Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Post autor: Widmoo »

Jakby zagrali Alexandra na otwarcie bisów to dopiero by było.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

brezdi pisze: śr maja 24, 2023 4:22 pm A ja osobiście jestem wewnętrznie przekonany, że w secie będzie Death Of The Celts :D przeczucie oczywiście totalnie z czapy i niepodparte absolutnie niczym, ale jestem wręcz niemożliwie pewny wewnątrz siebie, że będzie :D
Mam nadzieję, że się pomylisz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Pati pisze: śr maja 24, 2023 4:14 pm
beaviso pisze: śr maja 24, 2023 3:30 pm Dzisiaj w Ljubljanie pada.
W niedzielę w Ljubljanie upadnie Egipt pod butem macedońskiego króla. Albo nadzieja naiwnych fanów IM (ja z tych naiwnych) :mrgreen:

M.
Trzymam kciuki za tego Aleksandra że względu na wszystkie zakłady i obietnice pt."jeśli go zagrają to zrobię to i to". xD
Ja bede 2x 100zl do przodu ;)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

U mnie stawka jest wysoka - rzyg i kac. Jeśli zagrają...
Przed paroma miesiącami zobowiązałem się spontanicznie do nabycia i wypicia w całości za jednym posiedzeniem (1000 ml) napotkanego w sklepie niedrogiego i potwornie słodkiego trunku o jakże wdzięcznej nazwie. Jeśli zagrają...
https://www.frisco.pl/pid,96641/n,alexa ... tn,product

M.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Zabawne jest to, że jeśli poleci faktycznie Olek, to Maiden będzie jeszcze bardziej gloryfikowany na żywo, za zagranie jednego numeru, który ignorowali tyke czasu, mimo próśb fanów :D
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Kolejna trasa i zawsze ta sama farsa, pt. "na pewno zagrają Alexandra" :D. Niezmiennie to zabawne, że w grafice na plakacie czy geometrii zmarszczek na czole Harrisa, niektórzy wróżą tę "oczywistość, że zagrają" :). Ja rozumiem, że skoro zapowiedziano, że trasa ma się po części odnosić do SIT, to nadzieje są rozbudzone a szanse odrobinę większe, niż zwykle. Ale szczerze powiem, że wolałbym co najmniej kilka innych wałków z tego okresu, niż w sumie dość przeciętnego Alexandra. Jakby sięgnęli do Infinitie Dreams, Stranger in a Strange Land czy Still Life to byłbym rad. W każdym razie, w niedzielę spekulacje się zakończą :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

nugz pisze: śr maja 24, 2023 8:00 pm Zabawne jest to, że jeśli poleci faktycznie Olek, to Maiden będzie jeszcze bardziej gloryfikowany na żywo, za zagranie jednego numeru, który ignorowali tyke czasu, mimo próśb fanów :D
To lepiej zeby grali czy żeby nie grali ;)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

IgorW pisze: śr maja 24, 2023 8:49 pm Kolejna trasa i zawsze ta sama farsa, pt. "na pewno zagrają Alexandra" :D. Niezmiennie to zabawne, że w grafice na plakacie czy geometrii zmarszczek na czole Harrisa, niektórzy wróżą tę "oczywistość, że zagrają" :). Ja rozumiem, że skoro zapowiedziano, że trasa ma się po części odnosić do SIT, to nadzieje są rozbudzone a szanse odrobinę większe, niż zwykle. Ale szczerze powiem, że wolałbym co najmniej kilka innych wałków z tego okresu, niż w sumie dość przeciętnego Alexandra. Jakby sięgnęli do Infinitie Dreams, Stranger in a Strange Land czy Still Life to byłbym rad. W każdym razie, w niedzielę spekulacje się zakończą :)
Stranger to jedyny pewniak jak dla mnie.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Żelazny pisze: śr maja 24, 2023 3:16 pm
pz pisze: wt maja 23, 2023 11:37 pm W Ljublanie leje. I to tak, że wycieraczki ledwo dawały rade zbierać. Chodzą głosy,, że to aniołki płaczą, bo już wiedzą jaki będzie set. :D
Czy ja wiem? W ciągu dnia raz mocniej popadało, potem ledwo kropiło. Dziś rano jak wychodziłem na busa do Triestu nie było jakichś śladów wielkiej ulewy.
Ja byłem wczoraj po południu, to lało, więc pojechałem nad morze. Tu było ładnie. Widocznie nikt nie słyszał o setach Maiden

