FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'

Post autor: tomtomala »

ZłapanyWCzasie pisze:Narzekanie dla narzekania
Nie wierzę, że to Ty napisałeś...
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

A przepraszam, orientujecie się po ile 2 CD mogą chodzić?
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Pewna strona podała : "Jak obiecuje management zespołu - album ma kosztować tyle, ile zwykłe wydanie 1 płytowe"
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

czyli w Polsce - ok. 50 zł. Zważywszy, że koszt zrobienia kompilacji jest niemal zerowy a koszt wytłoczenia płyt i zrobienia książeczek to max. 5 zł, to widzimy po co są takie kompilacje.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

A no dziękuję ;]
Awatar użytkownika
Wiktor646
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Wiktor646 »

Ja słucham już tej płyty i muszę przyznać, że kopie dupe konkretnie :twisted:
A kiedy przyjdzie także po mnie...
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Wiktor646 pisze:Ja słucham już tej płyty i muszę przyznać, że kopie dupe konkretnie :twisted:
No dziwne żeby nie kopała skoro to komplikacja najbardziej popularnych kawałków ostatnich lat. Co do samej nie wiem idei składanek. Tak jak ktoś się wcześniej wypowiadał. Gdyby to było jakieś niepublikowane nagrania, coś co zachęcało by do kupienia, kolekcjonerska perełka która naprawdę cieszyła by oko na półce co oki. Ale tak ? Hmm no pewnie jak ktoś che kupić niech kupuje pewnie nikt nikomu tego nie broni tylko kurde jak już coś takiego chcą wypuszczać to albo niech się starają albo nie wiem odpuszczą sobie ? Podejrzewam że to w większości zależy od EMI ale mogli by trochę się powstrzymać. Zespół od 2000 roku znów staje się coraz popularny coraz mocniej kopie dupsko konkurencji i pisanie że wypuszczają co 3 lata składani żeby o sobie przypomnieć... Coś mi tu śmierdzi ja tutaj wyczuwam dobrą mamonę w wielkich ilościach. Ale to ich utwory oni je nagrali i to od nich zależy pewnie sam zrobił bym podobnie. Tylko mogli by dać zarobić starym kolegom. Bo hmm pierwszy raz to powiem Iron Maiden to nie tylko obecny skład to całe lata twórczości i wielu muzyków się przez szeregi tego zespołu przewinęło i nie można o nich zapominać a szczególnie o wokalistach którzy dali bardzo wiele muzyce Steva i trochę z jego strony nieładnie. JA osobiście w swojej karierze kolekcjonowania płyt na dzień dzisiejszy widzę dwie składanki które naprawde warto mieć bo są cholernie ciekawe. Best Of The Beast i Soundtrack To The Apocalipse - Slayera.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Heh, można się było spodziewać kolejnego "The Best of" w tym roku, ale w takiej formie się nie spodziewałem. Nie będę komentował celu wydania, bo nie ma sensu pisać 50 komentarzy z narzekaniami, że zrobili to dla kasy (taaa... będzie kosztowało tyle i wydanie 1 płytowe... czyli jakieś 5-10 zł mniej, co przy 55 zł wydaje się śmieszne...) Mam tylko jedno pytanie:

Where the f... is Talisman :?:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

tomtomala pisze:Emilio stosujesz niestety filozofię Kalego. Jak Live Nation chce zarobić to źle, spalić. Ale jak IM nabija ludzi w butelkę wydając ochnaste the best of w przeciągu 3 lat to już są poważnymi biznesmenami.

Proponuję więcej konsekwencji.
Tom ale tylko jedno pytanie: kto każe Ci to kupować?
nie chcesz nie kupujesz, nie chcesz nie idziesz na SONI - proste
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Co oni się tak uparli na to "El Dorado" ?????????? Nie dość że gniot to dany na singla, grany w dwóch setach a teraz na Best :???: Mogli chociaż lepiej dobrać te utwory :???: eeeech jedyna kultowa maidenowa składanka jest tylko jedna - "Best Of The Beast"
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

