Marillion- 9-11 lutego, Kraków, Warszawa, Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Marillion- 9-11 lutego, Kraków, Warszawa, Gdańsk
herki, jesteś dzisiaj w końcu? 
Świetny koncert, który na dobre się rozkręcił wg mnie od "Out Of This World" (swoją drogą chyba najlepszy moment koncertu). Początek troszke niemrawy, najlepiej chyba z tego wypadły "This Train Is My Life" i "Fantastic Place". A od wspomnianego "Out Of This World" już poezja dla mnie, ze szczególnym naciskiem na "The Great Escape", "The Invisible Man", "Neverland", "The Uninvited Guest" i na końcu świetne "Happiness Is The Road". Nowa płyta nie jest tak dobra jak "Brave", "Season's End" czy "Afraid Of Sunlight", ale i tak w większości dała rade - b. miło wspominam "Real Tears For Sale", wspomniane "This Train Is My Life", "Satellite Asylum #1" i oczywiście tytułowy. Dosyć dobrze wszystko słyszałem, solówki Rothery'ego oczywiście poezja. Jak będą znowu to pójde na pewno, tym bardziej że pewnie duzo innych utworów będą grali.
Ludzi naprawde sporo, ledwie drugi raz byłem w Hali Wisły na koncercie, ostatnim razem to niemal 9 lat temu było, więc trudno mi oszacować frekwencję, ale skoro na Nightwish był full i podawano ok. 5 tys. ludzi, to wczoraj ze 3 a może i 4 tysiące były.
Set, dla przypomnienia:
1. "Dreamy Street"
2. "This Train Is My Life"
3. "The Other Half"
4. "The Man From The Planet Marzipan"
5. "Fantastic Place"
6. "Thunderfly"
7. "Out Of This World"
8. "Mad"
9. "The Great Escape"
10. "Real Tears For Sale"
11. "Asylum Satellite #1"
12. "The Invisible Man"
13. "Whatever Is Wrong With You"
14. "Neverland"
15. "Uninvited Guest"
16. "Happiness Is The Road".
Ludzi naprawde sporo, ledwie drugi raz byłem w Hali Wisły na koncercie, ostatnim razem to niemal 9 lat temu było, więc trudno mi oszacować frekwencję, ale skoro na Nightwish był full i podawano ok. 5 tys. ludzi, to wczoraj ze 3 a może i 4 tysiące były.
Set, dla przypomnienia:
1. "Dreamy Street"
2. "This Train Is My Life"
3. "The Other Half"
4. "The Man From The Planet Marzipan"
5. "Fantastic Place"
6. "Thunderfly"
7. "Out Of This World"
8. "Mad"
9. "The Great Escape"
10. "Real Tears For Sale"
11. "Asylum Satellite #1"
12. "The Invisible Man"
13. "Whatever Is Wrong With You"
14. "Neverland"
15. "Uninvited Guest"
16. "Happiness Is The Road".
Tak, mam za darmo wjazd, dzięi szataniście, którego pozdrawiam i który pozdrawia Was ; - )syzygy pisze:herki, jesteś dzisiaj w końcu?
Dreamy Street
This Train Is My Life
Essence
The Other Half
Fantastic Place
Beautiful
Out Of This World
Mad
The Great Escape
Real Tears For Sale
Asylum Satellite #1
The Invisible Man
Whatever Is Wrong With You
Neverland
Afraid Of Sunlight
Happiness Is The Road
pogrubione to zmiany w stosunku do Krakowa.
Koncert super. Wokal tylko chwilami było słabo słychać, a w takim Mad to całkowicie był zagłuszony. Other Half też tak śrenio przez to wypadł. No ale trudno, ogólnie b. mi się podobało, warto było.
Te trzy zamianki jak dla mnie idealne, nie było marcepana, Afraida zagrali, chociaż już od jakiegoś czasu przestali go grywać, super, super.... Essence też dobrze, że było, bo strasznie mi się podobało.
Śmieszny strój miał Hoghart na początku, i niebieskie paznokcie u stóp
Fajnie wypada, widać, że naprawdę czuje, to co śpiewa.
W Happinessie trochę go poniosło- wspiął się na wieżę z kolumn sięgającą pod sufit, niczym Dickinson
Ledwo techniczny pomógł mu zejść, Hogarth poleciał na drugą stronę, ale tym razem wspinaczka mu nie wyszła i został na dole. Wykonanie Happinnessa też cholernie mi się podobało.
pozdrowienia i dla JMM, który dzisiaj walczy w Gdańsku, a także dla Herkiego i Szatanisty, których udało mi się spotkać.
