Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Wywiady i newsy

Post autor: remi »

Może planując trasę po USA zrobią kilka dat w Europie na jakichś Soni, analogicznie do roku 2010.
Jakby nie patrzeć, w ciągu 11 miesięcy Maiden zagrało u nas 3 koncerty dla około 50.000 widzów - te liczby na pewno coś znaczą i dla kierownictwa zespołu jak i dla LN.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Teoretycznie jest wyrwa w lipcu na trasie Priest. Martin Walker (akustyk), będzie więc wolny... może jakieś 10 koncertów w EU - festiwale i hale, tylko gdzie?
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Kraków ? Chyba największa. Jeszcze jakby ponownie zajęło się tym Go-Ahead czyli ceny w normie to myślę że z odpowiednią promocją nowego albumu spokojnie sold out.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

sekcjazwlok pisze:Kraków ? Chyba największa. Jeszcze jakby ponownie zajęło się tym Go-Ahead czyli ceny w normie to myślę że z odpowiednią promocją nowego albumu spokojnie sold out.
Kraków - w sumie najlepsza opcja, jeśli chodzi o hale w naszym kraju. Go-Ahead raczej się tym nie zajmie: po pierwsze - to LiveNation na FB napisało ten post, a po drugie: rok po roku nie będą organizować koncertu tego samego zespołu. Choć i tak nigdy nic nie wiadomo.

Trzeci rok z rzędu byłby super i krótka trasa halowa wchodziłaby w grę. Poczekamy, zobaczymy. Pewnie dopiero w przyszłym roku...
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

pamiętam jak w zeszłym roku zaczęły się przecieki co do koncertu w Poznaniu, wiele osób się wtedy śmiało, że przecież po 2 gigach w 2013 nie wrócą z ME. I tym razem może być coś na rzeczy, bo po cholerę LN zamieszczałoby takie info? Jeśli to miałby być niesprawdzony news, to wątpię, żeby się z nim wyrywali nie mając chociaż 1% pewności, że Maideni w 2015 roku do nas zawitają. Poczekamy, zobaczymy :D
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

The_Alchemist pisze:I tym razem może być coś na rzeczy, bo po cholerę LN zamieszczałoby takie info? Jeśli to miałby być niesprawdzony news, to wątpię, żeby się z nim wyrywali nie mając chociaż 1% pewności, że Maideni w 2015 roku do nas zawitają.
+1
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Zakkahletz pisze:
The_Alchemist pisze:I tym razem może być coś na rzeczy, bo po cholerę LN zamieszczałoby takie info? Jeśli to miałby być niesprawdzony news, to wątpię, żeby się z nim wyrywali nie mając chociaż 1% pewności, że Maideni w 2015 roku do nas zawitają.
+1
+1

Po Poznaniu juz nic nie mowie ;-) Ale mega bym sie zdziwil :-D
Moze jeden gig na rozgrzewke przed Azja i Ameryka wlasnie u nas ;-)

Dziwny ten post LN, co ten IM kombinuje :-D
Ostatnio zmieniony śr gru 24, 2014 12:21 am przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Chciałbym i zarazem mam obawy, że wrócą w 2015 ;-)
Bo jest tyle świetnych koncertów (U mnie na razie najlepsze to: AC/DC, Judas Priest i Kasabian) a pieniędzy za dużo nie mam... Jeszcze Anthrax płytę wydaje więc jakby grali u nas koncert (chyba, że suportowaliby IM :D) to chyba musiałbym zrobić wyprzedaż wszystkiego :roll:, a z drugiej strony to by było marzenie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

A moze Azja Ameryka i Europa w jeden rok ? :-)
Chyba ze po Azji Europa nie Ameryka, ale najbardziej prawdopodobne ze LN walnal jak gajowy wackiem... ;-)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

kurde, ja bym chciał jednak przerwę od Ironów w tym roku xD wystarczy że jadę na AC/DC, a możliwe że jeszcze dam się namówić na Scorpions i ZZ Top... Dziwne to info, że graliby 3. raz z rzędu, ale ja nic nie mówię, bo rok temu tak samo nikt nie przewidywał koncertu w PL :D Jeśli przyjadą, to będę musiał się pojawić, nie ma zmiłuj, ale jednak liczę że zrobią już przerwę. Powinni, bo potem może być rozczarowanie, że się bilety nie sprzedają...

