U2
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: U2
No Line On The Horizon jest świetne, jak dla mnie. Pierwsze trzy kawałki są magiczne, z naciskiem na 2 i 3. Dalej też jest super, przebojowe Stand Up Comedy, Breathe, nostalgiczne White As Snow, Cedars Of Lebanon- ten kawałek też strasznie mi się podoba, ta melorecytacja jest super.
Wszystko okraszone wspaniałym wokalem Bono. Wiek jak dotąd wielkiej krzywdy mu nie zrobił, przynajmniej na płytach studyjnych.
Wszystko okraszone wspaniałym wokalem Bono. Wiek jak dotąd wielkiej krzywdy mu nie zrobił, przynajmniej na płytach studyjnych.
- Saimon1995
- -#Moderator

Nowy utwór (wraz z teledyskiem): http://muzyka.onet.pl/rock/ordinary-lov ... ieci/31mgb.
Jest dobrze
.
Jest dobrze
- Saimon1995
- -#Moderator

Oficjalna okładka nowego U2. Larry Mullen Jr ze swoim synem.
U2 to się skończyło na WAR. Dalej dla mnie to jest katastrofa w ogóle. Chociaż te 3 pierwsze też nie są jakieś tam zaje... chociaż już dla mnie lepsze niż te późne. Przeciętny zespół dla mnie i tyle. Chociaż koncerty bardzo na poziomie - byłem okazyjnie i miło wspominam, aczkolwiek bez jakichkolwiek emocji większych 
- Saimon1995
- -#Moderator

Boy - 7,5/10
October - 6/10
War - 9/10
The Unforgettable Fire - 9,5/10
The Joshua Tree - 10/10
Rattle and Hum - 7,5/10
Achtung Baby - 10/10
Zooropa - 8/10
Pop - 6,5/10
All That You Can't Leave Behind - 7/10
How To Dismantle an Atomic Bomb - 7,5/10
No Line on the Horizon - 9/10
Songs of Innocence - 8/10
October - 6/10
War - 9/10
The Unforgettable Fire - 9,5/10
The Joshua Tree - 10/10
Rattle and Hum - 7,5/10
Achtung Baby - 10/10
Zooropa - 8/10
Pop - 6,5/10
All That You Can't Leave Behind - 7/10
How To Dismantle an Atomic Bomb - 7,5/10
No Line on the Horizon - 9/10
Songs of Innocence - 8/10
Boy - 8/10
October - 8/10
War - 9/10
The Unforgettable Fire - 7/10
The Joshua Tree - 7/10
Rattle and Hum - 8/10
Achtung Baby - 8/10
Zooropa - 7/10
Pop - 10/10
All That You Can't Leave Behind - 5/10
How To Dismantle an Atomic Bomb - 5/10
No Line on the Horizon - 5/10
Songs of Innocence - 5/10
October - 8/10
War - 9/10
The Unforgettable Fire - 7/10
The Joshua Tree - 7/10
Rattle and Hum - 8/10
Achtung Baby - 8/10
Zooropa - 7/10
Pop - 10/10
All That You Can't Leave Behind - 5/10
How To Dismantle an Atomic Bomb - 5/10
No Line on the Horizon - 5/10
Songs of Innocence - 5/10
-
Deleted User 6661
U2 to wg mnie najbardziej przeceniony, przereklamowany zespół świata. Kompletnie mi się nie podoba. Nie słyszę w tej muzyce nic ciekawego. Ot, proste melodyjne piosenki bez ciekawych odjazdów. Brak kombinowania (przepraszam, ale POP to ni żadne kombinowanie), brak szaleństwa. Nie potrafię zrozumieć tego fenomenu. Kiedyś słuchałem dużo - próbowałem docenić ten zespół, znaleźć w nim to "coś". Nie znalazłem. Cóż, muzyka nie dla mnie.
EDIT: Ze względów nostalgicznych zagłosowałem na The Unforgettable Fire. W końcu w tym samym czasie poznałem Powerslave, Ride The Lightning, Show No Mercy - i wiedziałem już, która muzyka jest tak naprawdę dla mnie...
EDIT: Ze względów nostalgicznych zagłosowałem na The Unforgettable Fire. W końcu w tym samym czasie poznałem Powerslave, Ride The Lightning, Show No Mercy - i wiedziałem już, która muzyka jest tak naprawdę dla mnie...
- Saimon1995
- -#Moderator

