07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Post autor: RALF »

Qba666 pisze:To juz mozna powiedziec ze to nie bedzie dobry koncert z perspektywy widza
Ale smęty :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Qba666 pisze:To juz mozna powiedziec ze to nie bedzie dobry koncert z perspektywy widza
czemu tak twierdzisz??? i tak większość się popcha pod scenę albo na płytę, ja sobie stanę z tyłu na trybunie będę wszystko widział i będzie git ;-)
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

No widzisz a ja bede w tej grupie ktora bedzie sie pchala pod scene tak wiec trzeba bedzie ostro pracowac barkami..... no ale coz w koncu to polska i taki numer byl do przewidzenia.
Kro
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kro »

Ale na Gwardii to tych sektorow chyba nie ma za duzo, a Ci co beda chcieli byc na sektorach i tak beda ;-)
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

fajny support :angry :evil:
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

??? Czyli ze jaki???
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

No właśnie, czyli że kto? Przecież syna Steve'a nie będzie, Wicker kłamie w żywe oczy, a Wy to łykacie. :< :B
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Levy »

Ale za to będzie córka Steve'a... :evil:

Widziałem ją dwa razy i dwa razy to już za dużo. Poza tym mam złe wspomnienia bo w Ostravie złapałem perkusistę za jego pałeczkę i mi ktoś ją podpierdolił... :B
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Levy pisze:Ale za to będzie córka Steve'a... :evil:

Widziałem ją dwa razy i dwa razy to już za dużo. Poza tym mam złe wspomnienia bo w Ostravie złapałem perkusistę za jego pałeczkę i mi ktoś ją podpierdolił... :B
Bardzo nieładnie się zachowałeś łapiąc perkusistę za jego pałę.
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ale przynajmniej miałem chwilę radości... :mrgreen:
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Podobno zostało 21.000 biletów.
jaxa_fett
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: jaxa_fett »

a ja wam wszystkim powiem, ze pi.....cie, i to rowno xD
przede wszystkim cieszmy sie koncertem. jest i tyle. po co sie przejmowac iloscia ludzi? ze niby ludzi nie bedzie tyle ile trzeba i potem nie beda chcieli u nas grac? z tego co wiem, o czym mowia i wierni fani zespolu, i czlonkowie i management zespolu, Polska jest w pewnym sensie na uprzywilejowanym miejscu jesli chodzi o koncerty, ze wzgledu na unikalna atmosfere na koncertach, ktorej nie uswiadczyli chyba nigdzie w takim stopniu. jesli chodzi o europe srodkowa, to koncerty w czechach odbywaja sie czesciej ze wzgledu na:
a)jakosc obiektow, na ktorych takie imprezy sie odbywaja
b)organizacje, tj. wogole ktos sie tym zajmuje. z tego co pamietam, ktos mowil, ze w zeszlym roku koncertu nie bylo u nas, bo nikt nie dal IM godnej propozycji na gig.

jesli juz mamy na co narzekac, to na pkt a). mamy szanse na poprawienie tej jakosci przez EURO 2012, mam nadzieje, ze cos sie ruszy w tym kierunku i przysporzy to korzysci nie tylko w sporcie, ale i branzy rozrywkowej.
setlista - coby nie zagrali, na pewno bedzie milo to uslyszec, zarowno dla tych, ktorzy rzeczywiscie chca cos powspominac z lat 80', dla troche mlodszych od nich, ktorzy maja juz swoja liczbe koncertow za soba, i obecnosc na kolejnym jest dla nich swietym obowiazkiem, jak i dla nowicjuszy, dla ktorych jest to pierwszy koncert Maidenow w zyciu.
z moich zyczen - uslyszec SSOSS, Caughta i Alexandra.
swoja droga zawiodlem sie troche tym, ze bedzie to z pierwszych 7 plyt trasa, a nie z 5,6 i 7. ale chyba tak musialo byc, w koncu chyba nie bylo koncertu na ktorym by nie zagrali Iron Maiden:)

no i czy zamierzamy spiewac Bruce'owi cos? jakies heavy birthday czy cos takiego?:) wypadaloby zorganizowac jedna akcje, zgrac to:) mysle, ze to by sie w duzym stopniu wpisalo do podtrzymywania i budowania tej polskiej atmosfery:)
no i czekam na info na temat akcji plakatowania, zglaszam sie oczywiscie:)

a, jest to moj pierwszy post od dluuuugiego czasu, i chcialbym powiedziec, ze jest mi przykro, ze nie bylo nigdzie informacji o tym, jak dostac sie na strone sanktuarium, w ostatnim newsletterze nie bylo zadnej informacji, nic...stad uwazam, ze ten, kto na tym temacie narzekal na funkcjonowanie fanklubu, mial poniekad racje. ale trafilem, powrocilem, i jest git :twisted:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

jaxa_fett pisze:wzgledu na unikalna atmosfere na koncertach, ktorej nie uswiadczyli chyba nigdzie w takim stopniu.
Ten tekst o wyjątkowej, polskiej publiczności chyba nigdy nie przestanie mnie bawić :lol:
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

