Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Maximus
-#Trooper
-#Trooper

Re: Teraz słucham...

Post autor: Maximus »

Obrazek
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Obrazek
Awatar użytkownika
Maximus
-#Trooper
-#Trooper

Obrazek
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Invader pisze:Masz jeszcze czas na rozgrzeszenie,ale masz + bo chyba Magmę lubisz:P
jak już magmy słucha to trudno zeby cofal sie w rozwoju do dream theater ;]

Obrazek
Awatar użytkownika
Maximus
-#Trooper
-#Trooper

Obrazek
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

voivod' pisze: jak już magmy słucha to trudno zeby cofal sie w rozwoju do dream theater ;]
Czy ja wiem czy to jest cofanie się w rozwoju :B,wiesz co różni DT o innych kapel? ich fani są kurewsko pełni pasji i dlatego takie zespoliki jak magma zawsze będą z tyłu.

Yes-Topografia.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Invader pisze:Czy ja wiem czy to jest cofanie się w rozwoju ,wiesz co różni DT o innych kapel? ich fani są kurewsko pełni pasji i dlatego takie zespoliki jak magma zawsze będą z tyłu.
zapewniam Cie ze fani Justina Biebera maja jeszcze kurewsko więcej pasji i dlatego takie zespoliki jak DT zawsze będą z tylu

Obrazek

Obrazek
Deleted User 2259

voivod' pisze:zapewniam Cie ze fani Justina Biebera maja jeszcze kurewsko więcej pasji i dlatego takie zespoliki jak DT zawsze będą z tylu
Nie wydaję mi się,żeby zbierali bootlegi analizowali każdą nutę pod różnymi kątami,zbierali wszystko co jest dostępne na rynku dotyczące danej kapeli,no chyba że masz na myśli plakaciki z bravo :lol:.DT jest i będzie wielkim zespołem czy Ci to się podoba czy nie podobnie jak Magma których znam nawet dłużej niż DT(też się cofnąłem?),za najlepsze uważam okres od 73(z Kommandöh tej wydanej w 89)do 74,potem bywało już różnie...W zasadzie jestem fanem dobrej muzyki(od Jacksona po Strawińskiego),i wszelkiego rodzaju szufladkowanie mnie nie bawi,kto się cofa a kto nie,kto gra szybciej,kto gra wolniej,w muzyce liczą się emocje i jak to działa na słuchacza,jak oni sami wyrażają siebie poprzez utwór,potem dopiero reszta.Bez odbioru.

Ps.Choć ja najbardziej lubię zestawienie techniki z feelingiem :cool:.
Maxophone-Maxophone
Awatar użytkownika
Maximus
-#Trooper
-#Trooper

Obrazek
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

Hmm.. no a czy jacyś fani DT grozili komuś śmiercią, za to że faulował w charytatywnym meczu ich pupilka? :D
http://www.transfery.info/60560,fani-on ... ston-villi
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

Genialne!

Obrazek
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Invader pisze:Nie wydaję mi się,żeby zbierali bootlegi analizowali każdą nutę pod różnymi kątami,zbierali wszystko co jest dostępne na rynku dotyczące danej kapeli,no chyba że masz na myśli plakaciki z bravo .DT jest i będzie wielkim zespołem czy Ci to się podoba czy nie podobnie jak Magma których znam nawet dłużej niż DT(też się cofnąłem?),za najlepsze uważam okres od 73(z Kommandöh tej wydanej w 89)do 74,potem bywało już różnie...W zasadzie jestem fanem dobrej muzyki(od Jacksona po Strawińskiego),i wszelkiego rodzaju szufladkowanie mnie nie bawi,kto się cofa a kto nie,kto gra szybciej,kto gra wolniej,w muzyce liczą się emocje i jak to działa na słuchacza,jak oni sami wyrażają siebie poprzez utwór,potem dopiero reszta.Bez odbioru.
wszystko fajnie, ale dt nie jest wielkim zespołem. nie ma nic wielkiego w polaczaniu najbardziej banalnych elementow rocka progresywnego i heavy metalu kilkadziesiat lat po okresie artystycznego rozwkitu tych gatunkow. poza tym dt przez lata ciułali na swoja popularność wśród dość hermetycznej grupy słuchaczy, konsekwetnie dajac im to co chca slyszec, a to juz jest zwykly biznes, nie zaden spontanicznie dzialacy band.

muzycznie magma w latach 70 byla jakies 3 polki wyzej niz dt kiedykolwiek

ale zeby nie bylo ze tak po nich jade to acos jest niezlym albumem, i&w, a i fii tez maja momenty

nie za bardzo rozumiem co ma na celu wymienianie jednym tchem jacksona i stravinskiego. ze niby jedno i drugie to dobra muzyka? chyba nie do konca...

to tyle co chcialem dodac, milego wieczoru :)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

A ja uważam, że DT wielkim zespołem jest, głównie za sprawą gry MP oraz Petrucciego i jego fenomenalnej umiejętności łączenia gry bardzo technicznej z feelingiem i emocjami - rzecz niezbyt często spotykana. Czy DT zawsze dawali to co fani chcieli usłyszeć? Ja tak nie uważam, bezpieczniej byłoby nagrywać Awake albo Images and Words po dziesięć razy, a tego nie robią.

