Okładka nowego dzieła Dimmu Borgir. Bardzo tróó
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

1 - byłoM@ti pisze:Okładka nowego dzieła Dimmu Borgir. Bardzo tróó fajna.

prawie robi wielka różnicęStormshield pisze:Prawie jak Negal na Demigod

Ano. Nergal ma lepsze cycki, te są jakieś takie badziewneSzajba pisze:prawie robi wielka różnicę

Jeden z najlepszych drummerów thrash metalu ty thrasherze od siedmiu boleściSzajba pisze:kto ?
kto najlepszy w czym ?Stormshield pisze:Jeden z najlepszych drummerów thrash metalu
:laugh Oj Szajba.Szajba pisze:a takl serio...... zajebiście [:

<ślina>Stormshield pisze:To teraz Bostaph może reaktywować Forbidden i wszyscy będą szczęśliwi
A płyta w czerwcu...MROCZNY POWRÓT MANSONA
Antychryst egzorcyzmuje swoje demony - w tym swój rozwód - na nowej płycie
autor: Austin Scaggs
Marilyn Manson siedzi w salonie w swym domu w San Fernando Valley, pijąc zabarwiony na różowo absynt. Jego dom jest mroczny i nieprzyjazny - jego żona, z którą się rozstał, modelka Dita Von Teese, wyprowadziła się ostatnio, więc Manson przeprasza za bałagan. Pozbawiony makijażu, z którym zazwyczaj pokazuje się publicznie, ubrany w domowe, czarne ciuchy, zasiada na kanapie i wyjaśnia zamieszanie, które nękało jego życie przez większą część zeszłego roku i doprowadziło go do wznowienia muzycznej kariery albumem "Eat Me, Drink Me" (premiera w czerwcu). Piosenki, jak mówi, "są wyraźnie pisane tak, by kogoś uwieść", choć nie jest zdecydowany, by wyjawić kogo. "Nie chcę, aby inni myśleli, że ta płyta jest czymś w rodzaju eksploatacji mojego prywatnego życia. Choć jednocześnie reprezentuje ona dokładnie to, kim jestem i to, jak się czuję".
Przez kilka następnych godzin Manson puszcza nieskończone jeszcze kawałki z "Eat Me, Drink Me" i opisuje swój rok piekła. "W połowie zeszłego roku znalazłem się w czarnej dziurze depresji. Nie mogłem nic stworzyć, nie mogłem nic zrobić. Straciłem nadzieję" - mówi. Mniej więcej w tym czasie u matki Mansona została stwierdzona choroba psychiczna oraz, jak mówi Manson, "Zostałem złapany w jeden z klasycznych rock'n'rollowych banałów - ludzie, którzy dla mnie pracowali, okradali mnie za moimi plecami". Nie miał ochoty na tworzenie muzyki, a film, nad którym pracował - "Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll" - stał się psychologicznym obciążeniem.
Manson mówi, że otuchy dodał mu ponury gest przywiązania ze strony bliskiej przyjaciółki. "Wzięła tasak i powiedziała - 'Masz, możesz mnie zadźgać'. Gdy chciała zatonąć razem ze mną, wtedy poczułem, że nie chcę już więcej tonąć". Ten motyw ma swoje przełożenie w sześciominutowym poemacie "If I Was Your Vampire", który Manson napisał podczas świąt Bożego Narodzenia. "Ten utwór to nowy 'Bela Lugosi's Dead'. To gotycki hymn wszechczasów." - mówi Manson.
Teksty na nową płytę zostały napisane po ostatnim Halloween. Tamtej nocy Manson przewodniczył otwarciu jego galerii sztuki w Los Angeles. Następnego ranka wyszedł z domu i zajął tymczasową kwaterę w wyposazonym w studio nagraniowe domu na wzgórzach Hollywood. "Nagle poczułem się oswobodzony. Napisałem piosenkę, zszedłem na dół i od razu ją nagrałem". Teksty Mansona, które zostały zaśpiewane do kompozycji stworzonych przez Tima Skolda, przyszły szybko. "Pisałem w desperacji i nadziei. Płyta powstała jakby w pośpiechu, niczym otwarta rana - i oddałem się temu".
zawsze można posluchać np. Golden Age ;BMatek pisze:nie mozna ciągle słuchać holy wood![]()
i będą fajne wakacjesyzygy pisze:Teraz w czerwcu będzie naraz MM, DT i Samael..