neuraxis - totalna jazda bez trzymanki
Kataklysm - melodia napierdol i nowoczeszne brzmienie to jest to !
Origin - brutalnosc nie zna granic
Serpentia - jest tu ktos z krakowa ? jak tak to czemu ich nie zna?!
Jesli juz sie rozpisywać, Incantation to przede wszystkim death metalowy walec z bulgotem z najglebszych i najgoretszych bagien. Nie ma co sie zastanawiac nad najlepszym krazkiem, bo Onward to Golgotha rownych sobie nie ma. Potem było lepiej gorzej, ale zawsze milo jest ich zapuscic, aby potem wrocic do debiutu. Tak samo jest z ostatnia plytka z ubieglego roku. INCANTATION.Stormshield pisze:Incantation - ostatnią goorąco polecam, w ogóle zajebisty zespół
Nowe Angel Corpse jest znakomite przeciez , mimo wszystko wydaje mi sie, ze nasz Infernal War nowym albumem przegonil udzielajacego sie nan Pete Helmkama.Stormshield pisze:Angel Corpse - albo jestem jakiś inny albo ta płyta to jedna z największych kup jakie słyszałem
No, ale AC to klasa...szczegolnie za takie tyrannie w postaci 3 pierwszych plyt .
generalnie taki sredniak, na ktorego zawsze mi brakuje czasu. Ale podobno zaskoczyli nowym albumem...pamietam grali kiedys Angel of Death ;]Stormshield pisze:Monstrosity
Stormshield pisze:Suffocation - no wiadomo
lol
Od nich to szanuje tak mocno debiut, reszta juz tak nie zachwyca.Stormshield pisze:Brodequin - wiadomo
Ale nowe Immolation to jest autentyczna moc, moze troche perka za kwadratowa... ale swietny material , czy taki kawalek jak The Weight of Devotion przytrafil im sie kiedykolwiek w karierze?
-
Stormshield
- -#Moonchild

A które słyszałeś? PD najlepszą mają "Left in grusly fashion", z Brodequina mi ciężko wybrać tą najlepszą. Prostytutki nagrały już nowy album i nieco zmienili styl (słyszałem jeden wałek). Wokal bardziej wyraźny, czyściutka produkcja, już nie tak "brudnie" jak na poprzednich. Co do Brodequin to warto się zapoznać z grupą Liturgy.M@ti pisze:Znam po jednym albumie, Brodequin IMO nieco lepiej.Stormshield pisze:Prostitute Disfigurement - moi ulubieńcy, w tym roku wydają płytę
Brodequin - wiadomo
Spoko, narazie nowy Entombed się "załatwia". Zacieram już rączki. Epka WiS jest genialna, mam nadzieję, że nowy LP jest jej kontynuacją.
zapomnialem o Atrocity , Quo Vadis i Parricide chociaz to grind/death 
Właśnie tę.Stormshield pisze:A które słyszałeś? PD najlepszą mają "Left in grusly fashion"
A z Brodequina słyszałem Torture coś tam. Wymiot.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Instruments of Torture. Miodek, na urodziny dostałem nie znając kapeli. Cudo! Resztę też polecam.M@ti pisze:A z Brodequina słyszałem Torture coś tam. Wymiot.
Właśnie odświeżam sobie Death Du Jour... kur... co za moc!
tak nowy LP jest kontynuacja tylko czasami brzmienie takie ciutke dziwne... ale When in Sodom czy Thou Shalt Kill to killery na maxa 
M@ti pisze:że nowy LP jest jej kontynuacją.
Entombed powraca do swoich najlepszych czasow tym albumem. Jasne, ze nie do konca, ale skojarzenia sa. Zreszta nawet sluchajac "Carnage" z epki nie miales takiego wrazenia? Plyta jest ewidentna kandydatka na album roku, gniecie niesamowicie i popiesci kazdego fana takiego grania
z ta ocena mysle, ze warto poczekac do wydania plyty ;>Stoneman pisze:tylko czasami brzmienie takie ciutke dziwne...
tylko szkoda ze w necie jest juz od jakiegos czasu
hehe... no i forum masterfulla tez robi swoje
wiec ocenilem juz daawno ;P a Immolation... mrok bagna...i te riffy !!