Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Helloween

Post autor: Vorgel »

PowerSeventhSon pisze: ndz sie 25, 2019 5:03 pm O klasie muzyków w danym okresie twórczości decydują płyty studyjne. Koncert to jest chwila, zawsze się go ocenia dobrze chyba, że byłby jakąś kompletną katastrofą. Teraz muzycy boją się nagrywania płyt dlatego, że mogloby wyjść na jaw, że mają już niewiele do powiedzenia. Kiedyś w 10 lat zespół wydawał osiem płyt studyjnych, a dziś może dwie. Tamtych młodych, ambitnych muzyków media jechały za drobne błędy, tych sytych leniuchów traktują z czcią i nie odważą się nawet na słówko krytyki. Co album (z reguły beznadziejny) to płyta miesiąca lub nawet roku. Młodzież to ma w dupie bo muzyka liczy się tylko na koncertach i selfie z muzykami po koncercie. Gdyby takie było podejście do muzyki dawniej to teraz by nie było czego grać na tych koncertach.
No dokładnie. Poza tym, wtedy to był rock and roll. Nierzadko muzycy byli w gorszej fizycznie formie niż teraz, mimo, że młodsi, bo długie wyczerpujące trasy jedna po drugiej, płyty co rok i styl życia rock and rollowców dawały się we znaki. Kłócili się między sobą, mieli bardziej lub mniej spektakularne wybryki, a jednak dawali radę z wszystkim. Teraz to są firmy z wielkim zapleczem, jak nie sześć i więcej muzyków na scenie, to hologramy i playbacki. I koniecznie uwarzenie trunku z logo zespołu, bo to teraz modne.
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

Wtapianie kasy? Nie mówię tu o młodych zespołach. Mówię o tym, że stare, uznane, BOGATE zespoły się z tym ociągają. Nie wierzę, że chodzi tu o pieniądze. Chodzi bardziej o to, że oni już muzycznie nie istnieją. Ratują ich koncerty i sprzedaż gadżetów, ale ile tak można odgrywać stary materiał i robić z siebie markę odzieżową. To nie idzie zdecydowanie w dobrym kierunku.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Może i Sascha średnio pasuje, ale za to się zajebiście poci na tych koncertach. Jak gra gdzieś w jednym miejscu, to potem jest tam wielka kałuża :D

Mi bardzo przeszkadzało jak Andi kaleczył klasyki z Keeperów. One były/są nie na jego możliwości. Z drugiej strony Helloween nagrali z nim kilka dobrych płyt, na których są świetne numery, ale wiadomo, że "klasyki" trzeba grać, więc kaleczył - chociaż często dawał śpiewać je publiczności. Formuła PU sprawdziła się moim zdaniem świetnie. Podzielili utwory w ten sposób, że Deris nie śpiewał partii, z którymi nie dawał sobie rady i razem z Kiskem brzmieli świetnie, z ciekawym podziałem na głosy. Do tego, dzięki temu, że było 2 wokalistów (+ kilka numerów Kaia) mieliśmy prawie trzygodzinne show na wysokim poziomie.

A po płycie nie spodziewam się zbyt wiele. Ostatnie płyty Helloween były słabe. Gamma - Empire uważam za dobrą płytę, ale minęło już 5 lat, a poprzednie były średnie. Unisonic - płyta z 2012 dobra, ale kolejna już słabsza. No i nowy kawałek też średniawy. To nie nastraja optymistycznie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

Też nie spodziewam się wiele, ale mimo wszystko wypadałoby coś nagrać. Reunion składający się tylko z koncertów jest jakiś taki niepełny. Nie jestem jakimś fanem Helloween, lubię tylko te najstarsze rzeczy, ale to jednak legenda heavy-metalu. Zainspirowali całą masę beznadziejnych neo-powerowych kapel, ale to co nagrali na początku to ich.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Też wolałbym żeby Deris i Gerstner zostali wywaleni. Andi na początkowych płytach brzmiał nieźle, ale też były to dobre płyty. Natomiast ostatnia płyta Helloween to taka padaka, że nie pamiętam kiedy słyszałem tak słaby album metalowy.
Nowa płyta będzie, ale spodziewam się misz maszu, takiego wszystkiego i niczego. Pewnie będą 2 albo i 3 CD.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Dzosef pisze: ndz sie 25, 2019 4:34 pm
Pierre Dolinski pisze: ndz sie 25, 2019 8:19 am
pz pisze: ndz sie 25, 2019 1:07 am Wygląda świetnie. Na razie jedna wada: widziałem Dzosefa i obawiam się, że będzie tego więcej. :mryellow:
W której minucie i sekundzie? Niech poznam człowieka, który kilkakrotnie tak odważnie mnie sprzymiotnikował na forum. 8)
Mimo wszystkich docinek PZa jednak zostaje przy dziewczynach ;)
Pozostawię ten niesmaczny docinek bez komentarza. Ten nieuchronny dzień, kiedy będziesz musiał mi prosto w oczy powtórzyć wszystko co o mnie mówiłeś, nadchodzi. :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Pierre Dolinski pisze: ndz sie 25, 2019 8:57 pm
Dzosef pisze: ndz sie 25, 2019 4:34 pm
Pierre Dolinski pisze: ndz sie 25, 2019 8:19 am

