Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Świetny set, koszmarny upał i janusze krzyczący Fear of the Dark. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 357
Mój drugi koncert IM i chyba najlepszy na jakim byłem
-
Deleted User 6661
Świetnie, to jedyny koncert Maiden, na który wyciągnąłem młodszego brata. Tylko trybuny trochę za daleko od sceny...
Tymczasem spotkanie na szczycie w Zagrzebiu:
https://youtu.be/Z_p8ixahI-s
Super set , pierwszy koncert IM , na stadionie patelnia niemiłosierna. Ogólnie cały festiwal mi się podobał oprócz totalnie skopanego nagłośnienia.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
no kto by się spodziewał.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Tak, to prawda. IM również myślą o trasie pożegnalnej, jak KISS czy Black Sabbath. Obstawiam tak:
1. 2022: Legacy of the Beast Tour
2. 2023: Semjutsu Tour
3. 2024 - 2026: Farewell Tour
To jest bardzo prawdopodobny scenariusz.
1. 2022: Legacy of the Beast Tour
2. 2023: Semjutsu Tour
3. 2024 - 2026: Farewell Tour
To jest bardzo prawdopodobny scenariusz.
-
Deleted User 5490
Ja tam obstawiam wydanie kolejnej płyty. A Farewell Tour to tak ciut przed 80tką Stefana.
W każdym razie gitara gra dalej i nie ma emerytury Iron Maiden.
A wtedy wkracza Richie Faulkner i Maideni nagrywają nowe Somewhere in Time.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Skąd to info ze myślą o trasie pożegnalnej xD
A to nie jest ta obecna?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Jerzy Urban
- -#Invader

https://www.wikimetal.com.br/dave-murra ... SqORVj5v6Q
Przetłumacz sobie, dziennikarz twierdzi iż info ma od osoby, która współpracuje z grupą. Jak podałem link znajomemu to stwierdził, iż IM będą grali w oryginalnym składzie i w takim stylu zakończą karierę. Opcja "Farewell Tour" jest prawdopodobna.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja też mogę napisać, że nam info z inside'u. Każdy może tak napisać
-
Deleted User 8107
Tylko Nicko 70 za kilka dni skończy, to ile lat on pociągnie jeszcze? ze 3?
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Kwestia tego, czy facetowi można dać wiarę. Niemniej już w 2017 r. pojawiły się sugestie, iż Murray chce sobie dać spokój. Patrząc na to, jak się zaniedbał, jest to możliwe.Bon Dzosef pisze: ↑śr cze 01, 2022 8:04 pm Ja też mogę napisać, że nam info z inside'u. Każdy może tak napisać
To niech kończy i niech grają na dwie gitary.
-
Deleted User 8107
Smith cisnąłby solówki Dave'a z lat 90 a Janick solówki z lat 80 to byłoby coś.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Oj nie wiem, jakby to wyszło w tandemie Gers/Smith... Swoją drogą tych koncertów jakoś bardzo wiele nie grają, mogą pociągnąć to jeszcze 3 - 4 lata i w oryginalnym składzie zamknąć działalność.
Meta też ograniczyła liczbę koncertów, by trzymać satysfakcjonującą formę. Po prostu możliwe, że IM zacznie grać mniej wymagające sety, robić trasy na np. 15 koncertów w Europie zamiast 30 i będą w stanie to jeszcze pociągnąć. Murraya się ugłaska, bo w takiej konfiguracji będzie miał więcej czasu dla wnuków. Zresztą na tym etapie to kapela jest w stanie przyciągać tłumy i bez niego, a przecież większość tych utworów napisano na dwie gitary. Gorsza sprawa z perkusją, ale osobiście nie wykluczam podmianki na tym stanowisku, bo jednak umówmy się, Nicko nie jest twarzą zespołu.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Paradoksalnie jeśli chodzi o frekwencję na ich koncertach nie byłbym już taki pewny. Styl jaki reprezentują to dziś nisza w niszy, na dodatek wizerunek estradowy Maidenów to pełny old school. Na bajery i rozmach w stylu Mety czy R+ nie ma co liczyć. Musieliby dużo zmienić aby utrzymać zainteresowanie przez kolejne lata.Schizoid pisze: ↑śr cze 01, 2022 8:31 pm Meta też ograniczyła liczbę koncertów, by trzymać satysfakcjonującą formę. Po prostu możliwe, że IM zacznie grać mniej wymagające sety, robić trasy na np. 15 koncertów w Europie zamiast 30 i będą w stanie to jeszcze pociągnąć. Murraya się ugłaska, bo w takiej konfiguracji będzie miał więcej czasu dla wnuków. Zresztą na tym etapie to kapela jest w stanie przyciągać tłumy i bez niego, a przecież większość tych utworów napisano na dwie gitary. Gorsza sprawa z perkusją, ale osobiście nie wykluczam podmianki na tym stanowisku, bo jednak umówmy się, Nicko nie jest twarzą zespołu.
Ostatnio zmieniony śr cze 01, 2022 8:51 pm przez Jerzy Urban, łącznie zmieniany 1 raz.
Maiden to jest dziś przede wszystkim marka i element popkultury, nie rzędu Stonesów, ale dalej mowa o poziomie nieosiągalnym dla wielu zespołów-równolatków. Zainteresowanie nową płytą było spore, narodowy zszedł chyba całkiem ładnie, zagrali dwa fajnie sprzedane koncerty w Tauronie, a wcześniej we Wrocku odliczyło się te 38k luda
Tak długo, jak na Ironów przychodzi te 15k fanów w krajach rozmiaru Polski, tak długo jest to jak mniemam całkiem w porządku. Taki Slayer to półka niżej pod względem komercyjnym, a w ramach ostatniej trasy zagrał u nas dwa dobrze sprzedane koncerty.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller