Aria
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Aria
Panowie, odswiezam temat. Aria hucznie świętuje swoje 30 lecie. Z tej okazji ukazały sie istatnio 3 nowe wydawnictwa !
Pierwsze to koncertówka z orkiestrą symfoniczną - muszę przyznać że bardzo ciekawa.
Druga to dwuplytowy składak "1985-2015" ale... wszystkie nagrania pierwotnie zarejestrowane z Berkutem są tam w nowych wersjach studyjnych z Zhytniakovem (z "Krieszczenije Ogniom") lub w wersjach live. Kawałki z Kipelovem w wersjach oryginalnych. Serio muszą się bardzo nie lubić sie z Berkutem skoro probuja całkiem wymazać jego postać ze swojej historii :/
Trzecia to koncert 30 lat wydany w bombowej formie 2CD/2DVD - 24 kawałki w tym kilka z udziałem Kipelova oraz Granovskiego i Mavrina. Cale wydawnictwo robi wrażenie, DVD też zmontowane bardzo fachowo.
Ma ktoś któreś z tych wydawnictw ? Jak wrażenia?
Pierwsze to koncertówka z orkiestrą symfoniczną - muszę przyznać że bardzo ciekawa.
Druga to dwuplytowy składak "1985-2015" ale... wszystkie nagrania pierwotnie zarejestrowane z Berkutem są tam w nowych wersjach studyjnych z Zhytniakovem (z "Krieszczenije Ogniom") lub w wersjach live. Kawałki z Kipelovem w wersjach oryginalnych. Serio muszą się bardzo nie lubić sie z Berkutem skoro probuja całkiem wymazać jego postać ze swojej historii :/
Trzecia to koncert 30 lat wydany w bombowej formie 2CD/2DVD - 24 kawałki w tym kilka z udziałem Kipelova oraz Granovskiego i Mavrina. Cale wydawnictwo robi wrażenie, DVD też zmontowane bardzo fachowo.
Ma ktoś któreś z tych wydawnictw ? Jak wrażenia?
Co by nie pokaleczyć języka:
1. Składanka:
http://www.metal-archives.com/albums/%D ... /30/580941
2. Koncertówka z orkiestrą:
http://www.metal-archives.com/albums/%D ... %8F/577035
3. Koncertówka jubileuszowa:
http://www.metal-archives.com/albums/%D ... %21/621061
Co do ich dostępności w PL, nie mam pojęcia, na alledrogo nie widziałem, ja dostałem te wydawnictwa bezpośrednio od wytwórni M2BA która dość ostro wzięła się za promocję Arii w Rosji i w krajach "nieopodal".
1. Składanka:
http://www.metal-archives.com/albums/%D ... /30/580941
2. Koncertówka z orkiestrą:
http://www.metal-archives.com/albums/%D ... %8F/577035
3. Koncertówka jubileuszowa:
http://www.metal-archives.com/albums/%D ... %21/621061
Co do ich dostępności w PL, nie mam pojęcia, na alledrogo nie widziałem, ja dostałem te wydawnictwa bezpośrednio od wytwórni M2BA która dość ostro wzięła się za promocję Arii w Rosji i w krajach "nieopodal".
Carowie Metalu zostali ogłoszeni jako jeden z headlinerów przyszłorocznej edycji KEEP IT TRUE w Badenii Wirtembergii
https://www.facebook.com/keepittruefest ... =3&theater
https://www.facebook.com/keepittruefest ... =3&theater
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
To jeszcze brakuje 1 heada i 1 co-heada. 110 euro za bilet.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
... i Ceziego na sali 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No to ostatnie jest tak oczywiste, że nie ma co nawet wspominać 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Toż to odrobinę więcej niż za Maidenów. Albo za "festwial" z Ozzem w cenie nominalnej 
Друзья!
Вы долго ждали новостей о нашем новом альбоме и мы рады раскрыть детали грядущего релиза!
Тринадцатый альбом группы АРИЯ будет называться ПРОКЛЯТЬЕ МОРЕЙ и выйдет на лэйбле М2БА в ноябре 2018 года на CD и в цифровом виде.
В альбом войдут 11 новых композиций, общей продолжительностью звучания около 76 минут.
Трэк-лист альбома:
01 Гонка за славой
02 Варяг
03 Эра Люцифера
04 Трудно быть богом
05 Пусть будет так
06 Всё начинается там, где кончается ночь
07 Живой
08 Убить дракона
09 Дым без огня
10 От заката до рассвета
11 Проклятье морей
Вы долго ждали новостей о нашем новом альбоме и мы рады раскрыть детали грядущего релиза!
Тринадцатый альбом группы АРИЯ будет называться ПРОКЛЯТЬЕ МОРЕЙ и выйдет на лэйбле М2БА в ноябре 2018 года на CD и в цифровом виде.
В альбом войдут 11 новых композиций, общей продолжительностью звучания около 76 минут.
Трэк-лист альбома:
01 Гонка за славой
02 Варяг
03 Эра Люцифера
04 Трудно быть богом
05 Пусть будет так
06 Всё начинается там, где кончается ночь
07 Живой
08 Убить дракона
09 Дым без огня
10 От заката до рассвета
11 Проклятье морей
A po ludzku? 
Normalnie bym skorzystał, ale na telefonie niewygodnie się zaznacza teksty :p
- Metalophil
- -#Moonchild

Produkcja Roya Z. robi różnicę. Kawałek jest super, brzmienie gitar kojarzy mi się trochę z "Rust in Peace" Megadeth (a dokładnie z mostkiem tuż przed solówką Friedmana w "Tornado of Souls"). Warto było zapłacić te 2,99 PLN na Google Play
Marzy mi się produkcja Roya na nowym albumie Maiden (bardziej by do nich pasował niż np. drugi z geniuszy - tj. Sneap), ale to oczywiście niemożliwe.
Przy okazji, witam po wielu latach!
Przy okazji, witam po wielu latach!
Dobry numer. Aż mi zaostrzyło apetyt na koncert.