Raczej 11.02.RALF pisze:Za dużo się nie pomyliłem - chyba. 12 II 2011 będziemy wiedzieć więcej.
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

A kolorki zamienić na Afraid to shoot StrangersZamienić Heaven can wait na Stranger in a strange land.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W wywiadzie z Alice Cooperem Bruce powiedział, że zmienią trochę set dodając 2-3 stare kawałki (wiadomo - Run To The Hills, The Trooper, ew. The Evil That Men Do) oraz 2-3 (tylko?!?) nowe utwory... Wygląda na to, że kosztem nowych utworów w secie pozostaną kawałki z Brave New World, Dance of Death i A Matter of Life And Death. Całkiem możliwe, że zespół zdecyduje się zagrać tylko jeden 'epicki' kawałek i będą musieli wybierać między The Talisman a When The Wild Wind Blows... Bruce potwierdza też plany nakręcenia DVD w Ameryce Południowej (Chile i Argentyna).
Wywiad: http://www.youtube.com/watch?v=VXIJrRuA3HM
Wywiad: http://www.youtube.com/watch?v=VXIJrRuA3HM
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Hm... Nie jestem zbytnio z tego zadowolony, wręcz przeciwnie, jestem trochę wkurzony.WICKER MAN pisze:oraz 2-3 (tylko?!?) nowe utwory...
WICKER MAN pisze:oraz 2-3 (tylko?!?) nowe utwory... Wygląda na to, że kosztem nowych utworów w secie pozostaną kawałki z Brave New World, Dance of Death i A Matter of Life And Death
co raz gorzej setlista się zapowiada jak nawet nowe kawałki ograniczą (może El Dorado wywalą, bo jak nie i zagrają tylko 2 nowe utwory oprócz niego to porażka)
utwory z AMOLAD myślę, że zostaną bo ich jeszcze na oficjlanym DVD nie było, natomiast dziwi obecność utworów z BNW czy DOD bo te są uwiecznione juz przecież
Ja wierzę dotychczasowym przekazom, że będzie sporo materiału z nowej płyty.
Taa, Dickinson to lubi gawędy - bajki i opowieści z mchu i paproci 
Ostatnio zmieniony pn sty 17, 2011 9:52 pm przez RALF, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja tam płakał nie bede, ale gdyby mieli wybrac jednego epika to wole ZDECYDOWANIE "The Talisman". The Final Frontier jest pewny i to by było na tyle. Jesli to co powiedział Bruce to prawda to może faktycznie zrezygnuja z El dorado ale za to pojawia sie oba epiki... Albo beda je grali zamiennie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
nie chciałbym by zrezygnowali z któregokolwiek: Talismana czy WTWWB
Bruce mówi w tym wywiadzie, że z Final Frontier zagraja two or three more songs. Czyli według niego beda 4 nowe kawałki razem z El Dorado... Ja stawiam na 5 lub 6 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ojj... czyli TFF, El Dorado + WTWWB, a szkoda bo chciałbym jeszcze ze 2 z nowej płytyWICKER MAN pisze:oraz 2-3 (tylko?!?) nowe utwory...
tu akurat (sprzeczne to, wiem) mnie to cieszy bo chciałbym usłyszeć trochę z nowszych płytWICKER MAN pisze:Wygląda na to, że kosztem nowych utworów w secie pozostaną kawałki z Brave New World, Dance of Death i A Matter of Life And Death.
no tak, gdzieżby indziejWICKER MAN pisze:Bruce potwierdza też plany nakręcenia DVD w Ameryce Południowej (Chile i Argentyna).
+ Talisman zapewne. (Miejmy nadziejewojteq pisze:czyli TFF, El Dorado + WTWWB
[quote="WICKER MAN"]oraz 2-3 (tylko?!?) nowe utwory...
coś mi się w to nie chcę wierzyć
coś mi się w to nie chcę wierzyć
IRON MAIDEN
nie uwierzę że jakby było do wyboru Talisman czy WTWB Steve by pozwolił grać "nie swój" w pełni utwór, tak to wyglądało na przestrzeni lat np w 2007 roku.
Musi tak być! Przecież TFF, El Dorado i WTWWB to same wolniejsze kawałki, muszą dać też coś szybszego z nowości, czyli TalismanaEmilio pisze:+ Talisman zapewne. (Miejmy nadziejewojteq pisze:czyli TFF, El Dorado + WTWWB)
Właśnie, talizman ma MOC, a w 100% bedzie mozna ją poczuc na koncertach. Musi sie pojawić tak szybki, żywiołowy i dynamiczny kwałek jak ten.
No to kicha była by niesamowita... Miejmy nadzieję że Bruce lubi żartować i akurat mieł jajcarski dzień.WICKER MAN pisze:oraz 2-3 (tylko?!?) nowe utwory...
Tak właśnie talizman to jest to co teraz będzie nas rozkręcać na koncertachEmilio pisze:Właśnie, talizman ma MOC, a w 100% bedzie mozna ją poczuc na koncertach. Musi sie pojawić tak szybki, żywiołowy i dynamiczny kwałek jak ten.
Ja bardzo licze na 2, 3 kawałki z AMOLAD. Fajnie gdyby był Lord of Light, ale to raczej mało prawdopodobneBudziol pisze:utwory z AMOLAD myślę, że zostaną bo ich jeszcze na oficjlanym DVD
Fajnie, fajnie.Emilio pisze:Ja bardzo licze na 2, 3 kawałki z AMOLAD. Fajnie gdyby był Lord of Light, ale to raczej mało prawdopodobneBudziol pisze:utwory z AMOLAD myślę, że zostaną bo ich jeszcze na oficjlanym DVD
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Benek sie pewnie pojawi, ale ftggog na 100% nie bedzieKai. pisze:Do tego Benjamin i For The Greater Good of God!