No chyba, że to źle rozumiemy. Może LN robi sondę rynku, czy w ogóle opłaca się zaczynać rozmowy o sprowadzeniu zespołu na Soni. Ale czy nie za późno na takie rozmowy już? Nie znam się, na ile wcześniej takowe się prowadzi.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Możliwe, że zrobią krótką trasę po EU (10 - 12) sztuk i tyle. Podobno w przyszłym roku Sonis ma nie być... Duża trasa po EU to na bank 2016!
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

A jak wyglądało ze sprzedażą biletów na Poznań, dużo poszło?
Deleted User 1499

Ja słyszałem że było ok 25 tys.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ja się powtórzę, ale bardziej bym to rozpatrywał Poznań+Łódź+Gdańsk - 50.000 biletów w 11 miesięcy.
Nie oszukujmy się, ale wielu Polaków, słysząc "ta sama trasa, prawie to samo co rok temu" odpuściło sobie Poznań (np. niektórzy moi kumple), więc 25.000 jest wynikiem całkiem przyzwoitym i dobrze rokującym na kolejne gigi IM w naszym kraju.

Gdyby Poznań był w 2013 a dwie halówki w 2014 to frekwencja byłaby jeszcze wyższa. Około 30-32 tysięcy w Poznaniu w 2013, obie halówki sold-out w 2014.

Teraz też dużo zależy od nowego albumu i jego atrakcyjności, nie jest niespodzianką, że w większości krajów trasy historyczne przyciągają duża ilość "obojętnego elektoratu IM" :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Było ponad 25k, czyli +/- 10% tego, czego spodziewali się Go - Ahead. Jeden koncert halowy wypaliłby bez problemu...
Alex Woźniak
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Alex Woźniak »

Ja może nie na Temat ale chciałbym Powiedzieć że niedawno wyszła nowa wersja gry Galaxia nazwana "Remember Tommorow"
Nie wiem jaki dać Podpis! ...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Byłbym w duuużym szoku gdyby przyjechali w 2015, wiadomo, że po zaskoczeniu z tego roku już wszystko jest możliwe, ale mimo wszystko wątpię.

Ale gdyby jednak... ależ będą forumowe dyskusje o oczekiwanej frekwencji :mryellow: A na ewentualny koncert oczywiście się wybiorę.
Deleted User 1499

RALF pisze:Było ponad 25k, czyli +/- 10% tego, czego spodziewali się Go - Ahead. Jeden koncert halowy wypaliłby bez problemu...
Jak dla mnie to był duży sukces , frekwencja zbliżona do np. naprawdę kozackiej trasy w 2005 roku z tą różnicą że w tym roku mieliśmy powtórkę i każdy o tym wiedział a pomimo tego przyszło dużo ludu. Tak więc nawet 2015 jak by się powtórzył u nas to 3 rok z rzędu te 12-15 tys spokojnie by zgromadzili.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sądzę, że Kraków Arena byłaby pełniusia. Tam około 16k wchodzi... być może tak właśnie postąpią. Mogliby dać krótka trasę po EU w lipcu, sierpień - wrzesień, Am. Pół a potem Południowa do końca października.

W 2016 trasa po Oceanii i Azji i latem - objazd całej Europy. Taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny. Może IM szykują nawet objazd Azji Południowo - Wschodniej. Byłoby to nawet wskazane a w wielu miejscach oczekuje na nich sporo fanów.
Deleted User 1499

To też zależy od tego kiedy wyjdzie album no i kiedy w rzekomą trasę ruszą. Bo jeśli album wyjdzie w przewidywanych Kwietniu , to trasa zacznie się pewnie na lato , a więc troszkę mało czasu na obskoczenie Ameryki , Azji i Europy.

Chociaż z tego co patrze to ostatnie 4 trasy zaczynały się USA(2-4 miesięcy)a potem Europa , więc jakby poszli tym schematem to na Jesień mogliby z lądować u nas.

A jest jeszcze jedna ewentualność , powtórka z DOD i FF , czyli mini trasa z jednym nowym i dopiero w 2016 promocja reszty albumu.
ODPOWIEDZ