Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Żelazna Kolekcja
na pierwszy rzut oka faktycznie tak to wygląda, ale jak je delikatnie dociśniesz to zrobi się miejsce na dwie ostatnie płyty, które nie zajmują dużo miejsca bo nie są rokładanymi gatefoldami tak jak "Piece Of Mind" i 2LP "Live After Death".
Dokładnie!
Chore a wszyscy chcieliby taką kolekcje miećpaniron pisze:Moze juz ktoś widział :-)
To juz jest chore
http://210833.homepagemodules.de/t27504 ... -H-14.html
Nie wiem czy ten gość czasem facebooka nie prowadzi i nie opisuje swoich nowych zdobyczy... Jak znajdę to dam linka
Masakra.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Tutaj to chyba w miarę dobre miejsce na ten wpis, lepszego nie znalazłem. 
Co myślicie o tych koszulkach? Nie znałem tych wzorów wcześniej, dziś je odkryłem, super są. Waham się, którą kupić, może zrobię sobie prezent w grudniu, a tę odłożoną w czasie kupię na wiosnę.
www.ironmaiden.com/four-eds-in-colour.html
http://ironmaiden.globalmerchstores.com ... shirt.html
Co myślicie o tych koszulkach? Nie znałem tych wzorów wcześniej, dziś je odkryłem, super są. Waham się, którą kupić, może zrobię sobie prezent w grudniu, a tę odłożoną w czasie kupię na wiosnę.
www.ironmaiden.com/four-eds-in-colour.html
http://ironmaiden.globalmerchstores.com ... shirt.html
Drugą już kiedyś widziałem.
Pierwsza mi się bardziej podoba.
Pierwsza mi się bardziej podoba.
- MarekMarcin
- -#Prodigal son

Dzisiaj dostałem 3 single 7 cali : Running Free , Sanctuary i Purgatory tylko czekać na adapter 
-
Deleted User 804
Szerokość tego boksu to porażka.jesper pisze:na pierwszy rzut oka faktycznie tak to wygląda, ale jak je delikatnie dociśniesz to zrobi się miejsce na dwie ostatnie płyty, które nie zajmują dużo miejsca bo nie są rokładanymi gatefoldami tak jak "Piece Of Mind" i 2LP "Live After Death".
Szkoda też że single mają otwarcie od góry zamiast z boku. Niby bez znaczenia ale jak się postawi normalnie na półce to pudełko rozchyla się i będzie łapać kurz do środka.
No właśnie oto mi chodziło. Jeszcze dwóch ostatnich płyt z boxu nie mam, ale to już w zasadzie jest pełne. Cokolwiek tam dorzucisz i będziesz kombinował, żeby wyciągnąćDeleted User 804 pisze:Szerokość tego boksu to porażka.Wszystkie płyty na raz można teoretycznie włożyć do środka... ale mocno na ścisk tak że jest problem z ich wyjęciem. Chyba projektując pudełko ktoś nie zwrócił uwagi że nie tylko LAD jest w rozkładanej wersji.
Co do siódemek, to warto sobie folie ochronną załatwić. Choć ja bym wolał jakiś kartonik ;-j
Mam tylko kilka siedmiocalowych i się z tymi nowymi dziwnie czuje, bo nie wiem co z tym zrobić
Ale pomarudziłem... jak stara baba ;-j
-
Deleted User 804
U mnie live after death wylądowało obok pudełka. Po mocnym kombinowaniu udało mi się włożyć wszystkie na raz, ale były w takim ścisku że mogłem trzymać pudełko do góry nogami a one z niego nawet się nie wysuwały. Przy 7 płytach w środku można je w miarę sensownie wyciągnąć z pudełka, choć nawet wtedy sytuacja jest daleka od idealnej.paniron pisze: No właśnie oto mi chodziło. Jeszcze dwóch ostatnich płyt z boxu nie mam, ale to już w zasadzie jest pełne. Cokolwiek tam dorzucisz i będziesz kombinował, żeby wyciągnąć![]()
Ja póki co zostawiłem w oryginalnej foli którą delikatnie rozciąłem z boku by móc wyjmować płytę. Docelowo trzeba będzie zamówić koszulki, ale limit wydatków na winyle już chyba na ter rok wyczerpałem.paniron pisze: Co do siódemek, to warto sobie folie ochronną załatwić. Choć ja bym wolał jakiś kartonik ;-j
Takie marudzenie to jeszcze nic.paniron pisze: Ale pomarudziłem... jak stara baba ;-j
-
Deleted User 2259
Te ostanie winyle Iron Maiden np Piece of Mind, to jakieś nowe wydanie czy to jest to samo co było wydane 1-3 lata temu ?
Oryginalna replika z 1983 r. na 180 g czarnym winylu, remaster dźwięku i wysokiej jakości poligrafia (glossy)!
-
Deleted User 2259
Bajka czyli w przypadku SiT (Mam 1 wydanie) nie stracę jeśli nie kupię? pewnie jakaś różnica we wkładkach albo coś, a porównując te winyle Ironów z ostatnich lat a te repliki to które Ci bardziej leżą, miałeś styczność z tymi nowymi ?RALF pisze:Oryginalna replika z 1983 r. na 180 g czarnym winylu, remaster dźwięku i wysokiej jakości poligrafia (glossy)!
Tak, mam trzy tytuły i muszę powiedzieć że brzmią bardzo dobrze i fajna poligrafia... Mam też "SsoasS" i "Killers" z 2013 i to są pictur discs z rozkładaną okładką (gatefold), wydawnico bajka - ale dźwięk o 100% lepszy na najnowszych czarnych winylkach!
Potwierdzam, szerokość boxu to dramat, dwie ostatnie płyty wciskałem zastanawiając się kiedy to wszystko się połamie......Deleted User 804 pisze:Szerokość tego boksu to porażka.jesper pisze:na pierwszy rzut oka faktycznie tak to wygląda, ale jak je delikatnie dociśniesz to zrobi się miejsce na dwie ostatnie płyty, które nie zajmują dużo miejsca bo nie są rokładanymi gatefoldami tak jak "Piece Of Mind" i 2LP "Live After Death".Wszystkie płyty na raz można teoretycznie włożyć do środka... ale mocno na ścisk tak że jest problem z ich wyjęciem. Chyba projektując pudełko ktoś nie zwrócił uwagi że nie tylko LAD jest w rozkładanej wersji.
Szkoda też że single mają otwarcie od góry zamiast z boku. Niby bez znaczenia ale jak się postawi normalnie na półce to pudełko rozchyla się i będzie łapać kurz do środka.
Deleted User 804 słynie akurat z marudzenia i kręcenia nosem na wszystkoDeleted User 804 pisze: paniron napisał/a:
Ale pomarudziłem... jak stara baba ;-j
Takie marudzenie to jeszcze nic.
Można próbować poszrzyć pudełko umieszczając wewnątrz odpowiednich rozmiarów księżkę, album a nawet oheblowaną deskę (takie prawidło), oby go tylko nie rozerwać. Ale wyjęcie LAD, to też ma sens. W końcu wewnątrz pozostaną tylko studyjne albumy...
Udało mi się w końcu upolować wszystkie Kanadyjczyki! Oczywiście z odpowiednim listem informującym o wycofaniu. Stan idealny - w folii! Co prawda służby celne się do tego doczepiły, ale już mam!
Zajebioza, kupie za 500 zl