jaxa_fett pisze: z tego co wiem, o czym mowia i wierni fani zespolu, i czlonkowie i management zespolu, Polska jest w pewnym sensie na uprzywilejowanym miejscu jesli chodzi o koncerty, ze wzgledu na unikalna atmosfere na koncertach, ktorej nie uswiadczyli chyba nigdzie w takim stopniu.
a nie pomyślałeś, że mówią tak żeby nam było miło, bo co mają innego powiedzieć ?? Ale coś może być na rzeczy, bo jakoś zawsze o Polsce mówią niemal te same słowa:
"Poland is very special to us", "Polish fans are very special to IM" itp. Byćmoże o czymś to świadczy, a byćmoże nie. Ale musi być jako taka frekwencja na koncercie, bo to aż wstyd, że zagrają na starym stadionie (a raczej klepisku??) no i jeszcze do tego miałoby być tylko kilka tys ludzi, choć spokojnie z tym, bo promocja dopiero ruszy na wiosne tak podejżewam, pamiętajmy, że na pół roku wcześniej to raczej kupują bilety fani zespołu, a takich nie będzie 100% na stadionie, będzie też masa ludzi którzy po prostu przyjdą sie dobrze bawić i tacy kupują bilety gdzieś 2-3 miechy wcześniej, po usłyszeniu reklamy, tak mi się wydaje. W tej grupie może być wielu starszych fanów maiden, którzy byli na koncertach w latach 80 a teraz mają inne priorytety (rodzina, praca) i oni już nie muszą mieć biletu jak najszybciej, więc na razie spokojnie z tą sprzedażą biletów, będzie się czym martwić jak do czerwca będzie sprzedanych 5 tys. wejściówek.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

na Brucowe gadanie, ze polska publicznosc jest zajebista dawałem sie nabrac w okolicach koncertu w spodku w 2003 roku, ale do Mystica mi przeszało ;) faktem jest ze u nas jest bardzo zywiołowa publika, i bardzo mozliwe zespół na prawde lubi u nas grac, ale to nie zmienia faktu ze gadanie "here in poland, we have the best fans in the world", czy coś w ten deseń, to zwykła, bardzo miła dla nas, kokieteria. i nie ma się tym co podniecac
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2008 2:00 pm przez Szajba, łącznie zmieniany 1 raz.
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
jaxa_fett
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: jaxa_fett »

a ja uwazam, ze cos w tym jest, i moze jest to moje przesadzone przeswiadczenie, ale wierze w to, bo w cos trzeba:) poza tym inne zespoly tez cieplo wspominaja wystepy u nas, chociazby ostatnio Apocalyptica, wokalista podziekowal nam za atmosfere, ze nigdzie sie z taka nie spotkal czy cos w ten desen. no, chyba ze jest umowa miedzy swiatowej slawy zespolami, ze Polakom trzeba mowic ze sa zajebisci, bo sa debilami i w to wierza :)
a z biletami - smieszy mnie po prostu, jak po 2 tygodniach dostepnosci biletow ludzie sie zasmucaja, ze bedzie mala frekwencja, ze malo biletow sie sprzedalo etc. ja sie bez bicia przyznam, ze jeszcze nie kupilem, bo musze te 130 skads zalatwic. i kupie pewnie za miesiac, jak znajde jakas prace. kazdy, kto ma zamiar, kupi w swoim czasie. dobrze powiedziane, martwic to sie mozemy w czerwcu jak bedzie za duzo biletow niewykupionych. nie jestesmy Skandynawami, nie musimy wykupic pol miliona biletow w 2 godziny. nie jest to chyba wazne, wazne jest, ile ogolnie osob bedzie, a nie kiedy kupia:)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

nie ma zmowy miedzy slawami, to jest poprostu marketing :) Oni wszedzie na swiecie takie teksty wala :)

stawiam piataka ze bruce w wawie wyskoczy ze swoim tekstem w tonie: " kiedy pierwszy raz tu bylismy to rzadzili zli ludzie, ale jestescie zajebistym narodem i pogoniliscie im kota" Dorzuci cos o wolnosci i pare innych bzdetow. Ci co rozumieja angielski beda posikani i ze lzami w oczach beda wiwatowac, a Ci co nie rozumieja angielskiego tez beda wiwatowac :)
Awatar użytkownika
nevlanthiriel
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: nevlanthiriel »

Szymon pisze:nie ma zmowy miedzy slawami, to jest poprostu marketing :) Oni wszedzie na swiecie takie teksty wala :)
Dokladnie. Mozna to porownac do sprzedawcy w jakims butiku, ktory ma usmiech od ucha do ucha dla kazdego klienta ;] Nie oszukujmy sie taka jest prawda. Z drugiej strony jesli nadal decyduja sie na gigi u nas, to gdzies w tym bedzie krztyna prawdy. Ja sama bilet kupie moze za miesiac albo dwa nawet jak nie bede miala innej mozliwosci. Rodzice mnie az tak nie kochaja i bede se musiala isc do roboty zeby na takie przyjemnosci zarobic;]
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Szajba pisze:"here in poland, we have the bestes fans
:B
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Narzekacie, narzekacie.
Podajcie mi przykład koncertu, w którym Bruce powiedział do fanów coś w rodzaju "Poland, we salute you!" wobec kraju, w którym byli. Oglądałem i słyszałem dosyć wiele koncertów, choć sam na razie byłem tylko w Chorzowie i Ostravie. W Ostravie Bruce nawet nie przemówił jakoś specjalnie do fanów. Pewnie teraz usłyszę, że na tej trasie w ogóle mało gadał, ale to chyba nie to, bo w Donnington jednak już parę słów padło. I oczywiście - nie chcę się trzymać tego, że jesteśmy dla Maidenów najlepsi, ale wydaje mi się, że w jakimś stopniu możemy być dla nich specjalni. Ale jak to zwykle bywa, Polak musi szukać dziury w całym.
UP THE IRONS !!!
ODPOWIEDZ