This Train Is My Life
Essence
The Other Half
Fantastic Place
Beautiful
Out Of This World
Mad
The Great Escape
Real Tears For Sale
Asylum Satellite #1
The Invisible Man
Whatever Is Wrong With You
Neverland
Afraid Of Sunlight
Happiness Is The Road
pogrubione to zmiany w stosunku do Krakowa.
Koncert super. Wokal tylko chwilami było słabo słychać, a w takim Mad to całkowicie był zagłuszony. Other Half też tak śrenio przez to wypadł. No ale trudno, ogólnie b. mi się podobało, warto było.
Te trzy zamianki jak dla mnie idealne, nie było marcepana, Afraida zagrali, chociaż już od jakiegoś czasu przestali go grywać, super, super.... Essence też dobrze, że było, bo strasznie mi się podobało.
Śmieszny strój miał Hoghart na początku, i niebieskie paznokcie u stóp
W Happinessie trochę go poniosło- wspiął się na wieżę z kolumn sięgającą pod sufit, niczym Dickinson
pozdrowienia i dla JMM, który dzisiaj walczy w Gdańsku, a także dla Herkiego i Szatanisty, których udało mi się spotkać.
no wspaniale...syzygy pisze:Beautiful
no i wokal tez bylo zle slychac w krk
Opra pisze:no wspaniale... a u nas nie bylo:(
nie czarujmy się- o niebo lepszy od WaszegoInvader pisze:Fajny set
o_O wreszcie jakiś kawałek, który znasz z tytułuOpra pisze:no wspaniale...a u nas nie bylo:(
no chyba żartujeszsyzygy pisze:nie czarujmy się- o niebo lepszy od Waszego![]()
czym jest Tunder i Guest wobec Afraida, Beautiful i EssenceWrath pisze:Uninvited Guest i Thunder Fly...
No i mieliście zamułę w postaci marcepana
-
Deleted User 2259
+1Wrath pisze:no chyba żartujesz![]()
no dokladnie takWrath pisze: o_O wreszcie jakiś kawałek, który znasz z tytułu
Nie ma takiej opcjiArtur pisze: Ludzi naprawde sporo, ledwie drugi raz byłem w Hali Wisły na koncercie, ostatnim razem to niemal 9 lat temu było, więc trudno mi oszacować frekwencję, ale skoro na Nightwish był full i podawano ok. 5 tys. ludzi, to wczoraj ze 3 a może i 4 tysiące były.
No, koncert był świetny, pozdro dla szg, JMMa i oczywiście szatanisty : - )
Końcówka koncertu czyli Neverland - AoS - HITR zmiażdżyła pozerów, mistrzostwo świata \m/
Końcówka koncertu czyli Neverland - AoS - HITR zmiażdżyła pozerów, mistrzostwo świata \m/
Nie da się ukryć, że gdyby zamiast AoS był Guest, to końcówka by zmiażdżyła po stokroć bardziej, ale nie ma co narzekać : - )syzygy pisze:czym jest Tunder i Guest wobec Afraida, Beautiful i EssenceWrath pisze:Uninvited Guest i Thunder Fly...
-
Deleted User 2259
Zna ktoś set z Gdańska?
zmiany to: Marzipan, You're Gone, Cover My Eyes i Estonia.
Całego setu nie mam, ale można się domyślić w zamian za co weszły te kawałki
Info od JMM.
Czyli akurat w Warszawie był najlepszy set jak dla mnie- super.
Całego setu nie mam, ale można się domyślić w zamian za co weszły te kawałki
Info od JMM.
Czyli akurat w Warszawie był najlepszy set jak dla mnie- super.
-
Deleted User 2259
Idę się pochlastaćsyzygy pisze:You're Gone, Cover My Eyes i Estonia.
z tych kawałków które grali na kolejnych 2-óch koncertach to szczerze przyznaję, że zazdroszczę:
Beautiful
Afraid Of Sunlight
Estonia

Beautiful
Afraid Of Sunlight
Estonia
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Cześć wszystkim, naprawdę wspaniała rzecz pojechać sobie w taką kilkudniową trasę, coś niesamowitego. Cieszę się bardzo, że podobały wam się koncerty. Na naszej stronie (http://www.marillion.yoyo.pl) możecie przeczytać już moją relacje z całej trasy, są także nie tylko moje zdjęcia, zapraszam do przejrzenia.
-
Deleted User 2259
Dzięki fajna sprawaTomek(JMM) pisze:(http://www.marillion.yoyo.pl) możecie przeczytać już moją relacje z całej trasy, są także nie tylko moje zdjęcia, zapraszam do przejrzenia