- Saimon1995
- -#Moderator

Czemu nic dziwnego?kam pisze:Ogloszona trasa. Oczywiscie bez Polski. W sumie nic dziwnego.
Szkoda, że na rozpisce nie ma Polski. Usłyszeć w całości The Joshua Tree to jedno pewnie z moich muzycznych marzeń. Arcydzieło.
Bono jest bardzo upolityczniony. Biorąc pod uwagę jego wypowiedzi o Polsce i rządach Kaczafiego można domniemywać, że nie chciałby tu zagrać w tej konkretnej politycznie rzeczywistości. Może przesadzam i trochę nadwyrężam rzeczywistość, ale w czasach kiedy artysta schodzi ze sceny po 20 min w Stodole, bo się obraził, to mnie już nic nie zdziwi... Poza tym myślę, że U2 mają już taki status, że sami sobie wybierają miasta i miejsca gdzie chcą zagrać. Czyli podobnie jak Stones obecnie.FaithNoMore pisze:Czemu nic dziwnego?kam pisze:Ogloszona trasa. Oczywiscie bez Polski. W sumie nic dziwnego.
Po drugie U2 powiedzieli podobno, że jakby mieli grać w PL ponownie to tylko na Śląskim, który jak wiemy wciąż jest w budowie.
Zatem temu nic dziwnego wg mnie
https://www.last.fm/user/kamooo
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Aż tak tanio?!?thorgal_30 pisze:na płytę 86,60 euro plus fees - Berlin.. nie ma eticketów. AMsterdam 77 euro - są etickety.. tylko te dwa gigi mnie interesują
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja bym aż tak nie przesadzał, że dlatego, że rządzi PiS i sytuacja w kraju nie jest, że tak powiem, spokojna, U2 nie chcą grać w Polsce. Dla mnie to trochę dziwne - o ile Śląski latem jeszcze będzie (chyba) odpadał, to Narodowy spokojnie by się wypełnił, zwłaszcza że grają w całości najlepszą (tak z pewnością wielu uważa fanów) płytę w swoim dorobku. Żaden organizator (tzn. LN) się nie zainteresował?kam pisze: Bono jest bardzo upolityczniony. Biorąc pod uwagę jego wypowiedzi o Polsce i rządach Kaczafiego można domniemywać, że nie chciałby tu zagrać w tej konkretnej politycznie rzeczywistości. Może przesadzam i trochę nadwyrężam rzeczywistość, ale w czasach kiedy artysta schodzi ze sceny po 20 min w Stodole, bo się obraził, to mnie już nic nie zdziwi... Poza tym myślę, że U2 mają już taki status, że sami sobie wybierają miasta i miejsca gdzie chcą zagrać. Czyli podobnie jak Stones obecnie.
Po drugie U2 powiedzieli podobno, że jakby mieli grać w PL ponownie to tylko na Śląskim, który jak wiemy wciąż jest w budowie.
Zatem temu nic dziwnego wg mnie
No ok, wybierają miasta, mają swój status, nic nikomu nie muszą udowadniać, ale po ostatnich, magicznych koncertach w Chorzowie, byłem pewny że prędzej czy później do Polsk wrócą. Przerwa od ostatniego koncertu jest już spora.
Nadal bym się upierał, że nie można tego wykluczyćFaithNoMore pisze: Ja bym aż tak nie przesadzał, że dlatego, że rządzi PiS i sytuacja w kraju nie jest, że tak powiem, spokojna, U2 nie chcą grać w Polsce.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... rumpa.html
https://www.last.fm/user/kamooo