RALF pisze:Coś Wam powiem: Iron Maiden istnieją 36 lat i wydali 5 takich składanek - to jest spora liczba - no cóż - Deep Purple czy Black Sabbath maja z 15/20 takich składaków - KTO WAM KAŻE TO KUPOWAĆ, NIKT...
Niby tak, dodatkowo jak patrzę na Dio [zespół] które kapelą wielkiego formatu raczej nie było to masz rację...Problem w tym, że przez ostatnie kilka lat ich wzięło...Jednym się poczieszam. Ta składanka to dopełnienie SBIT, mam nadzieję że nic więcej już nie wymyślą i dadzą spokój.
Rainmaker. pisze:Co oni się tak uparli na to "El Dorado" ?????????? Nie dość że gniot to dany na singla, grany w dwóch setach a teraz na Best Mogli chociaż lepiej dobrać te utwory eeeech jedyna kultowa maidenowa składanka jest tylko jedna - "Best Of The Beast"
Kawałek z singla, promowany na trasach - dość popularny. Całościowo w TFF mocno zyskuje, sam nie jest zły ;-)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Budziol ale mnie nie o to chodzi. Ja zwracałem uwagę w temacie o Soni, że jest samo narzekanie to byłem krytykowany przez narzekaczy, którzy z kolei krytykują nas za narzekanie tutaj. Widzisz gdzieś logikę? Bo ja niestety nie.
kabanos
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kabanos »

Ja się może skuszę na tą kompilację, ponieważ nie znam za bardzo tego okresu w twórczości Maiden, a będzie to dobry sposób na zaczęcie znajomości z tymi 20 latami ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wiecie, jakby nie patrzeć: El Dorado ma Grammy ;-) :roll: A mnie brakuje ...Final Frontier, Futureal - akurat na "F" ;-) 7 minut - zmieściliby na pierwszym dysku chyba :idea:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

ttomasz pisze: Jednym się poczieszam. Ta składanka to dopełnienie SBIT, mam nadzieję że nic więcej już nie wymyślą i dadzą spokój
Poczekaj 2-3 lata to się zdziwisz :razz:
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Hm... kupię, bo nie mam jeszcze żadnej płyty z zielonym napisem "Iron Maiden" :lol:
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

jak dla mnie el dorado ujdzie, po jaką cholerę Wildest Dreams !? to je gniot dopiero! Szkoda że Chłopaki nie uwzględniły Blood On The Worlds Hands, w wykonaniu Bruce;a musiałoby to brzmieć wyśmienicie!
Dochodzi kwestia wykonań Live poszczególnych utworów, czyżby zapożyczone z wydawnictw koncertowych jak DOTR i RiR ?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Git okładeczka ;-)
Awatar użytkownika
Wiktor646
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Wiktor646 »

Zilian pisze:
Wiktor646 pisze:Ja słucham już tej płyty i muszę przyznać, że kopie dupe konkretnie :twisted:
No dziwne żeby nie kopała skoro to komplikacja najbardziej popularnych kawałków ostatnich lat.
Dokładnie! Widzę Zilian, że wiesz o co chodzi? Składanka jest świetna i basta! :)
A kiedy przyjdzie także po mnie...
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Michcio pisze:Dochodzi kwestia wykonań Live poszczególnych utworów, czyżby zapożyczone z wydawnictw koncertowych jak DOTR i RiR ?
Podejrzewam że właśnie tak będzie a nawet jestem przekonany na 100%. Bo dlaczego tylko utwory z Bleazem na wokalu są w wykonaniu live? Bo tylko na live są z Brucem. Co do FOTD to pewnie wybrali jakieś nagranie gdzie wspaniale publiczność śpiewa i brzmi to niesamowicie to raz a dwa jest to utwór który zyskuje o 300% live więc stąd ten zabieg.
Wiktor646 pisze:
Zilian pisze:
No dziwne żeby nie kopała skoro to komplikacja najbardziej popularnych kawałków ostatnich lat.
Dokładnie! Widzę Zilian, że wiesz o co chodzi? Składanka jest świetna i basta! :)
Nie bardziej chodziło mi o to że dziwne żeby było inaczej skoro składa się z najlepszych utworów zespołu. Nawet jak ja nagram sobie taki krążek na komputerze z jakimikolwiek utworami które JA lubię będzie dla mnie kopał dupę. Więc hmm takie "zwroty" wolał bym przypisać płycie studyjnej a nie składanki na której znajdują się najlepsze kawałki. Czy jest świetna? Nie wiem składanka jak składanka do dyskografii nic nie wnosi poza kolejna pozycją. Samemu można taka sobie w domu zrobić wgrywając utwory z oryginalnych płyt nie przerabiając ich na beznadziejną w słuchaniu mp3. I mamy w sumie to samo płytę ze świetnym dźwiękiem, różnić będzie się tylko no tym że nie jest wypuszczona przez zespół.
Ostatnio zmieniony czw mar 17, 2011 3:21 pm przez Zilian, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