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

pz pisze: śr maja 24, 2023 9:23 pm
Żelazny pisze: śr maja 24, 2023 3:16 pm
pz pisze: wt maja 23, 2023 11:37 pm W Ljublanie leje. I to tak, że wycieraczki ledwo dawały rade zbierać. Chodzą głosy,, że to aniołki płaczą, bo już wiedzą jaki będzie set. :D
Czy ja wiem? W ciągu dnia raz mocniej popadało, potem ledwo kropiło. Dziś rano jak wychodziłem na busa do Triestu nie było jakichś śladów wielkiej ulewy.
Ja byłem wczoraj po południu, to lało, więc pojechałem nad morze. Tu było ładnie. Widocznie nikt nie słyszał o setach Maiden
Jak koło 16-17 to nie dziwię się, trafiłeś w epicentrum burzy. Koło 18 już tylko kropiło i można było normalnie pochodzić
Jak będziecie mieli czas, to polecam bardzo wycieczkę do Triestu też.
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Oczekiwanie fanów na AtG jest tak wielkie, że jeśli na TAKIEJ trasie go nie zagrają to już byłoby de facto totalne olanie najwierniejszych fanów (wiadomo bowiem że Janusze chcą Run, Fear i Troopera ;).
Nie wierzę że tyle zaryzykują. Według mnie Olek jest pewny. A co się będzie działo jak pójdzie to intro... Pozostaje żałować że nie będę w Ljubljanie :(
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

beaviso pisze: śr maja 24, 2023 7:28 pm U mnie stawka jest wysoka - rzyg i kac. Jeśli zagrają...
Przed paroma miesiącami zobowiązałem się spontanicznie do nabycia i wypicia w całości za jednym posiedzeniem (1000 ml) napotkanego w sklepie niedrogiego i potwornie słodkiego trunku o jakże wdzięcznej nazwie. Jeśli zagrają...
https://www.frisco.pl/pid,96641/n,alexa ... tn,product

M.
Produkt wycofany bo wykupiłeś? ;) Świetny pomysł, gratuluję! Z chęcią się dołączę o ile dorwę, może być też absolutnie dowolny inny napój alkoholowy o tej samej nazwie :D
nugz
SMERF MARUDA

Niewiele się wydarzy po ewentualnym intro Olka, bo pewnie dobre 90% frekwencji nie pozna numeru :)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

nugz pisze: śr maja 24, 2023 10:18 pm Niewiele się wydarzy po ewentualnym intro Olka, bo pewnie dobre 90% frekwencji nie pozna numeru :)

Się śmiejesz. Ja podczas intro do FTGGoG na Legacy 2018 byłem świadkiem jak typ do drugiego wyjeżdża z nowiną że to z nowej płyty.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Greater Good to w ogóle była dobra okazja do ciekawych obserwacji. Ja na przykład widziałem wtedy jeden z najbardziej niedorzecznych mosh pitów w życiu xD Pomijając już fakt, że mosh pit na IM w ogóle jebie wiochą.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

FTGGoG o był dla mnie jeden z hajlajtow trasy, zdecydowanie.
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

marekkraw pisze: śr maja 24, 2023 10:36 pm
nugz pisze: śr maja 24, 2023 10:18 pm Niewiele się wydarzy po ewentualnym intro Olka, bo pewnie dobre 90% frekwencji nie pozna numeru :)

Się śmiejesz. Ja podczas intro do FTGGoG na Legacy 2018 byłem świadkiem jak typ do drugiego wyjeżdża z nowiną że to z nowej płyty.
Pomyślą. że to nowy singiel :D Oni i tak idą na koncert tylko dla FoD :D Gdyby na Maiden England zagrali Strangera, ID i Killersów był bym szczęśliwy.
Fajnie by było gdyby zagrali Darkest Hour.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Schizoid pisze: śr maja 24, 2023 10:57 pm Greater Good to w ogóle była dobra okazja do ciekawych obserwacji. Ja na przykład widziałem wtedy jeden z najbardziej niedorzecznych mosh pitów w życiu xD Pomijając już fakt, że mosh pit na IM w ogóle jebie wiochą.
A mosh pit na revelations to pan widział ?
nugz
SMERF MARUDA

A ściana śmierci ma którym numerze??? :D
Michał123
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Michał123 »

IgorW pisze: śr maja 24, 2023 8:49 pm Ale szczerze powiem, że wolałbym co najmniej kilka innych wałków z tego okresu, niż w sumie dość przeciętnego Alexandra.
Nie no... wszystko wszystkim, ale nazwać Alexandra przeciętnym? :P Ja wiem, że tekstowo szału nie robi - ot, przepisali kilka linijek z encyklopedii Britannica, ale muzycznie? Cudo, tyle powiem 8)
ODPOWIEDZ