Obrazek
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Dejavu pisze:Czy DT zawsze dawali to co fani chcieli usłyszeć? Ja tak nie uważam, bezpieczniej byłoby nagrywać Awake albo Images and Words po dziesięć razy, a tego nie robią.
Z tego co widze, to ostatnie plyty lepiej sobie radza na rynku. A Dramatic Turn of Events 8 miejsce na liscie billboardu , przy 61 Images... Trasy tez na pewno duzo wieksze graja.

Z reszta nie wiem jak wy, ale ja sobie akurat nie przypominam zeby 10-15 lat temu bylo w Polsce tylu fanow DT co teraz.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

voivod' pisze: Z tego co widze, to ostatnie plyty lepiej sobie radza na rynku. A Dramatic Turn of Events 8 miejsce na liscie billboardu , przy 61 Images... Trasy tez na pewno duzo wieksze graja.

Z reszta nie wiem jak wy, ale ja sobie akurat nie przypominam zeby 10-15 lat temu bylo w Polsce tylu fanow DT co teraz.
To fakt, tylko że nie wiemy jak byłoby, gdyby nagrywali klony Images - możliwe, że lepiej, bo ja wciąż wśród fanów DT słyszę, narzekanie na nowe albumy i coś w stylu starszego materiału byłoby przywitane z dużym entuzjazmem. To trochę tak jak z Maiden i Final Frontier, o ile się nie mylę, to ta płyta osiągnęła większy sukces niż poprzednie, a powszechnie wcale za lepszą nie jest uważana.

15 lat temu miałem 5 lat, więc tutaj się nie wypowiem ;). Być może trochę zbyt bronię DT i przemawia przeze mnie sympatia do tej kapeli - nie przeczę tego, możliwe, że tak jest :)

edit: a tymczasem u mnie Obrazek - zainteresowałem się The Flower Kings ze względu na udział jednego z muzyków w zespole Transatlantic, wcześniej nie znałem tej kapeli i bardzo mi się podoba, taki rodzaj progresywnego grania który bardzo do mnie trafia i który lubię. Gdyby ktoś, kto zna ich trochę lepiej, mógł polecić jakieś albumy to byłym wdzięczny :)
Deleted User 2259

voivod' pisze:to tyle co chcialem dodac, milego wieczoru :)
I nawzajem :B
Dejavu pisze:A ja uważam, że DT wielkim zespołem jest, głównie za sprawą gry MP oraz Petrucciego i jego fenomenalnej umiejętności łączenia gry bardzo technicznej z feelingiem i emocjami - rzecz niezbyt często spotykana. Czy DT zawsze dawali to co fani chcieli usłyszeć? Ja tak nie uważam, bezpieczniej byłoby nagrywać Awake albo Images and Words po dziesięć razy, a tego nie robią.
No i tak trzymać,no trudno stwierdzić czy robią,bo ostatni album brzmi podobnie jak Images.
voivod' pisze:Z tego co widze, to ostatnie plyty lepiej sobie radza na rynku. A Dramatic Turn of Events 8 miejsce na liscie billboardu , przy 61 Images... Trasy tez na pewno duzo wieksze graja.
Ale jaką mieli wtedy konkurencję,zresztą IAW to ich najlepiej sprzedający się krążek do dziś,za zespołem nie stała wytwórnia i nie mieli takiej promocji.
voivod' pisze:Z reszta nie wiem jak wy, ale ja sobie akurat nie przypominam zeby 10-15 lat temu bylo w Polsce tylu fanow DT co teraz.
Ja również sobie nie przypominam,od czasu 2003 roku zaczęło się robić coraz bardziej głośno,kiedyś można było rzec,że to zespół dla wybranych,no ale taka kolej rzeczy,bywałem na koncertach Riverside jak mówili jeszcze,ze im się nie uda,byli mało znani,a teraz trasy za granicą itp.
Dejavu pisze:Gdyby ktoś, kto zna ich trochę lepiej, mógł polecić jakieś albumy to byłym wdzięczny :)
Tak trzymać dobra kapelka,ale może Ci życia nie starczyć na muzykę,niedługo będzie nowa płytka,ale ode mnie mogę Ci polecić IMO najlepsze:Flower Power,Back In The World Of Adventures,Banks Of Eden,Paradox Hotel i Stardust We Are.
Awatar użytkownika
Maximus
-#Trooper
-#Trooper

Obrazek
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

Obrazek
Awatar użytkownika