W której minucie i sekundzie? Niech poznam człowieka, który kilkakrotnie tak odważnie mnie sprzymiotnikował na forum. 8)
Mimo wszystkich docinek PZa jednak zostaje przy dziewczynach ;)
Pozostawię ten niesmaczny docinek bez komentarza. Ten nieuchronny dzień, kiedy będziesz musiał mi prosto w oczy powtórzyć wszystko co o mnie mówiłeś, nadchodzi. :)
Nie ma sprawy. Tylko przygotuj mi jakas sciagawke bo szczerze mowiac nie pamietam ze szczegółami wszystkiego co pisze w necie.

Z Nomadowym podejściem z cyklu "ale kiedyś było" nie chce dyskutować, z Derisem powstało sporo dobrej muzyki, formula PU pozwala cieszyć się obiema erami i bardzo dobrze. Nowa plyta pewnie nie będzie wybitna, ale moim zdaniem wyjdzie fajny krążek.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Przede wszystkim będzie okazją do ruszenia w kolejną trasę i o to chyba chodzi.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wolałbym teraz zobaczyć Gammę w dłuższym secie. Mam niedosyt po ostatnim koncercie. Na Helloween mogę jeszcze poczekać. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jak płyta utrzyma poziom utworu Pumpkins United to będę zadowolony.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

pz pisze: ndz sie 25, 2019 9:43 pm Wolałbym teraz zobaczyć Gammę w dłuższym secie. Mam niedosyt po ostatnim koncercie. Na Helloween mogę jeszcze poczekać. :)
Ciekawe swoją drogą, jak będą wyglądać koncerty promujące ten nowy materiał - czy też 3 godziny czy jednak wrócą do standardowych długości setów.

Gamma pewnie teraz to co najwyżej festiwale. Tym bardziej że wszyscy muzycy oprócz Becka mają też inne projekty.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Zakkahletz pisze: ndz sie 25, 2019 4:46 pm Wszyscy lubiący Dyniogłowych powinni się cieszyć tą koncertówką, bo zapowiada się przezacnie.
Niby wyrwane z kontekstu, a jakże mądre zdanie. Podpisuję się obiema.
Deleted User 5490

Dzosef pisze: ndz sie 25, 2019 9:28 pm Nie ma sprawy. Tylko przygotuj mi jakas sciagawke bo szczerze mowiac nie pamietam ze szczegółami wszystkiego co pisze w necie.
Ściągawkę masz zagwarantowaną. Skonfrontujemy legendy z rzeczywistością.
Swoją drogą bardzo ładnie wyglądasz na tym zdjęciu z biało-czerwoną z napisem Helloween. Masz ładne białe zęby, ładny uśmiech i dobrze dobrane oprawki. Niestety masz bardzo brzydką siostrę z długim nosem i wąskimi ustami. Mówię o tej stojącej obok po lewej, która chyba jest autorem zdjęcia.
Tak czy inaczej porozmawiamy w realu, kiedy ustawię się na jakiś koncert na którym będziesz.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak już tak się rozpisujesz to mógłbyś chociaż lajka zostawić :/ . I z tym nosem to uważaj, bo to antysemityzm

A o czym chcesz gadać?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 5490

O hejcie w Internecie, jak i o tym jak to się przekłada na relacje międzyludzkie w przypadku spotkań face to face.
Antysemityzm? Chętnie poznam młodszego "starszego brata w wierze". :mrgreen:
Do rychłego zobaczenia.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

I co, liczysz że mnie takimi zaowalowanymi grozbami przestraszysz? :D
Chlopie, dystansu troche, to tylko internet. Na nikim wrażenia nie zrobisz, pokazujesz jedynie że masz jakiś problem, bo jak mi obcy w necie mowia coś niemilego, to to ignoruje.

Ale jak tak bardzo chcesz mnie poznać to nie będzie to specjalnie trudne.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 5490

PIj mleko. Będziesz wielki.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Boomerzy w internecie, odcinek 5

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Szkoda, że dyskusja się urwała bo mogło być śmieszniej jeszcze ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

sajki pisze: ndz sie 25, 2019 8:43 pm Też wolałbym żeby Deris i Gerstner zostali wywaleni. Andi na początkowych płytach brzmiał nieźle, ale też były to dobre płyty. Natomiast ostatnia płyta Helloween to taka padaka, że nie pamiętam kiedy słyszałem tak słaby album metalowy.
Dlaczego mieliby wywalać Derisa? Przecież on jest w Helloween od 25 lat. Wiadomo, że nie nagrali z nim płyty tak dobrej jak Keepery, ale nie ma powodu, dla którego mieliby go wykluczyć z reunion. Dla gościa, który zaśpiewał na jednej z najlepszych płyt w historii metalu, a potem się obraził i odszedł?
ODPOWIEDZ